Følg os på Instagram

Something is wrong.
Instagram token error.
Load More

Følg os på Facebook

Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: (#4) Application request limit reached
Type: OAuthException
Code: 4
Please refer to our Error Message Reference.
Få vores Guide til vinterfriluftsliv
Du tilmelder dig samtidig vores nyhedsbrev.
Tilmeld mig!

Oplevelser er stærkere sammen

I Nordisk Friluftskompani laver vi ture for at give dig nogle af de oplevelser vi selv stræber efter, men også fordi nogle af disse oplevelser bliver stærkere af at blive oplevet sammen med andre. Mange gange er oplevelserne unikke, fordi de er oplevet sammen med andre. Pludselig er vi en lille gruppe som har noget sammen, selvom vi måske kun kender hinanden fra den foregående dag. Det er berigende at være der for andre, og at være en del af noget fælles, derfor arbejder vi altid i små grupper med nærhed og plads til alle.

Mød vores turledere

Nordisk Friluftskompani er startet af Sarah Spang, Kristian Torp og Adam Waarst. Vi har alle tre de seneste år arbejdet med friluftsaktiviteter i Norge, er uddannede indenfor for idræt og friluftsliv og ønsker at skabe et større og mere varieret tilbud af aktiviteter i de nordiske lande.

Grundlæggende har vi et mål om at give vores deltagere muligheden for at opdage nye naturområder og friluftsaktiviteter i selskab med andre der søger samme rejseoplevelser og derigennem skabe nye sociale relationer. Alt dette vil vi gøre muligt for flere i en tryg og afprøvet kontekst.

Vi ønsker at skabe en professionel virksomhed med turledere, som lægger stor vægt på at være nærværende og dele ud af deres personlighed. Turledernes passion for friluftsliv gør, at turene får et personligt præg, hvor glæden over naturen smitter af på gruppen. De forskellige oplæg, som udbydes, skal skabe en balance mellem at være kompetencegivende samt socialt- og personligt udviklende. Man får et fleksibelt program, hvor turlederne er omstillingsparate og altid et skridt foran. Hos Nordisk Friluftskompani ønsker vi at ramme en bred målgruppe, så uanset om man er erfaren med ønsket om at blive udfordret og rykke nogle grænser, eller om man er en børnefamilie, der er grøn i friluftsliv, så er Nordisk Friluftskompani er godt valg.

Vi oplever nye steder på vores vej og føler os privilegeret over at kunne opleve unikke syn i naturen. Noget vi kun oplever, fordi vi på tur har overskud til at være opmærksomme på vores omgivelser og hinanden.

rejsegarantifonden

Nordisk Friluftskompani er medlem af den norske rejsegarantifond.

kristian_turleder

Kristian Torp

Turleder, stifter og medindehaver – kt@nordiskfriluftskompani.no

Kristian er en erfaren turleder og dygtig underviser med et fantastisk øje for gæstens kompetenceudvikling.

I Nordisk Friluftskompani står Kristian bl.a. for produktudvikling, organisering af ture, salg og markedsføring. Du kommer især til at se ham på fjeldski, i packraft, på cykel og i vandresko.

Læs om Kristians baggrund

Baggrund

Han er fra 1986 og opvokset i en landsby på Midtfyn med kort afstand til det sydfynske øhav og Svanninge bakker. I 2014 blev han uddannet bachelor i Idræt og Sundhed med tilvalg i Nordisk Friluftsliv fra Syddansk Universitet. Før det havde han blandt andet været på idrætshøjskole og rejst flere steder i Europa.

Uddannelse og erfaring

Under bacheloruddannelsen havde han bl.a. studiejob i Spejdersport Odense og var undervisningsassistent på Idræt og Sundhed. Her underviste han i friluftsliv og adventure, fx rebbaner, MTB og orienteringsløb samt på det årlige skikursus i Norge. I både 2011 og 2013 var han guide for Arctic Adventure på Grønland i Diskobugten.

Efter bachelorens afslutning fik han med det samme job på Rondane Friluftssenter, og har sammen med Sarah drevet friluftscenteret i mere end 3 år. På Rondane Friluftssenter har Kristian især haft ansvaret for udvikling og afvikling af ture og kurser samt markedsføring og kontakt med grupper.

