Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilmelding lukket
UGE 11
  Fjeldskikursus Hytte til hytte-1

  Fjeldskikursus i Jotunheimen – Hytte til hytte

  DKK 8.600

  Har du prøvet at stå på fjeldski før, men kunne godt tænke dig at blive bedre på fjeldski og mere tryg i vinterfjeldet – så er dette kursus for dig. Vi arbejder med skiteknik til særligt op og nedkørsel, fjeldsikkerhed, turplanlægning for at undgå skredfarligt terræn og selvfølgelig navigation.

  • Datoer Afgange
   13. mar 2021
  • Aktiviteter Sæson
   Vinter
  • Sværhedsgrad Udfordrende
   5/7
  • Gruppestørrelse Maks antal
   7
  Detaljer om Fjeldskikursus i Jotunheimen – Hytte til hytte.

  Kurset er for dig som er vild med fjeldskiture, og som gerne vil planlægge og gennemføre din egne ture på højfjeldet. På dette kursus har vi særligt fokus på egenfærdigheder, så du kan træffe de rigtige beslutninger når du er afsted på egen hånd. Vi har fokus på skiteknikken og konsekvenstænkning når vi opsøger det stejlere terræn i Jotunheimen.

  Vi starter ugen med at gennemgå den basale skiteknik, og bruger ekstra tid på baudning til når vi skal op ad bakker, og svingteknik og kantning når vi skal ned ad bakker. Vi bruger eftermiddagene på at gennemgå lavineteori og skal også lave flere øvelser med kammeratredning så du ved hvad det vil sige, og hvordan du kan undgå selv samme.

  Fjeldskiene er efter vores mening det bedste værktøj til at komme på tur om vinteren i Norge, og giver næsten uanede muligheder for ture for både begyndere og garvede. Eventyr om vinteren er lig med fjeldski! Du kan færdes overalt i fjeldene i Norge med fjeldski, og selv den stejleste bakke kan besejres med den rette teknik.

  Vi tager på en 4 dages overnatningstur fra hytte til hytte, som giver os mulighed for at arbejde med orientering og navigation, samtidig med at vi skal arbejde med vejvalg når vi ligger vores spor i højfjeldet, og skal genkende skredfarligt terræn samtidig med at vi finder den bedste rute. Vi prøver så vidt muligt at ligge ruterne udenom de kvistede løjper, så du får mulighed for at arbejde med orienteringen på reneste vis, når der forhåbentlig ikke er spor efter andre at følge. Flere dage ude giver også rutiner i termoregulering, turnormer og gruppedynamik og selvfølgelig en masse øvelse i at være ude på tur.

  Jotunheimen er Nordeuropas største fjeldomåde, og har mere end 80 toppe over 2000 moh., samtidig med at det kan være meget skiftende vejr, så det er ikke begyndervenligt terræn, . Men det er et rigtig godt læringsrum når der både er hytter og kvistede ruter at falde tilbage til, sammen med de professionelle og erfarne turledere.

  På dette kursus har vi fokus på:

  • Avanceret fjeldskiteknik og vejvalg
  • Snekundskab og genkendelse af skredfarligt terræn
  • Turplanlægning og orientering
  • Rutiner til tryg og sikker færdsel om vinteren

  Efter kurset har du fået ny viden og færdigheder indenfor turplanlægning og orientering, vejvalg i skredområder og kammeratredning, vejr- og snekendskab, og har fået bedre rutiner indenfor termoregulering og beklædning. Med dine nye værktøjer og teknikker kan du nu planlægge og gennemføre ture på fjeldet i Norge om vinteren.

