Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Oplev det store højfjeldsområde Rondane

Rondane er et stort højfjeldsområde mellem Gudbrandsdalen og Atndalen i Norge. Området var Norges første nationalpark, som blev oprettet i 1962 for at tage vare om, og beskytte, et unikt og ikonisk sted.

For os er det nogle af de smukkeste rammer, man kan forestille sig til friluftsoplevelser. Formålet med vores rejser er, at alle skal have mulighed for at opleve friluftslivet. Vi har derfor både ture for børn og voksne, for erfarne og begyndere samt for dem der rejser sammen og dem der rejser alene.

Herunder kan du se vores rejser til Rondane - og ellers kan du se alle vores rejser til Norge her.

image description
Bedste årstid:Hele året

Ture og kurser i Rondane

Læs mere om

 

Hvad er Rondane?

Rondane er Norges første nationalpark, som blev oprettet i 1962 for at tage vare på et stort, urørt fjeldområde, tage vare på et højfjeldøkosystem med egenartet og varieret biologisk mangfoldighed, tage vare på centrale leveområder til vildreinstammen i Rondane, sikre variationsbredden i naturtyper og bevare landskabsformer og særprægede geologiske forekomster, samt tage vare på værdifulde kulturminder (verneforskriften). Parken blev udvidet i 2003 og dækker i dag et område på 963 km2.

 

Naturen

I den sydlige del møder du et roligt landskab med afrundede toppe, mens den nordlige del er præget af lange dybe dale og stejle fjeldvægge. Her ligger også Rondanemassivet som mægtigt og dramatisk rager frem over de lavdækkede fjeldvidder. Her gemmer Rondane hele ti toppe over 2.000 moh fordelt på tre store fjeldmassiver med Rondeslottet i 2.178 moh som den højeste.

Rondane er et leveområde for en stamme vildrener og omfatter et varieret fjeldområde med frodige fjelddale, lavdækkede områder og mægtige fjeldtoppe. Bjerggrunden er grov og giver en dårlig vegetation, så her dominerer lav og lyng. I Rondane har der levet vildreiner i tusinde af år. Her finder man spor af fangstanlæg, bopladser og andre kulturminder knyttet til jagt og fangst af vildreiner. I dag er nationalparken en af Europas sidste steder for den oprindelige vilde fjellrein.

 

Placering

Rondane finder vi i den nordlige del af Innlandet Fylke – omkring 230 kilometer nord for Oslo (og så omkring 40 km. mod vest). Det betyder også, at Rondane ligger ret tæt på grænsen mod Trøndelag Fylke (kun ca. 30 km. fra grænsen)

Placeringen for Rondane er unik, fordi den både indeholder det “milde” syd med afrundede toppe og det mere “barske” nord med stejle fjeldvægge.

 

Vores rejser til Rondane

Siden 2014 har vi været bosat i Norge, og vi bor bogstavelig talt et stenkast fra Rondane Nationalpark. Det gør også, at vi hver eneste dag inspireres af den smukke nationalpark, og det bruger vi i vores planlægning af rejser til, og friluftsoplevelser i, Rondane.

Vi er selv helt betaget af det smukke Rondane, og vi føler os privilegerede, når vi kan præsentere rejsende for den oplevelse, vi har forelsket os i. Selvom vi har besøgt (og rejst i) Rondane hundredvis af gange, så kan vi stadig forundres over de smukke, nærmest helt filmiske, omgivelser, området byder på.