Følg os på Instagram

Load More
Something is wrong.
Instagram token error.

Følg os på Facebook

Vi bliver simpelthen lige nød til at dele dette helt fantastiske #drone billede af 3 elge på søisen her i vores baghave hos #nordiskfriluftskompani #elg #friluftsliv #vildnatur #naturephotography Billede af @iphoto_norway #espedalen #norway ... Vis mereVis mindre

Se på Facebook
·Del

Selvom vintersæsonen slet ikke er forbi, så er vi allerede begyndt at glæde os til vores kommende sommersæson.

På programmet i uge 28 finder du bl.a. Packraftkursus. En aktivitet skabt til eventyr og nye oplevelser. I denne lille oppustelige båd kan du komme helt nye steder, hvor du kan rafte på små floder og finde ellers ufremkommelige steder på fjeldet. Den kan bæres i rygsækken og giver derfor en helt ny måde at tænke tur på.

Læs sommerens packraftprogram her: nordiskfriluftskompani.dk/rejse/packraftkursus/
... Vis mereVis mindre

Se på Facebook
·Del

I uge 7 afholdte vi vores begyndervenlige fjeldskikursus på Espedalen Fjeldstue som kulminerede i en klassisk norsk hytte til hytte tur mellem de fine DNT hytter i og omkring Langsua Nationalpark. Vi sttartede ugen med langrendsteknik og skiteknik uden for sporene samt oplæg om kort og kompas samt udstyr til vinterfjeldsture. Derefter var det 4 dage på fjeldet hvor vi startede turen i det fineste solskinsvejr med udsigt helt til Rondane og Jotunheimen, og vi afsluttede dagen med den fineste nedkørsel til Storhølisæter. På dag 2 gik vi af kvistet løjpe til Skriurusten mens vejret roligt ændrede karakter fra stille og overskyet til blæsende modvind da vi drejede vestover på højfjeldet. Vi havde godt set der var risiko for storm inden afgang, så på dag tre blev vi i Skriurusten på en overligger dag mens det blæste og sneede udenfor. Dagen blev brugt på især hygge og afslapning med pandekager inde i hytten. Dog var nogen af kursisterne friske på lige at prøve lidt ruskevejr så det blev til en kort tur på ski også. Eftermiddagen blev brugt på at grave nødhuler, som øvelse til at grave sig ned hvis man bliver fanget på fjeldet i dårligt vejr. Sjovt at opleve hvor hurtigt og effektivt det kan gøres for at 1 person kan sidde trygt og beskyttet i sneen hvis der er skavler at finde! På dag 4 skulle kursisterne selv finde hjem vha kort og kompas. Ruten havde vi planlagt sammen aftenen før - det gik rigtig godt og kursisterne fandt sammen hjem af bedste rute uden svinkeærinder 🙂 Et rigtig godt kursus med både tæt snevejr, blæst og solskin blev afsluttet med fællesspisning og burger. ... Vis mereVis mindre

Se på Facebook
·Del

FRILUFTSCAMP 13-17 ÅR

I uge 27 afholder vi Friluftscamp i den venlige vildmark Espedalen. I denne uge vil vi sætte alt vores energi ind på at vise Norge og de smukke fjelde frem for danske unge der har lyst til at prøve kræfter med udendørs aktiviteter og friluftsliv i Norge.

Der vil være alt fra aktivitetsløb, vandreture på højfjeldet for at bestige et af de mange fjelde over 1500 moh, padle i kano på Espedalsvatnet og besøg ved nogle gamle forladte miner, samt meget mere! De sidste dage vil vi bruge på naturværksted, fiskeri, træklatring og rebbaner, samt hygge med snobrød og dessert over bål.

Læs hele programmet her: nordiskfriluftskompani.dk/rejse/friluftscamp-13-17-aar/
... Vis mereVis mindre

Se på Facebook
·Del

Vi bliver simpelthen nød til at dele denne smukke film. Langtursskøjter i Stockholm, Sweden har også fanget National Geographics opmærksomhed. Vi gik desværre selv glip af sort is, da vi var afsted for et par uger siden, da vejrguderne var imod os, så denne oplevelse håber vi at få næste år i stedet.

Skru op for lyden og nyd isens fascinerende klang.
... Vis mereVis mindre

"Wild ice skating" is done on black ice, which can be as thin as two inches (5.1 cm).

Se på Facebook
·Del

Få vores Guide til Friluftsliv i Norge om sommeren.
Du tilmelder dig samtidig vores nyhedsbrev.
Tilmeld mig!

