AFHOLDT
UGE 28, 29, 30, 31
  Leg i vandkanten

  Familieuge i sommerferien – Norge

  DKK 1.500

  Tag familien med til ‘Den Venlige Vildmark’ i Espedalen i Norge til en uge med rigelige mængder af frisk luft, kanoture og bål. Og så er der legekammerater i alle aldre.

  • Datoer Afgange
   0
  • Aktiviteter Sæson
   Sommer
  • Sværhedsgrad For alle (0-99år)
   1/8
  • Gruppestørrelse Maks antal
   30
  Detaljer om Familieuge i sommerferien – Norge.

  Er du i tvivl om, hvordan en aktiv ferie i børnehøjde skal gribes an? Så er familieugen en oplagt mulighed for at afprøve forskellige aktiviteter i naturen sammen med andre familier. Giv dine børn en god introduktion til friluftslivet, uden at du selv behøver at komme på glatis. Vi har planlagt en hel uge med sjove og spændende friluftsaktiviteter for hele familien, og du behøver ikke selv have noget forudgående kendskab til udelivet. Vi holder styr på planlægningen, så du har tid til at være sammen med familien og nyde naturen.

  Vi kan love en unik uge i de norske fjelde, hvor du og dine børn kommer til at mærke naturen og friluftslivet på nært hold. Vi bor på Espedalen Fjellstue, hvor vi skal lave bål, vandre og opleve højfjeldet, padle i kano og være kreative i udendørsværkstedet. Derudover skal vi også stifte bekendtskab med områdets natur og kulturhistorie.

  Der er rig mulighed for at finde legekammerater for ungerne, og der er tid til sociale aftener, når vi bl.a. inviterer til fællesgrill i fjeldstuens pavillon ved søbredden. Espedalen Fjellstue har mange fællesområder, hvor man kan samles både inde og ude til hyggeligt samvær.

  Der er plads til børn i alle aldre, og har du helt små børn, så anbefaler vi, at du tager bærerygsækken med. Turenes længder er planlagt sådan, at de enkelte vandreture bliver 8-10 km med flere pauser undervejs og i et tempo på børnenes præmisser. Derudover er alle vandreturene på markerede stier, så de enkelte familier kan gå i deres eget tempo uden at være bange for at fare vild.

  I programmet er der indlagt to fridage, hvor det er muligt at tage på eventyr på egen hånd. Det kunne fx være en fisketur, et besøg til vandfald og jættegryder eller en køretur over fjeldet til Jotunheimen Nationalpark.

  Som familie kan man bo på eget værelse med fuldpension eller i egen hytte med selvhushold. Bor man på værelser, serveres der morgenmad og aftensmad i fjeldstuens hyggelige restaurant hver dag. Vælger man egen hytte, er der mulighed for at være selvforsynende med mad eller tilkøbe fuldpension på fjeldstuen.

  Under alle aktiviteter i programmet vil vores dansktalende turleder, følges med familierne, så hverken du eller dine børn skal bekymre jer om sproget.

  Overblik over hvad der er med i prisen og hvad du selv skal huske.
  Hvad er inkluderet?Følgende er med i prisen.
  • Prisen på 1500,- dækker én voksen i aktivitetspakken
  • Aktivitetspakken til resten af familien tilkøbes under bestilling til følgende priser:
   • Børn 0-3 år        600,- pr pers.
   • Børn 4-9 år        900,- pr pers.
   • Børn 10-16 år    1100,- pr pers.
   • Voksne               1500,- pr pers.
  • I aktivitetspakken får du en erfaren og velforberedt turleder der er god til friluftsliv i børnehøjde
  • Prisen dækker fællesudstyr som kanoleje, værktøj, materialer og førstehjælp.
  Hvad er ikke inkluderet?Følgende skal du selv sørge for.
  • Overnatning på Espedalen Fjellstue – Tilkøbes under bestilling. Se priser under praktisk info
  • Mad under ophold – Fuldpension kan tilkøbes under bestilling. Se priser under praktisk info
  • Rejsen til og fra Espedalen Fjellstue
  • Personligt udstyr som fx tøj og rygsæk

  Du kan leje

  • Børnebærerygsæk (Osprey Poco) inkl. vandrestave: DKK 400
  1. Ankomstdag Lørdag

   Ankomst i løbet af dagen med indkvartering i hytte eller på værelse på fjeldstuen. Kl. 19.00 mødes vi alle i søpavillonen til velkomst og et kort infomøde.

