Følg os på Instagram

Load More
Something is wrong.
Instagram token error.

Følg os på Facebook

Vi bliver simpelthen lige nød til at dele dette helt fantastiske #drone billede af 3 elge på søisen her i vores baghave hos #nordiskfriluftskompani #elg #friluftsliv #vildnatur #naturephotography Billede af @iphoto_norway #espedalen #norway ... Vis mereVis mindre

Se på Facebook
·Del

Selvom vintersæsonen slet ikke er forbi, så er vi allerede begyndt at glæde os til vores kommende sommersæson.

På programmet i uge 28 finder du bl.a. Packraftkursus. En aktivitet skabt til eventyr og nye oplevelser. I denne lille oppustelige båd kan du komme helt nye steder, hvor du kan rafte på små floder og finde ellers ufremkommelige steder på fjeldet. Den kan bæres i rygsækken og giver derfor en helt ny måde at tænke tur på.

Læs sommerens packraftprogram her: nordiskfriluftskompani.dk/rejse/packraftkursus/
... Vis mereVis mindre

Se på Facebook
·Del

I uge 7 afholdte vi vores begyndervenlige fjeldskikursus på Espedalen Fjeldstue som kulminerede i en klassisk norsk hytte til hytte tur mellem de fine DNT hytter i og omkring Langsua Nationalpark. Vi sttartede ugen med langrendsteknik og skiteknik uden for sporene samt oplæg om kort og kompas samt udstyr til vinterfjeldsture. Derefter var det 4 dage på fjeldet hvor vi startede turen i det fineste solskinsvejr med udsigt helt til Rondane og Jotunheimen, og vi afsluttede dagen med den fineste nedkørsel til Storhølisæter. På dag 2 gik vi af kvistet løjpe til Skriurusten mens vejret roligt ændrede karakter fra stille og overskyet til blæsende modvind da vi drejede vestover på højfjeldet. Vi havde godt set der var risiko for storm inden afgang, så på dag tre blev vi i Skriurusten på en overligger dag mens det blæste og sneede udenfor. Dagen blev brugt på især hygge og afslapning med pandekager inde i hytten. Dog var nogen af kursisterne friske på lige at prøve lidt ruskevejr så det blev til en kort tur på ski også. Eftermiddagen blev brugt på at grave nødhuler, som øvelse til at grave sig ned hvis man bliver fanget på fjeldet i dårligt vejr. Sjovt at opleve hvor hurtigt og effektivt det kan gøres for at 1 person kan sidde trygt og beskyttet i sneen hvis der er skavler at finde! På dag 4 skulle kursisterne selv finde hjem vha kort og kompas. Ruten havde vi planlagt sammen aftenen før - det gik rigtig godt og kursisterne fandt sammen hjem af bedste rute uden svinkeærinder 🙂 Et rigtig godt kursus med både tæt snevejr, blæst og solskin blev afsluttet med fællesspisning og burger. ... Vis mereVis mindre

Se på Facebook
·Del

FRILUFTSCAMP 13-17 ÅR

I uge 27 afholder vi Friluftscamp i den venlige vildmark Espedalen. I denne uge vil vi sætte alt vores energi ind på at vise Norge og de smukke fjelde frem for danske unge der har lyst til at prøve kræfter med udendørs aktiviteter og friluftsliv i Norge.

Der vil være alt fra aktivitetsløb, vandreture på højfjeldet for at bestige et af de mange fjelde over 1500 moh, padle i kano på Espedalsvatnet og besøg ved nogle gamle forladte miner, samt meget mere! De sidste dage vil vi bruge på naturværksted, fiskeri, træklatring og rebbaner, samt hygge med snobrød og dessert over bål.

Læs hele programmet her: nordiskfriluftskompani.dk/rejse/friluftscamp-13-17-aar/
... Vis mereVis mindre

Se på Facebook
·Del

Vi bliver simpelthen nød til at dele denne smukke film. Langtursskøjter i Stockholm, Sweden har også fanget National Geographics opmærksomhed. Vi gik desværre selv glip af sort is, da vi var afsted for et par uger siden, da vejrguderne var imod os, så denne oplevelse håber vi at få næste år i stedet.

Skru op for lyden og nyd isens fascinerende klang.
... Vis mereVis mindre

"Wild ice skating" is done on black ice, which can be as thin as two inches (5.1 cm).

Se på Facebook
·Del

Få vores Guide til Friluftsliv i Norge om sommeren.
Du tilmelder dig samtidig vores nyhedsbrev.
Tilmeld mig!

Om vores rejsemål

Er transporten inkluderet?

Fra du ankommer til dit mødested på turen hos Nordisk Friluftskompani, er al transport under hele opholdet inkluderet i prisen. Hvis du har problemer med at nå helt frem til mødestedet kan afhentning ved nærmeste station aftales. Læs om afhentning under det næste punkt ”Kan jeg blive hentet på nærmeste station?”

