Følg os på Instagram

Something is wrong.
Instagram token error.
Load More

Følg os på Facebook

I sidste uge var Sarah og Kristian ude og teste både rute og udstyr til bikepacking, og det var et stort hit! De brugte to dage på at køre rundt om Dovre Nationalpark med 120 km i sadlen. Taskerne sad godt på cyklerne og der var fint plads til både telt og sovepose, mad og ekstra tøj.

Sarah og Kristian var så glade for turen at de i løbet af sommeren skal afsted igen i Jotunheimen. Hvad med dig - skal du prøve bikepacking i år?
... Vis mereVis mindre

Se på Facebook
·Del

5 dage siden

Nordisk Friluftskompani

Adam og Kristian har været på elvredningskursus for at være opdateret på sikkerheds- og redningsprocedurer i vildt vand. Det var et virkelig spændende og udfordrende kursus som hovedsagligt var scenariobaseret så de fik rigtig meget svømmetid i elven.

Det er et must hvis man arbejder med vand i bevægelse, og derudover faktisk også et ret fedt kursus hvor man bliver udfordret i trygge rammer, samt lærer at forstå og bruge vandets kræfter samt lærer at læse elven og forudse og forebygge uønskede hændelser. De glæder sig til at formidle deres viden videre på henholdsvis packraft og kanoturene.
... Vis mereVis mindre

Se på Facebook
·Del

1 uge siden

Nordisk Friluftskompani

I samarbejde med Bike Beitostolen kan du nu komme med på mountainbike tur i Jotunheimens forgård. Turen byder på nogle af Norges fineste naturlige spor, både over og under trægrænsen, og afsluttes med en to-dages tur med overnatning i DNT-hytte.

Alle turene har udgangspunkt i Beitostølen lige syd for Jotunheimen Nationalpark. Vi starter ugen med kortere ture som opvarmning og tekniktræning så du kan få det maksimale ud af overnatningsturen på fjeldet.

På turens 3. dag cykler vi “bikepacking style” ud af civilisationen og op på fjeldet, og bruger en af Den Norske Turistforening (DNT)s selvbetjente hytter som turmål. Derfor kan vi medbringe forholdsvis lidt, da hytten både har senge, brænde og mulighed for madlavning.

Turen er for den relativt øvede. Du skal derfor være nogenlunde komfortabel med sten og rødder på stierne, samt trives med at være fysisk aktiv i omkring 6 timer fordelt udover dagen.

Læs hele programmet her: nordiskfriluftskompani.dk/rejse/mountainbike-jotunheimens/
... Vis mereVis mindre

Se på Facebook
·Del

1 uge siden

Nordisk Friluftskompani

Nordisk Friluftskompani er på skolebænken!

De seneste to dage var vi alle været på Wilderness First Aid kursus, for at blive skarpe og beredte i tilfælde af ulykker. Vi håber at vi aldrig kommer til at bruge det vi har lært, men skulle uheldet være ude er vi nu klar til at tage hånd om det og yde livsreddende førstehjælp, mens vi venter på professionel hjælp.

Friluftsliv er ikke farligt, men miljøet kan gøre at små uheld og ulykker kan blive kritiske og derfor er det godt at være forberedt.
... Vis mereVis mindre

Se på Facebook
·Del

2 uger siden

Nordisk Friluftskompani

En uge i sikkerhedens tegn.

Her hos Nordisk Friluftskompani vægter vi sikkerheden højest og derfor bliver den kommende uge brugt i sikkerhedens tegn. De næste to dage er vi alle taget på NOLS Wilderness First Aid kursus gennem TrollAktiv og derefter skal Adam Waarst og Kristian Torp på 3 dages elvredningskursus med Sjoa Kajakksenter og Rescue 3 Norge.

Vi glæder os til en lærerig uge 🙂
... Vis mereVis mindre

Se på Facebook
·Del

2 uger siden

Nordisk Friluftskompani

Kunne du tænke dig en udfordrende og teknisk vandretur med lange dage, let oppakning, mange højdemeter og med overnatning i flotte turisthytter ude på fjeldet? Så glæd dig til denne tur i august, hvor du får lov til at arbejde for de storslåede udsigter.