  2. Dag 1 Søndag

   Vi mødes kl 10.00 og starter ugen med en vandredag til vores fantastiske hus-fjeld Sprenpiggen i 1329 moh. Det er en tur på ca. 4 km hver vej og det går stejlt opover så vi tager det stille og roligt så både korte og lange ben kan følge med. Vi følges ad hele gruppen op, således at vi i samlet flok kan nyde vores medbragte madpakker på toppen med udsigt over området. I godt vejr kan vi se helt til Jotunheimen og Rondane Nationalpark og deres høje 2000 meters toppe. Efter frokost begiver vi os ned til en dejlig badesø ved Bingsbu, inden vi vender næsen mod fjeldstuen, hvor den står på leg og afslapning resten af dagen.

  3. Dag 2 Mandag

   Vi mødes kl 10.00 ved fjeldstuens søpavillonen til en hel dag med værksted. Vi starter med en kort introduktion og så har man ellers hele dagen til at arbejde med sine forskellige projekter. Der vil være mulighed for at snitte forskellige ting i træ, som små figurer, træknive og smykker. Derudover kan man også lave smykker i ben og gevir fra elg og rensdyr.

   I løbet af dagen kan familierne gå til og fra værkstedet som det passer den enkelte, så man kan også kombinere denne dag med andre aktiviteter. Under hele dagen vil jeres turleder, være på værkstedet og hjælpe til med de forskellige projekter.

   Og hvis vejret er godt, skal vi helt sikkert også køles af i løbet af dagen med en dukkert i søen 🙂

   Om aftenen inviterer vi til fælles grill. Vi sørger for kul og optænding og hver familie medbringer herefter mad til grillen.

  4. Dag 3 Tirsdag - Fridag

   Der er mange muligheder for aktiviteter på og omkring Espedalen Fjellstue. Alt fra afslapning på fjeldstuen til korte vandreture i nærområdet. Det er også muligt at tage sig en køretur over højfjeldet hvor tam-renerne holder til eller fx besøge Glittersjå Fjellgård, en besøgsgård med alverdens dyr og en tam Elg man kan få lov til at kæle med!

  5. Dag 4 Onsdag

   Denne dag står på kanotur på den lange smalle sø Espedalsvatnet syd for fjeldstuen. Vi mødes kl 10.00 hvor der vil være en kort instruktion for både børn og voksne inden vi sættet os i kanoerne og padler i samlet flok. Ved frokosttid finder vi os et godt egnet pausested hvor vi vil lave en lille lejr med bål og nyde vores frokost. Husk endelig badetøjet da det kan være svært at holde sig fra vandet i pausen 🙂

   Både undervejs på turen og til frokost vil der være mulighed for at prøve lykken med fiskestang. Turen kommer til at tage ca. 4 timer og derefter er der tid til at lege og slappe af.

  6. Dag 5 Torsdag - Fridag

   Hvis man har lyst til afslapning og småture i kort afstand fra fjeldstuen er der flere at vælge imellem, hvor det bl.a. er muligt at besøge Helvete, Nordeuropas største Jettegryde. Har man lyst til at køretur, ligger der mange seværdigheder i området eller I kan tage til Go Rafting i Sjoa kun 1 times kørsel fra Espedalen, hvor der er actionaktiviteter for hele familien.