Interesser og aktiviteter

Kristians store interesse og passion, udover friluftsliv er Adventurerace. Han har dyrket Adventurerace siden 2010 og har både kørt konkurrencer nationalt og internationalt, fra 8 timer til 6 døgn. Adventurerace er en holdkonkurrence hvor man skal finde fra post til post med kort og kompas, og samtidig skifte mellem forskellige discipliner som løb, cykling, roning og klatring. For Kristian er motivationen især at komme steder som man som turist sjældent ville finde frem til, og at skulle arbejde sammen som et team for at komme i mål.

Kristian har rejst i alle de 6 nordiske lande for at dyrke friluftsliv og er specielt interesseret i teknisk vandring, packraftture og lange fjeldskiture.

Fremtidsplaner og drømme

Kristians næste store mål er at lave en krydsning af Diskoøen på Grønland, som næsten må være en arktisk jungle og som er besøgt af meget få, samt lave en tur på Island i vandrestøvler og med packraft.

Sarah Spang

Daglig leder, stifter og medindehaver –  ss@nordiskfriluftskompani.no

Sarah er en dygtig og erfaren turleder med stor interesse omkring flora, fauna og nordens geologi.

I Nordisk Friluftskompani er Sarah daglig leder og står for alt det administrative i virksomheden. Du kommer især til at tale og skrive med hende, se hende på fjeldski og med en vandrerygsæk.

Læs om Sarahs baggrund

Baggrund

Sarah er fra 1987 og opvokset på den Sønderjyske ø Als. I ungdomsårene var det fodbold der havde den helt store interesse, men efter hun i 2007 flyttede til Odense for at studere idræt, vandt klatring og friluftslivet ind. I 2013 blev hun kandidat i Idræt og Sundhed fra Syddansk Universitet med speciale i grønne områder og deres virkning på sundhed.

Uddannelse og erfaring

Under studietiden havde Sarah job i Friluftslageret hvor den stod på vejledning om diverse friluftsudstyr. Derudover var hun teambuildinginstruktør og har stået for aktivitetsudvikling inden for dette, til både store og små virksomheder. I 2014 pakkede Kristian og hende bilen og rejste til Norge for at drive Rondane Friluftssenter. Her var hun stedets daglige leder i 3 år, hvor hun var ansvarlig for driften og det administrative arbejde på kontoret. Hun har også været at finde som medunderviser på flere ture og har haft mange guidede dagsoplæg.

Interesse og aktiviteter

Sarah har haft stor interesse for sportsklatring og adventurerace, som har givet mange unikke oplevelser i flotte naturområder. I dag er hun mest til langture på ski eller med vandrerygsæk og nyder at komme til øde områder langt fra civilisation. Hun vil rigtig gerne lære katten Max at komme med på tur, men det har vist lange udsigter J

Fremtidsplaner og drømme

Sarahs næste store mål er at rejse rundt på Grønland. Derudover skal Norden forhåbentlig vandres tynd og fjeldskiene skal på langtur med pulk. Hun drømmer også om at rejse med den Transsibiriske Jernbane, men dette skal selvfølgelig vente til pensionsalderen J

Sarah-daglig-leder
Adam-friluftsguide

Adam Waarst

Turleder og stifter

Adam er en erfaren turleder og dygtig underviser, med øje for det sociale og de gruppedynamiske udfordringer i friluftslivet.

I Nordisk Friluftskompani står Adam for produktudvikling, salg og markedsføring samt kundegrupper som skoler og grupper. Du kommer især til at se ham på fjeld- og telemarkski, med vandrestøvlerne på, i kano, på familieuger og med skoleklasser.

Læs om Adams baggrund

Baggrund

Adam er fra 1986 og vokset op i Nordsjælland med skoven Store Dyrehave som legeplads. Som voksen boede han næsten 10 år på indre Nørrebro i København inden han tog skridtet og fulgte drømmen om at leve af friluftsliv. Derfor har han de sidste 3½ år boet der hvor der har været friluftsarbejde at finde. Her har han kunne kalde Grønland, Norge og landevejen hans hjem.

