Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilmelding lukket
UGE 13 & 14
  hund7

  Hundeslæde ekspedition i Norge

  DKK 14.000

  Prøv kræfter som hundefører og “musher”, når du styrer dit helt eget hundespand. Vi skal på overnatningstur med telt i Jotunheimen sammen med vores firbenede venner.

  • Datoer Afgange
   2
  • Aktiviteter Sæson
   Vinter
  • Sværhedsgrad Moderat
   4/7
  • Gruppestørrelse Maks antal
   6
  Detaljer om Hundeslæde ekspedition i Norge.

  Kom tæt på naturen og hundene, på en tur med hundeslæde gennem det vilde norske landskab. Fra hundegården på Jotunheimen Husky Lodge skal vi fordybe os i kunsten at køre hundeslæde og arbejde sammen med hundene. Vi starter ugen med at lærer om hundene og den grundlæggende håndtering af slæden. Er du klar for fart og mestring, kan du lide at arbejde som et team, så får du her et unikt vintereventyr når du skal på 3 dages overnatningstur med dit helt eget hundespand.

  En tur på hundeslæde er en fantastisk mulighed for at føle det stærke bånd mellem menneske og hund. Du får selv rig mulighed for at fodre og passe slædehundene – en oplevelse, som ingen hundeelskere bør være foruden. Hundene er alle af racen Alaskan Husky og er den mest almindelige hunderace, når det kommer til hundeslædeløb. Det er en blanding af forskellige nordiske racer og anses ikke for at være en ren race, men slædehundene er stærke, og de er aller gladest, når de er på hårdt arbejde, og temperaturen er lav. Med andre ord er slædehunde de perfekte partnere, når du skal styre din slæde gennem det vilde vinterlandskab – rigtig eventyr.

  I samarbejde med Jotunheimen Husky Lodge og værtskabet, hvor Øyvind har erfaring fra hundekøring i Alaska, Svalbard, Alta og Dovrefjell, giver vi dig muligheden for at en rigtig vildmarksoplevelse. Når vi tager på overnatningstur i Jotunheimen, er det med alt hvad vi skal bruge i slæderne. Vi skal bo på fjeldet, og med os har vi telte, soveposer, liggeunderlag, kogegrej, men ikke mindst hundefoder og sprit til at varme deres mad og smelte sne til vand. Det her er ikke en turisttur, og vi må arbejde sammen med hundene for at få en god tur. Passer vi på dem, fodrer dem og kæler lidt for dem, så er der ikke grænser for hvad de vil ligge af kræfter for os.

  Hver aften skal vi bygge lejr, dernæst sørge for hundene, og til slut sørge for os selv når vi skal lave mad, spise og hygge i fællesteltet. Der venter en unik oplevelse når det hele lykkedes og vindens små slag, som forsigtigt rammer dit ansigt, giver dig en fornemmelse af, hvordan livet var i gamle dage, hvor hundeslæder var et meget mere almindeligt transportmiddel.

  Du behøver ingen erfaring med hund eller fra vinterture. Vi bruger de første to dage på forberedelser, så du både lærer at køre slæden, men også hvordan du klæder dig på om vinteren, og hvordan vi laver lejr og smelter sne. Efter en sådan uge er du klar for endnu flere vintereventyr.

  Overblik over hvad der er med i prisen og hvad du selv skal huske.
  Hvad er inkluderet?Følgende er med i prisen.
  • Overnatning fra ankomst til hjemrejse og på tur
  • Fuld forplejning med morgenmad, frokost og aftensmad
  • Professionelle turledere 24/7
  • 5 dage med hundeslæde
  • Fælles udstyr som telte, brændere, førstehjælp, vindsæk, nødsender og skovle

  Vi hjælper dig med at blive klarDin tur starter allerede nu

  • Ved tilmelding får du en invitation til en unik online gruppe for din tur, hvor vi løbende op til turen holder dig opdateret på det praktiske og giver dig en masse tips og tricks til din forberedelse, og hvor du hele tiden kan komme i kontakt med os og stille spørgsmål.
  Hvad er ikke inkluderet?Følgende skal du selv sørge for.
  • Transport til og fra Jotunheimen Husky Lodge
  • Personligt udstyr som fx tøj, sovepose og liggeunderlag

  Du kan bl.a. lejeLæs mere om vores udlejeudstyr i grejbanken.

  • Sovepose inkl. lagenpose (comfort -25 mænd og -16 kvinder): DKK 500,-
  • Liggeunderlag (selvoppusteligt + 14 mm skumunderlag): DKK 200,-

   

  1. Ankomstdag Søndag

   Ankomst og indtjekning på Jotunheimen Husky Lodge i løbet af eftermiddagen og aftenen. Der er fælles aftensmad kl 19.00 med velkomst og fælles intro. Hvis du ankommer senere så giv besked, det er intet problem.

