Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilmelding lukket
UGE 34

  Bjergvandring – Topture med let oppakning

  DKK 9.200

  Giv dig selv en udfordring med lange dage på fjeldet, når vi går fra hytte til hytte med fuld forplejning, i Rondane Nationalpark. 10 toppe over 2000 meter, og vi vil forsøge at nå dem alle på 4 dage.

  • Datoer Afgange
   0
  • Aktiviteter Sæson
   Sommer
  • Sværhedsgrad Udfordrende
   5/7
  • Gruppestørrelse Maks antal
   8
  Detaljer om Bjergvandring – Topture med let oppakning.

  Har du lyst til mere end bare en almindelig vandretur? Så tag med os på en forrygende vandretur spækket med toppe i Rondane Nationalpark. Glæd dig til en udfordrende og teknisk tur, hvor du for alvor får lov til at arbejde for de storslåede udsigter. Det bliver en tur med lange dage og mange højdemeter i benene, og med overnatning i flotte turisthytter ude på fjeldet. Vi går fra hytte til hytte for at holde vægten nede, og for at vi kan bruge mere tid på at vandre og mindre tid på at bygge lejr og lave mad.

  Vi skal gå “light & fast”, og pakker så lidt som muligt, så vi kan bevæge os hurtigere og mere frit, end hvis vi gik med telt. Det kommer vi til at sætte pris på, når vi hver dag skal mere end 1000 højdemeter op og ned. Det bliver nogle lange dage, men der er længe lyst, og når vi kommer frem til hytterne, kan vi slappe af og få serveret en god middag.

  Vi bevæger os fra omkring trægrænsen, op gennem de krogede små skove af birketræer, til det bare højfjeld med rensdyrlav og videre op til blokmark og store sten på vej til toppene. Hvis vejret arter sig, vil vi blive belønnet med storslåede udsigter undervejs. I klart vejr kan man se helt til ud til kysten i vest og grænsen til Sverige i øst.

  Vi er på tur hele ugen, og vi overnatter i tre af Rondanes store turistforeningshytter. Efter en forberedelsesdag, begiver vi os ud på tur de næste fire dage. Vi kommer ud på eventyrlige ruter med spektakulære udsigter, når vi forsøger at nå alle ti toppe. I den centrale del af Rondane Nationalpark finder man tre store bjergmassiver, der til sammen gemmer på ti toppe over 2000 højdemeter. Massiverne er adskilt af lange dybe dale omkranset af dramatiske bjergsider.

  Vi skal være godt forberedte, og vejret skal vise sig fra sin bedste side, hvis vi skal nå alle ti toppe. Da man aldrig kan regne med vejret i fjeldene, kan vi risikere, at vi må lægge ruten om. Heldigvis bevæger vi os i et af Norges smukkeste dalområder, så uanset om vi må ty til plan B eller ej, så venter der os en fantastisk smuk tur.

  Overblik over hvad der er med i prisen og hvad du selv skal huske.
  Hvad er inkluderet?Følgende er med i prisen.
  • Overnatning på Rondane River Lodge og i DNT-hytter fra ankomst til hjemrejse
  • Fuld forplejning med morgenmad, frokost og aftensmad
  • Professionel turleder 24/7
  • Fælles udstyr som førstehjælp, vindsække og Inreach nødsender

  Vi hjælper dig med at blive klarDin tur starter allerede nu

  • Ved tilmelding får du en invitation til en unik online gruppe for din tur, hvor vi løbende op til turen holder dig opdateret på det praktiske og giver dig en masse tips og tricks til din forberedelse, og hvor du hele tiden kan komme i kontakt med os og stille spørgsmål.
  Hvad er ikke inkluderet?Følgende skal du selv sørge for.
  • Transport til og fra Rondane River Lodge
  • Personligt udstyr som fx tøj, rygsæk og støvler
  1. Ankomstdag Søndag

   Ankomst og indtjekning på Rondane River Lodge i løbet af søndagen. Der er fælles aftensmad kl 19.00 med velkomst og fælles intro. Hvis du ankommer senere så giv besked, det er intet problem.

  2. Dag 1 Mandag

   Efter morgenmaden, starter vi dagen med et oplæg om beklædning og udstyr til færdsel på fjeldet. Vi vil introducere dig til begrebet ”pak mindre, nyd mere”. Ved at pakke let, bliver der forhåbentlig mere overskud til de strabadser der venter os. Vores første og sidste nat på selve turen bliver samme sted og du har derfor mulighed for at efterlade bagage. Vi skal også pakke noget af den mad vi skal have med på turen.

   Om eftermiddagen kører vi til Straumbu med pakkede rygsække, og er klar til at starte første del af turen. Vi har 4 km ind til vores overnatningssted Bjørnhollia, hvor vi skal overnatte den første nat. Strækningen ind til Bjørnhollia er en fin tur med både fjeldbirkeskov, lav og fyrretræer. Undervejs får vi en pragtfuld udsigt ind mod nogle af turens majestætiske toppe, en perfekt opvarmning.

