Følg os på Instagram

Something is wrong.
Instagram token error.
Load More

Følg os på Facebook

I sidste uge var Sarah og Kristian ude og teste både rute og udstyr til bikepacking, og det var et stort hit! De brugte to dage på at køre rundt om Dovre Nationalpark med 120 km i sadlen. Taskerne sad godt på cyklerne og der var fint plads til både telt og sovepose, mad og ekstra tøj.

Sarah og Kristian var så glade for turen at de i løbet af sommeren skal afsted igen i Jotunheimen. Hvad med dig - skal du prøve bikepacking i år?
... Vis mereVis mindre

Se på Facebook
·Del

5 dage siden

Nordisk Friluftskompani

Adam og Kristian har været på elvredningskursus for at være opdateret på sikkerheds- og redningsprocedurer i vildt vand. Det var et virkelig spændende og udfordrende kursus som hovedsagligt var scenariobaseret så de fik rigtig meget svømmetid i elven.

Det er et must hvis man arbejder med vand i bevægelse, og derudover faktisk også et ret fedt kursus hvor man bliver udfordret i trygge rammer, samt lærer at forstå og bruge vandets kræfter samt lærer at læse elven og forudse og forebygge uønskede hændelser. De glæder sig til at formidle deres viden videre på henholdsvis packraft og kanoturene.
... Vis mereVis mindre

Se på Facebook
·Del

1 uge siden

Nordisk Friluftskompani

I samarbejde med Bike Beitostolen kan du nu komme med på mountainbike tur i Jotunheimens forgård. Turen byder på nogle af Norges fineste naturlige spor, både over og under trægrænsen, og afsluttes med en to-dages tur med overnatning i DNT-hytte.

Alle turene har udgangspunkt i Beitostølen lige syd for Jotunheimen Nationalpark. Vi starter ugen med kortere ture som opvarmning og tekniktræning så du kan få det maksimale ud af overnatningsturen på fjeldet.

På turens 3. dag cykler vi “bikepacking style” ud af civilisationen og op på fjeldet, og bruger en af Den Norske Turistforening (DNT)s selvbetjente hytter som turmål. Derfor kan vi medbringe forholdsvis lidt, da hytten både har senge, brænde og mulighed for madlavning.

Turen er for den relativt øvede. Du skal derfor være nogenlunde komfortabel med sten og rødder på stierne, samt trives med at være fysisk aktiv i omkring 6 timer fordelt udover dagen.

Læs hele programmet her: nordiskfriluftskompani.dk/rejse/mountainbike-jotunheimens/
... Vis mereVis mindre

Se på Facebook
·Del

1 uge siden

Nordisk Friluftskompani

Nordisk Friluftskompani er på skolebænken!

De seneste to dage var vi alle været på Wilderness First Aid kursus, for at blive skarpe og beredte i tilfælde af ulykker. Vi håber at vi aldrig kommer til at bruge det vi har lært, men skulle uheldet være ude er vi nu klar til at tage hånd om det og yde livsreddende førstehjælp, mens vi venter på professionel hjælp.

Friluftsliv er ikke farligt, men miljøet kan gøre at små uheld og ulykker kan blive kritiske og derfor er det godt at være forberedt.
... Vis mereVis mindre

Se på Facebook
·Del

2 uger siden

Nordisk Friluftskompani

En uge i sikkerhedens tegn.

Her hos Nordisk Friluftskompani vægter vi sikkerheden højest og derfor bliver den kommende uge brugt i sikkerhedens tegn. De næste to dage er vi alle taget på NOLS Wilderness First Aid kursus gennem TrollAktiv og derefter skal Adam Waarst og Kristian Torp på 3 dages elvredningskursus med Sjoa Kajakksenter og Rescue 3 Norge.

Vi glæder os til en lærerig uge 🙂
... Vis mereVis mindre

Se på Facebook
·Del

2 uger siden

Nordisk Friluftskompani

Kunne du tænke dig en udfordrende og teknisk vandretur med lange dage, let oppakning, mange højdemeter og med overnatning i flotte turisthytter ude på fjeldet? Så glæd dig til denne tur i august, hvor du får lov til at arbejde for de storslåede udsigter.

