Kanoen bliver navigeret gennem en lille å

Kanotur på grænsen – Fra Rogen i Sverige til Femundsmarka i Norge

DKK 8.200

Prøv kræfter med en længere kanoekspedition. Seks dage hvor vi oplever alt fra snævre små vandløb, brusende foss, hårde overbæringer og stort åbent vand.

 • Datoer Afgange
  0
 • Aktiviteter Sæson
  Sommer
 • Sværhedsgrad Let øvet
  4/8
 • Gruppestørrelse Maks antal
  8
Detaljer om Kanotur på grænsen – Fra Rogen i Sverige til Femundsmarka i Norge.

Kom med på kanotur med fokus på tur og ekspedition. Bliv fortrolig med alt fra padling på rolige elve, store søer og vildt vand, til lejrliv og gode rutiner. Tag med og oplev hvad kanoen kan byde på, når man tager den med på tur i den rigtige vildmark.

Turen er bygget op som en mini ekspedition, således at du får snust til mange af de forskellige ting, som længere kanoekspeditioner byder på, og det hele på kun 6 dage. Turen foregår i det fantastiske område på grænsen mellem Sverige og Norge som på den svenske del hedder Rogen Naturreservat og i den norske del hedder Femundsmarka Nationalpark. Det er et område der er kendt for sit fantastiske dyreliv med alt fra bjørn, moskusokse og elg til konge- og fiskeørn, samt områdets store flokke af rener.

Den første dag i ugen starter med en introduktionsdag hvor vi gennemgår de kommende dage og får styr på rute, sikkerhedsprocedurer og pakning af alt udstyr og grej. Vi kommer til at padle 2 personer i hver kano, og hvis du rejser alene vil du blive parret med en makker du kommer til at padle med resten af ugen.

Selve turen er fastsat til 5 dage og en buffer dag, med en rute der tager dig gennem alt fra små blikstille elve og søer, til de store søer Rogen og Femunden der begge er kendt for deres drilske vindforhold. Du får selvfølgelig også den helt store udfordring, nemlig krydsningen af grænsen mellem de to naturreservater og lande. Det forgår på en 18 km strækning med et fald på over 100 højdemeter, som fører os gennem små søer der hænger sammen med brusene elve, til store vandfald som vi skal forcere til fods gennem skoven med udstyr.

Selv om denne tur ikke er et kursus vil du stadig blive introduceret til forskellige padleteknikker og padletag, samt rutiner og inspiration til lejrlivet. Der kommer ikke til at være undervisningsoplæg, men turlederne er der for at øse ud af deres viden når du er nysgerrig og spørger 😉

Det er ikke nødvendigt at du har meget erfaring med kano for at deltage, men du skal være tryg ved vand og have en god fysik og kondition. Undervejs på turen vil der komme flere såkaldte overbæringer hvor både kano og udstyr skal bæres fra sø til sø over fjeldet.

På denne tur er Adam Waarst turleder.

Overblik over hvad der er med i prisen og hvad du selv skal huske.
Hvad er inkluderet?Følgende er med i prisen.
 • Overnatning fra ankomst til afrejse og på turen
 • Fuld forplejning med morgenmad, frokost og aftensmad fra dag 1 til og med morgenmaden på afrejsedagen
 • Erfaren og velforberedt turleder 24/7
 • Fællesudstyr som telte, brændere, kanoer, padler, svømmeveste, vandtæt opbevaring til pakning af udstyr mm.
Hvad er ikke inkluderet?Følgende skal du selv sørge for.
 • Transport til og fra Tännäskröket
 • Personligt udstyr som fx tøj og sovepose
 1. Ankomstdag Lørdag

  Ankomst til Tännäskröket i løbet af dag. Du skal selv stå for forplejning denne dag.

 2. Dag 1 Søndag

  Den første dag står i forberedelsernes tegn, hvor vi skal have styr på alt til vores tur. Vi starter med et informationsmøde, for så at køre til en nærliggende sø og være på vandet resten af formiddagen og gennemgå god kanoteknik og sikkerhed omkring padling i gruppe og hvad man gør hvis nogen skulle kæntre.

