Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

UGE 28, 29 & 30

  Familieuge i sommerferien – Norge

  DKK 1.800

  Tag familien med til Bø i Telemark til en uge med rigelige mængder af frisk luft, vandreture, kanoture og bål. Og så er der legekammerater i alle aldre.

  • Datoer Afgange
   0
  • Aktiviteter Sæson
   Sommer
  • Sværhedsgrad Med børn (0-99 år)
   1/7
  • Gruppestørrelse Maks antal
   30
  Detaljer om Familieuge i sommerferien – Norge.

  Er du i tvivl om, hvordan en aktiv ferie i børnehøjde skal gribes an? Så er familieugen en oplagt mulighed for at afprøve forskellige aktiviteter i naturen sammen med andre familier. Giv dine børn en god introduktion til friluftslivet, uden at du selv behøver at komme på glatis. Vi har planlagt en hel uge med sjove og spændende friluftsaktiviteter for hele familien, og du behøver ikke selv have noget forudgående kendskab til udelivet. Vi holder styr på planlægningen, så du har tid til at være sammen med familien og nyde naturen.

  Vi kan love en unik uge i det sydlige Norge, hvor du og dine børn kommer til at mærke naturen og friluftslivet på nært hold. Vi bor på Breiva Gjestegaard, hvor vi skal vandre, bade i små elve, lave bål, padle i kano på Telemarkskanalen og være kreative i vores udendørsværksted. Derudover skal vi også stifte bekendtskab med områdets natur og kulturhistorie, når vi bl.a. besøger Gavlesjåstulen som er en af de ældste sætere på Lifjell som fortsat er i drift.

  Der er rig mulighed for at finde legekammerater for ungerne, og der er tid til sociale aftener, når vi bl.a. inviterer til fællesgrill ved den store overdækkede bålplads. Breiva Gjestegaard oser af natur og friluftsstemning og har mange fællesområder, hvor man kan samles både inde og ude til hyggeligt samvær.

  Der er plads til børn i alle aldre, og har du helt små børn, så anbefaler vi, at du tager bærerygsækken med. Turenes længder er planlagt sådan, at de enkelte vandreture bliver 8-10 km med flere pauser undervejs og i et tempo på børnenes præmisser.

  I programmet er der indlagt to fridage, hvor det er muligt at tage på eventyr på egen hånd. Det kunne fx være en fisketur, et besøg i Bø sommerland eller en tur til Lifjell, som faktisk er det højfjeld der ligger tættest på Danmark.

  Der er forskellige muligheder for indkvartering og her har du virkelig mulighed for at prøve noget nyt. Bo i en af stedets glamping telte, hvor du bor tæt på naturen uden at gå på kompromis med komforten. Glem alt du ved om camping, her er teltene opvarmet og med gode senge og siddepladser til alle 🙂 Som familie kan man også bo på eget værelse i stedets store tømmerhus sammen med andre familier hvor I har adgang til gode fællesfaciliteter. Man er som familie selvforsynende med mad hele ugen og der er ikke langt til handle muligheder.

  Under alle aktiviteter i programmet vil vores dansktalende turleder, følges med familierne, så hverken du eller dine børn skal bekymre jer om sproget.

  Overblik over hvad der er med i prisen og hvad du selv skal huske.
  Hvad er inkluderet?Følgende er med i prisen.
  • Prisen på 1800,- dækker én voksen i aktivitetspakken
  • Aktivitetspakken til resten af familien tilkøbes under bestilling til følgende priser:
   • Børn 0-3 år        800,- pr pers.
   • Børn 4-9 år        1200,- pr pers.
   • Børn 10-16 år    1400,- pr pers.
   • Voksne               1800,- pr pers.
  • I aktivitetspakken får du en erfaren og velforberedt turleder der er god til friluftsliv i børnehøjde
  • Prisen dækker fællesudstyr som kanoleje, værktøj, materialer og førstehjælp.
  Hvad er ikke inkluderet?Følgende skal du selv sørge for.
  • Overnatning på Breiva Gjestegaard– Tilkøbes under bestilling. Se priser under praktisk info
  • Mad under ophold
  • Rejsen til og fra Breiva Gjestegaard
  • Personligt udstyr som fx tøj og rygsæk

  Du kan leje

  • Børnebærerygsæk (Osprey Poco) inkl. vandrestave: DKK 400
  1. Ankomstdag Lørdag

   Ankomst i løbet af dagen. Indkvartering er muligt fra kl. 16.00. Ankommer du tidligere end dette, er der gode fællesfaciliteter hvor du kan opholde dig indtil dit telt eller værelse bliver klar.