En oplevelsesrig tur i Rondane nasjonalpark, hvor vi går hytte til hytte og bestiger områdets 10 toppe over 2000 meter. Det bliver nogle lange dage, men der er længe lyst på denne tid af året, og når vi kommer frem til hytterne kan vi slappe af og få serveret en god gang mad.

På turen bliver vi belønnet med storslåede udsigter og i klart vejr kan man se helt til vestkysten og grænsen til Sverige i øst. Vi vil gå fra omkring trægrænsen, op forbi de krogede små skove af birketræer, til det bare højfjeld med rensdyrlav og videre til blokmark og store sten på vej til toppene.

Læs programmet her: nordiskfriluftskompani.dk/rejse/10-toppe-fods-2000-meter/
... Vis mereVis mindre

Se på Facebook
·Del

3 uger siden

Nordisk Friluftskompani

Prøv kræfter med en længere kanoekspedition. Syv dage hvor vi oplever alt fra snævre små vandløb, brusende foss, hårde overbæringer og stort åbent vand.

Turen foregår i et fantastiske område på grænsen mellem Sverige og Norge ved Rogen Naturreservat og Femundsmarka Nationalpark.

Selve turen er fastsat til 6 dage og en buffer dag, med en rute der tager dig gennem alt fra små blikstille elve og søer, til de store søer Rogen og Femunden der begge er kendt for deres drilske vindforhold. Du får selvfølgelig også den helt store udfordring, nemlig krydsningen af grænsen mellem de to naturreservater og lande. Det forgår på en 18 km strækning med et fald på over 100 højdemeter, som fører os gennem små søer der hænger sammen med brusene elve, til store vandfald som vi skal forcere til fods gennem skoven med udstyr.

Læs hele programmet her: nordiskfriluftskompani.dk/rejse/kanotur-paa-graensen
... Vis mereVis mindre

Se på Facebook
·Del

Hvad er det Norge og vandring egentlig kan?

Det kan du se i denne flotte film, som giver dig en forsmag på hvad der venter dig i Norges natur.

Men husk at film på ingen måde kan gengive hvor betagende det egentlig er, så nu er du nød til selv at tage ud på tur i Norge. På egen hånd eller med os selvfølgelig 🙂Norway has a habit of sticking in people's minds once they visit. For filmmaker Pasquale Baseotto and his partner Sofie, Let The Journey Be Your Goal is a wa...
... Vis mereVis mindre

Se på Facebook
·Del

Få vores Guide til Friluftsliv i Norge om sommeren.
Du tilmelder dig samtidig vores nyhedsbrev.
Tilmeld mig!

Oplevelser er stærkere sammen

I Nordisk Friluftskompani laver vi ture for at give dig nogle af de oplevelser vi selv stræber efter, men også fordi nogle af disse oplevelser bliver stærkere af at blive oplevet sammen med andre. Mange gange er oplevelserne unikke, fordi de er oplevet sammen med andre. Pludselig er vi en lille gruppe som har noget sammen, selvom vi måske kun kender hinanden fra den foregående dag. Det er berigende at være der for andre, og at være en del af noget fælles, derfor arbejder vi altid i grupper.

Mød vores turledere

Nordisk Friluftskompani er startet af Sarah Spang, Kristian Torp og Adam Waarst. Vi har alle tre de seneste år arbejdet med friluftsaktiviteter i Norge, er uddannede indenfor for idræt og friluftsliv og ønsker at skabe et større og mere varieret tilbud af aktiviteter i de nordiske lande.

Grundlæggende har vi et mål om at give vores deltagere muligheden for at opdage nye naturområder og friluftsaktiviteter i selskab med andre der søger samme rejseoplevelser og derigennem skabe nye sociale relationer. Alt dette vil vi gøre muligt for flere i en tryg og afprøvet kontekst.