  Om eftermiddagen skal vi pakke og teste udstyr. Køkkenudstyret skal prøves og maden skal pakkes i portionsposer. Vi vil komme med masser af inspiration til hvilke typer forskelligt mad, man kan pakke til både korte og lange ekspeditionsture. Til slut skal vi pakke kanotønder og drybags så vi er klar til afgang. Sidst på dagen ser vi nærmere på turens rute.

 3. Dag 2-6 Mandag-Lørdag

  Mandag morgen starter vores tur for alvor. Efter morgenmaden kører vi til vores startsted ca. 10 min fra hytten, for så at begive os afsted. Første dag bevæger vi os gennem små søer og elve til selve Rogen. Der er enkelte små overbæringer, men ingen store udfordringer. Vi kommer hele tiden til at være tæt på skoven så der vil være gode muligheder allerede her for at se områdets vilde dyreliv.

  Anden dagen på turen padler vi på den store sø Rogen, der har lagt navn til naturreservatet. Målet for dagen er at vi skal tilbagelægge hele søens længde fra øst til vest. Afhængigt af vind og vejr er der forskellige ruter vi kan tage. Vi slår lejr for aftenen ved starten af elven der fører os ud til Femunden.

  Tredjedagen, hvor vi skal krydse grænsen til Norge og ind i Femundsmarka Nationalpark bliver formentlig turens hårdeste dag. Vi skal tilbagelægge næsten 18 km og 100 højdemeter. Der vil komme flere længere overbæringer, men vi vil hele tiden have fokus på hvordan man lettest kommer igennem udfordringer som disse.

  Afhængigt af hvor langt vi nåede på den forgange dag, vil vi bruge fjerde dagen på at indhente tabt terræn. Forhåbentligt er vi nået ud i den store sø Femunden og her er der rig mulighed for at udforske kyststrækningen i det vi padler nordpå.

  Sidste dag på turen går fra den store sø Femunden og nordpå til søen Feragen via mindre søer og elve. Planen er at vi ankommer til vores slut position om eftermiddagen, hvor vi vil blive hentet og kørt tilbage til hytten og vores startpunkt. Her slutter vi turen af med i fællesskab at lave et lækkert festmåltid og kort evaluere turen.

 4. Afrejsedag Søndag

  Fælles morgenmad i hytten, rengøring og senest afrejse kl 10.00. Herfra går turen hjem på egen hånd.

Udsigt fra aftenlejeren
Rener er det massere af i området

Nedenfor finder du mere information om turen. Skulle du stå igen med spørgsmål, så læs gerne vores FAQ eller skriv til os.

Denne tur er for dig der godt kunne tænke dig at komme på længere kanotur i rigtig nordisk vildmark. Du behøver ikke at have nogen erfaring med at være på flerdagsovernatningstur ude og i kano, men du bør have lidt erfaring indenfor friluftsliv. Måske har du padlet kano før i Danmark og Sydsverige eller været på vandet i kajak. På denne tur gennemgår vi basisviden og teori, så du er klædt på til selv at kunne tage på flere kanoture.

Du behøver ingen erfaring med at padle men skal være tryg ved vand, og kunne svømme 50 m i ét stræk, da der er risiko for at ryge i vandet når vi padler i strømmende vand.

Turen er for alle, både nybegyndere og garvede. Dette er en fællestur, og vi hjælpes ad i gruppen hele vejen, så alle får en god oplevelse af hvad det vil sige at være på kanoekspedition.

Hvis du er i tvivl om turen er for dig, eller om du har formen eller niveauet for at deltage, så skriv endelig til os, så kan vi hjælpe dig med at træffe den rigtige beslutning.

Før og efter turen vil du blive indlogeret i hytte i Tännäskröket. Hytten har plads til 9 personer. Sengetøj og lagen skal selv medbringes, eller du kan sove i sovepose. Der er køkken hvor du sammen med de andre deltagere forbereder og spiser morgenmad og aftensmad de første dage.

Under turen overnatter du i telt som Nordisk Friluftskompani stiller til rådighed.

På denne tur er al forplejning inklusiv i prisen, fra aftensmad på ankomstdagen til morgenmad på hjemrejsedagen. Før og efter kanoturen hjælpes i ad med at lave mad i hytterne. En del af turmaden skal også forberedes og pakkes inden afgang.

