Nyhedsbrev

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få vores Guide til vinterfriluftsliv.

Tilmelding lukket
UGE 7 & 8
  Familieuge i vinterferie-5

  Familieuge i vinterferien – Norge

  DKK 1.800

  Tag familien med, når vi sætter en masse sjove, spændende og hyggelige friluftsaktiviteter på programmet. Den står på vinterfriluftsliv for hele familien i Sjodalen.

  • Datoer Afgange
   0
  • Aktiviteter Sæson
   Vinter
  • Sværhedsgrad For alle (0-99år)
   1/8
  • Gruppestørrelse Maks antal
   25
  Detaljer om Familieuge i vinterferien – Norge.

  Giv dine børn en introduktion til vinterfriluftsliv. Familieugen er en oplagt mulighed for at introducere forskellige aktiviteter i sneen til både børn og voksne. Med fokus på fællesskab og familieliv vil vi i løbet af ugen gå på langrendsski, lave bål, bygge i sne og blive en hel del klogere på, hvad det vil sige at dyrke vinterfriluftsliv med børn. Glæd jer til en spændende uge i de norske fjelde, hvor hele familien får naturen ind på livet.

  Vi har planlagt en masse forskellige aktiviteter i løbet af ugen, men der er også rig mulighed for at tage på ture på egen hånd, eller bare slappe af i hyggelige omgivelser.

  Ugen kommer til at handle om friluftsliv og leg på børnenes præmisser. Turenes længder og sværhedsgrader er planlagt, så alle familier kan deltage uanset tidligere erfaring på ski. Har du små børn, så husk pulk, så kan de også være med. Der er mulighed for leje af ski og børnepulke.

  På de indlagte fridage har vi rigeligt med idéer til ture og aktiviteter i området, hvor I som familie kan tage ud på egen hånd.

  Vi skal bo på Sjodalen Hyttetun med skiløjper lige uden for døren. Som familie kan man bo i egen lille hytte med selvhushold. Søndag aften inviterer vi til fællesspisning og vildtgryde i stedets store jordhule, Gammen.

  Under alle aktiviteter i programmet vil vores lokalkendte, dansktalende turleder fra Nordisk Friluftskompani, følges med familierne.

  Overblik over hvad der er med i prisen og hvad du selv skal huske.
  Hvad er inkluderet?Følgende er med i prisen.
  • Prisen på 1800,- dækker én voksen i aktivitetspakken
  • Aktivitetspakken til resten af familien tilkøbes under bestilling til følgende priser:
   • Børn 0-3 år        800,- pr pers.
   • Børn 4-9 år        1200,- pr pers.
   • Børn 10-16 år    1400,- pr pers.
   • Voksne               1800,- pr pers.
  • I aktivitetspakken får du en erfaren og velforberedt turleder der er god til friluftsliv i børnehøjde
  • Prisen dækker fællesudstyr som sneskovle, værktøj, materialer, førstehjælp og meget mere.
  • Inkl. i prisen er fælles aftensmad søndag aften og snacks på alle turene.
  Hvad er ikke inkluderet?Følgende skal du selv sørge for.
  • Overnatning på Sjodalen Hyttetun – tilkøbes under bestilling. Se priser under praktisk info
  • Mad under ophold (minus søndag aften)
  • Rejsen til og fra Sjodalen Hyttetun
  • Leje af langrendsski eller børnepulk
  • Personligt udstyr som fx tøj og rygsæk
  Du kan bl.a. leje
  • Langrendsski m. støvler, stave og skismøring (str. 36-47): DKK 500,-
  • Langrendsski til børn m. støvler og stave (5-12 år): DKK 350,-
  • Langrendsski til små børn m. stave (1-4 år): DKK 200,-
  • Barnepulk – klassisk med sæde til små børn: DKK 450,-
  1. Ankomstdag Lørdag

   Ankomst i løbet af dagen, aftenen og natten med indkvartering i hytte.

  2. Dag 1 Søndag - Fastelavn

   Dagen starter med fælles afhentning af udlejeski, for de som har lejet udstyr.

