Få vores Guide til vinterfriluftsliv
Du tilmelder dig samtidig vores nyhedsbrev.
Tilmeld mig!

Rondane

Rondane er et stort højfjeldsområde mellem Gudbrandsdalen og Atndalen i Norge. Området var Norges første nationalpark som blev oprettet i 1962 for at tage vare på et stort, sammenhængende og i det væsentlige urørt fjeldområde, tage vare på et højfjeldøkosystem med egenartet og varieret biologisk mangfoldighed, tage vare på centrale leveområder til vildreinstammen i Rondane, sikre variationsbredden i naturtyper og bevare landskapsformer og særprægede geologiske forekomster, samt tage vare på værdifulde kulturminder (verneforskriften). Parken blev udvidet i 2003 og dækker i dag et område på 963 km2.

I den sydlige del møder du et roligt landskab med afrundede toppe, mens den nordlige del er præget af lange dybe dale og stejle fjeldvægge. Her ligger også Rondanemassivet som mægtigt og dramatisk rager frem over de lavdækkede fjeldvidder. Her gemmer Rondane hele 10 toppe over 2.000 moh fordelt på 3 store fjeldmassiver med Rondeslottet i 2178 moh som den højeste.

Rondane er et leveområde for en stamme vildrener og omfatter et varieret fjeldområde med frodige fjelddale, lavdækkede områder og mægtige fjeldtoppe. Bjerggrunden er grov og giver en dårlig vegetation, så her dominerer lav og lyng. I Rondane har der levet vildreiner i tusinde af år. Her finder man spor af fangstanlæg, bopladser og andre kulturminder knyttet til jagt og fangst af vildreiner. I dag er nationalparken en af Europas sidste steder for den oprindelige vilde fjellrein.

image description
Bedste årstid:Hele året

Ture og kurser i Rondane

Where can I get some?

There are many variations of passages of Lorem Ipsum available, but the majority have suffered alteration in some form, by injected humour, or randomised words which don’t look even slightly believable. If you are going to use a passage of Lorem Ipsum, you need to be sure there isn’t anything embarrassing hidden in the middle of text.