Følg os på Instagram

Something is wrong.
Instagram token error.
Load More

Følg os på Facebook

Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: (#4) Application request limit reached
Type: OAuthException
Code: 4
Please refer to our Error Message Reference.
Få vores Guide til vinterfriluftsliv
Du tilmelder dig samtidig vores nyhedsbrev.
Tilmeld mig!

Norge

Navnet Norge stammer fra oldnordisk Norðvegr som betyder Nordvejen og er en ældgammel betegnelse for den lange og takkede, men altid isfri, sejlrute langs den norske kyst. Norge består af den vestlige del af den skandinaviske halvø samt Jan Mayen, Svalbard og Bouvetøen og har et areal på 385.252 km2 og et indbyggertal på over 5,2 millioner, som gør Norge til én af de tyndeste befolkede lande i Europa.

Den forrevne kystlinie, afbrudt af dybe fjorde og tusinder af øer, strækker sig over 25.000 km. Regnes alle fjorde og øer med, når man en kystlinie på 83.000 km. Norge er i stort omfang domineret af bjerge og højdedrag med mange forskellige udtryksformer, skabt af forhistoriske gletsjere og varieret topografi. Særligt markante er fjordene, med sine dybe render skåret ind i landet, som blev skabt under sidste istid og nu er fyldt med havvand. Her finder man bl.a. Sognefjorden, som med sine 204 km er verdens længste fjord.

De norske fjelde består primært af hård granit og gnejs, men der forekommer også skifer, sandsten og kalksten. Norge deler breddegrader med Alaska, Grønland og Sibirien, men har alligevel et noget mere behageligt og mildt klima. Golfstrømmen og varme luftstrømme gør at Norge har et varmere klima end beliggenheden indikerer, mens de koldeste områder om vinteren som ofte er længst inde i landet eller helt mod nord har mere barsk klima og subarktiske forhold. Landets store udstrækning, topografi og klima, gør at Norge har et af de største antal forskellige habitater sammenlignet med andre lande i Europa, hvor landet sammen med de omgivende farvande har op mod 60.000 forskellige dyrearter.

Læs mere om vores destinationer i Norge:

Rondane, Jotunheimen, Langsua

image description
Bedste årstid:Hele året
Populære steder: Rondane, Jotunheimen, Langsua

Ture og kurser i Norge