Følg os på Instagram

Load More
Something is wrong.
Instagram token error.

Følg os på Facebook

Vi bliver simpelthen lige nød til at dele dette helt fantastiske #drone billede af 3 elge på søisen her i vores baghave hos #nordiskfriluftskompani #elg #friluftsliv #vildnatur #naturephotography Billede af @iphoto_norway #espedalen #norway ... Vis mereVis mindre

Se på Facebook
·Del

Selvom vintersæsonen slet ikke er forbi, så er vi allerede begyndt at glæde os til vores kommende sommersæson.

På programmet i uge 28 finder du bl.a. Packraftkursus. En aktivitet skabt til eventyr og nye oplevelser. I denne lille oppustelige båd kan du komme helt nye steder, hvor du kan rafte på små floder og finde ellers ufremkommelige steder på fjeldet. Den kan bæres i rygsækken og giver derfor en helt ny måde at tænke tur på.

Læs sommerens packraftprogram her: nordiskfriluftskompani.dk/rejse/packraftkursus/
... Vis mereVis mindre

Se på Facebook
·Del

I uge 7 afholdte vi vores begyndervenlige fjeldskikursus på Espedalen Fjeldstue som kulminerede i en klassisk norsk hytte til hytte tur mellem de fine DNT hytter i og omkring Langsua Nationalpark. Vi sttartede ugen med langrendsteknik og skiteknik uden for sporene samt oplæg om kort og kompas samt udstyr til vinterfjeldsture. Derefter var det 4 dage på fjeldet hvor vi startede turen i det fineste solskinsvejr med udsigt helt til Rondane og Jotunheimen, og vi afsluttede dagen med den fineste nedkørsel til Storhølisæter. På dag 2 gik vi af kvistet løjpe til Skriurusten mens vejret roligt ændrede karakter fra stille og overskyet til blæsende modvind da vi drejede vestover på højfjeldet. Vi havde godt set der var risiko for storm inden afgang, så på dag tre blev vi i Skriurusten på en overligger dag mens det blæste og sneede udenfor. Dagen blev brugt på især hygge og afslapning med pandekager inde i hytten. Dog var nogen af kursisterne friske på lige at prøve lidt ruskevejr så det blev til en kort tur på ski også. Eftermiddagen blev brugt på at grave nødhuler, som øvelse til at grave sig ned hvis man bliver fanget på fjeldet i dårligt vejr. Sjovt at opleve hvor hurtigt og effektivt det kan gøres for at 1 person kan sidde trygt og beskyttet i sneen hvis der er skavler at finde! På dag 4 skulle kursisterne selv finde hjem vha kort og kompas. Ruten havde vi planlagt sammen aftenen før - det gik rigtig godt og kursisterne fandt sammen hjem af bedste rute uden svinkeærinder 🙂 Et rigtig godt kursus med både tæt snevejr, blæst og solskin blev afsluttet med fællesspisning og burger. ... Vis mereVis mindre

Se på Facebook
·Del

FRILUFTSCAMP 13-17 ÅR

I uge 27 afholder vi Friluftscamp i den venlige vildmark Espedalen. I denne uge vil vi sætte alt vores energi ind på at vise Norge og de smukke fjelde frem for danske unge der har lyst til at prøve kræfter med udendørs aktiviteter og friluftsliv i Norge.

Der vil være alt fra aktivitetsløb, vandreture på højfjeldet for at bestige et af de mange fjelde over 1500 moh, padle i kano på Espedalsvatnet og besøg ved nogle gamle forladte miner, samt meget mere! De sidste dage vil vi bruge på naturværksted, fiskeri, træklatring og rebbaner, samt hygge med snobrød og dessert over bål.

Læs hele programmet her: nordiskfriluftskompani.dk/rejse/friluftscamp-13-17-aar/
... Vis mereVis mindre

Se på Facebook
·Del

Vi bliver simpelthen nød til at dele denne smukke film. Langtursskøjter i Stockholm, Sweden har også fanget National Geographics opmærksomhed. Vi gik desværre selv glip af sort is, da vi var afsted for et par uger siden, da vejrguderne var imod os, så denne oplevelse håber vi at få næste år i stedet.

Skru op for lyden og nyd isens fascinerende klang.
... Vis mereVis mindre

"Wild ice skating" is done on black ice, which can be as thin as two inches (5.1 cm).

Se på Facebook
·Del

Få vores Guide til Friluftsliv i Norge om sommeren.
Du tilmelder dig samtidig vores nyhedsbrev.
Tilmeld mig!

Norge

Navnet Norge stammer fra oldnordisk Norðvegr som betyder Nordvejen og er en ældgammel betegnelse for den lange og takkede, men altid isfri, sejlrute langs den norske kyst. Norge består af den vestlige del af den skandinaviske halvø samt Jan Mayen, Svalbard og Bouvetøen og har et areal på 385.252 km2 og et indbyggertal på over 5,2 millioner, som gør Norge til én af de tyndeste befolkede lande i Europa.

Den forrevne kystlinie, afbrudt af dybe fjorde og tusinder af øer, strækker sig over 25.000 km. Regnes alle fjorde og øer med, når man en kystlinie på 83.000 km. Norge er i stort omfang domineret af bjerge og højdedrag med mange forskellige udtryksformer, skabt af forhistoriske gletsjere og varieret topografi. Særligt markante er fjordene, med sine dybe render skåret ind i landet, som blev skabt under sidste istid og nu er fyldt med havvand. Her finder man bl.a. Sognefjorden, som med sine 204 km er verdens længste fjord.

De norske fjelde består primært af hård granit og gnejs, men der forekommer også skifer, sandsten og kalksten. Norge deler breddegrader med Alaska, Grønland og Sibirien, men har alligevel et noget mere behageligt og mildt klima. Golfstrømmen og varme luftstrømme gør at Norge har et varmere klima end beliggenheden indikerer, mens de koldeste områder om vinteren som ofte er længst inde i landet eller helt mod nord har mere barsk klima og subarktiske forhold. Landets store udstrækning, topografi og klima, gør at Norge har et af de største antal forskellige habitater sammenlignet med andre lande i Europa, hvor landet sammen med de omgivende farvande har op mod 60.000 forskellige dyrearter.

Læs mere om vores destinationer i Norge:

Rondane, Jotunheimen, Langsua

image description
Bedste årstid:Hele året
Populære steder: Rondane, Jotunheimen, Langsua

Ture og kurser i Norge

  Fællestur på vinterfjeld

  7 dage

  Besøg den venlige vildmark i Espedalen. Tag dine studiekammerater og venner med på vinterferie og oplev vinterfjeldet på langrendsski eller snesko, med hyggelige aftener i den varme pejsestue.

  0
  Baseret på 0 anmeldelse

   Familieuge i sommerferien

   6 dage

   Brug sommerferien med friluftsaktiviteter for hele familien i den venlige vildmark – Espedalen. En hel uge med sjove og spændende friluftsaktiviteter.

   0
   Baseret på 0 anmeldelse

    Packraftkursus

    6 dage

    Med en packraft kan du rafte på små floder og finde ellers ufremkommelige steder på fjeldet. Den kan bæres i rygsækken og det giver en helt ny måde at tænke tur på.

    0
    Baseret på 0 anmeldelse

     Mountainbike i Jotunheimen

     5 dage

     Kom med på backcountry-tur, når vi dyrker ”Mountain”-delen i mountainbiking. Her vil vi møde alt fra bløde bugtende spor i nåleskov til rå klippepartier på naturlige spor langt over trægrænsen.

     0
     Baseret på 0 anmeldelse