   Efter aftensmad på Bjørnhollia vil vi gennemgå turplanen og snakke lidt om kort og kompas. Har du lyst til at fordybe dig mere i dette, så er det bare at suge til dig undervejs.

  3. Dag 2 Tirsdag

   Vi står tidligt op, for at få mest mulig tid til dagens etape. Dette bliver turens længste dag hvor vi besøger det østlige massiv i Rondane og forsøger os på de første 4 toppe. Vi starter dagen før morgenmaden serveres på Bjørnhollia og derfor tager vi morgenmaden med os og nyder den ude på tur i løbet af den første time.

   Dagens første top er Høgronden i 2115 moh. Herfra får vi forhåbentlig en smuk udsigt over hele området. Nu er vi oppe i højden og vil de næste fem km bevæge os videre vest ad bjergryggen og gå på de 3 andre toppe der gemmer sig i dette massiv. Forhåbentlig får vi krydset 4 toppe af allerede den første dag, inden vi bevæger os nordøst til vores næste hytte Dørålseter. Sent fremme på Dørålseter venter der os et godt måltid og en god seng, så vi kan samle energi til resten af turen.

  4. Dag 3 Onsdag

   Efter en god nats søvn, tager vi endnu en tidlig start på dagen. Morgenmaden bliver ”on the go” og heldigvis starter dagen blidt ud, hvor de første 10 km er forholdsvis stille og rolige gennem Rondvassdalen. Herefter begynder dagens opstigning til Veslesmeden i 2015 moh. Første mål bliver et plateau i 1871 moh, hvorfra vi har omkring 200 højdemeter og to kilometer til toppen.

   De sidste 6 km er jævnt nedover mærket DNT-sti frem til dagens overnatningssted Rondvassbu, hvor vi har to overnatninger. Når vi er fremme kan vi endnu en gang smide benene op og sætte os til bords til et dejligt måltid.

  5. Dag 4 Torsdag

   I dag kan vi sove lidt længere og starter dagen med at nyde morgenbufféen og smøre madpakker til dagen.

   Denne dag bliver den mest tekniske dag, men også en dag med mulighed for at tage en overliggerdag. Dagens tur starter og slutter ved Rondvassbu, så hvis nogen har brug for en pausedag, vil der være mulighed for at nyde en dag på Rondvassbu med små ture i området på egen hånd.

   For dem med friske ben og mod på det, så venter turens mest tekniske top i dag.

   Målet er Trolltinden i 2018 moh og nabotoppen Storsmeden i 2016 moh. De første 6 km af dagen byder på en jævn opstigning. Herfra tager vi først den luftige passage til Trolltinden, hvor hænderne nok må i brug nogen steder, og hvor vi bestiger toppen fra vest op ad en stejl rende, langs selve toppens ryg. Tiden er inde til sommerfugle i maven, men du bliver belønnet med endnu en storslået udsigt.

   Efter Trolltinden bevæger vi os retur, for at tage dagens sidste top Storsmeden. Efter at have besøgt Trolltinden virker dette pludselig som en meget overkommelig opgave og efter besøget går vi retur samme vej og vender næsen hjem mod Rondvassbu til en velfortjent middag. Da dette er sidste dag ude venter der os en lækker 3-retters middag.

  6. Dag 5 Fredag

   Efter et velfortjent hvil, begynder nu turens sidste etape på det sidste massiv med Rondanes højeste top Rondeslottet i 2178 moh.

   Vi tager endnu en tidlig start og spiser morgenmad på farten. Vi starter dagen med at besøge Storronden i 2138 moh. Der er ikke langt til denne top, men mange højdemeter, så benene får en god tung start på dagen. Fra toppen ser vi resten af dagens rute. Først bliver der en lille nedstigning, inden vi kan begynde opstigningen til dagens sidste to toppe. Som en naturlig top på vejen besøger vi Vinjeronden og kan krydse endnu en top af på vores tur, inden vi besøger turens sidste og højeste top i nationalparken. Rondeslottet løfter os over alle fjeldene og giver os forhåbentlig en flot panoramaudsigt.

   Resten af turen skal vi bevæge os nedover gennem Langlupdalen tilbage til Straumbu, hvor vi startede turen. Her hopper vi i bilerne og kører den korte tur tilbage til Rondane River Lodge, hvor det bliver muligt at tage et bad inden vi sætter os til bords til en velfortjent 3-retters afslutningsmiddag.

  7. Hjemrejsedag Lørdag

   Her på hjemrejsedagen bliver der mulighed for at sove lidt længere. Vi får morgenmad på Rondane River Lodge inden der er udtjeckning kl. 11.

  T-sti
  Kortlæsning

  Nedenfor finder du mere information om turen. Skulle du stå igen med spørgsmål, så læs gerne vores FAQ eller skriv til os.

  Kurset gennemføres ikke med færre end 4 deltagere. Der er max plads til 8 deltagere. Man skal minimum være 18 år.

  Turen er med professionel, lønnet og dansktalende turleder. 1 turleder op til 8 deltagere.