Oplevelser er stærkere sammen

I Nordisk Friluftskompani laver vi ture for at give dig nogle af de oplevelser vi selv stræber efter, men også fordi nogle af disse oplevelser bliver stærkere af at blive oplevet sammen med andre. Mange gange er oplevelserne unikke, fordi de er oplevet sammen med andre. Pludselig er vi en lille gruppe som har noget sammen, selvom vi måske kun kender hinanden fra den foregående dag. Det er berigende at være der for andre, og at være en del af noget fælles, derfor arbejder vi altid i grupper.

Mød vores turledere

Nordisk Friluftskompani er startet af Sarah Spang, Kristian Torp og Adam Waarst. Vi har alle tre de seneste år arbejdet med friluftsaktiviteter i Norge, er uddannede indenfor for idræt og friluftsliv og ønsker at skabe et større og mere varieret tilbud af aktiviteter i de nordiske lande.

Grundlæggende har vi et mål om at give vores deltagere muligheden for at opdage nye naturområder og friluftsaktiviteter i selskab med andre der søger samme rejseoplevelser og derigennem skabe nye sociale relationer. Alt dette vil vi gøre muligt for flere i en tryg og afprøvet kontekst.

Vi tager selv på tur for at komme væk fra hverdagen og få nye oplevelser. Vi søger roen og friheden, for at være uforstyrret, så der er tid og plads til at mærke efter og fokusere. Naturen og aktiviteterne udfordrer os, og der venter altid noget nyt og anderledes som kan give os handlekraft og mestringsfølelse, hvis bare vi lever os ind i situationen og er til stede.

Vi oplever nye steder på vores vej og føler os privilegeret over at kunne opleve unikke syn i naturen. Noget vi kun oplever, fordi vi på tur har overskud til at være opmærksomme på vores omgivelser og hinanden.

rejsegarantifonden

Nordisk Friluftskompani er medlem af den norske rejsegarantifond.

kristian_turleder

Kristian Torp

Turleder, stifter og medindehaver – kt@nordiskfriluftskompani.no

Kristian er en erfaren turleder og dygtig underviser med et fantastisk øje for gæstens kompetenceudvikling.

I Nordisk Friluftskompani står Kristian bl.a. for produktudvikling, organisering af ture, salg og markedsføring. Du kommer især til at se ham på fjeldski, i packraft, på cykel og i vandresko.

Læs om Kristians baggrund

Baggrund

Han er fra 1986 og opvokset i en landsby på Midtfyn med kort afstand til det sydfynske øhav og Svanninge bakker. I 2014 blev han uddannet bachelor i Idræt og Sundhed med tilvalg i Nordisk Friluftsliv fra Syddansk Universitet. Før det havde han blandt andet været på idrætshøjskole og rejst flere steder i Europa.

Uddannelse og erfaring

Under bacheloruddannelsen havde han bl.a. studiejob i Spejdersport Odense og var undervisningsassistent på Idræt og Sundhed. Her underviste han i friluftsliv og adventure, fx rebbaner, MTB og orienteringsløb samt på det årlige skikursus i Norge. I både 2011 og 2013 var han guide for Arctic Adventure på Grønland i Diskobugten.

Efter bachelorens afslutning fik han med det samme job på Rondane Friluftssenter, og har sammen med Sarah drevet friluftscenteret i mere end 3 år. På Rondane Friluftssenter har Kristian især haft ansvaret for udvikling og afvikling af ture og kurser samt markedsføring og kontakt med grupper.

Interesser og aktiviteter

Kristians store interesse og passion, udover friluftsliv er Adventurerace. Han har dyrket Adventurerace siden 2010 og har både kørt konkurrencer nationalt og internationalt, fra 8 timer til 6 døgn. Adventurerace er en holdkonkurrence hvor man skal finde fra post til post med kort og kompas, og samtidig skifte mellem forskellige discipliner som løb, cykling, roning og klatring. For Kristian er motivationen især at komme steder som man som turist sjældent ville finde frem til, og at skulle arbejde sammen som et team for at komme i mål.

Kristian har rejst i alle de 6 nordiske lande for at dyrke friluftsliv og er specielt interesseret i teknisk vandring, packraftture og lange fjeldskiture.

Fremtidsplaner og drømme

Kristians næste store mål er at lave en krydsning af Diskoøen på Grønland, som næsten må være en arktisk jungle og som er besøgt af meget få, samt lave en tur på Island i vandrestøvler og med packraft.

Sarah Spang

Daglig leder, stifter og medindehaver –  ss@nordiskfriluftskompani.no

Sarah er en dygtig og erfaren turleder med stor interesse omkring flora, fauna og nordens geologi.

I Nordisk Friluftskompani er Sarah daglig leder og står for alt det administrative i virksomheden. Du kommer især til at tale og skrive med hende, se hende på fjeldski og med en vandrerygsæk.