Kan jeg blive hentet på nærmeste station?

På de fleste af vores ture og kurser er det muligt at arrangere afhentning på nærmeste togstation. Dog er dette kun muligt ved forudgående aftale, da kun ét afhentningstidspunkt er muligt pr. tur/kursus. Skriv til os i god tid for at koordinere dette.

Er rejsen inkluderet i turen?

Selve rejsen fra dit hjem og til mødestedet hvor turen starter er IKKE inkluderet i prisen (medmindre andet er angivet) og noget du selv skal stå for. Inden afrejse vil der blive oprettet en facebook begivenhed så du kan aftale samkørsel eller fælles rejse med dine rejsefæller. På produktsiden vil der også til hver tur være en rejsevejledning med rutebeskrivelse og forslag til egen eller offentlig transport.

Læs mere om dine rejsefæller her.

Offentlig transport

Vi har i alle vores programmer lavet en kørselsvejledning ift. transport, hvad enten det er med offentlig transport eller kørsel i egen bil. Du finder vejledningen under rubrikken Praktisk info.

Hvilken type bagage er smartest at rejse med?

På produktsiden for den pågældende tur du skal på, finder du hjælp under punkterne Praktisk Info – Anbefalet Udstyr og Pakkeliste. En god tommelfingerregel for alle vores ture er dog at lade rullekufferten blive derhjemme og i stedet pakke i en blød bærbar taske som fx rygsæk eller duffelbag.

Kan børn deltage på turene?

Hos Nordisk Friluftkompani har vi en masse tilbud af ture for børn og unge. Alle disse ture figurerer under sværhedsgrad trin 1 & 2. På vores andre ture er der dog en aldersgrænse på 18 år, dog kan der være undtagelser på enkelte ture hvor grænsen er 15 år, hvis barnet er ifølge med en voksen. Dette vil tydeligt fremgå af turbeskrivelsen.

På vores kurser er der dog en fast aldersgrænse på 18 år som vi ikke gør undtagelser fra.

Kan jeg forlænge min tur?

Hvis du ønsker at ankomme tidligere eller måske udskyde hjemrejsen et par dage, så kan dette normalt sagtens lade sig gøre. Der kan dog være tilfælde hvor højsæson eller lignende kan besværliggøre dette. Skriv til os, så finder vi en løsning sammen.

Hvilke destinationer arrangerer I ture til?

Nordisk Friluftskompani tilbyder mange forskellige destinationer både i Norge og Sverige. På sigt kommer vi til at udvide vores destinationer til hele Norden. Vi er allerede i gang med at finde nye spændende og udfordrende destinationer i Finland, Grønland og på Island og Svalbard.

Til og fravalg af kost

På vores kurser og ture med kost inkluderet, er det ikke muligt at fravælge dette uden meget specielle forhold. Er der noget som du ikke kan tåle, eller slet ikke kan spise, så giv os besked. Det er ikke et problem for os at tage højde for fx allergier og vegetariske spisevaner. Skriv til os, så løser vi din udfordring sammen.

Hvordan ved jeg om turens sværhedsgrad passer til mig?

Vi har inddelt alle vores ture, kurser og aktiviteter efter sværhedsgrad fra 1-8. Det fremgår af hver enkelt produktside hvilken sværhedsgrad vi befinder os på. Du kan læse mere om vores definition på sværhedsgrader her. Hvis du stadig efter at have læst vores definitioner er i tvivl, er du altid meget velkommen til at kontakte os.

Hvad er der af handlemuligheder?

Hvis du ønsker at handle i umiddelbar nærhed af et af vores programmer, så er KIWI eller Joker butikkerne de som er flest, og placeret i størstedelen af landet. Brug deres hjemmesider for at finde frem til den nærmeste, eller skriv til os for at få en henvisning til den bedst egnede. For hver aktivitet kan du også læse mere under rubrikken Praktisk info.

Rejsefæller

Er jeg den eneste, der rejser alene?

På vores ture og kurser er der ofte flere der rejser alene. I gennemsnit vil vi på vores ture og kurser skyde at deltagerne er 60% solo rejsende og 40% venner eller par. Hvis du mangler nogle at dele rejsen med, til og fra startdestinationen på turen, vil der blive oprettet en Facebook gruppe inden afrejse specifikt for jeres tur. Hvis ikke du har eb Facebook profil kontakt os da for yderligere hjælp.

Er der aldersgrænse på jeres ture og kurser?

På vores kurser har vi en aldersgrænse på 18 år for deltagelse, da alle deltagere skal kunne tage ansvar for sig selv.

På de fleste ture er det muligt at deltage selvom man er under 18 år, ifølge med en voksen.

Skriv til os, hvis du er i tvivl, så kan vi hjælpe dig med at finde det bedst egnede.

Skal jeg dele værelse/telt med andre?