  Overblik over hvad der er med i prisen og hvad du selv skal huske.
  Hvad er inkluderet?Følgende er med i prisen.
  • Overnatning fra ankomst til hjemrejse og i DNT hytter
  • Fuld forplejning med morgenmad, frokost og aftensmad
  • Professionel turleder 24/7
  • Fælles udstyr som førstehjælp, vindsæk, nødsender og sneskovle

  Vi hjælper dig med at blive klarDin tur starter allerede nu

  • Ved tilmelding får du en invitation til en unik online gruppe for din tur, hvor vi løbende op til turen holder dig opdateret på det praktiske og giver dig en masse tips og tricks til din forberedelse, og hvor du hele tiden kan komme i kontakt med os og stille spørgsmål.
  Hvad er ikke inkluderet?Følgende skal du selv sørge for.
  • Rejsen til og fra Bygdin Høyfjellshotel
  • Leje af fjeldski, stave og støvler
  • Personligt udstyr som fx tøj, rygsæk og sovepose

  Du kan bl.a. lejeLæs mere om vores udlejeudstyr i grejbanken.

  • Fjeldski m. støvler, stave og skismøring (str. 37-48): DKK 750,-
  • 85 liters turrygsæk: DKK 400,-
  1. Ankomstdag Lørdag

   Ankomst og indtjekning i løbet af dagen på Bygdin Høyfjellshotel. Der er fælles aftensmad kl 19.00 med velkomst og fælles intro. Hvis du ankommer senere så giv besked, det er intet problem.

  2. Dag 1 Søndag

   Dagen starter med en kort præsentation og forventningsafstemning for ugen og gruppen, så du kan få en fornemmelse af hvilke oplevelser der venter, og hvad du som deltager kan have fokus på. Vi skal ud og varme op på skiene, og gennemgår skiteknikken og laver nogle øvelser for mere kontrol af skiene.

   Vi skal også ud og grave i sneen, og lære at sne ikke bare er sne, og hvad vi kan få af information af sneen. Vi skal også arbejde med at genkende skredfarligt terræn.

   Om eftermiddagen snakker vi lavine- og skredfare og gennemgår den teoretiske del af kammeratredningen.

  3. Dag 2 Mandag

   Vi tager på endnu en dagstur, og vil denne gang søge lidt længere op, for at begynde at arbejde med vejvalg i kompliceret terræn og skiteknik til op- og nedkørsler. Fokus er på at blive tryg ved lange nedkørsler og vendinger, samt at kunne lægge et god baudning opad.

   Vi skal også gennemgå nogle praktiske øvelser med kammeratredning.

   Om eftermiddagen skal vi snakke turplanlægning, og du vil også være med til at bestemme ruterne mellem hytterne. Der skal også forberedes turmad og pakkes udstyr til overnatningsturen.

  4. Dag 3-6 Tirsdag - fredag

   Nu skal vi på tur. Vi går fra hytte til hytte i DNT hytter resten af ugen. DNT er den Norske Turistforening, som har mere end 550 åbne hytter på fjeldet. De er simple, men har god standard og er veludrustet. Der er madrasser i alle sengene, brændeovn og gasblus. I mange af hytterne er der også forrådskammer så man på tur kan proviantere undervejs.

   Vi lagde i går en plan for ruterne, og det bliver nu deltagernes ansvar at forsøge at finde vej. Vejret, gruppen og terrænnet skal vurderes hver gang der skal laves et vejvalg. Vi går uden for spor på højfjeldet og vi hjælpes ad med at træde spor, der bliver rig mulighed for at prøve sig med kort og kompas, hvis man ønsker at blive mere tryg med at finde vej.

   Når vi kommer frem til hytterne, skal der tændes op i brændeovnen så vi kan varme hytten op og tørre vores tøj hvis det skulle være fugtigt. Der skal også hentes og smeltes sne til drikkevand og mad. Aftenerne bruger vi på at planlægge næste dag, fylde lidt ekstra viden på de som har lyst til mere, og ellers hygge og slappe af inden næste dags udfordringer.

   Hvis planerne holder kommer vi forbi hytterne Tomashelleren, Yksendalsbu og Torrfinnsbu. Det bliver gennem meget varieret terræn, og vi skal helt sikkert både over høje toppe, gennem dybe dale og over uendelige store fjeldsøer på vejen.

   Fredag eftermiddag kommer vi igen tilbage til start. Der bliver tid til et bad og lidt afslapning, inden vi spiser et dejligt fælles måltid for at runde en god uge af.

  5. Hjemrejse Lørdag

   Efter morgenmad er der udtjekning og hjemrejse.

