Få vores Guide til vinterfriluftsliv
Du tilmelder dig samtidig vores nyhedsbrev.
Tilmeld mig!

Fulufjället

Fulufjället Nationalpark er et lavfjeldsområde som ligger på grænsen mellem Norge og Sverige. Den svenske del af Nationalparken blev oprettet i 2002, mens den norske del først kom til i 2012 og er meget mindre.

Fulefjället Nationalpark ligger i den nordvestlige del af Dalarna i Sverige op til grænsen af Trysil i Norge. Ved Fulufjället findes Sveriges højeste vandfald Njupeskår, som er 93 m højt. Det meste af nationalparken ligger på en højslette på godt 900 meters højde med de højeste punkter værende Storhön (1039 moh) og Brattfjället (1042 moh).

Fulufjället er en forholdsvis nyetableret nationalpark. Men det betyder ikke at parken ikke har noget at byde på. Området er kendt for sit rige og urørte dyreliv med et stort antal elge i skoven, rener på højfjeldet og den sagnomspundne jærv der huserer over hele fjeldet.

Den kendte sommervandrerute Södra Kunsleden går bl.a. igennem dette område. Det er også i dette område man finder ”Old Tjikko” som er verdens ældste kendte individuelle klonede træ. Old Tjikko er en 9550 år gammel rødgran og gennem C14 datering har man kunne finde frem til træets alder. Det er træets rodnet der er dateret til at være så gammelt, mens selve stammen og trækeonen kun er ca 400 år gammel.

image description
Bedste årstid:Vinter