   Kl. 19.00 mødes vi alle ved bålpladsen til velkomst og et kort infomøde.

  2. Dag 1 Søndag

   Vi mødes kl 10.00 og starter ugen med en vandredag i skoven og vandets tegn. Vi skal på tur rundt i området ved Breiva Gjestegaard og på oplevelse i fyrreskoven. Her går vi på grusveje og små stier i skoven, når vi følger den lille elv ÅseÅa, der gemmer på vandfald, jettegryder og skjulte badepladser, så husk at medbringe badetøjet på denne tur. Vi finder en hyggelig frokostplads ned til vandet hvor vi kan nyde vores medbragte madpakker og smage på det friske fjeldvand. Efter frokost kan turen forlænges eller vi kan vende næsen tilbage mod Breiva afhængig af dagsformen på både korte og lange ben.

  3. Dag 2 Mandag

   Vi mødes kl 10.00 ved bålstedet til en hel dag med værksted. Vi starter med en kort introduktion og så har man ellers hele dagen til at arbejde med sine forskellige projekter. Der vil være mulighed for at snitte forskellige ting i træ, som små figurer, træknive og smykker. Derudover kan man også lave smykker i ben og gevir fra elg og rensdyr.

   I løbet af dagen kan familierne gå til og fra værkstedet som det passer den enkelte, så man kan også kombinere denne dag med andre aktiviteter. Under hele dagen vil jeres turleder, være på værkstedet og hjælpe til med de forskellige projekter.

   Om aftenen inviterer vi til fælles grill. Vi sørger for kul og optænding og hver familie medbringer herefter mad til grillen.

  4. Dag 3 Tirsdag - Fridag

   Der er mange muligheder for aktiviteter på og omkring Breiva Gjestegaard. Alt fra afslapning på stedets hyggelige ude og inde arealer til korte vandreture i nærområdet. Det er også muligt at besøge Bø Sommerland, klatreparken Højt og Lavt eller tage en tur langs Telemarkskanalen.

  5. Dag 4 Onsdag

   Denne dag står på kanotur. Vi mødes klar i bilerne kl 10.00 hvor vi kører ud til start (ca. 25 min i bil). Vi skal padle ud fra Lunde, en af de små byer langs Telemarkskanalen. Her vil der være en kort instruktion for både børn og voksne inden vi sættet os i kanoerne og padler i samlet flok. Ved frokosttid finder vi os et godt egnet pausested hvor vi vil lave en lille lejr med bål og nyde vores frokost. Husk endelig badetøjet da det kan være svært at holde sig fra vandet i pausen 🙂

   Både undervejs på turen og til frokost vil der være mulighed for at prøve lykken med fiskestang. Turen kommer til at tage ca. 4-5 timer og derefter er der tid til at lege og slappe af.

  6. Dag 5 Torsdag - Fridag

   Der er mange muligheder for aktiviteter på og omkring Breiva Gjestegaard. Alt fra afslapning på stedet hyggelige ude og inde arealer til korte vandreture i nærområdet. Det er også muligt at besøge Gygrestolen, frugtbygden Gvarv eller tage på vandretur på Lifjell. For de voksne kunne det også være at tage en tur forbi Lindholm Bryggeri.

  7. Dag 6 Fredag

   Vores sidste dag sammen skal selvfølgelig være noget helt specielt, så her tager vi på vandretur op til Gavlesjåstulen på Lifjell. Dette er en af de ældste sætere på Lifjell som fortsat er i drift.

