Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilmelding lukket
UGE 27
  23275734_1573786026013711_2427139265692119393_o

  Familietur på fjeldet i telt – Norge

  DKK 5.500

  Tag familien med på tur ved Rondane Nationalpark. Lær mere om at tage på vandre- og kanotur med børnene, mens I sover i telt og nyder friluftslivet sammen med andre familier.

  • Datoer Afgange
   0
  • Aktiviteter Sæson
   Sommer
  • Sværhedsgrad Med børn og unge (fra 8 år)
   2/7
  • Gruppestørrelse Maks antal
   25
  Detaljer om Familietur på fjeldet i telt – Norge.

  Er du i tvivl om, hvordan en overnatningstur med børn skal gribes an? Så er denne uge en oplagt mulighed for at komme på tur sammen med andre familier. Vi har planlagt en børnevenlig tur til fods og til vands med sjove og spændende friluftsaktiviteter for hele familien, og du behøver ikke bekymre dig om orienteringen, lejrpladser eller sikkerheden. Vi holder styr på planlægningen, så du har tid til at være sammen med familien og nyde naturen.

  Vi kan love en unik uge ved Rondane Nationalpark, hvor du og dine børn kommer til at mærke naturen og friluftslivet på nært hold. Vi har base på Rondane Friluftssenter, hvor vi skal forberede os på vores fjeldtur. Første dag skal vi ud og vandre, og lære mere om kort og kompas, finde lejrpladser og hvordan vi kan lave bål og mad over bål. På anden dagen skal vi padle kano på en fjeldsø i nærheden, og du vil nu lære at padle “rigtig” kano. Du vil lære at bruge styretag når du padler, som fx. j-tag og fejetag, så du kan styre kanoen på egen hånd, når børnene leger ned af åen.

  Der er rig mulighed for at finde legekammerater for ungerne, turkammerater for de voksne, når vi hver aften laver mad og spiser sammen. Vi skal sove i telt hele ugen, og laver vores egen lille camp på Rondane Friluftssenter, med fællestelt til aftenhyggen og samlinger hvis det skulle regne lidt. Derudover er der en indendørs fjeldstue, fælleskøkken, toilet- og badefaciliteter, samt en lækker stor overdækket bålhytte vi kan benytte os af. Rondane Friluftssenter oser af natur og friluftsstemning og har mange fællesområder, hvor man kan samles både inde og ude til hyggeligt samvær.

  Efter to forberedelsesdage og en fridag med pakning, så begiver vi os ud i vildmarken på en 3 dages tur. Turen starter med at vi padler ned ad Atnaelven, før vi ligger til langs bredden af elven eller starten af Atnasjøen for at slå lejr. Dernæst står den på to vandredage, hvor vi har som mål at gå op til en DNT hytte som ligger ude på fjeldet. Her kan vi slå lejr og gøre brug af deres indendørsfacilieter hvis det er dårligt vejr, eller blot til at købe en vaffel og en sodavand som belønning. Til slut skal vi vandre tilbage til kanoerne og padle over Atnasjøen for at komme tilbage til Rondane Friluftssenter, og selvfølgelig slutte turen af med et festmåltid.

  Vandreturene vil være omkring 6-8 km i kuperet terræn, med stor rygsæk til både overnatningsudstyr og mad. Vi kan fragte en del mere og lettere ved også at bruge kanoerne undervejs. Vores erfaring er at børnene bør være minimum 8 år for at være stærke nok til både at gå og padle længere stræk, men ikke mindst for at kunne forstå og få det bedste ud af en sådan tur. Som forældre kræver det ingen særlig erfaring at deltage, men dog er det en fordel at teltovernatninger ikke er helt fremmede, og at man er stærk nok til at gå med en tung rygsæk i kuperet terræn over en hel dag. Turenes længder er planlagt med flere pauser undervejs og i et tempo på børnenes præmisser.

  I programmet er der indlagt en fridag, hvor det er muligt at tage på eventyr på egen hånd, eller blot hvile ud og forberede det sidste til overnatningsturen. Sidst på dagen vil hele gruppen mødes og det vil være muligt at få svar på de sidste ting samt få hjælp til pakning og udvælgelse af udstyr sammen med vores turleder.