  7. Dag 6 Fredag

   Vores sidste dag sammen skal selvfølgelig være noget helt specielt, så her tager vi på vandretur til en af områdets store miner. Vi starter fra Espedalen Fjellstue kl 10.00 for at køre i egne biler til udgangspunktet for dagens tur. Det er en kort køretur på ca 10 min. Herfra går vi i samlet flok op på højfjeldet øst for Espedalsvatnet og får os en fantastisk udsigt til hele dalen. Dagens mål er minen Storgruvan. Her vil vi nyde vores frokost og for dem der har lyst, kan man gå på opdagelse med pandelampe i den store gamle mine. Efter frokost går vi mod Strand Fjellstue hvor dagens tur afsluttes med mulighed for at sige hej til stedets heste og kaniner, og hvis vejret er til det, nyde en is. Herefter går turen tilbage til bilerne og derefter Espedalen Fjellstue.

   Efter aftensmad slutter vi af med at sige pænt farvel til hinanden og udveksler de sidste telefonnumre mellem nye legekammerater.

    

  8. Hjemrejse Lørdag

   Udtjekning og hjemrejse senest kl. 11.00

  Gæstebog
  Espedalsvatnet
  Nedgang fra fjeldet

  Nedenfor finder du mere information om ugen. Skulle du stå igen med spørgsmål, så læs gerne vores FAQ eller skriv til os.

  Dette er en uge for hele familien. På familieugen kan næsten alle være med, uanset alder og erfaring. Alle aktiviteter er planlagt med flere pauser undervejs og et tempo på børnenes præmisser.

  Småbørn kan også deltage, men for at både børn og voksne får mest ud af programmet bør alle kunne gå selv, og der bør være mulighed for, at de mindste børn, kan blive båret i en rygsæk . At bruge bærerygsæk kræver dog også sit af forældrene, og de bør være vant til det, for at få en god oplevelse med turene på fjeldet. Du kan leje en børnebærerygsæk hos os.

  Du behøver ingen tidligere erfaring med at være på tur på fjeldet og vi hjælper og vejleder under alle aktiviteter til både børn og voksne. Det er en god idé, hvis du er vant til at være lidt fysisk aktiv, eller gå nogle ture sammen som familie inden afrejse, da de norske fjelde give mere modstand end de danske 🙂

  Hvis du er i tvivl om ugen er noget for din familie så skriv endelig til os, så kan vi hjælpe dig på vej til at træffe den rigtige beslutning.

  Under familieugen vil du og din familie blive indlogeret på Espedalen Fjellstue i 2-4 personers værelser eller 5-6 personers hytter. 2 personers værelserne har dobbeltseng, mens 4 personers værelserne er med en dobbeltseng og en køjeseng. Der er bad og toilet på værelserne, samt dyner og puder i sengene. Sengetøj er inkl. i prisen når man bor på værelse. Bor man på værelser skal man købe fuldpension og her serveres der morgenmad og aftensmad i fjeldstuens hyggelige restaurant hver dag. Ønsker du egen hytte, er det muligt at leje en 5-6 personers hytte med egen stue, 2 værelser, køkken og toilet med bad. Disse hytter ligger ved siden af fjeldstuen. I hytterne skal du selv medbringe sengetøj. Alle priser er inkl. rengøring, så dette skal du ikke tænke på ved afrejse. Vælger man egen hytte, er man som familie selvforsynende med mad i løbet af ugen, men kan også tilkøbe fuldpension på fjeldstuen hvis man ønsker dette.

  Priser på overnatning

  • Overnatning: 2 pers værelse med eget bad/toilet. Inkl. sengetøj og rengøring: DKK 4.200
  • Overnatning: 4 pers værelse med eget bad/toilet. Inkl. sengetøj og rengøring: DKK 5.800
  • Overnatning: 5-6 pers hytte med eget bad/toilet og køkken. Inkl. rengøring: DKK 6.800

  Bor man på værelser skal der købes fuldpension og her spises der morgenmad og aftensmad i fjeldstuens hyggelige restaurant hver dag. Under morgenmaden smøres der madpakker til dagen. Første måltid er aftensmad på ankomstdagen og sidste måltid er morgenmad på hjemrejsedagen.

  Priser på fuldpension

  • Børn 0-3 år: GRATIS
  • Børn 4-12 år: DKK 950,- pr pers
  • Voksne >12 år: DKK 1900,- pr pers

  Bor du i hytte, er man som familie selvforsynende med mad i løbet af ugen, men kan også tilkøbe fuldpension på fjeldstuen hvis man ønsker dette. På aktivitetsdagene skal I medbringe madpakker. Nærmeste handlemulighed er COOP i Skåbu, ca. 15 km fra fjeldstuen.