   Der er velkomst og infomøde kl 10:00 Herefter mødes vi udenfor, i varmt tøj og med ski på. Her starter vi dagen med basis langrendsintroduktion og teknik for både børn og voksne. Vi skal lege en masse, så glæd jer bl.a. til fangeleg og ståtrold med ski under fødderne.

   Kl ca 12:30 spiser vi frokost rundt om bålet.

   Selvom det ikke er fastelavn i denne uge, hvor vi afholder familieuge, synes vi ikke at ungerne skal snydes for den helt fantastiske oplevelse at slå katten af tønden med ski på. Derfor går vi alle sammen efter frokost ud på en lille skitur i skoven hvor vi vil slå katten af tønden og der vil være præmier til både store og små. HUSK udklædning!

   Efter tøndeslagning fortsætter vi hvor vi slap og leger videre i sneen. Der vil være rig mulighed for at tage en sneboldkamp eller bygge en snehule. Hvis man har mod på det, kan de der har lyst, tage en tur på ski ud på den frosne elv.

   Ved 16-tiden afrunder vi førstedagen og herefter inviterer vi jer ind i den store jordhule, med ild i bålstedet og fællesspisning.

  3. Dag 2 Mandag

   Vi mødes kl 10:00 og skal herfra på en lille tur på ski, ud langs med elven og ind i skoven. Samtidig skal vi være på udkig efter spor i sneen efter skovens dyr. Hvis vi er heldige, kan det være, at vi finder spor efter ræv, los eller elg. Undervejs på turen kan vi finde et par gode bakker hvor vi rigtigt kan øve os i at køre nedad. Vi vil vende skispidserne tilbage mod hyttetunet så det passer med at vi spiser frokost tilbage ved bålet.

   Efter frokost vil vi lave træværksted rundt om bålet i den store jordhule og der vil være mulighed for at lave alverdens spændende små projekter. Her kan man lave alt fra knive i træ med skeder af birkebark, til smykker i træ og ben, alt imens man kan hygge sig med varmt at drikke og højtlæsning. Og hvis man hellere vil grave snehule, er der også mulighed for dette.

  4. Dag 3 Tirsdag - Fridag

   Der er mange muligheder for aktiviteter på og omkring Sjodalen Hyttetun. Alt fra afslapning indendørs eller længere ture på ski eller snesko på fjeldet. En sådan fridag kan også indbyde til en køretur for at se nærmere på nogle af de seværdigheder, Sjodalen byder på.

   Hvis man har lyst til at prøve kræfter med alpinski, findes der flere et fint lille lokalt anlæg ved Lemonsjøen, kun 20 min væk i bil.

   For de med lidt større børn, er der mulighed for at tilkøbe guidet sneskotur på elven Sjoa. Turen er på snesko og giver jer en spektakulær oplevelse, hvor i kan se hvordan naturkræfterne har arbejdet når elven har boret sig ned i grundfjeldet. Her er der kløfter som er 40 meter dybe og op til 25 meter brede samtidig med der langs klippesiderne har dannet sig store isfald og skulpturer.

  5. Dag 4 Onsdag

   Igen mødes vi kl 10.00. Det bliver en dag i skovens og hulernes tegn, når vi skal ud og bygge i sneen og lave bål i skoven. Vi skal fx lede efter det helt perfekte fyrretræ at grave en snehule under, og vi skal finde tørt brænde til at lave bål så vi kan grille lidt medbragte godterier.

   Turen kan tages på ski. Når vi kommer frem, vil vi alle hjælpes ad med at få tændt bål så byggeriet og madlavningen kan gå i gang. Til frokost kan vi så nyde vores medbragte madpakker, mens der hygges og leges.

   Efter frokosten fortsætter vi byggeriet og /eller står lidt på ski, før vi omkring kl 14:00 begiver vi os tilbage mod Sjodalen Hyttetun. Hjemme vil der også være mulighed for at arbejde videre på træværkstedet med sine små projekter eller vi kan tage på kælketur i området.

