Følg os på Instagram

Load More
Something is wrong.
Instagram token error.

Følg os på Facebook

Vi bliver simpelthen lige nød til at dele dette helt fantastiske #drone billede af 3 elge på søisen her i vores baghave hos #nordiskfriluftskompani #elg #friluftsliv #vildnatur #naturephotography Billede af @iphoto_norway #espedalen #norway ... Vis mereVis mindre

Se på Facebook
·Del

Selvom vintersæsonen slet ikke er forbi, så er vi allerede begyndt at glæde os til vores kommende sommersæson.

På programmet i uge 28 finder du bl.a. Packraftkursus. En aktivitet skabt til eventyr og nye oplevelser. I denne lille oppustelige båd kan du komme helt nye steder, hvor du kan rafte på små floder og finde ellers ufremkommelige steder på fjeldet. Den kan bæres i rygsækken og giver derfor en helt ny måde at tænke tur på.

Læs sommerens packraftprogram her: nordiskfriluftskompani.dk/rejse/packraftkursus/
... Vis mereVis mindre

Se på Facebook
·Del

I uge 7 afholdte vi vores begyndervenlige fjeldskikursus på Espedalen Fjeldstue som kulminerede i en klassisk norsk hytte til hytte tur mellem de fine DNT hytter i og omkring Langsua Nationalpark. Vi sttartede ugen med langrendsteknik og skiteknik uden for sporene samt oplæg om kort og kompas samt udstyr til vinterfjeldsture. Derefter var det 4 dage på fjeldet hvor vi startede turen i det fineste solskinsvejr med udsigt helt til Rondane og Jotunheimen, og vi afsluttede dagen med den fineste nedkørsel til Storhølisæter. På dag 2 gik vi af kvistet løjpe til Skriurusten mens vejret roligt ændrede karakter fra stille og overskyet til blæsende modvind da vi drejede vestover på højfjeldet. Vi havde godt set der var risiko for storm inden afgang, så på dag tre blev vi i Skriurusten på en overligger dag mens det blæste og sneede udenfor. Dagen blev brugt på især hygge og afslapning med pandekager inde i hytten. Dog var nogen af kursisterne friske på lige at prøve lidt ruskevejr så det blev til en kort tur på ski også. Eftermiddagen blev brugt på at grave nødhuler, som øvelse til at grave sig ned hvis man bliver fanget på fjeldet i dårligt vejr. Sjovt at opleve hvor hurtigt og effektivt det kan gøres for at 1 person kan sidde trygt og beskyttet i sneen hvis der er skavler at finde! På dag 4 skulle kursisterne selv finde hjem vha kort og kompas. Ruten havde vi planlagt sammen aftenen før - det gik rigtig godt og kursisterne fandt sammen hjem af bedste rute uden svinkeærinder 🙂 Et rigtig godt kursus med både tæt snevejr, blæst og solskin blev afsluttet med fællesspisning og burger. ... Vis mereVis mindre

Se på Facebook
·Del

FRILUFTSCAMP 13-17 ÅR

I uge 27 afholder vi Friluftscamp i den venlige vildmark Espedalen. I denne uge vil vi sætte alt vores energi ind på at vise Norge og de smukke fjelde frem for danske unge der har lyst til at prøve kræfter med udendørs aktiviteter og friluftsliv i Norge.

Der vil være alt fra aktivitetsløb, vandreture på højfjeldet for at bestige et af de mange fjelde over 1500 moh, padle i kano på Espedalsvatnet og besøg ved nogle gamle forladte miner, samt meget mere! De sidste dage vil vi bruge på naturværksted, fiskeri, træklatring og rebbaner, samt hygge med snobrød og dessert over bål.

Læs hele programmet her: nordiskfriluftskompani.dk/rejse/friluftscamp-13-17-aar/
... Vis mereVis mindre

Se på Facebook
·Del

Vi bliver simpelthen nød til at dele denne smukke film. Langtursskøjter i Stockholm, Sweden har også fanget National Geographics opmærksomhed. Vi gik desværre selv glip af sort is, da vi var afsted for et par uger siden, da vejrguderne var imod os, så denne oplevelse håber vi at få næste år i stedet.

Skru op for lyden og nyd isens fascinerende klang.
... Vis mereVis mindre

"Wild ice skating" is done on black ice, which can be as thin as two inches (5.1 cm).

Se på Facebook
·Del

Få vores Guide til Friluftsliv i Norge om sommeren.
Du tilmelder dig samtidig vores nyhedsbrev.
Tilmeld mig!

Langsua

Langsua er et bjergområde mellem Valdres og Gausdal i Norge. Området er tidligere blevet kaldt Huldreheimen, Jotunheimens forgård og Gausdal Vestfjell, men i 2015 besluttede DNT at området skulle kaldes Langsua efter den nationalpark der ligger i området. På alle kortmaterialer kaldes området stadig for Huldreheimen og der går nok noget tid før dette navn er udvisket.

Området er lavfjeldsnatur der rummer gran-, fyr- og birkeskove samt store vidder med myr og vådområder. Her findes også klipper, bjerge og tinder, med flere toppe over 1500 moh. Området har været befolket og udnyttet siden stenaldereden og der findes helleristninger og dyregrave flere steder. Foruden jagt og fiskeri har der været udvinding af myremalm og tjære i stor skala.

Langsua Nationalpark ligger i et typisk østnorsk skov- og lavfjeldslandskab i Oppland Fylke. Parken blev oprettet i 2011 for at tage vare på et stort, sammenhængende og i det væsentlige urørt og vildmarkspræget naturområde som indeholder særegne og repræsentative økosystemer og landskaber som er uden større naturindgreb (verneforskriften).

Parken er en udvidelse af Ormtjernkampen Nationalpark fra 1968, som var Norges mindste nationalpak på bare 9 km2. I dag er Langsua Nationalpark 537 km2 og der er stadig tale om at udvide området yderligere.

Området er internationalt vigtigt for planten skægklokke, og den sjældne plante finnmarksstar har sin hovedudbredelse i Langsua. Parken er også hjem for rødlistede fuglearter som rovfulgen Blå Kærhøg og de to vadefugle Kærløber og Dobbeltbekkasin. Bjørn, ulv og jærv besøger området, men det er bare den europæiske los der bor fast i området, af de fire store rovpattedyr.

Der findes både sæter og tamrendrift i området. Derudover har DNT 11 hytter i området, hvor Liomseter Turisthytte er den største.

image description
Bedste årstid:Hele året

Langsua ture og kurser

  Fællestur på vinterfjeld

  7 dage

  Besøg den venlige vildmark i Espedalen. Tag dine studiekammerater og venner med på vinterferie og oplev vinterfjeldet på langrendsski eller snesko, med hyggelige aftener i den varme pejsestue.

  0
  Baseret på 0 anmeldelse

   Familieuge i sommerferien

   6 dage

   Brug sommerferien med friluftsaktiviteter for hele familien i den venlige vildmark – Espedalen. En hel uge med sjove og spændende friluftsaktiviteter.

   0
   Baseret på 0 anmeldelse