En oplevelsesrig tur i Rondane nasjonalpark, hvor vi går hytte til hytte og bestiger områdets 10 toppe over 2000 meter. Det bliver nogle lange dage, men der er længe lyst på denne tid af året, og når vi kommer frem til hytterne kan vi slappe af og få serveret en god gang mad.

På turen bliver vi belønnet med storslåede udsigter og i klart vejr kan man se helt til vestkysten og grænsen til Sverige i øst. Vi vil gå fra omkring trægrænsen, op forbi de krogede små skove af birketræer, til det bare højfjeld med rensdyrlav og videre til blokmark og store sten på vej til toppene.

Læs programmet her: nordiskfriluftskompani.dk/rejse/10-toppe-fods-2000-meter/
... Vis mereVis mindre

Se på Facebook
·Del

3 uger siden

Nordisk Friluftskompani

Prøv kræfter med en længere kanoekspedition. Syv dage hvor vi oplever alt fra snævre små vandløb, brusende foss, hårde overbæringer og stort åbent vand.

Turen foregår i et fantastiske område på grænsen mellem Sverige og Norge ved Rogen Naturreservat og Femundsmarka Nationalpark.

Selve turen er fastsat til 6 dage og en buffer dag, med en rute der tager dig gennem alt fra små blikstille elve og søer, til de store søer Rogen og Femunden der begge er kendt for deres drilske vindforhold. Du får selvfølgelig også den helt store udfordring, nemlig krydsningen af grænsen mellem de to naturreservater og lande. Det forgår på en 18 km strækning med et fald på over 100 højdemeter, som fører os gennem små søer der hænger sammen med brusene elve, til store vandfald som vi skal forcere til fods gennem skoven med udstyr.

Læs hele programmet her: nordiskfriluftskompani.dk/rejse/kanotur-paa-graensen
... Vis mereVis mindre

Se på Facebook
·Del

Hvad er det Norge og vandring egentlig kan?

Det kan du se i denne flotte film, som giver dig en forsmag på hvad der venter dig i Norges natur.

Men husk at film på ingen måde kan gengive hvor betagende det egentlig er, så nu er du nød til selv at tage ud på tur i Norge. På egen hånd eller med os selvfølgelig 🙂Norway has a habit of sticking in people's minds once they visit. For filmmaker Pasquale Baseotto and his partner Sofie, Let The Journey Be Your Goal is a wa...
... Vis mereVis mindre

Se på Facebook
·Del

Få vores Guide til Friluftsliv i Norge om sommeren.
Du tilmelder dig samtidig vores nyhedsbrev.
Tilmeld mig!

Om vores rejsemål

Er transporten inkluderet?

Fra du ankommer til dit mødested på turen hos Nordisk Friluftskompani, er al transport under hele opholdet inkluderet i prisen. Hvis du har problemer med at nå helt frem til mødestedet kan afhentning ved nærmeste station aftales. Læs om afhentning under det næste punkt ”Kan jeg blive hentet på nærmeste station?”

Kan jeg blive hentet på nærmeste station?

På de fleste af vores ture og kurser er det muligt at arrangere afhentning på nærmeste togstation. Dog er dette kun muligt ved forudgående aftale, da kun ét afhentningstidspunkt er muligt pr. tur/kursus. Skriv til os i god tid for at koordinere dette.

Er rejsen inkluderet i turen?

Selve rejsen fra dit hjem og til mødestedet hvor turen starter er IKKE inkluderet i prisen (medmindre andet er angivet) og noget du selv skal stå for. Inden afrejse vil der blive oprettet en facebook begivenhed så du kan aftale samkørsel eller fælles rejse med dine rejsefæller. På produktsiden vil der også til hver tur være en rejsevejledning med rutebeskrivelse og forslag til egen eller offentlig transport.

Læs mere om dine rejsefæller her.

Offentlig transport

Vi har i alle vores programmer lavet en kørselsvejledning ift. transport, hvad enten det er med offentlig transport eller kørsel i egen bil. Du finder vejledningen under rubrikken Praktisk info.

Hvilken type bagage er smartest at rejse med?

På produktsiden for den pågældende tur du skal på, finder du hjælp under punkterne Praktisk Info – Anbefalet Udstyr og Pakkeliste. En god tommelfingerregel for alle vores ture er dog at lade rullekufferten blive derhjemme og i stedet pakke i en blød bærbar taske som fx rygsæk eller duffelbag.