  2. Dag 1 Mandag

   Vi mødes i hundegården til rundvisning og en introduktion til hundene og udstyret. Efter frokost får du uddelt dit personlige hundespand for ugen, og så skal vi ud og køre vores første hundeslædetur og lære de basale teknikker.

   Før vi selv skal have aftensmad skal vi ordne og fodre hundene. Dette er også mottoet for ugen, hunde først 🙂

   Om aftenen vil Øyvind fortælle om deres hundeliv de sidste 15 år, om hunderacen Alaskan Husky og slædesportens historie.

  3. Dag 2 Tirsdag

   Vi starter i hundegården med opsamling af hundelort, fodring og klargøring af hundene. Herefter skal vi på dagstur med hundene, og nu får du rig mulighed for at lære mere om at køre hundeslæde. Og du finder også ud af, at det kan være hårdt arbejde at styre slæden på skråninger og ujævne ruter, samt når bakkerne bliver for stejle og du må hjælpe hundene op.

   Vi spiser frokost ude og laver måske bål i skoven.

   Om eftermiddagen skal vi også klargøre overnatningsturen, så vi skal pakke udstyr og forberede turmad.

  4. Dag 3-4 Onsdag-Torsdag

   Nu skal vi på tur! Vi starter i hundegården, pakker slæder og hunde, og så er det ellers af sted. Vi spiser frokost ude undervejs, før vi sidst på eftermiddagen skal slå lejr, ordne hunde og til sidst kan hygge os i telte med en varm og lækker aftensmad.

   Torsdag skal vi igen ud og køre, og vi flytter camp, så vi skal pakke alt sammen om morgenen, så vi kan udforske nyde områder på fjeldet. På den måde lærer du også alt omkring udvælgelse af lejrpladser og bygning af vinterlejr

  5. Dag 5 Fredag

   Vi skal først fodre hundene inden vi selv skal have morgenmad. Så pakker vi lejren sammen og vende næsen hjemad. Vi spiser frokost ude og kommer hjem til Lodgen ud på eftermiddagen.

   Vi skal selvfølgelig igen først ordne hunde, så pakker vi ud og til sidst kan vi nyde en velfortjent festmiddag som afslutning på et rigtigt vildmarkseventyr.

  6. Hjemrejsedag Lørdag

   Efter morgenmaden er der udtjeckning og hjemrejse

  93514806_511064796241704_8453430532649254912_n
  87760877_482514645763386_1678274912046809088_o

  Nedenfor finder du mere information om turen. Skulle du stå igen med spørgsmål, så læs gerne vores FAQ eller skriv til os.

  Turen gennemføres ikke med færre end 4 deltagere. Der er max plads til 6 deltagere. Man skal minimum være 18 år.

  Turen er med professionelle lønnede og dansktalende turledere. Der er to turledere med på dette oplæg. En “hundeansvarlig” og en “menneskeansvarlig”.

  Denne tur er for dig som godt kunne tænke sig at prøve at komme på vintertur med overnatning i telt og prøve at køre hundeslæde. Du behøver ingen hunde- eller vintererfaring, men det er en fordel hvis du har sovet ude i telt før. Du behøver ikke have nogen erfaring med at overnatte udendørs om vinteren, da vi på denne tur gennemgår basisviden og teori, så du er klædt på til at kunne nyde vinterfjeldet på overnatningsture.

  Overnatningsturen kan blive udfordrende afhængigt af vejr- og sneforhold. Vi har fokus på det at være på tur, og ikke antal km. Turen er for alle, både nybegyndere og garvede. Du skal være vant til at være fysisk aktiv, da det også kan være hårdt at køre hundeslæde. Vi arbejder sammen med hundene, det betyder at vi også nogle gange må af slæden og hjælpe op ad bakke, eller på skråninger arbejde hårdt for at holde balancen. Vi skal være i gang flere dage i streg, og selv lave lejr og slå telte op. Dette er en fælles tur, og vi hjælpes ad i gruppen hele vejen, så alle får en god oplevelse på vinterfjeldet

  Hvis du er i tvivl om turen er for dig, eller om du har formen eller niveauet for at deltage, så skriv endelig til os, så kan vi hjælpe dig med at træffe den rigtige beslutning.

  Her kan du læse om vores sværhedsgrader, denne tur er klassificeret som “MODERAT”

  De første to nætter og den sidste nat, vil du blive indlogeret på 2-4 personers værelser i lejlighed på Jotunheimen Husky Lodge. Der er bad og toilet i lejligheden, samt dyner og puder i sengene. Sengetøj og lagen skal medbringes eller kan lejes på stedet. Der er køkken og stue, hvor du sammen med de andre deltagere forbereder og spiser sammen.

  Under turen overnatter du i telte som Nordisk Friluftskompani stiller til rådighed. Vi bruger multifuelbrændere til madlavning og snesmeltning som Nordisk Friluftskompani også vil medbringe. Vi bygger hver aften en ny lejr med køkken, stue og toilet.

