Følg os på Instagram

Load More
Something is wrong.
Instagram token error.

Følg os på Facebook

Vi bliver simpelthen lige nød til at dele dette helt fantastiske #drone billede af 3 elge på søisen her i vores baghave hos #nordiskfriluftskompani #elg #friluftsliv #vildnatur #naturephotography Billede af @iphoto_norway #espedalen #norway ... Vis mereVis mindre

Se på Facebook
·Del

Selvom vintersæsonen slet ikke er forbi, så er vi allerede begyndt at glæde os til vores kommende sommersæson.

På programmet i uge 28 finder du bl.a. Packraftkursus. En aktivitet skabt til eventyr og nye oplevelser. I denne lille oppustelige båd kan du komme helt nye steder, hvor du kan rafte på små floder og finde ellers ufremkommelige steder på fjeldet. Den kan bæres i rygsækken og giver derfor en helt ny måde at tænke tur på.

Læs sommerens packraftprogram her: nordiskfriluftskompani.dk/rejse/packraftkursus/
... Vis mereVis mindre

Se på Facebook
·Del

I uge 7 afholdte vi vores begyndervenlige fjeldskikursus på Espedalen Fjeldstue som kulminerede i en klassisk norsk hytte til hytte tur mellem de fine DNT hytter i og omkring Langsua Nationalpark. Vi sttartede ugen med langrendsteknik og skiteknik uden for sporene samt oplæg om kort og kompas samt udstyr til vinterfjeldsture. Derefter var det 4 dage på fjeldet hvor vi startede turen i det fineste solskinsvejr med udsigt helt til Rondane og Jotunheimen, og vi afsluttede dagen med den fineste nedkørsel til Storhølisæter. På dag 2 gik vi af kvistet løjpe til Skriurusten mens vejret roligt ændrede karakter fra stille og overskyet til blæsende modvind da vi drejede vestover på højfjeldet. Vi havde godt set der var risiko for storm inden afgang, så på dag tre blev vi i Skriurusten på en overligger dag mens det blæste og sneede udenfor. Dagen blev brugt på især hygge og afslapning med pandekager inde i hytten. Dog var nogen af kursisterne friske på lige at prøve lidt ruskevejr så det blev til en kort tur på ski også. Eftermiddagen blev brugt på at grave nødhuler, som øvelse til at grave sig ned hvis man bliver fanget på fjeldet i dårligt vejr. Sjovt at opleve hvor hurtigt og effektivt det kan gøres for at 1 person kan sidde trygt og beskyttet i sneen hvis der er skavler at finde! På dag 4 skulle kursisterne selv finde hjem vha kort og kompas. Ruten havde vi planlagt sammen aftenen før - det gik rigtig godt og kursisterne fandt sammen hjem af bedste rute uden svinkeærinder 🙂 Et rigtig godt kursus med både tæt snevejr, blæst og solskin blev afsluttet med fællesspisning og burger. ... Vis mereVis mindre

Se på Facebook
·Del

FRILUFTSCAMP 13-17 ÅR

I uge 27 afholder vi Friluftscamp i den venlige vildmark Espedalen. I denne uge vil vi sætte alt vores energi ind på at vise Norge og de smukke fjelde frem for danske unge der har lyst til at prøve kræfter med udendørs aktiviteter og friluftsliv i Norge.

Der vil være alt fra aktivitetsløb, vandreture på højfjeldet for at bestige et af de mange fjelde over 1500 moh, padle i kano på Espedalsvatnet og besøg ved nogle gamle forladte miner, samt meget mere! De sidste dage vil vi bruge på naturværksted, fiskeri, træklatring og rebbaner, samt hygge med snobrød og dessert over bål.

Læs hele programmet her: nordiskfriluftskompani.dk/rejse/friluftscamp-13-17-aar/
... Vis mereVis mindre

Se på Facebook
·Del

Vi bliver simpelthen nød til at dele denne smukke film. Langtursskøjter i Stockholm, Sweden har også fanget National Geographics opmærksomhed. Vi gik desværre selv glip af sort is, da vi var afsted for et par uger siden, da vejrguderne var imod os, så denne oplevelse håber vi at få næste år i stedet.

Skru op for lyden og nyd isens fascinerende klang.
... Vis mereVis mindre

"Wild ice skating" is done on black ice, which can be as thin as two inches (5.1 cm).

Se på Facebook
·Del

Få vores Guide til Friluftsliv i Norge om sommeren.
Du tilmelder dig samtidig vores nyhedsbrev.
Tilmeld mig!

Sverige

Sverige består af den østlige del af den skandinaviske halvø og grænser op til Norge og Finland. Sverige er 450.295 km2 og har omkring 10 millioner indbyggere, som giver Sverige en forholdsvis lav befolkningstæthed. Sydsverige er hovedsageligt landbrugsland, mens den største del af Nordsverige er dækket af skov. Derfor lever omkring 85 % af svenskerne også i byområder og størstedelen af landets befolkning lever i den sydlige del af landet.

I alt er Sverige dækket af 60 % skov, men pga. landet store udstrækning i nord-sydlig retning er der stor forskel i vegetationen i landet. Her inddeler man derfor Sverige i fem vegetationsregioner, den sydlige løvskovsregion, den sydlige nåleskovsregion, den nordlige nåleskovsregion, fjeldbirkregionen og den træløse fjeldregion. I den sydlige løvskovsregion, er området især præget af bøg. Elm er desværre næsten forsvundet pga. elmsyge. På de mere sandede arealer vokser især birk og skovfyr. Den sydlige nåleskovsregion præges, som navnet sige, af nåletræer, men der findes også indslag med bl.a. bøg og eg. Den nordlige nåleskovsregion er præget af gran og skovfyr med lidt indslag af birk, el og asp. Møder man ædle løvtræer i dette områder, vil de som udgangspunkt altid være plantet af mennesker, da de ikke naturligt ville vokse i dette klima. Jo længere nord man kommer, jo mere spredt bliver træbevoksningen. Fjeldbirkregionen finder man i lavområderne op mod de store fjelde mod nord og her er det fjeldbirken der udgør den eneste større vegetation. Her forekommer der ofte lavere bevoksning som blomster og lav. Kommer man over en vis højde i fjeldene finder man den træløse fjeldregion. Denne trægrænses højde afhænger af breddegraden og denne landskabstype kam udgøres af gletsjer, frilagte klipper eller områder med lave sommervegetationer.

På trods af Sveriges nordlige beliggenhed, har Sverige tempereret klima med fire tydelige årstider og et relativt mildt klima. Klimatisk set, opdeles landet i tre områder. Den sydlige del med kystklima, den mellemste del med regnfuld fastlandsklima og den nordlige del med subpolarklima. Landets milde klima skyldes påvirkninger fra Golfstrømmen der sender varmere luftstrøg ind over Skandinavien.

Læs mere om vores destinationer i Sverige:

Fulufjället

image description
Bedste årstid:Hele året
Populære steder: Fulufjället

Ture og kurser i Sverige