Kan børn deltage på turene?

Hos Nordisk Friluftkompani har vi en masse tilbud af ture for børn og unge. Alle disse ture figurerer under sværhedsgrad trin 1 & 2. På vores andre ture er der dog en aldersgrænse på 18 år, dog kan der være undtagelser på enkelte ture hvor grænsen er 15 år, hvis barnet er ifølge med en voksen. Dette vil tydeligt fremgå af turbeskrivelsen.

På vores kurser er der dog en fast aldersgrænse på 18 år som vi ikke gør undtagelser fra.

Kan jeg forlænge min tur?

Hvis du ønsker at ankomme tidligere eller måske udskyde hjemrejsen et par dage, så kan dette normalt sagtens lade sig gøre. Der kan dog være tilfælde hvor højsæson eller lignende kan besværliggøre dette. Skriv til os, så finder vi en løsning sammen.

Hvilke destinationer arrangerer I ture til?

Nordisk Friluftskompani tilbyder mange forskellige destinationer både i Norge og Sverige. På sigt kommer vi til at udvide vores destinationer til hele Norden. Vi er allerede i gang med at finde nye spændende og udfordrende destinationer i Finland, Grønland og på Island og Svalbard.

Til og fravalg af kost

På vores kurser og ture med kost inkluderet, er det ikke muligt at fravælge dette uden meget specielle forhold. Er der noget som du ikke kan tåle, eller slet ikke kan spise, så giv os besked. Det er ikke et problem for os at tage højde for fx allergier og vegetariske spisevaner. Skriv til os, så løser vi din udfordring sammen.

Hvordan ved jeg om turens sværhedsgrad passer til mig?

Vi har inddelt alle vores ture, kurser og aktiviteter efter sværhedsgrad fra 1-8. Det fremgår af hver enkelt produktside hvilken sværhedsgrad vi befinder os på. Du kan læse mere om vores definition på sværhedsgrader her. Hvis du stadig efter at have læst vores definitioner er i tvivl, er du altid meget velkommen til at kontakte os.

Hvad er der af handlemuligheder?

Hvis du ønsker at handle i umiddelbar nærhed af et af vores programmer, så er KIWI eller Joker butikkerne de som er flest, og placeret i størstedelen af landet. Brug deres hjemmesider for at finde frem til den nærmeste, eller skriv til os for at få en henvisning til den bedst egnede. For hver aktivitet kan du også læse mere under rubrikken Praktisk info.

Rejsefæller

Er jeg den eneste, der rejser alene?

På vores ture og kurser er der ofte flere der rejser alene. I gennemsnit vil vi på vores ture og kurser skyde at deltagerne er 60% solo rejsende og 40% venner eller par. Hvis du mangler nogle at dele rejsen med, til og fra startdestinationen på turen, vil der blive oprettet en Facebook gruppe inden afrejse specifikt for jeres tur. Hvis ikke du har eb Facebook profil kontakt os da for yderligere hjælp.

Er der aldersgrænse på jeres ture og kurser?

På vores kurser har vi en aldersgrænse på 18 år for deltagelse, da alle deltagere skal kunne tage ansvar for sig selv.

På de fleste ture er det muligt at deltage selvom man er under 18 år, ifølge med en voksen.

Skriv til os, hvis du er i tvivl, så kan vi hjælpe dig med at finde det bedst egnede.

Skal jeg dele værelse/telt med andre?

På størstedelen af vores ture og kurser bor vi sammen både før, under og efter selve turen. Derfor vil du både som solo rejsende, men også som venner eller par skulle kunne dele værelse i hytte eller hotel, samt telt under turen. Dette gør vi både for at mindske vægt undervejs på turen men også for at skabe sociale relationer og styrke sammenholdet i gruppen. Hvis dette er et problem for dig/jer, så tag kontakt til os, og vi ser hvad vi kan gøre på den pågældende tur.

Må jeg have hund med på tur?

Da vores ture og kurser er meget forskellige har vi ingen fast politik vedrørende hund. Hvis du ønsker at tage din hund med på tur, så skriv til os og vi finder ud af det sammen.