Vi tager selv på tur for at komme væk fra hverdagen og få nye oplevelser. Vi søger roen og friheden, for at være uforstyrret, så der er tid og plads til at mærke efter og fokusere. Naturen og aktiviteterne udfordrer os, og der venter altid noget nyt og anderledes som kan give os handlekraft og mestringsfølelse, hvis bare vi lever os ind i situationen og er til stede.

Vi oplever nye steder på vores vej og føler os privilegeret over at kunne opleve unikke syn i naturen. Noget vi kun oplever, fordi vi på tur har overskud til at være opmærksomme på vores omgivelser og hinanden.

rejsegarantifonden

Nordisk Friluftskompani er medlem af den norske rejsegarantifond.

kristian_turleder

Kristian Torp

Turleder, stifter og medindehaver – kt@nordiskfriluftskompani.no

Kristian er en erfaren turleder og dygtig underviser med et fantastisk øje for gæstens kompetenceudvikling.

I Nordisk Friluftskompani står Kristian bl.a. for produktudvikling, organisering af ture, salg og markedsføring. Du kommer især til at se ham på fjeldski, i packraft, på cykel og i vandresko.

Læs om Kristians baggrund

Baggrund

Han er fra 1986 og opvokset i en landsby på Midtfyn med kort afstand til det sydfynske øhav og Svanninge bakker. I 2014 blev han uddannet bachelor i Idræt og Sundhed med tilvalg i Nordisk Friluftsliv fra Syddansk Universitet. Før det havde han blandt andet været på idrætshøjskole og rejst flere steder i Europa.

Uddannelse og erfaring

Under bacheloruddannelsen havde han bl.a. studiejob i Spejdersport Odense og var undervisningsassistent på Idræt og Sundhed. Her underviste han i friluftsliv og adventure, fx rebbaner, MTB og orienteringsløb samt på det årlige skikursus i Norge. I både 2011 og 2013 var han guide for Arctic Adventure på Grønland i Diskobugten.

Efter bachelorens afslutning fik han med det samme job på Rondane Friluftssenter, og har sammen med Sarah drevet friluftscenteret i mere end 3 år. På Rondane Friluftssenter har Kristian især haft ansvaret for udvikling og afvikling af ture og kurser samt markedsføring og kontakt med grupper.

Interesser og aktiviteter

Kristians store interesse og passion, udover friluftsliv er Adventurerace. Han har dyrket Adventurerace siden 2010 og har både kørt konkurrencer nationalt og internationalt, fra 8 timer til 6 døgn. Adventurerace er en holdkonkurrence hvor man skal finde fra post til post med kort og kompas, og samtidig skifte mellem forskellige discipliner som løb, cykling, roning og klatring. For Kristian er motivationen især at komme steder som man som turist sjældent ville finde frem til, og at skulle arbejde sammen som et team for at komme i mål.

Kristian har rejst i alle de 6 nordiske lande for at dyrke friluftsliv og er specielt interesseret i teknisk vandring, packraftture og lange fjeldskiture.

Fremtidsplaner og drømme

Kristians næste store mål er at lave en krydsning af Diskoøen på Grønland, som næsten må være en arktisk jungle og som er besøgt af meget få, samt lave en tur på Island i vandrestøvler og med packraft.

Sarah Spang

Daglig leder, stifter og medindehaver –  ss@nordiskfriluftskompani.no

Sarah er en dygtig og erfaren turleder med stor interesse omkring flora, fauna og nordens geologi.

I Nordisk Friluftskompani er Sarah daglig leder og står for alt det administrative i virksomheden. Du kommer især til at tale og skrive med hende, se hende på fjeldski og med en vandrerygsæk.

Læs om Sarahs baggrund

Baggrund

Sarah er fra 1987 og opvokset på den Sønderjyske ø Als. I ungdomsårene var det fodbold der havde den helt store interesse, men efter hun i 2007 flyttede til Odense for at studere idræt, vandt klatring og friluftslivet ind. I 2013 blev hun kandidat i Idræt og Sundhed fra Syddansk Universitet med speciale i grønne områder og deres virkning på sundhed.