  Ugen gennemføres ikke med færre end 3 familier. Der er max plads til 8 familier. Afhængig af familiestørrelser forventer vi op til 30 deltagere ved fuldt hold.

  Turen er med dansktalende turleder.

  Espedalen Fjellstue ligger lige ned til Espedalsvandet med gode muligheder for kanosejlads og fiskeri om sommeren og skøjte-, skiture og isfiskeri om vinteren. Der er rigtig mange kilometer markerede turløjper både sommer og vinter. Espedalen ligger på grænsen til Langsua Nationalpark i Jotunheimens forgård med kort afstand til højfjeldet.

  Det er vigtigt med godt fjeldtøj som kan holde fugt og vind ude, men også ånde så du ikke bliver svedig inde fra, når vi går på tur. Da man aldrig ved med det norske sommervejr er det en god idé altid af have en varm trøje og regntøj med. Godt og solidt fodtøj er en rigtig god idé, og flere par skiftesokker et must, da der nogle steder kan være lidt vådt i fjeldet pga. snesmeltning.

  Tag kontakt hvis du er i tvivl om dit udstyr er egnet.

  Adresse: Venlivegen 17, 2658 Espedalen, Norge

  Kør selv
  Fra Danmark kan enten køre hele vejen op gennem Sverige eller sejle dele at turen. Colorline, Stenaline, DFDS og Fjordline har alle forbindelser mellem Danmark og Norge. Fra Oslo, følg E6 mod Trondheim. Tag frakørsel Fv255 ved Gausdalsvegen i Lillehammer. Herfra er der ca. en time til destinationen. Egen bil giver fleksibilitet på fridagene og i forhold til at handle, da der er begrænset offentlig transport i området.

  Offentlig transport
  At komme til Oslo, kan foregå på forskellige måder. Du kan fx flyve til Gardemoen lufthavn som ligger lidt nord for Oslo eller tage bussen (Nettbuss eller Flixbus). Fra Oslo kan man tage toget til Vinstra. Billetter bestilles her. Fra Vinstra går der bus til Dalseter Høyfjellshotel som er 5 km fra destinationen. Her arrangerer vi afhentning kl. 18.24 i forbindelse med den sidste bus. Du kan finde en samlet oversigt over din rejse fra Oslo til Dalseter her. Tilmeld afhentning ved bestilling.

  Turudstyr

  • Dagsrygsæk
  • Børnebærerygsæk*
  • Vandflaske
  • Solbriller
  • Solcreme
  • Skumunderlag til pausebrug
  • Badetøj
  • Kamera
  • Kikkert
  • Fiskestang
  • Myggespray

  Beklædning

  • Vandresko eller støvler
  • Shorts
  • Lange bukser
  • Overtøj – til kølige dage og aftener
  • Regntøj

  Til opholdet på fjeldstuen

  • Alm. Tøj
  • Håndklæde
  • Sengelinned (hytte)

  *Udstyr der er muligt at leje hos Nordisk Friluftskompani

  • Børnebærerygsæk – En god og velafprøvet børnebærerygsæk af mærket Osprey

   

  Tak for en helt igennem skøn og fantastisk familieuge
  Tak for en helt igennem skøn og fantastisk familieuge her i sommer, hvor vi havde Oliver på 7 år og Emely på 11 mdr med. Ugen bød på masser af dejlige friluftsoplevelser, bl.a. havde vi Emely i bærerygsæk på vandretur opad bjerget og Oliver og de andre børn lavede en hemmelig Klub Kræ nede ved søen, hvor de brugte mange timer, når de ikke lige var ude at sejle i kano, fiske, lege i skoven eller var med på ture. Vores guide Adam var engageret og totalt i øjenhøjde med ungerne. Oliver sagde senere, at det havde været den bedste ferie nogensinde, og det er bestemt ikke sidste gang, at vi tager på sådan en tur :)
  Cathrine Herskind-Carlsen