Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Om vores rejsemål

Er transporten inkluderet?

Fra du ankommer til dit mødested på turen hos Nordisk Friluftskompani, er al transport under hele opholdet inkluderet i prisen. Hvis du har problemer med at nå helt frem til mødestedet kan afhentning ved nærmeste station ofte aftales. Læs om afhentning under det næste punkt ”Kan jeg blive hentet på nærmeste station?”

Kan jeg blive hentet på nærmeste station?

På de fleste af vores ture og kurser er det muligt at arrangere afhentning på nærmeste togstation eller busstoppested. Nærmere information om afhentning og tidspunkt for dette, fremgår under rubrikken Praktisk info på det enkelte produkt. Hvis du er i tvivl om hvordan din rejse op til os skal foregå, så skriv til os i god tid, så hjælper vi dig gerne.

Er rejsen inkluderet i turen?

Selve rejsen fra dit hjem og til mødestedet hvor turen starter er IKKE inkluderet i prisen (medmindre andet er angivet) og noget du selv skal stå for. Inden afrejse vil der blive oprettet en facebookgruppe så du kan aftale samkørsel eller fælles rejse med dine rejsefæller. På produktsiden vil der også til hver tur være en rejsevejledning med rutebeskrivelse og forslag til egen eller offentlig transport.

Offentlig transport

Vi har i alle vores programmer lavet en kørselsvejledning ift. transport, hvad enten det er med offentlig transport eller kørsel i egen bil. Du finder vejledningen under rubrikken Praktisk info.

Hvilken type bagage er smartest at rejse med?

På produktsiden for den pågældende tur som du skal på, finder du hjælp under punkterne Praktisk info og Pakkeliste. En god tommelfingerregel for alle vores ture er dog at lade rullekufferten blive derhjemme og i stedet pakke i en blød bærbar taske som fx rygsæk eller duffelbag.

Kan børn deltage på turene?

Hos Nordisk Friluftkompani har vi en masse tilbud for børn og unge. Alle disse ture figurerer under sværhedsgrad trin 1 & 2. På vores andre ture er der en aldersgrænse på 18 år, dog kan der være undtagelser på enkelte ture hvor grænsen er 15 år, hvis den unge er ifølge med en voksen. Dette vil tydeligt fremgå under Praktisk Info på det enkelte produkt.

Kan jeg forlænge min tur?

Hvis du ønsker at ankomme tidligere eller måske udskyde hjemrejsen et par dage, så kan dette normalt sagtens lade sig gøre. Der kan dog være tilfælde hvor højsæson eller lignende kan besværliggøre dette. Skriv til os, så finder vi en løsning sammen.

Hvilke destinationer arrangerer I ture til?

Nordisk Friluftskompani tilbyder mange forskellige destinationer i Norge og enkelte i Sverige.

Til og fravalg af kost

På vores kurser og ture med kost inkluderet, er det ikke muligt at fravælge dette uden meget specielle forhold. Er der noget som du ikke kan tåle, eller slet ikke kan spise, så giv os besked. Det er ikke et problem for os at tage højde for fx allergier og vegetariske spisevaner. Skriv til os, så løser vi din udfordring sammen.

Hvordan ved jeg om turens sværhedsgrad passer til mig?

Vi har inddelt alle vores ture, kurser og aktiviteter efter sværhedsgrad fra 1-7. Det fremgår af hver enkelt produktside hvilken sværhedsgrad vi befinder os på. Du kan læse mere om vores definition på sværhedsgrader her. Hvis du stadig efter at have læst vores definitioner er i tvivl, er du altid meget velkommen til at kontakte os.

Hvad er der af handlemuligheder?

Hvis du ønsker at handle i umiddelbar nærhed af et af vores programmer, så er KIWI eller Joker butikkerne de som er flest, og placeret i størstedelen af landet. Brug deres hjemmesider for at finde frem til den nærmeste, eller skriv til os for at få en henvisning til den bedst egnede. For hver aktivitet kan du også læse mere under rubrikken Praktisk info.

Rejsefæller

Er jeg den eneste, der rejser alene?

På vores ture og kurser er der ofte flere der rejser alene. I gennemsnit vil vi på vores ture og kurser skyde at deltagerne er 60% solo rejsende og 40% venner eller par. Hvis du mangler nogle at dele rejsen med, til og fra startdestinationen på turen, vil der blive oprettet en Facebook gruppe inden afrejse specifikt for jeres tur. Hvis ikke du har en Facebook profil, så kontakt os for yderligere information.

Er der aldersgrænse på jeres ture og kurser?

På de fleste af vores ture og kurser, har vi en aldersgrænse på 18 år. Der er dog undtagelser på enkelte ture hvor grænsen er 15 år, hvis barnet er ifølge med en voksen. Dette vil tydeligt fremgå af turbeskrivelsen.

Derudover har vi en masse tilbud af ture for børn og unge. Alle disse ture figurerer under sværhedsgrad trin 1 & 2. På trin 1 kan alle deltage, hvor trin 2 er for børn over 8 år. Læs mere under forudsætninger på den enkelte tur for mere information om anbefalede alder.