  Tur planlægning
  Pakkeliste

  Nedenfor finder du mere information om turen. Skulle du stå igen med spørgsmål, så læs gerne vores FAQ eller skriv til os.

  Kurset gennemføres ikke med færre end 4 deltagere. Der er max plads til 7 deltagere. Man skal minimum være 18 år.

  Turen er med professionel lønnet og dansktalende turleder. 1 vejleder op til 7 deltagere.

  Dette kursus er for dig som har prøvet at stå på fjeldski før, og kunne tænke sig at arbejde specifikt med teknik og færdigheder. Du skal være tryg ved nedkørsler, men behøver ikke at have 100% styr på teknikken, da det er fokus i løbet af ugen.

  Du skal være vant til fysisk aktivitet, og gerne have trænet op til turen, da vi går med rygsæk, og på turen mellem 16-20 km hver dag i kuperet terræn. Det er hårdt at være i gang hele dagen i en hel uge hvis du ikke har trænet lidt inden start, så tag for eksempel nogle lange gåture med lidt kilo i rygsækken. Dette er en fælles tur, og vi hjælpes ad i gruppen hele vejen, så alle får en god oplevelse på vinterfjeldet.

  Hvis du er i tvivl om kurset er for dig, eller om du har formen eller niveauet for at deltage, så skriv endelig til os, så kan vi hjælpe dig med at træffe den rigtige beslutning.

  Her kan du læse om vores sværhedsgrader, denne tur er klassificeret som “UDFORDRENDE”

  Under kurset vil du blive indlogeret på Bygdin Høyfjellshotel i 3-4 personers værelser med bad og toilet på gangen. Sengetøj og lagen samt håndklæde skal medbringes eller kan lejes på stedet. Vi får serveret maden på Bygdin så vi har mere og tid og overskud til at være ude.

  Under hytteturen overnatter vi i Den Norske Turistforenings hytter på fjeldet. Der er soverum med 2-8 sengepladser, i køjer på værelserne med madrasser og tæpper. Der er brændeovn til varme og gasblus til snesmeltning og madlavning. Husk sovepose til hytteturen, da der om morgenen godt kan være ned til frysepunktet.

  På dette kursus er al forplejning inklusiv i prisen, fra aftensmad på ankomstdagen til morgenmad på hjemrejsedagen. En del af turmaden skal også forberedes og pakkes inden afgang.

  Skriv til os hvis du har nogen allergier eller specielle madvaner, så kan vi prøve at tage hensyn til dette i vores indkøb, hvis du giver besked i god tid. Husk at det kan være rart med lidt personlige snacks hjemmefra, til at overraske gruppen eller til at løfte humøret på en lang dag.

  Adresse: Bygdin Høifjeldshotell, 2953 Beitostølen, Norge

   

  Kør selv
  Fra Danmark kan enten køre hele vejen op gennem Sverige eller sejle dele at turen. ColorlineStenalineDFDS og Fjordline har alle forbindelser mellem Danmark og Norge. Fra Oslo, følg E16 mod Bergen. Ved Fagernes drejes af og Fv51 følges til Beitostølen og videre mod Bygdin. Kommer du fra Larvik skal du først følge E18 mod Drammen for derefter at køre ind på E16 mod Bergen. Ved Fagernes drejes af og Fv51 følges til Beitostølen og videre mod Bygdin. Vejen fra Beitostølen til Bygdin åbner d. 15. februar om vinteren og er åben fra kl. 8.00-20.00. Ved uvejr kan vejen være lukket fra Beitostølen og ind. Vi holder øje med vejrmeldingen dagene op til og arrangerer evt. samlet kolonne kørsel ind efter hotellets snerydder omkring kl. 18. Planlæg derfor din rejse, så du er i Beitostølen senest omkring dette tidspunkt.

