Tilmelding lukket
UGE 5
  27500722_1660992357293077_1502447203604189235_o-2

  Fællestur på vinterfjeld i Norge

  DKK 5.200

  Tag med på vores årlige fælles vintertur, når vi besøger de majestætiske hvidklædte fjelde på Høvringen. Kom alene eller tag dine venner med til en sjov uge med langrend, fjeldski eller snesko og med hyggelige aftener i den varme pejsestue.

   

   

  • Datoer Afgange
   0
  • Aktiviteter Sæson
   Vinter
  • Sværhedsgrad Begynder
   3/8
  • Gruppestørrelse Maks antal
   50
  Detaljer om Fællestur på vinterfjeld i Norge.

  Aldrig har det været nemmere at komme i gang med ski og vinterfriluftsliv. Fællesturen har plads til både begyndere og øvede. Du skal bare pakke tasken og møde os ved bussen, så klarer vi resten. Turen går til Rondeheim Fjellskole – en perle lige over skovgrænsen med højfjeldet uden for døren. Her møder du perfekt sammenspil mellem hyggelige norske fjeldhytter og den vilde natur. Vi har sørget for transport, indkvartering, forplejning og et program spækket med sjove og udfordrende vinteroplevelser for alle. 

  Vi har et stort udvalg af forskellige aktiviteter med uddannede turledere hver dag. Du vil få mulighed for at blive undervist i langrendsteknik, tage på skiture både i og uden for sporene, på højfjeld og i skov, samt tage med på topture på ski eller snesko. Ugen byder også på alternative aktiviteter når vi inviterer til byggedag i sneen og overnatning i snehuler, samt når vi borer hul i isen og ser om fiskene bidder på. I løbet af ugen bliver der også mulighed for at prøve sig med ture på snesko, som nemt kommer frem i selv vanskeligt terræn. Der er selvfølgelig også plads til at tage på ture på egen hånd og her får du god vejledning i områdets mange muligheder.

  Rondeheim Fjellskole ligger på Høvringen, en lille bygd ved foden af Rondane Nationalpark. Området er kendt for sit majestætiske højfjeld med mange km langrendsløjper lige uden for døren både på højfjeldet og i det lunere terræn i skoven. Der er også flotte forhold og uendelige muligheder uden for sporene, hvis man er til fjeldski og snesko.

  I vil blive indkvarteret i 4 pers. værelser med køjesenge. Om aftenen er der mulighed for at mødes i stedets pejsestue til spil og røverhistorier og planlægning af morgendagens ture.

  Maden skal du ikke tænke på, for der er fuldpension inkluderet i prisen og opvasken forsvinder også ad sig selv 🙂 Der vil blive serveret god husmandskost med fælles morgenmad hver morgen, hvor du også smører en madpakke til dagen og så igen fælles aftensmad efter en god dag på fjeldet.

  Prisen, der i denne uge er særlig fordelagtig grundet lavsæsonen, inkluderer transport fra Århus, Odense og København, 5 dages overnatning på Rondeheim, alle måltider (ekskl. drikkevarer) og 6 dages aktivitetsprogram. Du kan medbringe skiudstyr selv, eller leje langrendsski og/eller fjeldski hos os. Til turene på snesko får du mulighed for leje snesko på dagsbasis.

  Overblik over hvad der er med i prisen og hvad du selv skal huske.
  Hvad er inkluderet?Følgende er med i prisen.
  • Transport fra Århus, Odense og København til Rondeheim Fjellskole
  • Overnatning fra ankomst til hjemrejse
  • Fuld forplejning under opholdet med morgenmad, madpakke og aftensmad
  • Erfarne turledere 24/7
  • Fælles udstyr som brændere, førstehjælp, vindsæk, nødsender og sneskovle
  Hvad er ikke inkluderet?Følgende skal du selv sørge for.
  • Leje af snesko, ski, stave og støvler
  • Personligt udstyr som fx tøj, rygsæk og sovepose
  Du kan bl.a. leje
  • Fjeldski m. støvler, stave og skismøring (str. 36-48): DKK 650,-
  • Langrendsski m. støvler, stave og skismøring (str. 36-47): DKK 500,
  1. Rejsedag Lørdag

   Afgang fra Århus Banegård kl. 15. Påstigning på Odense Banegård kl. 17.00 og påstigning på Ingerslevsgade i København kl. 19.30.