  Der er forskellige muligheder for indkvartering, men vi opfordrer til at sove i telt hele ugen. Det er muligt at leje 4 personers fjeldtelte hos Nordisk Friluftskompani, og vi bygger en fælles teltlejr på Rondane Friluftssenter ved ankomst. Er det første gang I skal sove i telt, eller ønsker i et varmere eller tryggere alternativ til at starte med, er det også muligt at leje en lille hytte på Rondane Friluftssenter. Man er som familie selvforsynende med mad til morgenmad og frokost hele ugen, men aftensmåltiderne har vores turleder handlet ind til, og forbereder sammen med jer. Vi sender ekstra info ud efter tilmelding, med ideer og inspiration til netop morgenmad og frokost på tur.

  Under alle aktiviteter i programmet vil vores dansktalende turleder, følges med familierne, så hverken du eller dine børn skal bekymre jer om sproget.

  Overblik over hvad der er med i prisen og hvad du selv skal huske.
  Hvad er inkluderet?Følgende er med i prisen.
  • Prisen på 5500,- dækker én voksen på turen
  • Børn tilkøbes under bestilling til følgende pris (8-17 år): 3500,- pr pers
  • På turen får du en professionel turleder der er god til friluftsliv i børnehøjde
  • Prisen dækker overnatning på Rondane Friluftssenter, overnatning på tur og kanoleje
  • Inkl. i prisen er aftensmad alle dage fra lørdag til fredag.

  Vi hjælper dig med at blive klarDin tur starter allerede nu

  • Ved tilmelding får du en invitation til en unik online gruppe for din tur, hvor vi løbende op til turen holder dig opdateret på det praktiske og giver dig en masse tips og tricks til din forberedelse, og hvor du hele tiden kan komme i kontakt med os og stille spørgsmål.
  Hvad er ikke inkluderet?Følgende skal du selv sørge for.
  • Rejsen til og fra Rondane Friluftssenter
  • Morgenmad og frokost hele ugen (vi sender ud inspiration til mad til tur)
  • Personligt udstyr som fx tøj, rygsæk og tele

  Du kan bl.a. lejeLæs mere om vores udlejeudstyr i grejbanken.

  • 4 personers fjeldtelt (Helsport Fjellheimen 4 Camp) 1800,- DKK
  1. Ankomstdag Lørdag

   Ankomst i løbet af dagen. Indkvartering er muligt fra kl. 12.00. Ankommer du tidligere end dette, er der gode fællesfaciliteter hvor du kan opholde dig indtil dit telt eller hytte bliver klar.

   Vores turleder er på pladsen fra kl. 12.00, og vil hjælpe med at lave en fælles lejr og slå telte op. Kl. 18.00 mødes vi alle ved bålpladsen til aftensmad, velkomst og et kort infomøde.

  2. Dag 1 Søndag

   Vi mødes kl. 9 i bålhytten, og gennemgår dagens program. Vi går på tur fra Rondane Friluftssenter, for at opleve området og blive bedre kendt med hinanden. Undervejs skal vi lære hvilke dyr som findes i området, og lave lidt morsomme lege.

   Vi forbereder os på overnatningsturen. Dvs. vi skal lære, at lave bål og lave mad over bål, og bruge økse og kniv.

  3. Dag 2 Mandag

   I dag skal vi øve at padle kano. Vi bruger det meste af dagen på Flaksjøen, hvor vi lærer at bruge kanoen, styre kanoen ved hjælp af styretag og lave lidt sjove aktiviteter på vandet. Vi finder en fin plads, går i land og spiser frokost langs søen. Her er også mulighed for at bade.

   Om eftermiddagen skal vi øve os i at finde lejrplads og lave lejr, samt lære at læse et kort. Vi skal også forberede og pakke den fælles turmad. Om aftenen vil der være et lille oplæg om udstyr og pakning af rygsæk.