  Denne tur er for dig som godt kunne tænke sig at komme med på en tur lidt udover det sædvanlige.  Turen kræver gode ben, når vi hver dag flytter os 20-25 km i krævende terræn med mange højdemeter. Dagslængderne er på 10-14 timer.

  Du skal være i god fysisk form da det er lange dage, det betyder også at du bør forberede dig til turen, og træne inden afgang, så du også kan nyde udsigterne når de er der. Du bør heller ikke have nogen skavanker eller skader i særligt knæ og ankler, da vi er langt fra start allerede på dag 1, og har svært ved at gå en fysisk ”lettere” vej.

  Dette er en fælles tur, og vi hjælpes ad i gruppen hele vejen, så alle får en god oplevelse på turen.

  Hvis du er i tvivl om kurset er for dig, eller om du har formen eller niveauet for at deltage, så skriv endelig til os, så kan vi hjælpe dig med at træffe den rigtige beslutning.

  Her kan du læse om vores sværhedsgrader, denne tur er klassificeret som “UDFORDRENDE”.

  På turens første og sidste nat skal vi overnatte på Rondane River Lodge, hvor vi har mulighed for at forberede os til turen med både mad og udstyr.

  På selve turen, skal vi bo på de 3 store DNT-hytter Bjørnhollia, Dørålseter og Rondvassbu. Vi sover på sovesal, der er strøm og rindende vand i hanerne og udetoilet. Det er muligt at tilkøbe bad og leje lagenpose, hvis man har brug for dette undervejs. Alle 3 hytter er betjente under vores ophold.

  På denne tur er al forplejning inklusiv i prisen, fra aftensmad på ankomstdagen til morgenmad på hjemrejsedagen. En del af turmaden skal også forberedes og pakkes inden afgang. På Rondane Rive Lodge får vi alt maden serveret. På selve turen vil alle aftenmåltider også blive serveret. De fleste aftner med en enkelt ret og den sidste aften i Rondvassbu med 3-retters. På Rondvassbu spiser vi morgenmad en enkelt dag, men ellers så har vi taget morgenmad, frokost og snacks med hjemmefra, da vi mange dage går afsted før morgenmaden serveres.

  Skriv til os hvis du har nogen allergier eller specielle madvaner, så kan vi prøve at tage hensyn til dette i vores indkøb hvis du giver besked i god tid. Husk det kan være rart med lidt personlige snacks hjemmefra, til at overraske gruppen eller til at løfte humøret på en lang dag.

  Adresse: Rondeveien 34, 2477 Sollia, Norge

  Kør selv
  Fra Danmark kan enten køre hele vejen op gennem Sverige eller sejle dele at turen. Colorline, Stenaline, DFDS og Fjordline har alle forbindelser mellem Danmark og Norge. Fra Oslo, følg E6 mod Trondheim hele vejen til Ringebu, hvor du drejer af og følger Rv27 over Venabygdfjellet resten af vejen frem til destinationen.

  Offentlig transport
  At komme til Oslo, kan foregå på forskellige måder. Du kan fx flyve til Gardemoen lufthavn som ligger lidt nord for Oslo eller tage bussen (Nettbuss eller Flixbus). Fra Oslo kan du tage tog direkte Ringebu, hvorfra der går bus helt frem til destinationen. Du kan finde en samlet oversigt over din rejse fra Oslo til Rondane Gjestegaard her.

  Følgende pakkeliste er vejledende og skal ses som en huskeliste og skabe overblik. Ved tilmelding til turen bliver der tilsendt en mere udførlig pakkeliste med tips og tricks. Der er altid mulighed for at efterlade ekstra bagage før afgang på overnatningsture.

   

  Tag kontakt hvis du er i tvivl om dit udstyr er egnet. Udstyr du kan leje er markeret med *. Du kan læse mere om vores udstyr i grejbanken og se vores lejebetingelser her.

  Basis

  • Rygsæk
  • Lagenpose/sommersovepose
  • Støvler eller sko

  Beklædning

  • Inderlag
  • Mellemlag
  • Yderlag
  • Pausetøj
  • Sokker
  • Hue
  • Handsker
  • Halsedisse/Buff

  Diverse

  • Vandflaske
  • Spisegrej

  Toiletsager

  • Toilettaske
  • Shit-kit
  • Solcreme
  • Personlig førstehjælp

  Valgfrit udstyr

  • Vandrestave
  • Snacks
  • Ørepropper
  • Rejsehåndklæde
  • Solbriller
  • Pandelampe
  • Kortlomme
  • Kompas
  • Kamera
  • Notesblok
  • Kikkert
  • Bog

  Fælles udstyr som Nordisk Friluftskompani medbringer

  • Vindsække – 6 personers vindsække til nødly
  • Førstehjælpssæt – Omfangsrigt førstehjælpssæt med alt til store og små ulykker
  • Nødsender – InReach nødsender hvis der sker ulykker

  *Udstyr der er muligt at leje hos Nordisk Friluftskompani

  • Vandtæt kortlomme og spejlkompas med klinometer
  • Justerbare vandrestave