  På denne tur er al forplejning inklusiv i prisen, fra aftensmad på ankomstdagen til morgenmad på hjemrejsedagen. I hjælpes ad med at lave mad i et fælleskøkken under hele turen. En del af turmaden skal også forberedes og pakkes inden afgang.

  Skriv til os hvis du har nogen allergier eller specielle madvaner, så kan vi prøve at tage hensyn til dette i vores indkøb hvis du giver besked i god tid. Husk det kan være rart med lidt personlige snacks hjemmefra, til at overraske gruppen eller til at løfte humøret på en lang dag.

  Adresse: Sjodalsvegen 201, 2683 Randsverk, Norge

  Kør selv
  Fra Danmark kan man enten køre hele vejen op gennem Sverige eller sejle dele at turen. ColorlineStenalineDFDS og Fjordline har alle forbindelser mellem Danmark og Norge. Fra Oslo, følg E6 mod Trondheim. Tag frakørsel Fv257 i Sjoa. Herfra er der ca. 45 min til destinationen. Kør gennem Heidal og drej til venstre i Randverk og følg Fv51 frem til destinationen.

  Offentlig transport
  At komme til Oslo, kan foregå på forskellige måder. Du kan fx flyve til Gardemoen lufthavn som ligger lidt nord for Oslo eller tage bussen (Nettbuss eller Flixbus). Fra Oslo kan man tage toget til Otta. Billetter bestilles her. Fra Otta går der bus til Vågåmo og herfra går der bus videre til Randsverk. Vi arrangerer afhentning ved busstoppestedet i Randsverk og kører jer de sidste 1,5 km til destinationen. Afhentning og aflevering justeres i forhold til togplanerne som frigives 3 mdr. før afrejse. Planlæg din rejse med offentlig transport her.

  Følgende pakkeliste er vejledende og skal ses som en huskeliste og skabe overblik. Ved tilmelding til turen bliver der tilsendt en mere udførlig pakkeliste med tips og tricks. Der er altid mulighed for at efterlade ekstra bagage før afgang på overnatningsture.

   

  Tag kontakt hvis du er i tvivl om dit udstyr er egnet. Udstyr du kan leje er markeret med *. Du kan læse mere om vores udstyr i grejbanken og se vores lejebetingelser her.

  Basis

  • Rygsæk/Duffelbag
  • Sovepose*
  • Liggeunderlag*
  • Vinterstøvler
  • Solbriller og skibriller
  • Pandelampe

  Beklædning

  • Inderlag
  • Mellemlag
  • Yderlag
  • Pausetøj
  • Sokker
  • Handsker
  • Huer
  • Halsedisse/Buff
  • Varm trøje eller dunjakke
  • Fodposer og bivuaksko*

  Diverse

  • Vandflaske
  • Termoflaske*
  • Spisegrej
  • Pakposer
  • Kortlomme
  • Kompas

  Toiletsager

  • Toilettaske
  • Shit-kit
  • Sol-, kulde- og fugtighedscreme
  • Personlig førstehjælp med fx vabelplaster

  Valgfrit udstyr

  • Snacks
  • Kamera
  • Gaiters*
  • GPS
  • Notesblok
  • Kikkert
  • Sneskovl
  • Bog

  Udstyr til opholdet

  • Håndklæde
  • Sengelinned

  Fælles udstyr som Nordisk Friluftskompani medbringer

  • Telte – 3 personers Helsport helårstelt
  • Brændere – Primus multifuel brænder (1 pr. telt)
  • Brændstof – På vores vinterture bruger vi rensebenzin til vores multifuel brændere
  • Sneskovle – Let og delbar sneskovl
  • Vindsæk – 6 personers vindsække til nødly og pauser
  • Førstehjælpssæt – Omfangsrigt førstehjælpssæt med alt til store og små ulykker på vinterfjeld.
  • Nødsender – InReach nødsender hvis der sker ulykker

  *Udstyr der er muligt at leje hos Nordisk Friluftskompani

  • Sovepose inkl. lagenpose (comfort -25 mænd og -16 kvinder)
  • Liggeunderlag (selvoppusteligt + 14 mm skumunderlag)
  • Fodposer – Moderne fodposer med tilhørende fiber bivuaksko
  • Vandtæt kortlomme og spejlkompas med klinometer
  • 1 liters termoflaske
  • Gaiters – Gode til at holde sne ude af dine støvler, hvis dine bukser ikke lukker helt tæt
  Turdatoer Planlagte datoer Tilmeldingsstatus Tilgængelighed Pris inkl. moms Pr. person  
  27. marts 2022 - 2. april 2022
  Fuldt booket
  DKK 14.000
  3. april 2022 - 9. april 2022
  Fuldt booket
  DKK 14.000
  Kontakt os gerne, hvis din ønskede tur er fuldt booket eller har for få pladser tilbage.
  Det kan være at vi kan finde ud af noget eller at du kan komme på venteliste, i tilfælde af at vi får et afbud.