   Vi starter dagen i egne biler, hvor vi køre op gennem den øde og flotte Åmotsdal. Når vejen rammer fjeldet og vi ikke kan komme længere, så begiver vi os til fods det sidste stykke op til sæteren. Her møder vi dyrehold med en håndfuld Telemarkskøer og muligheden for at købe den norske specialitet rømmegrød eller vafler med rømme 🙂 Vi nyder vores medbragte madpakker heroppe, inden turen igen går tilbage til bilerne. For de med friske ben er det muligt at gå en lidt længere tur tilbage til bilerne.

   Efter aftensmad slutter vi af med at sige pænt farvel til hinanden og udveksler de sidste telefonnumre mellem nye legekammerater.

    

  8. Hjemrejse Lørdag

   Udtjekning og hjemrejse senest kl. 11.00

  untitled-6
  untitled-4
  untitled-8

  Nedenfor finder du mere information om ugen. Skulle du stå igen med spørgsmål, så læs gerne vores FAQ eller skriv til os.

  Dette er en uge for hele familien. På familieugen kan næsten alle være med, uanset alder og erfaring. Alle aktiviteter er planlagt med flere pauser undervejs og et tempo på børnenes præmisser.

  Småbørn kan også deltage, men for at både børn og voksne får mest ud af programmet bør alle kunne gå selv, og der bør være mulighed for, at de mindste børn, kan blive båret i en rygsæk . At bruge bærerygsæk kræver dog også sit af forældrene, og de bør være vant til det, for at få en god oplevelse med turene på fjeldet. Du kan leje en børnebærerygsæk hos os.

  Du behøver ingen tidligere erfaring med at være på tur på fjeldet og vi hjælper og vejleder under alle aktiviteter til både børn og voksne. Det er en god idé, hvis du er vant til at være lidt fysisk aktiv, eller gå nogle ture sammen som familie inden afrejse, da de norske fjelde give mere modstand end de danske 🙂

  Hvis du er i tvivl om ugen er noget for din familie så skriv endelig til os, så kan vi hjælpe dig på vej til at træffe den rigtige beslutning.

  Under familieugen vil du og din familie blive indlogeret på Breiva Gjestegaard. Her er der tre forskellige muligheder for indkvartering, så du kan vælge den type der passer netop til din familie.

  Værelse i tømmerhuset – Pris DKK 5.000 for ugen

  Vi har lejet stedets store tømmerhus, hvor 3 familier kan bo. Huset har 3 separate familiesoverum (2-3 sengs værelser) og deler så det store køkken, stue og 2 badeværelser med de andre familier. I køkkenet findes der et køleskab, alm. ovn, det meste service, samt udstyr til madlavning. Der er dyner og puder i sengene og sengetøj og håndklæder er inkl. i prisen.

  Glampingtelt – Pris DKK 7.700,- for ugen

  Det er også muligt at leje et af stedets glampingtelte. Her overnatter du i et stort hvidt canvastelt og træder ind i en verden fra 1001 nat. Disse telte er egnet til en familie på 3-4 personer. Der er en dobbeltseng og en enkeltseng (som også kan slås ud til en dobbeltseng) og dyner og puder. Teltene er hyggeligt indrettet med varmeovn og gode faciliteter til også at sidde uden for. I teltene finder i gode senge med dyner og puder. Der er også sengetøj, håndklæder og ekstra tæpper. Det er strøm og lys i teltene, i tillæg en elektrisk grill, køleskab samt et lille udekøkken med service.  Sengetøj og håndklæder er inkludert i prisen. Teltene har ikke toilet eller bad, men ligger flot placeret i skoven med bare 60 m til fælleskøkken og sanitærfaciliteter. I fælleskøkkenet finder i det meste af service samt udstyr til madlavning.

