Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Drømmen om at dele friluftslivets glæder med andre

 

Nordisk Friluftskompani blev etableret i sommeren 2017 med et mål om at gøre friluftslivet mere tilgængeligt for alle, og vise frem de muligheder norden har at byde på.

Alt du skal gøre er at pakke rygsækken og møde os på destinationen, så sørger vi for resten. Vi ønsker, at flere skal få lyst til friluftsliv, at flere skal prøve sig med både sommer- og vinterfjeld, og at flere skal få øjnene op for den unikke nordiske natur.

Historien bag Nordisk Friluftskompani

Nordisk Friluftskompani ejes i dag af Sarah Spang og Kristian Torp, som begge har arbejdet med friluftsaktiviteter og været bosat i Norge siden 2014.

Det hele startede mere eller mindre tilfældigt, og den gang vidste vi endnu ikke, at vi skulle til at leve en drøm ud. Friluftslivet havde bragt os sammen, og i 2014 stod vi begge nyuddannede inden for Idræt – Kristian med en bachelor med tilvalg i nordisk friluftsliv og Sarah med en kandidat med speciale i grønne områder.

Heldigvis for os kendte vi de rigtige folk på det rigtige tidspunkt, og dette blev starten på vores Norges eventyr. I første omgang var det bare 4 uger i Norge med lidt turlederarbejde og masser af ski, men vi forelskede os hurtigt i vores nordiske broderland. Da vi hen mod sommeren 2014 fik muligheden for at rejse tilbage til Norge for at drive et friluftscenter, fik vi hurtigt sagt lejligheden op, købt en bil og pakket vores udstyr. Jobbet var i første omgang bare for et år, men pludselig var 3,5 år fløjet afsted. Vores baghave var Rondane Nationalpark, og idéerne blomstrede hver gang vi tog på tur.

Vores eventyr var godt i gang, da stedet blev solgt og driften lagt om. Vi var på ingen måde klar til at rejse fra Norge og forlade fjeldene. Vi indså hurtigt, at vejen frem var at starte vores eget, og sammen med en kollega blev dette starten på Nordisk Friluftskompani, som blev etableret i sommeren 2017.

Vores arbejde er blevet vores livsstil, vores drøm og vores hjem. I dag bor vi midt i Nationalparkriget, hvor vi har kontor og vores daglige gang på Espedalen Fjellstue, mellem Jotunheimen og Rondane Nationalpark. Lige uden for vores dør er der fjelde og søer, og når sneen lægger sig, er der masser af skispor.

Hvorfor Nordisk Friluftskompani? Vi synes friluftslivet manglede noget. Noget som skulle gøre friluftslivet mere tilgængeligt, og som skulle få flere folk til at rejse mod nord, og noget der skulle give folk mulighed for at rejse sammen med andre med de samme interesser.

Hvad er det så, vi gør anderledes hos Nordisk Friluftskompani? Vi bor der, hvor fjeldene er, og hvor inspirationen er lige uden for døren. Vi forsøger at gøre det endnu nemmere at komme på tur. Alt du skal gøre, er at pakke rygsækken og møde os på destinationen, så sørger vi for resten. For os er det vigtigt, at friluftsliv er tilgængeligt for alle, både begyndere og erfarne, børn og voksne, dem med meget grej og dem uden og for dem der rejser alene eller sammen med andre. Vi ønsker at give vores deltagere oplevelser ud over det sædvanlige. Vi ønsker ikke at holde nogen i hånden, men at skabe rammer for oplevelser og læring med inddragelse og rum til at prøve selv. Vi ønsker, at flere skal få lyst til friluftsliv, at flere skal prøve sig med både sommer- og vinterfjeld, og at flere skal få øjnene op for den unikke nordiske natur.

I en travl hverdag, har de færreste mulighed for at planlægge og gennemføre en længere tur. Hvor skal man rejse hen, hvad skal man opleve, hvordan med sikkerheden, finde vej, overnatning, mad og udstyr? Vi vil gerne give flere mulighed for at tage på tur, hvor alt er planlagt, hvor det at prøve nye aktiviteter er nemt og kræver minimal forberedelse og investering. Efter en tur med os bliver du mange erfaringer rigere og får også nemmere ved at planlægge din næste tur selv, eller måske forelsker du dig så meget i vores rejseform, at du vil med på en af vores andre ture ?

Det er bærekraftige rejser i små grupper, hvor vi lægger vægt på at formidle friluftsfærdigheder, samtidig med at der er fokus på en masse unikke oplevelser i naturen.

Ikon-Erfarne-turledere

Professionelle turledere

Vi lægger vægt på tryghed og inkludering, så der er nærhed og plads til, at alle kan få lov til at udfordre sig selv og prøve sig frem sammen med vores uddannede og erfarne turledere, som med deres entusiasme og tålmodighed skaber en unik tur hver gang.

ikon-sikkerhed-foerst

Sikkerhed

Tur efter evne er et af vores grundlæggende sikkerhedsprincipper, og en norm som vægtes højt at videreformidle til vores deltagere, og som også ligger til grund for de forudsætninger vi beskriver for hver af vores ture.

Ikon-mere-end-en-rejse

Miljøpolitik

Som aktør i rejsebranchen inden for frilufts- og naturoplevelser er vi meget opmærksomme på, at vi på samme tid er afhængige af urørt og vild natur som ressource, samtidig med at vi gør den mindre urørt når vi besøger den.