Skal jeg dele værelse/telt med andre?

På størstedelen af vores ture og kurser bor vi sammen både før, under og efter selve turen. Derfor vil du både som solo rejsende, men også som venner eller par skulle kunne dele værelse i hytte eller hotel, samt telt under turen. Dette gør vi både for at mindske vægt undervejs på turen, men også for at skabe sociale relationer og styrke sammenholdet i gruppen. Hvis dette er en udfordring for dig/jer, så tag kontakt til os, og vi ser hvad vi kan gøre på den pågældende tur.

Må jeg have hund med på tur?

Da vores ture og kurser er meget forskellige har vi ingen fast politik vedrørende hund. Hvis du ønsker at tage din hund med på tur, så skriv til os og vi finder ud af det sammen.

Kan jeg komme i kontakt med mine rejsefæller inden afrejse?

Alle vores ture, kurser og aktiviteter bliver oprettet som grupper på facebook, og vi opfordrer deltagere til at melde sig på disse. Her er det muligt at kommunikere sammen og blandt andet aftale fælles transport eller lignende praktiske ting.

Om sikkerheden

Allergier og skavanker

Det er meget vigtigt for os at vide hvis du har nogen allergier, kroniske sygdomme eller fysiske skader og skavanker inden vi tager på tur. Disse vil sjældent være årsag til afvisning fra en deltagelse, men af sikkerhedsmæssige årsager er det vigtigt for vores tur- og vejledere at have kendskab til disse forhold. Dette er for at kunne gøre sig nogle overvejelser ift. forholdsregler og/eller at kunne reagere hensigtsmæssigt i forbindelse med symptomer eller ulykker.

Skal jeg selv medbringe udstyr til turen?

Under punkterne Praktisk info og Pakkeliste på produktsiden for din tur eller kursus finder du hvad du skal medbringe til lige netop din tur. Generelt står Nordisk Friluftskompani for alt sikkerhedsudstyr for at sikre at alle har det nødvendige udstyr til rådighed for at gennemføre turen på en forsvarlig og sikkerhed måde.

Alt personligt udstyr står deltagerne dog selv for. Nordisk Friluftskompani har dog en udstyrsbank hvor det er muligt at leje udstyr fra. Under Pakkeliste fremgår der hvilket udstyr du kan leje til den specifikke tur.

Hvad sker der, hvis man kommer til skade under turen?

Nordisk Friluftskompani sætter altid sikkerheden i højsædet for at undgå uheld under vores ture og kurser. Men skulle uheldet være ude er alle vores turledere uddannet til at yde den nødvendige førstehjælp og håndtere nødsituationer under alle forhold.

På alle vores ture medbringer turlederen også altid nødsendere til direkte alarmering til lokale myndigheder og/eller kontoret hos Nordisk Friluftskompani. Derfra bliver situationen vurderet så den bedst mulige løsning bliver iværksat.

Er jeres turledere uddannede indenfor friluftsliv?

Vores turledere er uddannede og vigtigst af alt, har meget erfaring inden for friluftsliv. Derudover er alle vores turledere uddannet til at yde den nødvendige førstehjælp og håndtere nødsituationer under alle forhold, hvis uheldet skulle være ude.

Garanti, forsikring & refundering

Hvad er jeres rejsebetingelser?

Deltagelse på Nordisk Friluftskompanis aktiviteter foregår på eget ansvar og risiko. Du skal til enhver tid rette dig efter de anvisninger som turlederen giver. Depositum indbetales ved tilmelding og restbeløbet indbetales senest 30 dage før ankomst. Læs alle vores rejsebetingelser her.

Betaling

Som privat person vil al betaling ske på forhånd med en depositumsbetaling ved tilmelding, og en restbetaling senest 30 dage før ankomst. Dette vil ske med betalingskort via et betalingslink.

Er du en offentlig institution, firma eller forening er det også muligt for os at sende en faktura, bare skriv til os hvis du ønsker at betale via faktura.

Læs vores rejsebetingelser her.

Er der forsikring på turene?

Du er selv ansvarlig for at have en forsikring der dækker de aktiviteter, som du deltager i, samt dækker i tilfælde af, at du er skyld i andres tilskadekomst eller tab. Læs mere i vores rejsebetingelser her.

Kan turen afbestilles - og hvordan?

For enhver aktivitet gælder, at der er 14 dages fortrydelsesret fra bestillingsdato. Ved afbestilling efter 14 dage og 30 dage før ankomst mister du hele det indbetalte depositum. Ved afbestilling 0-30 dage før ankomst får du ikke refunderet dit depositum eller restbeløb. Afbestilling skal sendes skriftligt til Nordisk Friluftskompani og er gældende fra den er vore i hænder. Læs mere i vores rejsebetingelser her.

Er I medlem af Rejsegarantifonden?

Ja vi er medlem af den norske rejsegarantifond og overholder lov om pakkerejser og har stillet garanti overfor den norske Rejsegarantifond. Læs mere om Rejsegarantifonden her.