Programbilleder - Kanotur i Rogen-5

Kanotur på grænsen – Fra Rogen i Sverige til Femundsmarka i Norge

DKK 8.200

Prøv kræfter med en længere kanoekspedition. Syv dage hvor vi oplever alt fra snævre små vandløb, brusende foss, hårde overbæringer og stort åbent vand.

 • Datoer Planlagte datoer
  04. aug 2018
 • Aktiviteter Sæson
  Sommer
 • Sværhedsgrad Let øvet
  4/8
 • Gruppestørrelse Maks antal
  8
Detaljer om Kanotur på grænsen – Fra Rogen i Sverige til Femundsmarka i Norge.

Kom med på kanotur med fokus på tur og ekspedition. Bliv fortrolig med alt fra padling på rolige elve, store søer og vildt vand, til lejrliv og gode rutiner. Tag med og oplev hvad kanoen kan byde på, når man tager den med på tur i den rigtige vildmark.

Turen er bygget op som en mini ekspedition, således at du får snust til mange af de forskellige ting, som længere kanoekspeditioner byder på, og det hele på kun 7 dage. Turen foregår i det fantastiske område på grænsen mellem Sverige og Norge som på den svenske del hedder Rogen Naturreservat og i den norske del hedder Femundsmarka Nationalpark. Det er et område der er kendt for sit fantastiske dyreliv med alt fra bjørn, moskusokse og elg til konge- og fiskeørn, samt områdets store flokke af rener.

Den første dag i ugen starter med en introduktionsdag hvor vi gennemgår de kommende dage og får styr på rute, sikkerhedsprocedurer og pakning af alt udstyr og grej. Vi kommer til at padle 2 personer i hver kano, og hvis du rejser alene vil du blive parret med en makker du kommer til at padle med resten af ugen.

Selve turen er fastsat til 6 dage og en buffer dag, med en rute der tager dig gennem alt fra små blikstille elve og søer, til de store søer Rogen og Femunden der begge er kendt for deres drilske vindforhold. Du får selvfølgelig også den helt store udfordring, nemlig krydsningen af grænsen mellem de to naturreservater og lande. Det forgår på en 18 km strækning med et fald på over 100 højdemeter, som fører os gennem små søer der hænger sammen med brusene elve, til store vandfald som vi skal forcere til fods gennem skoven med udstyr.

Selv om denne tur ikke er et kursus vil du stadig blive introduceret til forskellige padleteknikker og padletag, samt rutiner og inspiration til lejrlivet. Der kommer ikke til at være undervisningsoplæg, men turlederne er der for at øse ud af deres viden når du er nysgerrig og spørger 😉

Det er ikke nødvendigt at du har meget erfaring med kano for at deltage, men du skal være tryg ved vand og have en god fysik og kondition. Undervejs på turen vil der komme flere såkaldte overbæringer hvor både kano og udstyr skal bæres fra sø til sø over fjeldet.

På denne tur er Adam Waarst turleder.

Overblik over hvad der er med i prisen og hvad du selv skal huske.
Hvad er inkluderet?Følgende er med i prisen.
 • Overnatning fra ankomst til afrejse og på turen
 • Fuld forplejning med morgenmad, frokost og aftensmad fra dag 1 til og med morgenmaden på afrejsedagen
 • Erfaren og velforberedt turleder 24/7
 • Fællesudstyr som telte, brændere, kanoer, padler, svømmeveste, vandtæt opbevaring til pakning af udstyr mm.
Hvad er ikke inkluderet?Følgende skal du selv sørge for.
 • Transport til og fra Tännäs Fjällvattnet
 • Personligt udstyr som fx tøj og sovepose
 1. Ankomstdag Lørdag

  Ankomst til Tännäs Fjällvattnet i løbet af dag. Du skal selv stå for forplejning denne dag.

 2. Dag 1 Søndag

  Den første dag står i forberedelsernes tegn, hvor vi skal have styr på alt til vores tur. Vi starter med et informationsmøde, for så at fortsætte formiddagen på vandet i den nærliggende sø, og gennemgå god kanoteknik og sikkerhed omkring padling i gruppe og hvad man gør hvis nogen skulle kæntre.

  Om eftermiddagen skal vi pakke og teste udstyr. Køkkenudstyret skal prøves og maden skal pakkes i portionsposer. Vi vil komme med masser af inspiration til hvilke typer forskelligt mad, man kan pakke til både korte og lange ekspeditionsture. Til slut skal vi pakke kanotønder og drybags så vi er klar til afgang. Sidst på dagen ser nærmere på turens rute.

