Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilmelding lukket
UGE 7
  Familieuge i vinterferie-5

  Familieuge i vinterferien – Norge

  DKK 1.800

  Tag familien med, når vi sætter en masse sjove, spændende og hyggelige friluftsaktiviteter på programmet. Den står på vinterfriluftsliv for hele familien i Sjodalen.

  • Datoer Afgange
   12. feb 2022
  • Aktiviteter Sæson
   Vinter
  • Sværhedsgrad Med børn (0-99 år)
   1/7
  • Gruppestørrelse Maks antal
   25
  Detaljer om Familieuge i vinterferien – Norge.

  Giv dine børn en introduktion til vinterfriluftsliv. Familieugen er en oplagt mulighed for at introducere forskellige aktiviteter i sneen til både børn og voksne. Med fokus på fællesskab og familieliv vil vi i løbet af ugen gå på langrendsski, lave bål, bygge i sne og blive en hel del klogere på, hvad det vil sige at dyrke vinterfriluftsliv med børn. Glæd jer til en spændende uge i de norske fjelde, hvor hele familien får naturen ind på livet.

  Vi har planlagt en masse forskellige aktiviteter i løbet af ugen, men der er også rig mulighed for at tage på ture på egen hånd, eller bare slappe af i hyggelige omgivelser.

  Ugen kommer til at handle om friluftsliv og leg på børnenes præmisser. Turenes længder og sværhedsgrader er planlagt, så alle familier kan deltage uanset tidligere erfaring på ski. Har du små børn, så husk pulk, så kan de også være med. Der er mulighed for leje af ski og børnepulke.

  På de indlagte fridage har vi rigeligt med idéer til ture og aktiviteter i området, hvor I som familie kan tage ud på egen hånd.

  Vi skal bo på Sjodalen Hyttetun, idyllisk placeret i skovbrynet med udsigt til Valdresflya, Besseggen og en række toppe i Jotunheimen. Det er et stille og lunt sted, skærmet fra trafikken og den værste vind fra højfjeldet, med skiløjper lige uden for døren. Som familie kan man bo i egen lille hytte med selvhushold. Søndag aften inviterer vi til fællesspisning og vildtgryde i stedets store jordhule, Gammen.

  Under alle aktiviteter i programmet vil vores lokalkendte, dansktalende turleder fra Nordisk Friluftskompani, følges med familierne.

  Overblik over hvad der er med i prisen og hvad du selv skal huske.
  Hvad er inkluderet?Følgende er med i prisen.
  • Prisen på 1800,- dækker én voksen i aktivitetspakken
  • Aktivitetspakken til resten af familien tilkøbes under bestilling til følgende priser:
   • Børn 0-3 år        800,- pr pers.
   • Børn 4-9 år        1200,- pr pers.
   • Børn 10-16 år    1400,- pr pers.
   • Voksne               1800,- pr pers.
  • I aktivitetspakken får du en professionel turleder der er god til friluftsliv i børnehøjde
  • Prisen dækker fællesudstyr som sneskovle, værktøj, materialer, førstehjælp og meget mere.
  • Inkl. i prisen er fælles aftensmad søndag aften og lidt snacks på alle turene.

  Vi hjælper dig med at blive klarDin tur starter allerede nu

  • Ved tilmelding får du en invitation til en unik online gruppe for din tur, hvor vi løbende op til turen holder dig opdateret på det praktiske og giver dig en masse tips og tricks til din forberedelse, og hvor du hele tiden kan komme i kontakt med os og stille spørgsmål.
  Hvad er ikke inkluderet?Følgende skal du selv sørge for.
  • Overnatning på Sjodalen Hyttetun – tilkøbes under bestilling. Se priser under praktisk info
  • Mad under ophold (minus søndag aften)
  • Rejsen til og fra Sjodalen Hyttetun
  • Leje af langrendsski eller børnepulk
  • Personligt udstyr som fx tøj og rygsæk

  Du kan bl.a. lejeLæs mere om vores udlejeudstyr i grejbanken.