  6. Dag 5 Torsdag - Fridag

   Der er mange muligheder for aktiviteter på og omkring Sjodalen Hyttetun. Alt fra afslapning indendørs eller længere ture på ski eller snesko på fjeldet. En sådan fridag kan også indbyde til en køretur for at se nærmere på nogle af de seværdigheder, Sjodalen byder på.

   Hvad med en tur med hundeslæde? Sjodalen Hyttetun har deres egene hundeslædeløjper, og det er muligt at tilkøbe en tur på hundeslæde. Hundende er søde og rolige, men elsker at løbe i sneen, så de hujer og hiver indtil de får lov til at slippe kræfterne løs. En fantastisk oplevelse med hundespand.

  7. Dag 6 Fredag

   Vi mødes kl. 10.00 klar til at tage på en spændende dagstur på til Steinholet. Hele dagen vil foregå på ski i skisporet med udsigt ud over fjeldene. Undervejs på turen vil der være historiefortælling af både nye og gamle norske folkeeventyr.

   Frokosten nydes i sneen, hvor vi med medbragte sneskovle bygger en hyggelig lille frokostplads, laver bål og rister pølser. Efter frokost kan familierne selv bestemme, om de vil fortsætte et stykke videre ud af skisporet eller vende skispidserne tilbage mod hyttetunet.

   Vi mødes igen om eftermiddagen i jordhulen og siger pænt farvel til hinanden, efter en god og oplevelsesrig uge.

  8. Hjemrejse Lørdag

   Udtjekning og hjemrejse senest kl. 11.00

  Familieuge i vinterferie-4
  P2111833

  Nedenfor finder du mere information om ugen. Skulle du stå igen med spørgsmål, så læs gerne vores FAQ eller skriv til os.

  Dette er en uge for hele familien. På familieugen kan alle være med, uanset erfaring. Om vinteren vil vi anbefale at børnene er over 3 år, så de også har mulighed for at prøve sig på ski, kan sige fra hvis de bliver kolde og kan være med til alle legene.

  Alle aktiviteter er planlagt med flere pauser undervejs og et tempo på børnenes præmisser. Selv mindre børn kan deltage, men her vil vi anbefale at man medbringer eller lejer en børnepulk, så de kan komme med rundt til det hele.

  Du behøver ingen tidligere erfaring med at være på tur om vinteren og vi hjælper og vejleder under alle aktiviteter både børn og voksne.

  Hvis du er i tvivl om ugen er noget for din familie så skriv endelig til os, så kan vi hjælpe dig på vej til at træffe den rigtige beslutning.

  På Sjodalen Hyttetun, vil du og din familie blive indlogeret i små 4-5 personers hytter. Hytterne har alle 2 soverom, et værelse med 2 køjer og et værelse med en familiekøje (120 bred seng nederst, samt overkøje). Derudover er der toilet med bad og en kombineret stue med lille køkken. Alle hytterne har 2 kogeplader, vask og køleskab, samt køkkenudstyr til 5 personer. Rengøring er inkl. i prisen, så dette skal du ikke tænke på ved afrejse. Se billeder af hytterne her. Som familie er I selvforsynende med mad i løbet af ugen.

  Pris på overnatning

  • Overnatning: 4-5 pers hytte med eget bad/toilet og thekøkken. Inkl. rengøring: DKK 4.990 pr uge.

  Man er som familie selvforsynende med mad i løbet af ugen, men kan også tilkøbe enkle middagsretter i stedets kiosk. Søndag aften er aftensmad inkluderet i prisen, når vi inviterer til fællesspisning i stedets jordhule. På aktivitetsdagene skal I medbringe madpakker. Nærmeste handlemulighed er i Heidal, ca. 30 km fra hyttetunet.

  Ugen gennemføres ikke med færre end 3 familier. Der er max plads til 6 familier. Afhængig af familiestørrelser forventer vi op til 25 deltagere ved fuldt hold.

  Turen er med dansktalende turleder.