   Nedenstående program er et oplæg til de aktiviteter, der vil være i løbet af ugen. Der er ingen krav om deltagelse på aktiviteterne for at være med på denne tur. Der er rig mulighed for ture og aktiviteter på egen hånd, og sammen med andre. Der kan forekomme ændringer afhængigt af vejret og deltagerantal.

  2. Dag 1 Søndag

   Ankomst til Rondeheim Fjellskole omkring kl. 9.00 hvorefter værelser tildeles. Kl. 10.00 er der morgenmad og velkomst i spisesalen inden der er skiudlevering for de der skal leje udstyr.

   Efter skiudlevering vil der være undervisning i skiteknik med temaet skileg, så alle kan få en god start på skiene og en sjov dag i sneen. Efter frokost vil der være mulighed for at få mere undervisning i skiteknik inddelt efter niveau på små ture i området.

    

  3. Dag 2 Mandag

   Først på dagen vil der være mulighed for at vælge ture med fokus på skitekniske færdigheder, eller ture hvor du kommer lidt længere op eller ud på fjeldet. Alt efter hvor mange der vælger dette, vil vi dele jer i grupper efter niveau.

   Alle mødes til fælles frokost med bål i sneen, hvorefter der kan vælges ture efter lyst og energi. Her vil der både være nogle ture i sporet og uden for sporet.

   Om aftenen mødes vi alle i pejsestuen til oplæg om snehuler og vinterfjeld, for dem som gerne vil dette.

  4. Dag 3 Tirsdag

   I dag er det snehuledag, og vi skal forsøge os med at bygge sneklokker til alle der gerne vil prøve at sove ude i sneen. Vi graver huler hele dagen og skal også etablere lejrplads og bålplads, for at have en hyggelig aften i sneen.

   Lejren er tæt placeret på Rondeheim Fjellskole, så vi anbefaler alle at prøve at sove ude, da det er nemt at krybe tilbage i den varme seng, hvis man vågner og fryser i løbet af natten.

   Der bliver også lidt tid til små ture i løbet af dagen for at holde varmen. For de som ikke ønsker at bygge huler, vil der selvfølgelig også være ture med turleder i området.

   Når hulerne er bygget og klar, gå vi tilbage på Rondeheim Fjellskole og spiser aftensmad. Herefter går vi mætte, tørre og varme tilbage til lejren, tænder op i bålet og har en hyggelig aften ude. Også de som ikke ønsker at sove ude, kan komme med til bålhygge.

  5. Dag 4 Onsdag

   Denne dag er en lidt roligere af slagsen efter at have sovet ude. Der bliver bl.a. mulighed for at tage en skitur i spor ud og isfiske ved Smuksjøseter bare 5 km fra Rondeheim Fjellskole, eller tage med på ski til en af områdets andre fjeldstuer for at finde den bedste varme kakao med norske vafler.

   Denne dag tilbyder vi også en tur på snesko, for de der gerne vil skifte bekendtskab med denne let tilgængelige vinterdisciplin. Det er selvfølgelig også muligt med en tur på egen hånd.

  6. Dag 5 Torsdag

   Der er flere muligheder for topture denne dag, og der er også kortere og mindre stejle topture. Bl.a. er der mulighed for en tur i spor til toppen af Formokampen eller en kortere tur uden for sporene på snesko til Karihaugen for de som kunne tænke sig at prøve dette let tilgængelige transportmiddel.

   Afhængig af gruppens størrelse og ønsker, bliver der også en tur i fladere terræn for de som gerne vil have lidt fart i langrendsskiene.

   Om aftenen er det oplagt med spilaften i pejsestuen, så tag endelig nogle brætspil med.

  7. Dag 6 Fredag

   Kunne du tænke dig af få pulsen op og god fart i skiene, så er der mulighed for at tage på tur på hurtige ski (langrendsski). Turen bliver i spor hele vejen og vi skal rundt i rutenettet og besøge de andre fjeldstuer og nyde dagen på højfjeldet.

