Følg os på Instagram

Something is wrong.
Instagram token error.
Load More

Følg os på Facebook

🎄☃️ ADVENTSKONKURRENCE ☃️🎄

VIND en superfed selvlysende Nalgene flaske. Den bedste og mest alsidige drikkedunk der findes. En solid flaske der tåler en del tæv og derfor er super velegnet til friluftsture. Flasken tåler også varmt vand, så fungerer rigtig fint som varmedunk i soveposen 🏔️

Der udloddes 2 stk og vi trækker lod fredag d. 21.dec. kl 12.00 og giver vinderen besked her i tråden.

Alt du skal gøre er:
☑️ Like opslaget
☑️ Fortæl os hvornår du vil bruge denne flaske
👍 så er du med i lodtrækningen!

Konkurrencen er ikke støttet, sponsoreret, administreret eller på anden vis forbundet med Facebook.
... Vis mereVis mindre

Se på Facebook
·Del

🇳🇴 TELTTUR MED PULK I RONDANE 🇳🇴

GARANTERET AFGANG - KUN 4 PLADSER TILBAGE 🙂

Spænd skiene og pak pulken, vi skal på telttur. Vi skal være alene på fjeldet i fem dage, kun med hinanden og naturen. Har du eventyrlyst og gåpåmod, så tag med os på denne tur i uge 10 🙂

👉 nordiskfriluftskompani.dk/rejse/telttur-med-pulk-i-rondane-nationalpark/ 👈
... Vis mereVis mindre

Se på Facebook
·Del

🎄☃️ ADVENTSKONKURRENCE ☃️🎄

VIND en BUFF 🙂 Få pandebånd, hue, halsedisse og meget mere i et og samme stykke beklædning.

Der udloddes 2 stk og vi trækker lod fredag d. 14.dec. kl 12.00 og giver vinderen besked her i tråden.

Alt du skal gøre er:
☑️ Like opslaget
☑️ Fortæl os hvem der godt kunne bruge en BUFF
👍 så er du med i lodtrækningen!

Konkurrencen er ikke støttet, sponsoreret, administreret eller på anden vis forbundet med Facebook.
... Vis mereVis mindre

Se på Facebook
·Del

🇳🇴 HYTTE TIL HYTTE I LANGSUA 🇳🇴

GARANTERET AFGANG - KUN 4 PLADSER TILBAGE 🙂

Start dit vintereventyr på fjeldski i Jotunheimens forgård. Vi går på fjeldski fra hytte til hytte, mens vi underviser i fjeldskiteknik og sikker færdsel på vinterfjeldet.

Vi starter ugen med lidt kortere ture og tekniktræning, inden vi begiver os ud på en fire dages hytte-til-hytte-tur i Langsua Nationalpark, hvor vi bevæger os både i og uden for sporene.

👉 nordiskfriluftskompani.dk/rejse/fjeldskikursus-i-langsua-hytte-til-hytte/ 👈
... Vis mereVis mindre

Se på Facebook
·Del

Den store sø frøs til i slutningen af november, og vi fik nydt et par fantastiske dage på isen her i Espedalen. Nu er sneen kommet, så vi pakker skøjterne væk og finder skiene frem 🙂

Håber at se en masse af jer til vinter.
... Vis mereVis mindre

Se på Facebook
·Del

🎄☃️ ADVENTSKONKURRENCE ☃️🎄

VIND en Petzl TIKKA 80 lumens pandelampe. Med denne får du lidt ekstra lys i de mørke tider🌛

Der udloddes 2 stk og vi trækker lod fredag d. 7.dec. kl 12.00 og giver vinderen besked her i tråden.

Alt du skal gøre er:
☑️ Like opslaget
☑️ Fortæl os hvornår du skal bruge en pandelampe
👍 så er du med i lodtrækningen!

Konkurrencen er ikke støttet, sponsoreret, administreret eller på anden vis forbundet med Facebook.
... Vis mereVis mindre

Se på Facebook
·Del

🇸🇪 SNESKO I VILDMARKEN 🇸🇪

GARANTERET AFGANG - KUN 4 PLADSER TILBAGE 🙂

Tag med på fem dages vintervandretur med snesko i Fulufjället Nationalpark i uge 6. En tur gennem de endeløse svenske skove, det barske højfjeld og elgens rige, mens vi undervejs vil overnatte i primitive turist- og jagthytter på højfjeldet.

👉 nordiskfriluftskompani.dk/rejse/snesko-i-vildmarken-hytte-til-hytte/ 👈
... Vis mereVis mindre

Se på Facebook
·Del

🇳🇴⛄FAMILIEUGE I VINTERFERIEN⛄🇳🇴

Vi har stadig ledige pladser på vores hyggelige familieuge i vinterferien uge 7 og 8 🙂

Der bliver ture på langrendsski, bål i sneen, isfiske og så slår vi katten af tønden med ski på!

Vi skal bo på Espedalen Fjellstue med skiløjper lige uden for døren. I kan bo på eget værelse med fuldpension eller i hytte med selvhushold.

Under alle aktiviteter vil vores lokalkendte, dansktalende turleder følges med familierne 🇩🇰🇳🇴

👉 nordiskfriluftskompani.dk/rejsekategori/familieuge/ 👈

Ses vi?
... Vis mereVis mindre

Se på Facebook
·Del

Få vores Guide til Friluftsliv i Norge om sommeren.
Du tilmelder dig samtidig vores nyhedsbrev.
Tilmeld mig!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bikepacking og turcykling – én og ikke det samme!