 3. Dag 2-7 Mandag-Lørdag

  Mandag morgen starter vores tur for alvor. Efter morgenmaden sætter vi kanoerne i vandet lige neden for hytterne, for så at begive os afsted. Første dag bevæger vi os gennem små søer og elve til selve Rogen. Der er enkelte små overbæringer, men ingen store udfordringer. Vi kommer hele tiden til at være tæt på skoven så der vil være gode muligheder allerede her for at se områdets vilde dyreliv.

  Anden dagen på turen padler vi på den store sø Rogen, der har lagt navn til naturreservatet. Målet for dagen er at vi skal tilbagelægge hele søens længde fra øst til vest. Afhængigt af vind og vejr er der forskellige ruter vi kan tage. Vi slår lejr for aftenen ved starten af elven der fører os ud til Femunden.

  Tredjedagen bliver en bufferdag. Hvis alt går som det skal, og vind, vejr og kræfter er med os kan vi denne dag padles nordpå i Revsjøen for at udforske noget af baglandet omkring Rogen. Vi kan lade vores lejr stå, således at vi kan udforske området endnu mere let, og det vil give os bedre tid til at fiske og måske endda vandre.

  Fjerdedagen, hvor vi skal krydse grænsen til Norge og ind i Femundsmarka Nationalpark bliver formentlig turens hårdeste dag. Vi skal tilbagelægge næsten 18 km og 100 højdemeter. Der vil komme flere længere overbæringer, men vi vil hele tiden have fokus på hvordan man lettest kommer igennem udfordringer som disse.

  Afhængigt af hvor langt vi nåede på den forgange dag, vil vi bruge femte dagen på at indhente tabt terræn. Forhåbentligt er vi nået ud i den store sø Femunden og her er der rig mulighed for at udforske kyststrækningen i det vi padler nordpå.

  Sidste dag på turen går fra den store sø Femunden og nordpå til søen Feragen via mindre søer og elve. Planen er at vi ankommer til vores slut position om eftermiddagen, hvor vi vil blive hentet og kørt tilbage til hytten og vores startpunkt. Her slutter vi turen af med i fællesskab at lave et lækkert festmåltid og kort evaluere turen.

 4. Hjemrejse Søndag

  Fælles morgenmad i hytten, rengøring og senest afrejse kl 10.00. Herfra går turen hjem på egen hånd.

Programbilleder - Kanotur i Rogen-6
Programbilleder - Kanotur i Rogen-3

Forudsætninger

Denne tur er for dig der godt kunne tænke dig at komme på længere kanotur i rigtig nordisk vildmark. Du behøver ikke at have nogen erfaring med at være på flerdagsovernatningstur ude og i kano, men du bør have lidt erfaring indenfor friluftsliv. Måske har du padlet kano før i Danmark og Sydsverige eller været på vandet i kajak. På denne tur gennemgår vi basisviden og teori, så du er klædt på til selv at kunne tage på flere kanoture.

Du behøver ingen erfaring med at padle men skal være tryg ved vand, og kunne svømme 50 m i ét stræk, da der er risiko for at ryge i vandet når vi padler i strømmende vand.

Turen er for alle, både nybegyndere og garvede. Dette er en fællestur, og vi hjælpes ad i gruppen hele vejen, så alle får en god oplevelse af hvad det vil sige at være på kanoekspedition.

Hvis du er i tvivl om turen er for dig, eller om du har formen eller niveauet for at deltage, så skriv endelig til os, så kan vi hjælpe dig med at træffe den rigtige beslutning.

Dette er en tur. Læs mere om forskellen på et kursus og en tur her.

Indlogering

Før og efter turen vil du blive indlogeret i klassiske små tømmerhytter i hyttebyen Tännäs Fjällvattnet. Hytterne har plads til 6 personer på 2 fællesværelser. Sengetøj og lagen skal selv medbringes, eller du kan sove i sovepose. Der er køkken hvor du sammen med de andre deltagere forbereder og spiser morgenmad og aftensmad de første dage.

Under turen overnatter du i telt som Nordisk Friluftskompani stiller til rådighed.

Forplejning

På denne tur er al forplejning inklusiv i prisen, fra dag 1 til morgenmad på afrejsedagen. Før og efter kanoturen hjælpes i ad med at lave mad i hytterne. En del af turmaden skal også forberedes og pakkes inden afgang. Skriv til os hvis du har nogen allergier eller specielle madvaner, vi kan sagtens tage hensyn i vores indkøb hvis du giver besked i god tid. Husk det kan være rart med lidt personlige snacks hjemmefra, til at overraske gruppen eller til at løfte humøret på en lang dag.

