Få vores Guide til vinterfriluftsliv
Du tilmelder dig samtidig vores nyhedsbrev.
Tilmeld mig!

Jotunheimen

Jotunheimen er et fjeldmassiv som ligger centralt i Syd-Norge og er Norge og Nordeuropas største fjeldområde med er areal på ca. 3500 km2. Her ligger de højeste fjelde i Nordeuropa og området har mere end 250 fjeldtoppe over 2000 meter, med Galdhøpiggen (2469 moh) og Glittertind (2464 moh) som de to højeste. I området kan du også se vandfald, floder, søer, gletsjere og store dale.

Navnet Jotunheimen, tidligere Jøtunheimen, blev først taget i brug af Aamund Olavsson Vinje (norsk forfatter), som gik meget i området 1860’erne. Navnet er inspireret af nordisk mytologi, hvor Jotunheimen (også kaldet Udgård) er ”kæmpernes” hjem. Jotunheimen Nationalpark blev oprettet i 1980 og er i dag 1151 km2

Jotunheimen er et populært vandreområde med et godt udbygget net af hytter og mange afmærkede stier. Den mest populære rute i Jotunheimen er turen over Besseggen, en stor bjergryg mellem søerne Gjende og Bessvatnet.

I Jotunheimen findes en del forskellige dyrearter. En stor stamme med vildrener holder til i området og det er også disse dyr der i tidernes morgen bragte folk til området. I dag, så holder tamrenerne til i øst og vildrenerne i vest, hvor der også drives jagt på dyrene. I dalstrøgene i udkanten af Jotunheimen er der også en fast stamme af elg.

For nogen år tilbage var det også almindeligt at møde bjørn i området, men efter meget jagt på dette store dyr, er der næsten kun spor tilbage efter bjørn, jærv og los. Rovdyr som ræv, mink og mår er fortsat meget aktive i området.

image description
Bedste årstid:Hele året

Ture og kurser i Jotunheimen