Uddannelse og erfaring

Under studietiden havde Sarah job i Friluftslageret hvor den stod på vejledning om diverse friluftsudstyr. Derudover var hun teambuildinginstruktør og har stået for aktivitetsudvikling inden for dette, til både store og små virksomheder. I 2014 pakkede Kristian og hende bilen og rejste til Norge for at drive Rondane Friluftssenter. Her var hun stedets daglige leder i 3 år, hvor hun var ansvarlig for driften og det administrative arbejde på kontoret. Hun har også været at finde som medunderviser på flere ture og har haft mange guidede dagsoplæg.

Interesse og aktiviteter

Sarah har haft stor interesse for sportsklatring og adventurerace, som har givet mange unikke oplevelser i flotte naturområder. I dag er hun mest til langture på ski eller med vandrerygsæk og nyder at komme til øde områder langt fra civilisation. Hun vil rigtig gerne lære katten Max at komme med på tur, men det har vist lange udsigter J

Fremtidsplaner og drømme

Sarahs næste store mål er at rejse rundt på Grønland. Derudover skal Norden forhåbentlig vandres tynd og fjeldskiene skal på langtur med pulk. Hun drømmer også om at rejse med den Transsibiriske Jernbane, men dette skal selvfølgelig vente til pensionsalderen J

Sarah-daglig-leder
Adam-friluftsguide

Adam Waarst

Turleder, stifter og medindehaver – aw@nordiskfriluftskompani.no

Adam er en erfaren turleder og dygtig underviser, med øje for det sociale og de gruppedynamiske udfordringer i friluftslivet.

I Nordisk Friluftskompani står Adam for produktudvikling, salg og markedsføring samt kundegrupper som skoler og grupper. Du kommer især til at se ham på fjeld- og telemarkski, med vandrestøvlerne på, i kano, på familieuger og med skoleklasser.

Læs om Adams baggrund

Baggrund

Adam er fra 1986 og vokset op i Nordsjælland med skoven Store Dyrehave som legeplads. Som voksen boede han næsten 10 år på indre Nørrebro i København inden han tog skridtet og fulgte drømmen om at leve af friluftsliv. Derfor har han de sidste 3½ år boet der hvor der har været friluftsarbejde at finde. Her har han kunne kalde Grønland, Norge og landevejen hans hjem.

Uddannelse og erfaring

Adam er oprindelig uddannet tømrer. I 2014 blev han færdig som friluftsvejleder på Paul Petersens Idrætsinstitut. Da han var færdiguddannet rejste han til Grønland for at arbejde 2 sommersæsoner som turistguide hos World of Greeland. Dette skulle vise sig at føre til meget mere, og efter disse 2 sæsoner havde han både været guide på indlandsisen, runner/fixer for store amerikanske tv-produktionsselskaber og rejst op og ned langs den nordlige vest kyst flere gange. I sommeren 2016 stødte han til Kristian & Sarah på Rondane Friluftssenter og nåede at arbejde der lidt mere end et år. Adam stod især for stedets aktiviteter med børn og unge, og hen af vejen fik han også større del i den daglige drift på kontoret.

Interesser og aktiviteter

Udover friluftsliv er Adam bidt af en gal Land Rover. Han er den stolte ejer af en Land Rover Defender 110 300TDI. Specielt tanken og frihedsfølelsen om at denne bil kan tage ham ud på nye spektakulære oplevelser gør, at hver gang han smadrer sparegrisen går alle lommepengene til hans bil. Han har allerede boet utallige måneder ud af bagdøren på denne firhjulstrækker og den stinker langt væk af eventyr.

I 2015 gennemføret Adam en solo ekspedition langs den Grønlandske vestkyst i kajak og vandring. Det blev til 36 dage alene i noget af den mest øde natur i norden og med over 1000km tilbagelagt.

Fremtidsplaner og drømme

Adam har en stor forkærlighed for solo ture og den helt store drøm er en dag at krydse Grønlands indlandsis solo. Derudover arbejder han også imod at dygtiggøre sig inden for teknisk svære fjeldbestigninger og måske decideret bjergbestigning. Svalbard er næste drømme destination.