På størstedelen af vores ture og kurser bor vi sammen både før, under og efter selve turen. Derfor vil du både som solo rejsende, men også som venner eller par skulle kunne dele værelse i hytte eller hotel, samt telt under turen. Dette gør vi både for at mindske vægt undervejs på turen men også for at skabe sociale relationer og styrke sammenholdet i gruppen. Hvis dette er et problem for dig/jer, så tag kontakt til os, og vi ser hvad vi kan gøre på den pågældende tur.

Må jeg have hund med på tur?

Da vores ture og kurser er meget forskellige har vi ingen fast politik vedrørende hund. Hvis du ønsker at tage din hund med på tur, så skriv til os og vi finder ud af det sammen.

Kan jeg komme i kontakt med mine rejsefæller inden afrejse?

Alle vores ture, kurser og aktiviteter bliver oprettet som begivenheder på facebook, og vi opfordrer deltagere til at melde sig på disse. Derudover vil der blive oprettet grupper for alle ture og kurser. På disse er det muligt at kommunikere sammen og blandt andet aftale fælles transport eller lignende praktiske ting.

Om sikkerheden

Allergier og skavanker

Det er meget vigtigt for os at vide hvis du har nogen allergier, kroniske sygdomme eller fysiske skader og skavanker inden vi tager på tur. Disse vil sjældent være årsag til afvisning fra en deltagelse, men af sikkerhedsmæssige årsager er det vigtigt for vores tur- og vejledere at have kendskab til disse forhold. Dette er for at kunne gøre sig nogle overvejelser ift. forholdsregler og/eller at kunne reagere hensigtsmæssigt i forbindelse med symptomer eller ulykker.

Skal jeg selv medbringe udstyr til turen?

Under punkterne Praktisk Info og Pakkeliste på produktsiden for din tur eller kursus finder du hvad du skal medbringe til lige netop din tur. Generelt står Nordisk Friluftskompani for alt sikkerhedsudstyr for at sikre at alle har det nødvendige udstyr til rådighed for at gennemføre turen på en forsvarlig og sikkerhed måde.

Alt personligt udstyr står deltagerne dog selv for. I enkelte tilfælde kan udstyr lejes og info om dette findes under Praktisk Info og Pakkeliste.

Hvad sker der, hvis man kommer til skade under turen?

Nordisk Friluftskompani sætter altid sikkerheden i højsædet for at undgå uheld under vores ture og kurser. Men skulle uheldet være ude er alle vores turledere uddannet til at yde den nødvendige førstehjælp og håndtere nødsituationer under alle forhold.

På alle vores ture medbringer turlederen også altid nødsendere til direkte alarmering til lokale myndigheder og/eller kontoret hos Nordisk Friluftskompani. Derfra bliver situationen vurderet så den bedst mulige løsning bliver iværksat.

Er jeres turledere uddannede indenfor friluftsliv?

Alle vores turledere er uddannede og vigtigst af alt, har meget erfaring inden for friluftsliv. Derudover er alle vores turledere uddannet til at yde den nødvendige førstehjælp og håndtere nødsituationer under alle forhold, hvis uheldet skulle være ude.

Garanti, forsikring & refundering

Hvad er jeres rejsebetingelser?

Deltagelse på Nordisk Friluftskompanis aktiviteter foregår på eget ansvar og risiko. Du skal til enhver tid rette dig efter de anvisninger som turlederen giver. Depositum indbetales ved tilmelding og restbeløbet indbetales senest 30 dage før afrejse. Læs alle vores rejsebetingelser her.

Betaling

Som privat person vil al betaling ske på forhånd med en depositumsbetaling ved tilmelding, og en restbetaling senest 30 dage før ankomst. Dette vil ske med betalingskort via et betalingslink.

Er du en offentlig institution, firma eller forening er det også muligt for os at sende en faktura, bare skriv til os hvis du ønsker at betale via faktura.

Læs vores rejsebetingelser her.

Er der forsikring på turene?

Du er selv ansvarlig for at have en forsikring der dækker de aktiviteter, som du deltager i, samt dækker i tilfælde af, at du er skyld i andres tilskadekomst eller tab. Læs mere i vores rejsebetingelser her.

Kan turen afbestilles - og hvordan?

For enhver aktivitet gælder, at der er 14 dages fortrydelsesret fra bestillingsdato. Ved afbestilling efter 14 dage og 30 dage før afrejser mister du hele det indbetalte depositum. Ved afbestilling 0-30 dage før aktiviteten får du ikke refunderet dit depositum eller restbeløb. Afbestilling skal sendes skriftligt til Nordisk Friluftskompani og er gældende fra den er vore i hænder. Læs mere i vores rejsebetingelser her.

Er I medlem af Rejsegarantifonden?

Ja vi er medlem af den norske rejsegarantifond og forholder os til lov om pakkerejser og har stillet garanti overfor den norske Rejsegarantifond. Læs mere om Rejsegarantifonden her.