Følg os på Instagram

Load More
Something is wrong.
Instagram token error.

Følg os på Facebook

3 år i træk har vi krydset Rondane Nationalpark på fjeldski og med pulk med fyldte hold. Og det gør vi selvfølgelig igen i år, nemlig i uge 10, 2018. Det er en af vores mest populære ture og en af de ture vi glæder os allermest til at afholde hvert år. Det er en tur hvor vi har fokus på lejrliv og det sociale sammenhold. Vi er fælles om alle de praktiske opgaver som at bygge læmur til telte, smelte sne til vand og madlavning samt bygge køkken og toilet i lejrene. Hele ugen er vi ved Rondane Nationalpark hvor vi vil bevæge os igennem hvad der er Norges ældste nationalpark. Vi vil opleve meget forskelligt terræn, lige fra skov, fladt højfjeld til at vi bevæge os helt ind mellem de store 2000 meters toppe centralt i nationalparken. Specielt det sidste stykke af turen på det flade højfjeld kan nemt få tankerne til at falde på store ekspeditioner som krydsning af indlandsisen og polerne. Turen er for dig der vil prøve dig selv af med 5 overnatninger i telt på vinterfjeldet. Eventyrlyst og gåpåmod er nøgleordene =D
Læs programmet her: nordiskfriluftskompani.dk/rejse/pulktur-gennem-rondane-nationalpark/
... Vis mereVis mindre

3 år i træk har vi krydset Rondane Nationalpark på fjeldski og med pulk med fyldte hold. Og det gør vi selvfølgelig igen i år, nemlig i uge 10, 2018. Det er en af vores mest populære ture og en af de ture vi glæder os allermest til at afholde hvert år. Det er en tur hvor vi har fokus på lejrliv og det sociale sammenhold. Vi er fælles om alle de praktiske opgaver som at bygge læmur til telte, smelte sne til vand og madlavning samt bygge køkken og toilet i lejrene. Hele ugen er vi ved Rondane Nationalpark hvor vi vil bevæge os igennem hvad der er Norges ældste nationalpark. Vi vil opleve meget forskelligt terræn, lige fra skov, fladt højfjeld til at vi bevæge os helt ind mellem de store 2000 meters toppe centralt i nationalparken. Specielt det sidste stykke af turen på det flade højfjeld kan nemt få tankerne til at falde på store ekspeditioner som krydsning af indlandsisen og polerne. Turen er for dig der vil prøve dig selv af med 5 overnatninger i telt på vinterfjeldet. Eventyrlyst og gåpåmod er nøgleordene =D Læs programmet her: nordiskfriluftskompani.dk/rejse/pulktur-gennem-rondane-nationalpark/

Se på Facebook
·Del

Vi har de seneste to somre brugt rigtig meget tid i en lille gummibåd. Vi tager den i rygsækken og vandrer ud på fjeldet eller ned i skoven for at finde en ny elv vi kan prøve at padle i. Vi er blevet vilde med at padle i moderat strømmende vand, også kaldet whitewater på engelsk og foss på norsk. Det er skide skægt at padle gennem små stryg og vandfald, samtidig med man skal styre udenom de værste sten og lavvandede områder – det er lidt som at sidde i en rutsjebane, bortset fra at du selv styrer!
Packraften er en lille oppustelig båd som ikke fylder og vejer mere end den også kan ligge i vandrerygsækken. Den er nem at styre og meget stabil, så du behøver ikke tidligere erfaring med hverken kano eller kajak.
Du kan komme med på packraftkursus og lære at padle i både vildt vand, rolige elve og blanke søer. Den lette bådtype åbner op for helt nye ture og veje gennem landskabet, og pludselig kan man forene både vandring og padling. Læs programmet her nordiskfriluftskompani.dk/rejse/packraftkursus/
... Vis mereVis mindre

Vi har de seneste to somre brugt rigtig meget tid i en lille gummibåd. Vi tager den i rygsækken og vandrer ud på fjeldet eller ned i skoven for at finde en ny elv vi kan prøve at padle i. Vi er blevet vilde med at padle i moderat strømmende vand, også kaldet whitewater på engelsk og foss på norsk. Det er skide skægt at padle gennem små stryg og vandfald, samtidig med man skal styre udenom de værste sten og lavvandede områder – det er lidt som at sidde i en rutsjebane, bortset fra at du selv styrer! Packraften er en lille oppustelig båd som ikke fylder og vejer mere end den også kan ligge i vandrerygsækken. Den er nem at styre og meget stabil, så du behøver ikke tidligere erfaring med hverken kano eller kajak. Du kan komme med på packraftkursus og lære at padle i både vildt vand, rolige elve og blanke søer. Den lette bådtype åbner op for helt nye ture og veje gennem landskabet, og pludselig kan man forene både vandring og padling. Læs programmet her nordiskfriluftskompani.dk/rejse/packraftkursus/

Se på Facebook
·Del

GODT NYTÅR TIL ALLE

Vi håber at I alle er kommet godt ind i det nye år og nu er klar til komme med på eventyr?