  4. Dag 3 Tirsdag

   Dette er en fridag for jeres familie. Der er mulighed for bare at slappe af og nyde stilheden og naturen, I kan gå en tur på vandrestierne ved Rondane Friluftssenter, eller måske køre en tur langs den nationale turistvej vi befinder os på.

   Om eftermiddagen vil vores turleder stå til rådighed for at hjælpe med den sidste pakning og de spørgsmål der måtte være til overnatningsturen.

   Vi forbereder igen aftensmaden sammen, og glæder os til eventyret som starter i morgen.

  5. Dag 4 Onsdag

   Om morgenen kører vi op til stedet på Atna elven hvor kanoerne kan sættes i. Så starter vores rejse! Vi padler nu stille og roligt ned ad elven. I løbet af turen spiser vi frokost. Vi kan også fiske efter ørred eller dyppe tæerne mens strømmen fører os i den rigtige retning.

   Efterhånden kommer vi frem til vores ønskede lejrplads hvor vi kan hygge os, udforske området og bade.

   Her skal vi også sætte tarp op, bygge bål, lave mad og spise sammen. Der skal også sættes telte op, som folk kan sove i. Turens længde er ca. 16 km medstrøms.

  6. Dag 5 Torsdag

   Vi lader kanoerne og unødvendigt udstyr ligge, når vi denne dag skal på vandretur ind til DNT hytten Bjørnhollia. Vi har pakket rygsækkene så vi kan gå ind til Bjørnhollias teltplads, hvor vi skal overnatte. Når vi er fremme kan folk hvile, og evt. købe en vaffel på hytten. Der vil også være mulighed for at gå en fin tur i området.

   Om aftenen laver vi mad på de medbragte stormkøkkener. Der er gode muligheder for at sætte tarp op hvis det regner, således at vi kan sidde tørt og spise. Ved at benytte os af teltpladsen får vi tilgang til toiletter.

   Turen fra Atnsjøen til Bjørnhollia er ca. 6,5 km på sti.

  7. Dag 6 Fredag

   Vi pakker rygsækkene igen, og går tilbage til Antnsjøen og kanoerne. Hvis vi har tid og lyst, kan vi enten gå en lidt længere omvej til kanoerne, eller padle lidt mere på søen og eventuelt fiske.

   Vi går i land på østsiden af Atnsjøen, hvor vi transporteres tilbage til Rondane Friluftssenter.

   Her vil der være tid til lidt hvile og et varmt bad, inden vi om aftenen igen mødes i bålhytten og spiser et festligt afslutningsmåltid sammen.

  8. Hjemrejse Lørdag

   Udtjekning og hjemrejse senest kl. 11.00

  22770924_1560150027377311_3415749066829431694_o
  23331198_1573786519346995_4814253142791772165_o
  37756312_1862056380520006_8951807877568266240_o

  Nedenfor finder du mere information om ugen. Skulle du stå igen med spørgsmål, så læs gerne vores FAQ eller skriv til os.

  På familieturen kan næsten alle være med. Børnene skal være minimum 8 år og stærke nok til at kunne gå med en lille rygsæk og vandre 6-8 km i kuperet terræn, samt være trygge ved vand og padling i kano. Alle aktiviteter er planlagt med flere pauser undervejs og et tempo på børnenes præmisser, og der er ingen krav om tidligere erfaring til hverken børn eller forældre.

  Du behøver ingen tidligere erfaring med at være på tur på fjeldet og vi hjælper og vejleder under alle aktiviteter til både børn og voksne. Det er dog en god idé, hvis du er i god fysisk form som voksen, og vant til eller har trænet lidt vandring med tung rygsæk, også gerne med børnene så de også ved hvad der skal foregå på jeres ferie sammen.

  Hvis du er i tvivl om ugen er noget for din familie, så skriv endelig til os, så kan vi hjælpe dig på vej til at træffe den rigtige beslutning.

  Under familieturen opfordrer vi til at sove i telt hele ugen. Vi vil have base på Rondane Friluftssenter de første dage. Der er teltpladser inkluderet i prisen, med fri adgang til stedets fælles faciliteter, som køkken, fjeldstue, bad og toilet samt en stor overdækket bålhytte. Vi har et stort camptelt med og en masse båludstyr, så vi kan lave en fælles lejr på Rondane Friluftssenter.