Gruppestørrelse

Turen gennemføres ikke med færre end 4 deltagere (2 kanoer). Der er max plads til 8 deltagere (4 kanoer). Adam Waarst er turleder på denne tur. 1 turleder op til 5 deltagere

Faciliteter

Tännäs Fjällvattnet er en hytteforening bestående af 38 tømmerhytter perfekt beliggende helt ned til vandet på en halvø i søen Vattnan. Området er indbegrebet af svensk vildmark og er derfor også udover kano brugt både sommer og vinter, til aktiviteter som vandring, ski, bær- og svampeture samt jagt og fiskeri.

Udover hytterne findes der et fælleshus med reception, tv rum, badstue og mulighed for at grille samt meget mere.

Anbefalet udstyr

Da vi hele ugen opholder hos på eller nær vand er det vigtigt, at det udstyr vi tager med kan tåle disse forhold. Tøj og sko skal kunne tørres fra dag til dag hvis man skulle være så uheldig at falde i vandet eller blive våd på anden vis. Generelt skal alt udstyr både beklædning og andet pakkes i mindre vandtætte pakposer.

Nordisk Friluftskompani stiller kano, padler og svømmeveste til rådighed, men hvis man har eget udstyr skal man være mere end velkommen til at tage det med. Hvis man ønsker at medbringe egen kano, padler og svømmeveste, så husk at vi skal tilbagelægge lange stræk på store søer, og undervejs har vi flere lange overbæringer så kanoens vægt har stor betydning. Tag endelig kontakt hvis du er i tvivl om dit udstyr er egnet.

Rejsen

Turen har udgangspunkt ved Tännäs Fjällvattnet. Fra Danmark kan man køre op igennem det centrale Sverige og dette giver en tur på 900-1100km og ca 11-13 timer, afhængigt hvor i Danmark man kører fra. Hvis man hellere vil tage det offentlige så kan man flyve eller tage toget til Stockholm for derfra at tage videre mod Funäsdalen med tog og bus. Der er mulighed for at blive hentet i Funäsdalen og fragtet det sidste stykke til Tännäs Fjällvattnet, hvis der er lavet aftale om dette på forhånd. Skriv til os i god tid for at lave en aftale om afhentning.

Uddybet rejsevejledning kommer senere.

 

Følgende pakkeliste er vejledende og skal ses som en huskeliste og skabe overblik. Ved tilmelding til turen bliver der tilsendt en mere udførlig pakkeliste med specifikationer, foretrukne modeller og mærker samt meget mere.

Basis

 • Sovepose
 • Liggeunderlag

Beklædning

 • Inderlag
 • Mellemlag
 • Yderlag
 • Pausetøj
 • Sokker
 • Handsker
 • Hue
 • Padle sko
 • Lejr sko
 • Regntøj
 • Skiftetøj

Spiseudstyr

 • Vandflaske
 • Spisegrej
 • Termoflaske

Toiletsager

 • Toilettaske
 • Håndklæde
 • Shit-kit
 • Sol- og fugtighedscreme
 • Myggespray
 • Personlig førstehjælp

Sikkerhedsudstyr

 • Nødfløjte

Andet udstyr

 • Solbriller
 • Vandtætte pakposer
 • Pandelampe

Valgfrit udstyr

 • Snacks
 • Kamera
 • Kortlomme
 • Kompas
 • Gps
 • Kikkert
 • Badebukser
 • Notesblok
 • Bog
 • Hængekøje & tarp
 • Fiskeudstyr (fiskekort skal købes på destinationen)

Udstyr til før og efter turen

 • Alm. Tøj
 • Håndklæde
 • Sengelinned

Fælles udstyr som Nordisk Friluftskompani medbringer

 • Telte – 3 personers Helsport helårstelt
 • Brændere – Primus gas brænder (1 pr telt)
 • Brændstof – på vores sommerture bruger vi gas til vores brændere
 • Førstehjælpssæt – Omfangsrigt førstehjælpssæt med alt til store og små ulykker på sommerfjeld
 • Nødsender – InReach nødsender hvis der sker ulykker og til at følge live placering på nettet
 • Kano – Prospector 15 fod
 • Padler – Ergonomisk træpadle til sø og solid plastpadle til foss
 • Svømmeveste
 • Kano tønder – 60 liters kanotønder til pakning af både fælles og privat udstyr.

 

Turdatoer Planlagte datoer Tilmeldingsstatus Tilgængelighed Pris inkl. moms Pr. person  
4. august 2018 - 12. august 2018
Ledige pladser
DKK 8.200
Kontakt os gerne, hvis din ønskede tur er fuldt booket eller har for få pladser tilbage.
Det kan være at vi kan finde ud af noget eller at du kan komme på venteliste, i tilfælde af at vi får et afbud.