  Safaritelt – Pris DKK 8.500,- for ugen

  Du har også mulighed for at overnatte i et af stedets store safaritelte. Her får du god plads og høj komfort midt inde i naturen. Teltene har 2 små soverum, et lille tekøkken og spisekrog. Her er der varmeovn, en dobbeltseng, en køjeseng og en sovesofa. Disse telte er egnet for 4-6 personer. I teltene finder i gode senge med dyner og puder. Der er også sengetøj, håndklæder og ekstra tæpper. Det er strøm og lys i teltene, i tillæg en elektrisk grill, køleskab samt et lille udekøkken med service.  Sengetøj og håndklæder er inkludert i prisen. Teltene har ikke toilet eller bad, men ligger flot placeret i skoven med bare 60 m til fælleskøkken og sanitærfaciliteter. I fælleskøkkenet finder i det meste af service samt udstyr til madlavning.

  Fællesfaciliteter

  I den gamle lade findes et stort og hyggeligt køkken med opholdsrum. Her er der også et lille snedkerværksted som kan benyttes og endvidere er der bordforhold og diverse udespil, samt udstyr til at gå på opdagelse i naturen.

  Rundt på området findes der også en overdækket bålplads og der er sat langborde og grill op som hyggelige samlingssteder. Se en masse billeder af stedet her.

  Man er som familie selvforsynende med mad hele ugen. På aktivitetsdagene skal I medbringe madpakker. Nærmeste handlemulighed er Kiwi inden i Bø, bare 7 km fra stedet. Husk at mange butikker har lukket om søndagen i Norge, så hvis I ikke kan nå at handle på ankomstdagen, så tag mad med til den første dag hjemmefra.

  Ugen gennemføres ikke med færre end 3 familier. Der er max plads til 8 familier. Afhængig af familiestørrelser forventer vi op til 30 deltagere ved fuldt hold.

  Turen er med dansktalende turleder.

  Adresse: Skjelbreidvegen 179, 3804 Bø, Norge

  Kør selv: Fra Danmark kan man enten køre hele vejen op gennem Sverige eller sejle dele at turen. Colorline, Stenaline, DFDS og Fjordline har alle forbindelser mellem Danmark og Norge. Kommer du fra Sverige, så følg E6 til syd for Oslo, hvor du drejer af og følger E134 til Notodden, hvorefter du drejer af og kører mod Bø. Kommer du fra Larvik eller Langesund er du blot 1,5 time fra destinationen og kommer herop ved at køre mod Skien, for derefter at køre mod Bø. Egen bil giver fleksibilitet på fridagene og i forhold til at handle, da der er ikke er offentlig transport i området.

  Offentlig transport
  At komme til Oslo, kan foregå på forskellige måder. Du kan bl.a. sejle fra KBH eller Frederikshavn eller tage bussen (Nettbuss eller Flixbus). Fra Oslo kan man tage toget direkte til Bø. Billetter bestilles her. Kommer du med offentlig transport, så kontakt os på forhånd, så arrangere vi afhentning på stationen i Bø.

  Turudstyr

  • Dagsrygsæk
  • Børnebærerygsæk*
  • Vandflaske
  • Solbriller
  • Solcreme
  • Skumunderlag til pausebrug
  • Badetøj
  • Kamera
  • Kikkert
  • Fiskestang
  • Myggespray

  Beklædning

  • Vandresko eller støvler
  • Shorts
  • Lange bukser
  • Overtøj – til kølige dage og aftener
  • Regntøj

  *Udstyr der er muligt at leje hos Nordisk Friluftskompani

  • Børnebærerygsæk – En god og velafprøvet børnebærerygsæk af mærket Osprey

   

  Tak for en helt igennem skøn og fantastisk familieuge
  Tak for en helt igennem skøn og fantastisk familieuge her i sommer, hvor vi havde Oliver på 7 år og Emely på 11 mdr med. Ugen bød på masser af dejlige friluftsoplevelser, bl.a. havde vi Emely i bærerygsæk på vandretur opad bjerget og Oliver og de andre børn lavede en hemmelig Klub Kræ nede ved søen, hvor de brugte mange timer, når de ikke lige var ude at sejle i kano, fiske, lege i skoven eller var med på ture. Vores guide Adam var engageret og totalt i øjenhøjde med ungerne. Oliver sagde senere, at det havde været den bedste ferie nogensinde, og det er bestemt ikke sidste gang, at vi tager på sådan en tur :)
  Cathrine Herskind-Carlsen