Kan jeg komme i kontakt med mine rejsefæller inden afrejse?

Alle vores ture, kurser og aktiviteter bliver oprettet som begivenheder på facebook, og vi opfordrer deltagere til at melde sig på disse. Derudover vil der blive oprettet grupper for alle ture og kurser. På disse er det muligt at kommunikere sammen og blandt andet aftale fælles transport eller lignende praktiske ting.

Om sikkerheden

Allergier og skavanker

Det er meget vigtigt for os at vide hvis du har nogen allergier, kroniske sygdomme eller fysiske skader og skavanker inden vi tager på tur. Disse vil sjældent være årsag til afvisning fra en deltagelse, men af sikkerhedsmæssige årsager er det vigtigt for vores tur- og vejledere at have kendskab til disse forhold. Dette er for at kunne gøre sig nogle overvejelser ift. forholdsregler og/eller at kunne reagere hensigtsmæssigt i forbindelse med symptomer eller ulykker.

Skal jeg selv medbringe udstyr til turen?

Under punkterne Praktisk Info og Pakkeliste på produktsiden for din tur eller kursus finder du hvad du skal medbringe til lige netop din tur. Generelt står Nordisk Friluftskompani for alt sikkerhedsudstyr for at sikre at alle har det nødvendige udstyr til rådighed for at gennemføre turen på en forsvarlig og sikkerhed måde.

Alt personligt udstyr står deltagerne dog selv for. I enkelte tilfælde kan udstyr lejes og info om dette findes under Praktisk Info og Pakkeliste.

Hvad sker der, hvis man kommer til skade under turen?

Nordisk Friluftskompani sætter altid sikkerheden i højsædet for at undgå uheld under vores ture og kurser. Men skulle uheldet være ude er alle vores turledere uddannet til at yde den nødvendige førstehjælp og håndtere nødsituationer under alle forhold.

På alle vores ture medbringer turlederen også altid nødsendere til direkte alarmering til lokale myndigheder og/eller kontoret hos Nordisk Friluftskompani. Derfra bliver situationen vurderet så den bedst mulige løsning bliver iværksat.

Er jeres turledere uddannede indenfor friluftsliv?

Alle vores turledere er uddannede og vigtigst af alt, har meget erfaring inden for friluftsliv. Derudover er alle vores turledere uddannet til at yde den nødvendige førstehjælp og håndtere nødsituationer under alle forhold, hvis uheldet skulle være ude.

Garanti, forsikring & refundering

Hvad er jeres rejsebetingelser?

Deltagelse på Nordisk Friluftskompanis aktiviteter foregår på eget ansvar og risiko. Du skal til enhver tid rette dig efter de anvisninger som turlederen giver. Depositum indbetales ved tilmelding og restbeløbet indbetales senest 30 dage før afrejse. Læs alle vores rejsebetingelser her.

Betaling

Som privat person vil al betaling ske på forhånd med en depositumsbetaling ved tilmelding, og en restbetaling senest 30 dage før ankomst. Dette vil ske med betalingskort via et betalingslink.

Er du en offentlig institution, firma eller forening er det også muligt for os at sende en faktura, bare skriv til os hvis du ønsker at betale via faktura.

Læs vores rejsebetingelser her.

Er der forsikring på turene?

Du er selv ansvarlig for at have en forsikring der dækker de aktiviteter, som du deltager i, samt dækker i tilfælde af, at du er skyld i andres tilskadekomst eller tab. Læs mere i vores rejsebetingelser her.

Kan turen afbestilles - og hvordan?

For enhver aktivitet gælder, at der er 14 dages fortrydelsesret fra bestillingsdato. Ved afbestilling efter 14 dage og 30 dage før afrejser mister du hele det indbetalte depositum. Ved afbestilling 0-30 dage før aktiviteten får du ikke refunderet dit depositum eller restbeløb. Afbestilling skal sendes skriftligt til Nordisk Friluftskompani og er gældende fra den er vore i hænder. Læs mere i vores rejsebetingelser her.

Er I medlem af Rejsegarantifonden?

Ja vi er medlem af den norske rejsegarantifond og forholder os til lov om pakkerejser og har stillet garanti overfor den norske Rejsegarantifond. Læs mere om Rejsegarantifonden her.