  Sjodalen Hyttetun er placeret ved elven Sjoa, idyllisk placeret i skovbrynet med udsigt til Valdresflya, Besseggen og en række toppe i Jotunheimen. Et stille og lunt sted, skærmet fra trafikken og den værste vind fra højfjeldet. Her kan man bo i små hytter uden at bruge hele sit feriebudget og i stedet nyde at udforske områdets mange muligheder og den storslåede natur lige uden for døren. Lige uden for døren er der om vinteren gode muligheder for langrendsski for alle. Du kan se stedets skiløjper her.

  Det er vigtigt med godt fjeldtøj som kan holde fugt og vind ude, men også ånde så du ikke bliver svedig inde fra, når vi går på tur.  Uld er at foretrække om vinteren da det varmer godt, også selvom det bliver fugtigt, og så begynder det ikke at lugte for hurtigt.

  Varmt og vandtæt fodtøj er en rigtig god ide, og flere par skiftesokker er et must, da sneen har tendens til at snige sig ned i fodtøjet. Ligeledes er flere par handsker rare, da de hurtigt bliver våde af leg i sneen. Husk solbriller til både børn og voksne, da det kan være skarpt for øjnene, med solens genskin i sneen.

  Adresse: Riksveg 51, 2680 Tessanden, Norge

  Kør selv
  Vi anbefaler at man kommer i egen bil eller arrangere fælleskørsel til denne destination. Rejsen med offentlig transport er lang og egen bil giver fleksibilitet på fridagene og i forhold til at handle. Fra Danmark kan du enten køre hele vejen op gennem Sverige eller sejle dele at turen. Colorline, Stenaline, DFDS og Fjordline har alle forbindelser mellem Danmark og Norge. Fra Oslo, følg E6 mod Trondheim. Tag frakørsel Fv257 i Sjoa. Herfra er der ca. 45 min til destinationen. Kør gennem Heidal og drej til venstre i Randverk og følg Fv51 frem til destinationen.

  Følgende pakkeliste er vejledende og skal ses som en huskeliste og skabe overblik. Ved tilmelding til turen bliver der tilsendt en mere udførlig pakkeliste med tips og tricks. Udstyr du kan leje er markeret med *

  Beklædning

  • Vintertøj så man kan være ude hele dagen (gerne i lag)
   • Skiundertøj
   • Sweater eller fleece
   • Skaltøj, regntøj, flyverdragt
  • Varme sokker
  • Vinterstøvler
  • Handsker (både tykke og tynde)
  • Huer og halsedisse

  Udstyr

  • Dagsrygsæk
  • Skisæt*
  • Vandflaske
  • Termoflaske
  • Spisegrej
  • Solbriller og evt. skibriller (husk til børnene)
  • Sol- og fugtighedscreme
  • Skumunderlag til pausebrug
  • Evt. Gaiters/gamacher
  • Kamera
  • Kikkert
  • Kælk

  Til opholdet

  • Alm. Tøj
  • Håndklæde*
  • Sengelinned*
  • Et hyggeligt spil og en god bog til de mørke aftener

  *Udstyr der er muligt at leje hos Nordisk Friluftskompani

  • Langrendsski m. støvler, stave og skismøring (str. 36-47)
  • Langrendsski til børn m. støvler og stave (5-12 år)
  • Langrendsski til små børn m. stave (1-4 år)
   • Smørefri ski til yngre børn, hvor børnene har egne støvler på for bedre varme og komfort
  • Barnepulk – klassisk med sæde til små børn
  Det hele var godt
  Det er svært at skrive præcist, da det hele var godt. Tiden - fornemmelse af, at der var alt den tid i verden, der var behov for. At være meget udendørs i sneen, med mulighed for at tilpasse dagens længde efter dagsform. At der var en turleder til at sørger for alle de praktiske ting, vi fik gjort ting som vi ikke kunne have gjort på egen hånd. Jens gjorde det rigtigt godt, tog det stille og roligt og var tålmodig med de små og god til at engagere dem.