  • Langrendsski m. støvler, stave og skismøring (str. 36-47): DKK 650,-
  • Langrendsski til børn m. støvler og stave (5-12 år): DKK 450,-
  • Langrendsski til små børn m. stave (1-4 år): DKK 250,-
  • Barnepulk – klassisk med sæde til små børn: DKK 650,-
  1. Ankomstdag Lørdag

   Ankomst i løbet af dagen, aftenen og natten med indkvartering i hytte.

  2. Dag 1 Søndag - Fastelavn

   Dagen starter med at alle der har lejet udstyr får prøvet dette og byttet i tilfælde af at det hele ikke passer.

   Der er velkomst og infomøde kl 10:00 Herefter mødes vi udenfor, i varmt tøj og med ski på. Her starter vi dagen med basis langrendsintroduktion og teknik for både børn og voksne. Vi skal lege en masse, så glæd jer bl.a. til fangeleg og ståtrold med ski under fødderne.

   Kl ca 12:30 spiser vi frokost rundt om bålet.

   I anledning af fastelavn, skal ungerne ikke snydes for den helt fantastiske oplevelse at slå katten af tønden med ski på. Derfor går vi alle sammen efter frokost ud på en lille skitur i skoven hvor vi vil slå katten af tønden og der vil være præmier til både store og små. HUSK udklædning!

   Efter tøndeslagning fortsætter vi hvor vi slap og leger videre i sneen. Der vil være rig mulighed for at tage en sneboldkamp eller bygge en snehule. Hvis man har mod på det, kan de der har lyst, tage en tur på ski ud på den frosne elv.

   Ved 16-tiden afrunder vi førstedagen og herefter inviterer vi jer ind i den store jordhule, med ild i bålstedet og fællesspisning.

  3. Dag 2 Mandag

   Vi mødes kl 10:00 og skal herfra på en lille tur på ski, ud langs med elven og ind i skoven. Samtidig skal vi være på udkig efter spor i sneen efter skovens dyr. Hvis vi er heldige, kan det være, at vi finder spor efter ræv, los eller elg. Undervejs på turen kan vi finde et par gode bakker hvor vi rigtigt kan øve os i at køre nedad. Vi vil vende skispidserne tilbage mod hyttetunet så det passer med at vi spiser frokost tilbage ved bålet.

   Efter frokost vil vi lave træværksted rundt om bålet i den store jordhule og der vil være mulighed for at lave alverdens spændende små projekter. Her kan man lave alt fra knive i træ med skeder af birkebark, til smykker i træ og ben, alt imens man kan hygge sig med varmt at drikke og højtlæsning. Og hvis man hellere vil grave snehule, er der også mulighed for dette.

  4. Dag 3 Tirsdag - Fridag

   Der er mange muligheder for aktiviteter på og omkring Sjodalen Hyttetun. Alt fra afslapning indendørs eller længere ture på ski eller snesko på fjeldet. En sådan fridag kan også indbyde til en køretur for at se nærmere på nogle af de seværdigheder, Sjodalen byder på.

   Hvad med en tur med hundeslæde? Sjodalen Hyttetun har deres egne hundeslædeløjper, og det er muligt at tilkøbe en tur på hundeslæde specielt tilrettelagt for familier. Hundene er søde og rolige, men elsker at løbe i sneen, så de hujer og hiver indtil de får lov til at slippe kræfterne løs. En fantastisk oplevelse med hundespand. Efter tilmelding sendes der yderligere information om tilmelding af dette.

  5. Dag 4 Onsdag

   Igen mødes vi kl 10.00. Det bliver en dag i skovens og hulernes tegn, når vi skal ud og bygge i sneen og lave bål i skoven. Vi skal fx lede efter det helt perfekte fyrretræ at grave en snehule under, og vi skal finde tørt brænde til at lave bål så vi kan grille lidt medbragte godterier.

   Turen kan tages på ski. Når vi kommer frem, vil vi alle hjælpes ad med at få tændt bål så byggeriet og madlavningen kan gå i gang. Til frokost kan vi så nyde vores medbragte madpakker, mens der hygges og leges.

   Efter frokosten fortsætter vi byggeriet og /eller står lidt på ski, før vi omkring kl 14:00 begiver vi os tilbage mod Sjodalen Hyttetun. Hjemme vil der også være mulighed for at arbejde videre på træværkstedet med sine små projekter eller vi kan tage på kælketur i området.