  Offentlig transport
  At komme til Oslo, kan foregå på forskellige måder. Du kan fx flyve til Gardemoen lufthavn som ligger lidt nord for Oslo eller tage bussen (Nettbuss eller Flixbus). Fra Oslo går der bus til Beitostølen. Der går direkte bus fra Oslo med Valdresekspressen. Billetter og ruteplan kan findes her. Vi arrangerer en samlet afhentning af gæster i Beitostølen kl. 18.00. På hjemrejsedagen arrangerer vi kørsel til Beitostølen, så man er i Beitostølen kl. 10.30. Kørsel koster 75,- DKK pr. vej. Afhentning og aflevering justeres i forhold til tog og busplanerne som frigives 3 mdr. før afrejse. Der kan derfor forekomme ændringer her. Tilmeld kørsel ved bestilling.

  Følgende pakkeliste er vejledende og skal ses som en huskeliste og skabe overblik. Ved tilmelding til turen bliver der tilsendt en mere udførlig pakkeliste med tips og tricks. Der er altid mulighed for at efterlade ekstra bagage før afgang på overnatningsture.

   

  Tag kontakt hvis du er i tvivl om dit udstyr er egnet. Udstyr du kan leje er markeret med *. Du kan læse mere om vores udstyr i grejbanken og se vores lejebetingelser her.

  Basis

  • Rygsæk*
  • Sovepose
  • Fjeldski *
  • Skistøvler *
  • Skistave *
  • Skismørelse *
  • Solbriller og skibriller

  Beklædning

  • Inderlag
  • Mellemlag
  • Yderlag
  • Pausetøj
  • Sokker
  • Handsker
  • Huer
  • Halsedisse/Buff

  Diverse

  • Vandflaske
  • Termoflaske*
  • Spisegrej
  • Pandelampe
  • Sneskovl og lavinesonde*
  • Liggeunderlag
  • Kortlomme*
  • Kompas*

  Toiletsager

  • Toilettaske
  • Sol- og fugtighedscreme
  • Personlig førstehjælp med fx vabelplaster

  Valgfrit udstyr

  • Snacks
  • Kamera
  • Sender/modtager
  • Gaiters*
  • Fodposer og bivuaksko*
  • Notesblok
  • GPS
  • Kikkert
  • Bog

  Udstyr til opholdet

  • Håndklæde*
  • Sengelinned*

  Fælles udstyr som Nordisk Friluftskompani medbringer

  • Vindsæk – 4 personers vindsæk til nødly
  • Førstehjælpssæt – Omfangsrigt førstehjælpssæt med alt til store og små ulykker på vinterfjeld
  • Nødsender – InReach nødsender hvis der sker ulykker

  *Udstyr der er muligt at leje hos Nordisk Friluftskompani

  • Fjeldski – Sæt bestående af:
   • Ski – med fulde stålkanter og med BC-binding
   • Skistøvler – Varm og let fjeldskistøvle som passer til BC-binding
   • Skistave – med justerbar længde og store trenser der passer til brug på fjeldet
   • Skismørelse – Sæt med alle de typer smørelse du kunne få brug for
  • Fodposer – Moderne fodposer med tilhørende fiber bivuaksko
  • Vandtæt kortlomme og spejlkompas med klinometer
  • Let og delbar sneskovl og lavinesonde
  • 85 liters turrygsæk – Godt bæresystem og mange gode lommer
  • 1 liters termoflaske
  • Gaiters – Gode til at holde sne ude af dine støvler, hvis dine bukser ikke lukker helt tæt

   

  Turdatoer Planlagte datoer Tilmeldingsstatus Tilgængelighed Pris inkl. moms Pr. person  
  13. marts 2021 - 20. marts 2021
  Fuldt booket
  DKK 8.600
  Kontakt os gerne, hvis din ønskede tur er fuldt booket eller har for få pladser tilbage.
  Det kan være at vi kan finde ud af noget eller at du kan komme på venteliste, i tilfælde af at vi får et afbud.
  Læring og feriestemning på samme tid
  Det var en tur der bød på masser ny erfaring med at finde vej og være på sikker tur i vinterlandskabet, men hvor der også var plads til ferie stemning og aften hygge. Kristian, som var turleder, formår at balancere utrolig godt mellem at hjælpe og vejlede, men også give plads til at man selv kan prøve sig frem og lege med ski-teknikken. Jeg kan varmt anbefale turen og vil glæde mig til at komme med på andre gode ture i fremtiden.