Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Hygge og spil der kan være i rygsækken

Udgivet af

I dette blogindlæg vil jeg prøve at give dig nogle ideer til hvordan du kan øge hyggefaktoren på tur. Jeg ved ikke om du har prøvet det, men på lange ture, med flere overnatninger ude, hvad enten det er i telt eller hytte, kan aftenerne nogle gange godt begynde at blive lange. Du har været igennem det samme gamle læsestof som ligger i hytterne på fjeldet, du har snakket om hvad du glæder dig til når I kommer hjem igen, og rutinerne er på plads så du faktisk har god tid fra om aftenen. Måske du også har prøvet at have en overliggerdag eller to pga. dårligt vejr? Så her vil jeg komme med lidt ideer til hvordan du kan medbringe lidt tidsfordriv og hygge i rygsækken, uden det fylder eller vejer alverden, og som både kan bruges af unge som gamle.

En klassiker er selvfølgelig et helt almindeligt kortspil, det skal selvfølgelig nævnes, og det er da også et virkelig alsidigt stykke udstyr, der er et utal af kortspil, både komplicerede og lette, hurtige og lange, strategiske eller sjove og ligegyldige – så til enhver lejlighed og gruppe. Det betyder også at jeg ikke vil gå yderligere i dybden med denne mulighed. Jeg kan godt selv lide at spille “almindelige” kort, men jeg er ikke så god til at huske nogen af de mange kortspil og deres regler. Men her kan du i hvert fald læse reglerne til at par af de klassiske.

 

Næste spil i rækken er også en klassiker, nemlig Yatzy. Igen er fordelen ved dette spil at alle kender det, det er simpelt og du behøver ikke medbringe andet end 6 terninger, pen og papir. Også her kan både store og små være med.

 

Min egen personlige favorit at have med på tur, og som er super simpel mht. regler så alle kan være med, børn som voksne – og som kan have mange deltagere er UNO. Du kender det sikkert godt, og det er nok tangerende til et børnespil, men jeg synes det er god underholdning, og det er tilpas tilfældigt hvem der vinder og taber, så der sjældent er sure miner over altid at være den sidste til at komme af med sine kort. Vidste du at man faktisk kan købe det i en mini version også, så det fylder og vejer endnu mindre?

 

Et sjovt og anderledes spil er kaste gris. Reglerne her er også ret simple – i stedet for terninger kaster du med nogle små grisefigurer, og skal så gætte på hvilke positioner grisene lander i. Det plejer at skabe nogle gode grin når der skal forklares positioner. Og igen er det forfriskende at man sjældent møder nogen der har spillet det super meget. Dette fylder virkelig lidt, da alt du behøver at medbringe egentlig bare er de to meget små grisefigurer. I din rygsæk finder du helt sikkert alligevel noget til at skabe et plant underlag.

 

Det nyeste spil i min hyggekasse er Dobble. Jeg havde aldrig hørt om det før, men jeg er blevet ret glad for det. Det minder lidt om vendespil, men med mere action og fart – og det gør det faktisk skide sjovt. Alle sidder med hver deres lille stak af kort, samt et synligt kort i midten. På alle kort findes 8 figurer, og hver gang 3 kort er synlige vil der altid være mindst en figur som går igen. Og så handler det ellers om at komme hurtigst af med sine stak. Der er flere spilmuligheder, men det er tempofyldt og man stirer sig hurtigt blind på figurer hvis man lader sig stresse. Et godt lille simpelt spil til når der er brug for lidt energi.

Har du ikke plads i rygsækken, er du alene på tur men støder måske ind i nogen på hytten eller på vej til start med offentlig transport, eller har du bare glemt dit lille rejsespil derhjemme, så har jeg fundet denne lille artikel som giver dig 5 enkle spil, hvor du bare skal bruge et stykke papir og noget at skrive med. Jeg har selv prøvet flere af spillene før, men her er de samlet og ridset op med simple regler. Jeg har printet og lamineret dem, så de altid lige kan komme med i lommen, eller hvorfor ikke med på restaurant når du alligevel skal sidder og vente mellem retterne?

Jeg håber du kunne lide nogle af mine ideer, og at du også kan lide at have et enkelt spil eller leg med til at få stemningen til at stige på tur? Hvilke spil eller lege kan du godt lide at bruge på tur?

 

About Kristian Torp

Turleder, stifter og medindehaver
Kristian er en erfaren turleder og dygtig underviser med et fantastisk øje for gæstens kompetenceudvikling. I Nordisk Friluftskompani står Kristian bl.a. for produktudvikling, organisering af ture, salg og markedsføring. Du kommer især til at se ham på fjeldski, i packraft, på cykel og i vandresko.

Kommenter med Facebook