  6. Dag 5 Torsdag - Fridag

   Der er mange muligheder for aktiviteter på og omkring Sjodalen Hyttetun. Alt fra afslapning indendørs eller længere ture på ski eller snesko på fjeldet. En sådan fridag kan også indbyde til en køretur for at se nærmere på nogle af de seværdigheder, Sjodalen byder på.

   Hvis man har lyst til at prøve kræfter med alpinski, findes der flere et fint lille lokalt anlæg ved Lemonsjøen, kun 20 min væk i bil.

  7. Dag 6 Fredag

   Vi mødes kl. 10.00 klar til at tage på en spændende dagstur på til Steinholet. Hele dagen vil foregå på ski i skisporet med udsigt ud over fjeldene. Undervejs på turen vil der være historiefortælling af både nye og gamle norske folkeeventyr.

   Frokosten nydes i sneen, hvor vi med medbragte sneskovle bygger en hyggelig lille frokostplads, laver bål og rister pølser. Efter frokost kan familierne selv bestemme, om de vil fortsætte et stykke videre ud af skisporet eller vende skispidserne tilbage mod hyttetunet.

   Vi mødes igen om eftermiddagen i jordhulen og siger pænt farvel til hinanden, efter en god og oplevelsesrig uge.

  8. Hjemrejse Lørdag

   Udtjekning og hjemrejse senest kl. 11.00

  Familieuge i vinterferie-4
  P2111833

  Nedenfor finder du mere information om turen. Skulle du stå igen med spørgsmål, så læs gerne vores FAQ eller skriv til os.

  Ugen gennemføres ikke med færre end 3 familier. Der er max plads til 6 familier. Afhængig af familiestørrelser forventer vi op til 25 deltagere ved fuldt hold.

  Turen er med professionel lønnet og dansktalende turleder.

  Dette er en uge for hele familien. På familieugen kan alle være med, uanset erfaring. Om vinteren vil vi anbefale at børnene er over 3 år, så de også har mulighed for at prøve sig på ski, kan sige fra hvis de bliver kolde og kan være med til alle legene.

  Alle aktiviteter er planlagt med flere pauser undervejs og et tempo på børnenes præmisser. Selv mindre børn kan deltage, men her vil vi anbefale at man medbringer eller lejer en børnepulk, så de kan komme med rundt til det hele.

  Du behøver ingen tidligere erfaring med at være på tur om vinteren og vi hjælper og vejleder under alle aktiviteter både børn og voksne.

  Hvis du er i tvivl om ugen er noget for din familie så skriv endelig til os, så kan vi hjælpe dig på vej til at træffe den rigtige beslutning.

  Her kan du læse om vores sværhedsgrader, denne tur er klassificeret som “MED BØRN (0-99 år).”

  På Sjodalen Hyttetun, vil du og din familie blive indlogeret i små 4-5 personers hytter. De største hytter har alle 2 soverum, et værelse med 2 køjer og et værelse med en familiekøje (120 bred seng nederst, samt overkøje). Derudover er der toilet med bad og en kombineret stue med lille køkken. Disse hytter har 2 kogeplader, vask og køleskab, samt køkkenudstyr til 5 personer. De mindste og enkleste hytter har et rum med køkkenkrog, siddegruppe og 2 køjesenge (4 sovepladser). Her er der også køleskab, kogeplader og service til 4 personer. Der er ikke bad og toilet i de små hytter, men dette er at finde i servicebygningen lige ved siden af (badepoletter kan købes i receptionen). Rengøring er inkl. i prisen på begge typer hytter, så dette skal du ikke tænke på ved afrejse. Se billeder af hytterne her. Som familie er I selvforsynende med mad i løbet af ugen.

  Pris på overnatning

  • Overnatning: 4-5 pers hytte med 2 soverum, eget bad/toilet og thekøkken. Inkl. rengøring: DKK 5.290 pr uge.
  • Overnatning: 4 pers hytte med 1 rum og thekøkken. Inkl. rengøring: DKK 3.590 pr uge.