Udgivet af

Cykelferier er meget almindelige, mange har prøvet det og endnu flere har hørt om det, set det eller overvejet selv at gøre det. Hvad er det der tiltrækker ved en cykelferie, frem for bare at vandre? At vandre er mere simpelt, vi kan alle gå og vi har alle fodtøj. Men alligevel kan cyklen noget andet og mere når det handler om at komme ud på tur.

Med en cykel kan vi komme længere på en dag fordi vi kan køre hurtigere, også fordi vi automatisk færdes på stier og veje som er mindre tekniske og kuperede end når vi nogle gange vandrer. Med en cykel kan vi også behageligt bære mere oppakning, hvilket betyder at vi kan være længere på tur, eller have mere udstyr med som kan gøre det mere behageligt. Dog skal det siges at man ved at vandre højst sandsynligt kan komme steder en cykel ikke kan, og du vil kunne opleve andre ting, men cyklen kan gøre det mere overskueligt og muligt for flere at komme på tur, da det ikke er så fysisk krævende for hverken ryg eller ben. Vandringen giver mere tid på et sted, hvor cyklingen lader dig se mere af et større område på samme tid, uden hverken at larme som et motoriseret køretøj eller lade det gå så stærkt at der ikke er tid til at nyde udsigten.

   

Hvorfor så bikepacking? Bikepacking er turcykling skåret ind til benet, med muligheden for at komme lidt længere ud på fjeldet på nogle mindre veje og stier som også kan være mere ufremkommelige og tekniske alt efter ens ønsker og niveau. Cyklen vil ofte være en mountainbike med grovere og større dæk, lavere gearing og stærkere komponenter der alt sammen er til at modstå det hårdere terræn, end en klassisk turcykel. Taskerne vil være flere og mindre og forsøgt sat tættere fast til stellet for at holde tyngdepunktet lavere og tættere til cyklen, end en på klassisk turcykel. Disse specielle tasker kan i dag købes hos mange forskellige producenter, men tanken er simpel så du kan også lave et setup selv med drybags og spændebånd.

Hvor skal vi så cykle hen? Først og fremmest er bikepacking opstået for at komme længere væk fra de asfalterede veje og anden trafik. Når jeg selv tager på bikepacking tur vil jeg hovedsageligt gå efter

grusveje og større stier, måske singletracks hvis de er gode og ikke for tekniske. I Norge er det oplagt at tage på bikepackingtur, da der er rigtig mange grusveje som er lukket for almen motoriseret trafik, men med allemandsretten er det tilladt at færdes på cykel. Sammen med sæterkulturen og sommergårde, har det givet et stort netværk af større eller mindre grusveje som kan udforskes med en lidt grovere cykel, hvor du så kan forsøge dig med at kæde flere grusveje sammen med nogle mindre stier. Det er ofte en del af disse ture, at skulle trække eller skubbe cyklen et par kilometer her og der for at få en større rute til at give mening, dette ser jeg blot som en del af udfordringen og afvekslingen – det behøver ikke være for let, en smule modstand giver blot mere tilfredsstillelse i sidste ende 😊

Bikepackingen tiltaler mig fordi jeg synes den giver meget af det samme som vandringen. Jeg har alt med til at klare mig, dog er der ikke plads nok til at tillade mig for meget luksus, så på den måde er det stadig en simpel form for friluftsliv. Det er afvekslende i den forstand at jeg elsker at være fysisk aktiv på flere måder, og med cyklen kan jeg som sagt komme helt andre steder på nye ruter og ser landskabet fra en ny vinkel. Hvis du ovenikøbet i forvejen kan lide at køre mountainbike, så er det næsten givet på forhånd at denne turform er noget for dig. Hvis du gør dig umage med at pakke let og tæt på cyklen, så kan du sagtens køre teknisk mountainbike under din bikepackingtur, og så er fjeldet nu endnu mere åbent for rutemuligheder.

Bikepacking er stadig en forholdsvis ny turform, men der er flere grupper på facebook- og også hjemmesider som kan hjælpe dig i gang på egen hånd – og du kan selvfølgelig også tage med på arrangerede ture som fx den Bikepacking tur vi selv afholder i nationalparkriget i Norge. Men tag for eksempel et kig på denne hjemmeside, Bikepacking.com giver dig et godt sted at starte hvis du er begynder, og hvis du allerede ved hvad du vil, kan du finde rigtig mange fede cykelruter, med tilhørende praktisk info som camppladser, hvor du finder vand og kan handle, samt hvordan ruterne er fordelt med henholdsvis tekniske dele og hvor meget der er singletrack og grusveje. Hvis du ønsker noget mere let tilgængeligt og måske med familien, noget der mere er asfalt og traditionel turcykling så, eller bare en rigtig rigtig lang rute så har eurovelo, også noget at byde på!

About Kristian Torp

Turleder, stifter og medindehaver
Kristian er en erfaren turleder og dygtig underviser med et fantastisk øje for gæstens kompetenceudvikling. I Nordisk Friluftskompani står Kristian bl.a. for produktudvikling, organisering af ture, salg og markedsføring. Du kommer især til at se ham på fjeldski, i packraft, på cykel og i vandresko.

Kommenter med Facebook