Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Familievenlige og skønne Langsua Nationalpark

Langsua er et bjergområde mellem Valdres og Gausdal i Norge. Området er tidligere blevet kaldt Huldreheimen, Jotunheimens forgård og Gausdal Vestfjell, men i 2015 besluttede DNT, at området skulle kaldes Langsua efter den nationalpark der ligger i området. På alle kortmaterialer kaldes området stadig for Huldreheimen og der går nok nogen tid før dette navn er udvisket.

Hos Nordisk Friluftskompani planlægger vi inspirerende ture til Langsua, hvor der er fokus på den ægte friluftsoplevelse og spændende aktiviteter. Vi har en helt særlig kærlighed til Norge, hvortil vi har planlagt et hav af ture. Vi sætter pris på og føler os privilegerede over, at dele friluftslivets glæder med andre.

Herunder kan du se vores ture til Langsua. Ønsker du at se hele vores udvalg af rejser til Norge, kan du klikke her.

image description
Bedste årstid:Hele året

Langsua ture og kurser

Læs mere om

 

Hvad er Langsua?

Langsua er en nationalpark i Norge, som danner rammer for mange af de friluftsture, vi laver hos Nordisk Friluftskompani. Det er den yngste af Norges nationalparker, men den gemmer på fantastiske muligheder for at opleve smuk natur og dét Norge, som vi er faldet pladask for.

Parken er en udvidelse af Ormtjernkampen Nationalpark fra 1968, som var Norges mindste nationalpark på bare 9 km2. I dag er Langsua Nationalpark 537 km2 og der er stadig tale om at udvide området yderligere.

 

Naturen

Området er lavfjeldsnatur der rummer gran-, fyr- og birkeskove samt store vidder med myr og vådområder. Her findes også klipper, bjerge og tinder, med flere toppe over 1.500 moh. Området har været befolket og udnyttet siden stenalderen, og der findes helleristninger og dyregrave flere steder. Foruden jagt og fiskeri har der været udvinding af myremalm og tjære i stor skala.

Langsua Nationalpark ligger i et typisk østnorsk skov- og lavfjeldslandskab i Innlandet Fylke (tidligere Oppland Fylke). Parken blev oprettet i 2011 for at tage vare om et stort, sammenhængende, urørt og vildmarkspræget naturområde, som indeholder særegnede økosystemer og landskaber, som er uden større naturindgreb (verneforskriften).

Området er internationalt vigtigt for planten, skægklokke og den sjældne plante finnmarksstar, som har sin hovedudbredelse i Langsua. Parken er også hjem for rødlistede fuglearter som rovfuglen Blå Kærhøg og de to vadefugle Kærløber og Dobbeltbekkasin. Bjørn, ulv og jærv besøger området, men den europæiske los er det eneste større rovpattedyr, som har fast bopæl her.

Der findes både sæter og tamrendrift i området. Derudover har DNT 11 hytter i området, hvor Liomseter Turisthytte er den største.

 

Placering

Vi finder nationalparker omkring 150 km. nord for Oslo (og en smule mod vest). Norge er opdelt i 11 fylker, hvor Langsua befinder sig i Innlandet. Før år 2020 var Norge opdelt i flere fylker, end de er nu – hvilket også betød, at Langsua førhen har tilhørt Oppland Fylke, som dog nu er slået sammen med Hedmark – og navngivet Innlandet.

 

Vores rejser til Langsua

Når du vælger Nordisk Friluftskompani, vælger du mere end “bare” et rejsebureau. Vores arbejde er en dybfølt passion og en livsstil. Vi har siden 2014 været bosat i Norge, omringet af smukke fjelde og søer. Ved at være så tæt på de oplevelser, som vi tilbyder vores gæster, spires der konstant nye idéer til forfininger og justering af vores ture.

For dig som rejsende betyder det, at du får en ekstremt engageret og passioneret rejseleder samt den måske bedste friluftstur i de smukkeste norske landskaber.