  Man er som familie selvforsynende med mad i løbet af ugen, men kan også tilkøbe enkle middagsretter i stedets kiosk. Søndag aften er aftensmad inkluderet i prisen, når vi inviterer til fællesspisning i stedets jordhule. På aktivitetsdagene skal I medbringe madpakker. Nærmeste handlemulighed er i Heidal, ca. 30 km fra hyttetunet.

  Skriv til os hvis I har nogen allergier eller specielle madvaner, så kan vi prøve at tage hensyn til dette i vores indkøb til fællesspisning og snacks.

  Adresse: Riksveg 51, 2680 Tessanden, Norge

  Kør selv
  Vi anbefaler at man kommer i egen bil eller arrangere fælleskørsel til denne destination. Rejsen med offentlig transport er lang og egen bil giver fleksibilitet på fridagene og i forhold til at handle. Fra Danmark kan du enten køre hele vejen op gennem Sverige eller sejle dele at turen. ColorlineStenalineDFDS og Fjordline har alle forbindelser mellem Danmark og Norge. Fra Oslo, følg E6 mod Trondheim. Tag frakørsel Fv257 i Sjoa. Herfra er der ca. 45 min til destinationen. Kør gennem Heidal og drej til venstre i Randverk og følg Fv51 frem til destinationen.

  Følgende pakkeliste er vejledende og skal ses som en huskeliste og skabe overblik. Ved tilmelding til turen bliver der tilsendt en mere udførlig pakkeliste med tips og tricks. Udstyr du kan leje er markeret med *

  Tag kontakt hvis du er i tvivl om dit udstyr er egnet. Udstyr du kan leje er markeret med *. Du kan læse mere om vores udstyr i grejbanken og se vores lejebetingelser her.

  Beklædning

  • Vintertøj så man kan være ude hele dagen (gerne i lag)
   • Skiundertøj
   • Sweater eller fleece
   • Skaltøj, regntøj, flyverdragt
  • Varme sokker
  • Vinterstøvler
  • Handsker (både tykke og tynde)
  • Huer og halsedisse

  Udstyr

  • Dagsrygsæk
  • Skisæt*
  • Vandflaske
  • Termoflaske
  • Spisegrej
  • Solbriller og evt. skibriller (husk til børnene)
  • Sol- og fugtighedscreme
  • Skumunderlag til pausebrug
  • Evt. Gaiters
  • Kamera
  • Kikkert
  • Kælk

  Til opholdet

  • Alm. Tøj
  • Håndklæde*
  • Sengelinned*
  • Et hyggeligt spil og en god bog til de mørke aftener

  *Udstyr der er muligt at leje hos Nordisk Friluftskompani

  • Langrendsski m. støvler, stave og skismøring (str. 36-47)
  • Langrendsski til børn m. støvler og stave (5-12 år)
  • Langrendsski til små børn m. stave (1-4 år)
   • Smørefri ski til yngre børn, hvor børnene har egne støvler på for bedre varme og komfort
  • Barnepulk – klassisk med sæde til små børn

  Vælg den ønskede dato her, tryk derefter på ”book nu” for at tilføje resten af din familie og vælge overnatning, mad og udstyrsleje. Her kan du også beregne jeres samlede pris inden køb.

  Turdatoer Planlagte datoer Tilmeldingsstatus Tilgængelighed Pris inkl. moms Pr. person  
  12. februar 2022 - 19. februar 2022
  Fuldt booket
  DKK 1.800
  Kontakt os gerne, hvis din ønskede tur er fuldt booket eller har for få pladser tilbage.
  Det kan være at vi kan finde ud af noget eller at du kan komme på venteliste, i tilfælde af at vi får et afbud.
  Det hele var godt
  Det er svært at skrive præcist, da det hele var godt. Tiden - fornemmelse af, at der var alt den tid i verden, der var behov for. At være meget udendørs i sneen, med mulighed for at tilpasse dagens længde efter dagsform. At der var en turleder til at sørger for alle de praktiske ting, vi fik gjort ting som vi ikke kunne have gjort på egen hånd. Jens gjorde det rigtigt godt, tog det stille og roligt og var tålmodig med de små og god til at engagere dem.