Vi har fejret nytår i Norge i en hytte på fjeldet, med masser af langrend og hygge 🙂

Vi glæder os helt vildt til at komme i gang med vores første sæson og glæder os til at have rigtig mange af jer med på tur. Vi er allerede godt i gang med at teste nye områder, så den har stået på både langrend, fjeldski og isklatring de sidste par uger.
... Vis mereVis mindre

Se på Facebook
·Del

Vinteren har for alvor ramt Norge med masser af sne den seneste uge, og det har givet rigtig godt skiføre mange steder.

Selvom vi har sne og vinter lige uden for døren, så kan vi stadig drømme os længere væk. Grønland bliver forhåbentlig en ny og spændende destination på vores program.
... Vis mereVis mindre

Se på Facebook
·Del

Få vores Guide til Friluftsliv i Norge om sommeren.
Du tilmelder dig samtidig vores nyhedsbrev.
Tilmeld mig!

Oplevelser er stærkere sammen

I Nordisk Friluftskompani laver vi ture for at give dig nogle af de oplevelser vi selv stræber efter, men også fordi nogle af disse oplevelser bliver stærkere af at blive oplevet sammen med andre. Mange gange er oplevelserne unikke, fordi de er oplevet sammen med andre. Pludselig er vi en lille gruppe som har noget sammen, selvom vi måske kun kender hinanden fra den foregående dag. Det er berigende at være der for andre, og at være en del af noget fælles, derfor arbejder vi altid i grupper.

Mød vores turledere

Nordisk Friluftskompani er startet af Sarah Spang, Kristian Torp og Adam Waarst. Vi har alle tre de seneste år arbejdet med friluftsaktiviteter i Norge, er uddannede indenfor for idræt og friluftsliv og ønsker at skabe et større og mere varieret tilbud af aktiviteter i de nordiske lande.

Grundlæggende har vi et mål om at give vores deltagere muligheden for at opdage nye naturområder og friluftsaktiviteter i selskab med andre der søger samme rejseoplevelser og derigennem skabe nye sociale relationer. Alt dette vil vi gøre muligt for flere i en tryg og afprøvet kontekst.

Vi tager selv på tur for at komme væk fra hverdagen og få nye oplevelser. Vi søger roen og friheden, for at være uforstyrret, så der er tid og plads til at mærke efter og fokusere. Naturen og aktiviteterne udfordrer os, og der venter altid noget nyt og anderledes som kan give os handlekraft og mestringsfølelse, hvis bare vi lever os ind i situationen og er til stede.

Vi oplever nye steder på vores vej og føler os privilegeret over at kunne opleve unikke syn i naturen. Noget vi kun oplever, fordi vi på tur har overskud til at være opmærksomme på vores omgivelser og hinanden.

rejsegarantifonden

Nordisk Friluftskompani er medlem af den norske rejsegarantifond.

kristian_turleder

Kristian Torp

Turleder, stifter og medindehaver – kt@nordiskfriluftskompani.no

Kristian er en erfaren turleder og dygtig underviser med et fantastisk øje for gæstens kompetenceudvikling.

I Nordisk Friluftskompani står Kristian bl.a. for produktudvikling, organisering af ture, salg og markedsføring. Du kommer især til at se ham på fjeldski, i packraft, på cykel og i vandresko.

Læs om Kristians baggrund

Baggrund

Han er fra 1986 og opvokset i en landsby på Midtfyn med kort afstand til det sydfynske øhav og Svanninge bakker. I 2014 blev han uddannet bachelor i Idræt og Sundhed med tilvalg i Nordisk Friluftsliv fra Syddansk Universitet. Før det havde han blandt andet været på idrætshøjskole og rejst flere steder i Europa.

Uddannelse og erfaring

Under bacheloruddannelsen havde han bl.a. studiejob i Spejdersport Odense og var undervisningsassistent på Idræt og Sundhed. Her underviste han i friluftsliv og adventure, fx rebbaner, MTB og orienteringsløb samt på det årlige skikursus i Norge. I både 2011 og 2013 var han guide for Arctic Adventure på Grønland i Diskobugten.

Efter bachelorens afslutning fik han med det samme job på Rondane Friluftssenter, og har sammen med Sarah drevet friluftscenteret i mere end 3 år. På Rondane Friluftssenter har Kristian især haft ansvaret for udvikling og afvikling af ture og kurser samt markedsføring og kontakt med grupper.

Interesser og aktiviteter

Kristians store interesse og passion, udover friluftsliv er Adventurerace. Han har dyrket Adventurerace siden 2010 og har både kørt konkurrencer nationalt og internationalt, fra 8 timer til 6 døgn. Adventurerace er en holdkonkurrence hvor man skal finde fra post til post med kort og kompas, og samtidig skifte mellem forskellige discipliner som løb, cykling, roning og klatring. For Kristian er motivationen især at komme steder som man som turist sjældent ville finde frem til, og at skulle arbejde sammen som et team for at komme i mål.

Kristian har rejst i alle de 6 nordiske lande for at dyrke friluftsliv og er specielt interesseret i teknisk vandring, packraftture og lange fjeldskiture.