   Er du eller vejret mere til en tur i skoven med læ, hygge og gamle krogede træer, så er der mulighed for at komme med på tur i spor mellem birke- og fyrreskov med bål og ekstra hygge undervejs.

   Skulle du have misset en af de kortere topture fra dagen før og har et brændende ønske om at brænde det sidste krudt af inden busturen hjem, så vil der også blive en kort toptur eller to på programmet denne dag 🙂

   Der er skiaflevering kl. 15.00 og derefter pakning, oprydning og rengøring af værelserne. Vi får serveret aftensmad kl. 17.00 og herefter går turen hjem til Danmark med afgang fra Rondeheim Fjellskole kl. 18.

  8. Hjemrejse Lørdag

   Ankomst til København omkring kl. 6.30, Odense omkring kl. 9.00 og Århus omkring kl. 11.00.

  Bål-i-sneen
  DSCN1292
  Praktisk Info

  Nedenfor finder du mere information om turen. Skulle du stå igen med spørgsmål, så læs gerne vores FAQ eller skriv til os.

  Dette er en tur for dig som godt kunne tænke sig at komme på vintertur, opleve vinterfjeldet og møde nye mennesker. Du behøver ingen tidligere erfaring med at tage på tur om vinteren, og vi hjælper med undervisning i langrends- og fjeldskiteknik. Hvis du har lyst, får du også mulighed for at tage på overnatningstur i sneen.

  Det er en fordel, at du er vant til at være fysisk aktiv, da det kan være hårdt at lege i sneen, eller rejse sig op efter at være væltet i den dybe sne. Dette er en fælles tur, og vi hjælpes ad i gruppen hele vejen, så alle får en god oplevelse på vinterfjeldet.

  Hvis du er i tvivl om turen er for dig, eller om du har formen eller niveauet for at deltage, så skriv endelig til os, så kan vi hjælpe dig med at træffe den rigtige beslutning.

  Under fællesturen vil du blive indlogeret på Rondeheim Fjellskole på 4 pers. værelser med køjesenge. Der er dyner og puder i sengene. Sengetøj og lagen skal medbringes eller kan lejes. Der er en stor spisesal og pejsestue. Der serveres morgenmad og aftensmad i spisesalen, og hver morgen skal du smøre madpakke til dagen.

  I løbet af ugen, bliver der mulighed for at sove i sneklokker/snehuler. Husk sovepose og liggeunderlag, hvis du skal overnatte ude.

  I denne uge er al forplejning inklusiv i prisen, med morgenmad ved ankomst til aftensmad på hjemrejsedagen. Ved morgenmaden skal der også smøres madpakke. Rondeheim har ikke skænkebevilling, som betyder at der ikke vil være salg af alkohol på stedet. Dette betyder til gengæld at du gerne må medbringe dine egne drikkevare til maden 🙂

  Skriv til os i god tid, hvis du har nogen allergier eller specielle madvaner, så giver vi køkkenet besked om dette. Husk at det kan være rart med lidt personlige snacks hjemmefra, til at overraske gruppen eller til at løfte humøret på en lang dag.

  Turen gennemføres ikke med færre end 30 deltagere. Der er max plads til 50 deltagere. Man skal minimum være 15 år. Er man under 18 år skal deltagelse ske i følge med en voksen.

  Turen er med dansktalende turledere.

  Rondeheim, også kendt som Den Norske Fjellskole, ligger på Høvringen ved foden af Rondane Nationalpark. Naturen er lige uden for døren og der er spækket med muligheder for aktiviteter både vinter og sommer.

  Rondeheim ligger i Høvringen som er en lille bygd i ca. 1000 meters højde lige på trægrænsen, med mulighed for at komme hurtigt op på højfjeldet. Her bydes på noget af Norges smukkeste langrendsområde med løjper lige uden for døren. Området har et varieret terræn med store vidder, majestætiske fjelde og hyggelige skovområder.

  Der er 150 km langrendsløjper i området, hvoraf de godt 100 km. præpareres mens resten er markeret med kviste. Se løjpekortet her. Udover masser af mulighed for langrend i flotte spor, så er der uanede muligheder uden for sporene på fjeldski eller snesko.