Uddannelse og erfaring

Adam er oprindelig uddannet tømrer. I 2014 blev han færdig som friluftsvejleder på Paul Petersens Idrætsinstitut. Da han var færdiguddannet rejste han til Grønland for at arbejde 2 sommersæsoner som turistguide hos World of Greeland. Dette skulle vise sig at føre til meget mere, og efter disse 2 sæsoner havde han både været guide på indlandsisen, runner/fixer for store amerikanske tv-produktionsselskaber og rejst op og ned langs den nordlige vest kyst flere gange. I sommeren 2016 stødte han til Kristian & Sarah på Rondane Friluftssenter og nåede at arbejde der lidt mere end et år. Adam stod især for stedets aktiviteter med børn og unge, og hen af vejen fik han også større del i den daglige drift på kontoret.

Interesser og aktiviteter

Udover friluftsliv er Adam bidt af en gal Land Rover. Han er den stolte ejer af en Land Rover Defender 110 300TDI. Specielt tanken og frihedsfølelsen om at denne bil kan tage ham ud på nye spektakulære oplevelser gør, at hver gang han smadrer sparegrisen går alle lommepengene til hans bil. Han har allerede boet utallige måneder ud af bagdøren på denne firhjulstrækker og den stinker langt væk af eventyr.

I 2015 gennemføret Adam en solo ekspedition langs den Grønlandske vestkyst i kajak og vandring. Det blev til 36 dage alene i noget af den mest øde natur i norden og med over 1000km tilbagelagt.

Fremtidsplaner og drømme

Adam har en stor forkærlighed for solo ture og den helt store drøm er en dag at krydse Grønlands indlandsis solo. Derudover arbejder han også imod at dygtiggøre sig inden for teknisk svære fjeldbestigninger og måske decideret bjergbestigning. Svalbard er næste drømme destination.

Kasper Roldskov Fik Madsen

Turleder

Kasper er en erfaren turleder på både ski og mountainbike ture. Han er en teknisk dygtig underviser og guide med mange års erfaring og har øje og flair for at udvikle og udnytte hans elevers potentiale i friluftslivet.

Kasper er tilknyttet Nordisk Friluftskompani som konsulent igennem hans egen virksomhed Bike Beitostølen. Du kommer især til at se ham med de brede planker til Randonnée ski og i de naturlige spor på vores mountainbike ture.

Læs om Kaspers baggrund

Baggrund

Kasper er fra 1982 og er vokset op i henholdsvis Nordsjælland og Vejle. I sit voksne liv har Kasper, mellem de mange rejser, boet i København og England. Aller senest har han i 2016 sammen med kæresten Wis købt et nedlagt landbrug i Norge, tæt på Jotunheimen National Park, hvor de bor med deres lille søn og hvorfra de driver mountainbikefirmaet Bike Beitostølen.

Uddannelse og erfaring

Inden Kasper gjorde friluftslivet til sin levevej brugte han 2 år i militæret og er også uddannet tømrer. I 2014 blev han færdig som friluftsvejleder på Paul Petersens Idrætsinstitut og siden da har han levet af passionen for det udendørs; blandt andet hos MTB Tours i Hareskoven, som mountain bike underviser hos DGI og Paul Petersens Idrætsinstitut, kajakinstruktør, samt som en fast del af instruktør teamet hos Beitostølen Aktiv og Skiskole. Indenfor mountain bike har Kasper den anerkendte canadiske PMBI level 2 uddannelse og udover at arbejde hårdt for at gøre Beitostølen til en af Norges bedste cykeldestinationer, tager Kasper også del i udarbejdelsen af Norges første Mountain Bike Instruktør- og guideuddannelse via Eomtb.

Interesser og aktiviteter

Når cyklen er pakket væk for vinteren må Kasper finde andre måder at udforske baghavens fjelde på, – og randonnéeski er den perfekte løsning. “Gå op, stå ned” er perfekt til en tur med hund og pandelampe, når man vil være sikker på at finde de steder, hvor sneen er uberørt.

Fremtidsplaner og drømme

Som stibygger og cykel-entusiast mener Kasper, at de på Beitostølen har fundet “Heaven on Dirt”. Kræfterne lægges i at bygge holdbare spor og værne om de fine naturlige linjer, som man finder på fjeldende omkring Beitostølen. Sporene skal vedligeholdes, så de også er sjove, når sønnen Walter en dag kan køre med!

Kasper Madsen Profilbillede