Læs om Sarahs baggrund

Baggrund

Sarah er fra 1987 og opvokset på den Sønderjyske ø Als. I ungdomsårene var det fodbold der havde den helt store interesse, men efter hun i 2007 flyttede til Odense for at studere idræt, vandt klatring og friluftslivet ind. I 2013 blev hun kandidat i Idræt og Sundhed fra Syddansk Universitet med speciale i grønne områder og deres virkning på sundhed.

Uddannelse og erfaring

Under studietiden havde Sarah job i Friluftslageret hvor den stod på vejledning om diverse friluftsudstyr. Derudover var hun teambuildinginstruktør og har stået for aktivitetsudvikling inden for dette, til både store og små virksomheder. I 2014 pakkede Kristian og hende bilen og rejste til Norge for at drive Rondane Friluftssenter. Her var hun stedets daglige leder i 3 år, hvor hun var ansvarlig for driften og det administrative arbejde på kontoret. Hun har også været at finde som medunderviser på flere ture og har haft mange guidede dagsoplæg.

Interesse og aktiviteter

Sarah har haft stor interesse for sportsklatring og adventurerace, som har givet mange unikke oplevelser i flotte naturområder. I dag er hun mest til langture på ski eller med vandrerygsæk og nyder at komme til øde områder langt fra civilisation. Hun vil rigtig gerne lære katten Max at komme med på tur, men det har vist lange udsigter J

Fremtidsplaner og drømme

Sarahs næste store mål er at rejse rundt på Grønland. Derudover skal Norden forhåbentlig vandres tynd og fjeldskiene skal på langtur med pulk. Hun drømmer også om at rejse med den Transsibiriske Jernbane, men dette skal selvfølgelig vente til pensionsalderen J

Sarah-daglig-leder
Adam-friluftsguide

Adam Waarst

Turleder, stifter og medindehaver – aw@nordiskfriluftskompani.no

Adam er en erfaren turleder og dygtig underviser, med øje for det sociale og de gruppedynamiske udfordringer i friluftslivet.

I Nordisk Friluftskompani står Adam for produktudvikling, salg og markedsføring samt kundegrupper som skoler og grupper. Du kommer især til at se ham på fjeld- og telemarkski, med vandrestøvlerne på, i kano, på familieuger og med skoleklasser.

Læs om Adams baggrund

Baggrund

Adam er fra 1986 og vokset op i Nordsjælland med skoven Store Dyrehave som legeplads. Som voksen boede han næsten 10 år på indre Nørrebro i København inden han tog skridtet og fulgte drømmen om at leve af friluftsliv. Derfor har han de sidste 3½ år boet der hvor der har været friluftsarbejde at finde. Her har han kunne kalde Grønland, Norge og landevejen hans hjem.

Uddannelse og erfaring

Adam er oprindelig uddannet tømrer. I 2014 blev han færdig som friluftsvejleder på Paul Petersens Idrætsinstitut. Da han var færdiguddannet rejste han til Grønland for at arbejde 2 sommersæsoner som turistguide hos World of Greeland. Dette skulle vise sig at føre til meget mere, og efter disse 2 sæsoner havde han både været guide på indlandsisen, runner/fixer for store amerikanske tv-produktionsselskaber og rejst op og ned langs den nordlige vest kyst flere gange. I sommeren 2016 stødte han til Kristian & Sarah på Rondane Friluftssenter og nåede at arbejde der lidt mere end et år. Adam stod især for stedets aktiviteter med børn og unge, og hen af vejen fik han også større del i den daglige drift på kontoret.

Interesser og aktiviteter

Udover friluftsliv er Adam bidt af en gal Land Rover. Han er den stolte ejer af en Land Rover Defender 110 300TDI. Specielt tanken og frihedsfølelsen om at denne bil kan tage ham ud på nye spektakulære oplevelser gør, at hver gang han smadrer sparegrisen går alle lommepengene til hans bil. Han har allerede boet utallige måneder ud af bagdøren på denne firhjulstrækker og den stinker langt væk af eventyr.

I 2015 gennemføret Adam en solo ekspedition langs den Grønlandske vestkyst i kajak og vandring. Det blev til 36 dage alene i noget af den mest øde natur i norden og med over 1000km tilbagelagt.

Fremtidsplaner og drømme

Adam har en stor forkærlighed for solo ture og den helt store drøm er en dag at krydse Grønlands indlandsis solo. Derudover arbejder han også imod at dygtiggøre sig inden for teknisk svære fjeldbestigninger og måske decideret bjergbestigning. Svalbard er næste drømme destination.