  Ude på tur finder vi også en fælles lejrplads, og slår teltene op sammen. Hvis I ikke selv har et telt, så kan I leje nogle Helsport 4 personers fjeldtelte hos os. Skulle I ønske at sove i hytte under forberedelsesdagene er det også en mulighed. I kan booke en hytte direkte på Rondane Friluftssenter hjemmeside.

  Man er som familie selvforsynende med morgenmad og frokost hele ugen. Vi har lavet en madplan og købt ind til fælles aftensmad over bål og stormkøkkener alle dage fra ankomst til afrejse, som I vil skulle forberede sammen med vores turleder, også på tur. Efter tilmelding vil I også få tilsendt nogle materialer med inspiration til morgenmad og frokost på tur. Nærmeste handlemulighed er Joker ved Atnbrua, bare 3 km fra Rondane Friluftssenter.

  Ugen gennemføres ikke med færre end 8 personer (ca. 3 familier). Der er max plads til 6 familier. Afhængig af familliestørrelser forventer vi op til 24 deltagere ved fuldt hold.

  Turen er med dansktalende turleder.

  Adresse: Rondeveien 593, 2477 Sollia, Norge

  Kør selv
  Fra Danmark kan enten køre hele vejen op gennem Sverige eller sejle dele at turen. Colorline, Stenaline, DFDS og Fjordline har alle forbindelser mellem Danmark og Norge. Fra Oslo, følg E6 mod Trondheim hele vejen til Ringebu, hvor du drejer af og følger Rv27 over Venabygdfjellet resten af vejen frem til destinationen.

  Offentlig transport
  At komme til Oslo, kan foregå på forskellige måder. Du kan fx flyve til Gardemoen lufthavn som ligger lidt nord for Oslo eller tage bussen (Nettbuss eller Flixbus). Fra Oslo kan du tage tog direkte Ringebu, hvorfra der går bus helt frem til destinationen. Du kan finde en samlet oversigt over din rejse fra Oslo til Rondetunet her.

  Følgende pakkeliste er vejledende og skal ses som en huskeliste og skabe overblik. Ved tilmelding til turen bliver der tilsendt en mere udførlig pakkeliste med tips og tricks. Der er altid mulighed for at efterlade ekstra bagage før afgang på overnatningsture.

   

  Tag kontakt hvis du er i tvivl om dit udstyr er egnet. Udstyr du kan leje er markeret med *. Du kan læse mere om vores udstyr i grejbanken og se vores lejebetingelser her.

  Basis

  • Rygsæk
  • Sovepose
  • Liggeunderlag
  • Vandrestøvler
  • Padlesko

  Beklædning

  • Inderlag
  • Mellemlag
  • Yderlag
  • Pausetøj
  • Sokker
  • Handsker
  • Hue
  • Skiftetøj

  Diverse

  • Vandflaske
  • Spisegrej
  • Solbriller
  • Myggenet
  • Vandtætte pakposer
  • Vandrestave

  Toiletsager

  • Toilettaske
  • Shit-kit
  • Solcreme
  • Myggespray
  • Personlig førstehjælp

  Valgfrit udstyr

  • Snacks
  • Kamera
  • Kortlomme
  • Kompas
  • Pandelampe
  • GPS
  • Notesblok
  • Kikkert
  • Badetøj
  • Bog
  • Fiskestang

  Udstyr til opholdet

  • Håndklæde

  *Udstyr der er muligt at leje hos Nordisk Friluftskompani

  • 4 pers fjeldtelt (Helsport Fjellheimen 4 Camp)

  Fælles udstyr som Nordisk Friluftskompani medbringer

  • Kanoer, padler og svømmeveste
  • Camptelt til lejr på Rondane Friluftssenter
  • Brændere – Primus gas brænder
  • Brændstof – på vores sommerture bruger vi gas til vores brændere
  • Førstehjælpssæt – Omfangsrigt førstehjælpssæt med alt til store og små ulykker på sommerfjeld
  • Nødsender – InReach nødsender