Fremtidsplaner og drømme

Kristians næste store mål er at lave en krydsning af Diskoøen på Grønland, som næsten må være en arktisk jungle og som er besøgt af meget få, samt lave en tur på Island i vandrestøvler og med packraft.

Sarah Spang

Daglig leder, stifter og medindehaver –  ss@nordiskfriluftskompani.no

Sarah er en dygtig og erfaren turleder med stor interesse omkring flora, fauna og nordens geologi.

I Nordisk Friluftskompani er Sarah daglig leder og står for alt det administrative i virksomheden. Du kommer især til at tale og skrive med hende, se hende på fjeldski og med en vandrerygsæk.

Læs om Sarahs baggrund

Baggrund

Sarah er fra 1987 og opvokset på den Sønderjyske ø Als. I ungdomsårene var det fodbold der havde den helt store interesse, men efter hun i 2007 flyttede til Odense for at studere idræt, vandt klatring og friluftslivet ind. I 2013 blev hun kandidat i Idræt og Sundhed fra Syddansk Universitet med speciale i grønne områder og deres virkning på sundhed.

Uddannelse og erfaring

Under studietiden havde Sarah job i Friluftslageret hvor den stod på vejledning om diverse friluftsudstyr. Derudover var hun teambuildinginstruktør og har stået for aktivitetsudvikling inden for dette, til både store og små virksomheder. I 2014 pakkede Kristian og hende bilen og rejste til Norge for at drive Rondane Friluftssenter. Her var hun stedets daglige leder i 3 år, hvor hun var ansvarlig for driften og det administrative arbejde på kontoret. Hun har også været at finde som medunderviser på flere ture og har haft mange guidede dagsoplæg.

Interesse og aktiviteter

Sarah har haft stor interesse for sportsklatring og adventurerace, som har givet mange unikke oplevelser i flotte naturområder. I dag er hun mest til langture på ski eller med vandrerygsæk og nyder at komme til øde områder langt fra civilisation. Hun vil rigtig gerne lære katten Max at komme med på tur, men det har vist lange udsigter J

Fremtidsplaner og drømme

Sarahs næste store mål er at rejse rundt på Grønland. Derudover skal Norden forhåbentlig vandres tynd og fjeldskiene skal på langtur med pulk. Hun drømmer også om at rejse med den Transsibiriske Jernbane, men dette skal selvfølgelig vente til pensionsalderen J

Sarah-daglig-leder
Adam-friluftsguide

Adam Waarst

Turleder, stifter og medindehaver – aw@nordiskfriluftskompani.no

Adam er en erfaren turleder og dygtig underviser, med øje for det sociale og de gruppedynamiske udfordringer i friluftslivet.

I Nordisk Friluftskompani står Adam for produktudvikling, salg og markedsføring samt kundegrupper som skoler og grupper. Du kommer især til at se ham på fjeld- og telemarkski, med vandrestøvlerne på, i kano, på familieuger og med skoleklasser.

Læs om Adams baggrund

Baggrund

Adam er fra 1986 og vokset op i Nordsjælland med skoven Store Dyrehave som legeplads. Som voksen boede han næsten 10 år på indre Nørrebro i København inden han tog skridtet og fulgte drømmen om at leve af friluftsliv. Derfor har han de sidste 3½ år boet der hvor der har været friluftsarbejde at finde. Her har han kunne kalde Grønland, Norge og landevejen hans hjem.

Uddannelse og erfaring

Adam er oprindelig uddannet tømrer. I 2014 blev han færdig som friluftsvejleder på Paul Petersens Idrætsinstitut. Da han var færdiguddannet rejste han til Grønland for at arbejde 2 sommersæsoner som turistguide hos World of Greeland. Dette skulle vise sig at føre til meget mere, og efter disse 2 sæsoner havde han både været guide på indlandsisen, runner/fixer for store amerikanske tv-produktionsselskaber og rejst op og ned langs den nordlige vest kyst flere gange. I sommeren 2016 stødte han til Kristian & Sarah på Rondane Friluftssenter og nåede at arbejde der lidt mere end et år. Adam stod især for stedets aktiviteter med børn og unge, og hen af vejen fik han også større del i den daglige drift på kontoret.

Interesser og aktiviteter

Udover friluftsliv er Adam bidt af en gal Land Rover. Han er den stolte ejer af en Land Rover Defender 110 300TDI. Specielt tanken og frihedsfølelsen om at denne bil kan tage ham ud på nye spektakulære oplevelser gør, at hver gang han smadrer sparegrisen går alle lommepengene til hans bil. Han har allerede boet utallige måneder ud af bagdøren på denne firhjulstrækker og den stinker langt væk af eventyr.

I 2015 gennemføret Adam en solo ekspedition langs den Grønlandske vestkyst i kajak og vandring. Det blev til 36 dage alene i noget af den mest øde natur i norden og med over 1000km tilbagelagt.

Fremtidsplaner og drømme

Adam har en stor forkærlighed for solo ture og den helt store drøm er en dag at krydse Grønlands indlandsis solo. Derudover arbejder han også imod at dygtiggøre sig inden for teknisk svære fjeldbestigninger og måske decideret bjergbestigning. Svalbard er næste drømme destination.