Følg os på Instagram

Something is wrong.
Instagram token error.
Load More

Følg os på Facebook

Få vores Guide til vinterfriluftsliv
Du tilmelder dig samtidig vores nyhedsbrev.
Tilmeld mig!

Jotunheimen

Jotunheimen er et fjeldmassiv som ligger centralt i Syd-Norge og er Norge og Nordeuropas største fjeldområde med er areal på ca. 3500 km2. Her ligger de højeste fjelde i Nordeuropa og området har mere end 250 fjeldtoppe over 2000 meter, med Galdhøpiggen (2469 moh) og Glittertind (2464 moh) som de to højeste. I området kan du også se vandfald, floder, søer, gletsjere og store dale.

Navnet Jotunheimen, tidligere Jøtunheimen, blev først taget i brug af Aamund Olavsson Vinje (norsk forfatter), som gik meget i området 1860’erne. Navnet er inspireret af nordisk mytologi, hvor Jotunheimen (også kaldet Udgård) er ”kæmpernes” hjem. Jotunheimen Nationalpark blev oprettet i 1980 og er i dag 1151 km2

Jotunheimen er et populært vandreområde med et godt udbygget net af hytter og mange afmærkede stier. Den mest populære rute i Jotunheimen er turen over Besseggen, en stor bjergryg mellem søerne Gjende og Bessvatnet.

I Jotunheimen findes en del forskellige dyrearter. En stor stamme med vildrener holder til i området og det er også disse dyr der i tidernes morgen bragte folk til området. I dag, så holder tamrenerne til i øst og vildrenerne i vest, hvor der også drives jagt på dyrene. I dalstrøgene i udkanten af Jotunheimen er der også en fast stamme af elg.

For nogen år tilbage var det også almindeligt at møde bjørn i området, men efter meget jagt på dette store dyr, er der næsten kun spor tilbage efter bjørn, jærv og los. Rovdyr som ræv, mink og mår er fortsat meget aktive i området.

image description
Bedste årstid:Hele året

Ture og kurser i Jotunheimen