  Det er vigtigt med godt fjeldtøj som kan holde fugt og vind ude, men også ånde så du ikke bliver svedig inde fra, når vi går på tur med rygsæk. Uld er at foretrække om vinteren da det varmer godt, også selvom det bliver fugtigt, og så begynder det ikke at lugte for hurtigt.

  Til langrend kan vinterløbetøj også bruges. Det er muligt at tage på lange, korte og/eller hurtige ture, så tag tøj med til det du foretrækker. Det er muligt at leje fjeldski og langrendsski til hele ugen eller medbringe sine egne. Snesko kan lejes på dagsbasis i forbindelse med de udbudte ture. Husk varmt tøj og varme støvler til udendørs brug, samt behageligt tøj til brug under busturen og de hyggelige aftener ved pejsen.

  Tag kontakt hvis du er i tvivl om dit udstyr er egnet.

  Vi rejser med busselskabet Frørup Rejser. Afgang lørdag d. 25. januar kl. 15 fra Århus Banegård, påstigning på Odense Banegård kl 17 og påstigning på Ingerslevsgade i København kl. 19.30.

  Afrejse fra Rondeheim fredag d. 31. januar kl. 18 med ankomst til København lørdag d. 1. februar omkring kl. 6.30, Odense omkring kl. 9.00 og Århus omkring kl. 11.00.

  Følgende pakkeliste er vejledende og skal ses som en huskeliste og skabe overblik. Ved tilmelding til turen bliver der tilsendt en mere udførlig pakkeliste med tips og tricks. Udstyr du kan leje er markeret med *

  Basis

  • Rygsæk
  • Ski og/eller snesko*
  • Skistøvler*
  • Skistave*
  • Skismørelse*
  • Solbriller

  Beklædning

  • Inderlag
  • Mellemlag
  • Yderlag
  • Pausetøj
  • Sokker
  • Handsker
  • Huer
  • Halsedisse/Buff

  Diverse

  • Vandflaske*
  • Termoflaske*
  • Pandelampe

  Toiletsager

  • Toilettaske
  • Sol- og fugtighedscreme
  • Personlig førstehjælp med fx vabelplaster

  Udstyr til snehuletur

  • Sovepose – 2 sommerposer kan gøre det ud for en vinter
  • Liggeunderlag

  Valgfrit udstyr

  • Snacks
  • Skibriller
  • Kamera
  • Kompas
  • Sneskovl
  • Gaiters/gamacher*
  • Fodposer
  • Kikkert
  • Bog
  • Spil

  Udstyr til opholdet

  • Håndklæde*
  • Sengelinned*

  Fælles udstyr som Nordisk Friluftskompani medbringer

  • Førstehjælpssæt – Omfangsrigt førstehjælpssæt med alt til store og små ulykker på vinterfjeld.
  • Nødsender – InReach nødsender hvis der sker ulykker
  • Sneskovle og fodposer til snehuletur

  *Udstyr der er muligt at leje

  • Langrendsski – Sæt bestående af:
   • Allround klassisk langrendsski m. NNN-binding
   • Langrendsstøvler m. NNN
   • Stave og skismørelse (sæt med alle de typer smørelse du kunne få brug for)
  • Fjeldski – Sæt bestående af:
   • Ski – med fulde stålkanter og med BC-binding
   • Skistøvler – Varm og let fjeldskistøvle som passer til BC-binding
   • Stave og skismørelse (sæt med alle de typer smørelse du kunne få brug for)
  • 1 liters termoflaske og 1 liters drikkeflaske
  • Gaiters – Gode til at holde sne ude af dine støvler, hvis dine bukser ikke lukker helt tæt.
  • Sengelinned og håndklæde

   

  Der manglede intet
  Der var næsten for meget at lave :D Og de aktiviteter der var, var velvalgte og godt udførte. Det er jo altid svært at lave aktiviteter der passer til alle niveauer, når niveauet er så spredt. Men jeg syntes virkelig at den opgave blev løst til UG. Generelt en mega fed tur. Hvor folk på tværs af aldersgrupper, erfaringer og baggrund alle blev en del af et fællesskab. Jeg var i hvert fald lykkelig ind til knoglerne da jeg satte mig i bussen fredag aften.