Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Fantastiske, fjeldtopsfyldte Jotunheimen

Jotunheimen er et fjeldmassiv som ligger centralt i Syd-Norge og er Norge og Nordeuropas største fjeldområde med er areal på ca. 3.500 km2. Her ligger de højeste fjelde i Nordeuropa og området har mere end 250 fjeldtoppe over 2.000 meter, med Galdhøpiggen (2.469 moh) og Glittertind (2.464 moh) som de to højeste. I området kan du også se vandfald, floder, søer, gletsjere og store dale.

Når du rejser med os, har vi sørget for at skabe de helt rigtige rammer, der gør, at du oplever Jotunheimen fra sin smukkeste side. Vi sammensætter rejser, der giver alle mulighed for at opleve friluftslivet. Uanset om du er barn eller voksen, erfaren eller nybegynder, rejser alene eller sammen med andre, så har vi turen til dig.

Herunder kan du se vores rejser til Jotunheimen

image description
Bedste årstid:Hele året

Ture og kurser i Jotunheimen

Læs mere om

 

Hvad er Jotunheimen?

Navnet Jotunheimen, tidligere Jøtunheimen, blev først taget i brug af Aamund Olavsson Vinje (norsk forfatter), som gik meget i området 1860’erne. Navnet er inspireret af nordisk mytologi, hvor Jotunheimen (også kaldet Udgård) er ”kæmpernes” hjem. Jotunheimen Nationalpark blev oprettet i 1980 og er i dag 1151 km2.

Jotunheimen er et populært vandreområde med et godt udbygget net af hytter og mange afmærkede stier. Den mest populære rute i Jotunheimen er turen over Besseggen, en stor bjergryg mellem søerne Gjende og Bessvatnet.

 

Naturen

Jotunheimen byder på et helt unikt landskab med imponerende 250 fjeldtoppe på over 2.000 meter, fordelt på de enorme 3.500 km2. Dette gør også området til Norges og Nordeuropas største. Af de mange høje toppe, er de højeste Galdhøpiggen på 2.469 moh og Glittertind på 2.464 moh.

Udover det fascinerende bakkede landskab, finder vi også vandfald, floder, søer, gletsjere og store dale.

 

Placering

Jotunheimen ligger centralt placeret i det sydlige Norge. Vi skal omkring 200 km. nord for Oslo og så 100 km. vest, før vi lander i det skønne vandreområde.

Norge er opdelt i 11 Fylker, og her befinder Jotunheim sig i den vestlige del af Innlandet Fylke, meget tæt grænsen mod Vestland Fylke, som blandt andet er der, hvor det velkendte Bergen ligger.

 

Vores rejser til Jotunheimen

Vi har en glødende passion for friluftsrejser, og vi synes Norge har nogle af verdens smukkeste rammer for dette. Jotunheimen er uden tvivl indbegrebet af det, vi elsker ved Norge. Her er ganske enkelt tale om et område, der ikke kan beskrives til fulde – det skal opleves. Først når man står midt i det gigantiske fjeldområde, får man den fulde oplevelse – og lige præcis dén oplevelse elsker vi at give rejsende.

Vi har siden 2014 været bosat i Norge, hvor vi bor mellem Jotunheimen og Rondane, hvilket gør, at vi færdes i, og inspireres af, områderne hver evig eneste dag. Det betyder, at vi konstant får nye idéer til, hvordan vi kan udvikle nye rejseprogrammer og forfine vores eksisterende.