Skriv til os hvis du har nogen allergier eller specielle madvaner, så kan vi prøve at tage hensyn til dette i vores indkøb hvis du giver besked i god tid. Husk det kan være rart med lidt personlige snacks hjemmefra, til at overraske gruppen eller til at løfte humøret på en lang dag.

Turen gennemføres ikke med færre end 4 deltagere (2 kanoer). Der er max plads til 8 deltagere (4 kanoer). Man skal minimum være 18 år.

Dette er en tur som også sælges til internationale deltagere, så her har du muligheden for at være med en lokalkendt turleder og lære mennesker fra hele verden at kende. Turlederne er både dansk- og engelsktalende. Adam Waarst er turleder på denne tur. 1 turleder op til 5 deltagere

Tännäskröket er en hytteby med camping og fællesområder. Området er indbegrebet af svensk vildmark og er derfor også udover kano brugt både sommer og vinter, til aktiviteter som vandring, ski, bær- og svampeture samt jagt og fiskeri.

Da vi hele ugen opholder hos på eller nær vand er det vigtigt, at det udstyr vi tager med kan tåle disse forhold. Tøj og sko skal kunne tørres fra dag til dag hvis man skulle være så uheldig at falde i vandet eller blive våd på anden vis. Generelt skal alt udstyr både beklædning og andet pakkes i mindre vandtætte pakposer.

Nordisk Friluftskompani stiller kano, padler og svømmeveste til rådighed, men hvis man har eget udstyr skal man være mere end velkommen til at tage det med. Hvis man ønsker at medbringe egen kano, padler og svømmeveste, så husk at vi skal tilbagelægge lange stræk på store søer, og undervejs har vi flere lange overbæringer så kanoens vægt har stor betydning.

Tag kontakt hvis du er i tvivl om dit udstyr er egnet.

Turen har udgangspunkt ved Tännäskröket. Fra Danmark kan man køre op igennem det centrale Sverige eller op gennem Norge. Hvis man hellere vil tage det offentlige så kan man tage tog og bus til Tännäs. Det er kun muligt at arrangere afhentning i Funäsdalen eller Tännäs ved tidlig kontakt, da vi kun har mulighed for at lave én samlet afhentning af alle deltagerne.

Rejsevejledning finder du her.

Følgende pakkeliste er vejledende og skal ses som en huskeliste og skabe overblik. Ved tilmelding til turen bliver der tilsendt en mere udførlig pakkeliste med specifikationer, foretrukne modeller og mærker samt meget mere.

Basis

 • Sovepose
 • Liggeunderlag

Beklædning

 • Inderlag
 • Mellemlag
 • Yderlag
 • Pausetøj
 • Sokker
 • Handsker
 • Hue
 • Padle sko
 • Lejr sko
 • Regntøj
 • Skiftetøj

Spiseudstyr

 • Vandflaske
 • Spisegrej
 • Termoflaske

Toiletsager

 • Toilettaske
 • Håndklæde
 • Shit-kit
 • Sol- og fugtighedscreme
 • Myggespray
 • Personlig førstehjælp

Sikkerhedsudstyr

 • Nødfløjte

Andet udstyr

 • Solbriller
 • Vandtætte pakposer
 • Pandelampe

Valgfrit udstyr

 • Snacks
 • Kamera
 • Kortlomme
 • Kompas
 • Gps
 • Kikkert
 • Badebukser
 • Notesblok
 • Bog
 • Hængekøje & tarp
 • Fiskeudstyr (fiskekort skal købes på destinationen)

Udstyr til før og efter turen

 • Alm. Tøj
 • Håndklæde
 • Sengelinned

Fælles udstyr som Nordisk Friluftskompani medbringer

 • Telte – 3 personers Helsport helårstelt
 • Brændere – Primus gas brænder (1 pr telt)
 • Brændstof – på vores sommerture bruger vi gas til vores brændere
 • Førstehjælpssæt – Omfangsrigt førstehjælpssæt med alt til store og små ulykker på sommerfjeld
 • Nødsender – InReach nødsender hvis der sker ulykker og til at følge live placering på nettet
 • Kano – Prospector 15 fod
 • Padler – Ergonomisk træpadle til sø og solid plastpadle til foss
 • Svømmeveste
 • Kano tønder – 60 liters kanotønder til pakning af både fælles og privat udstyr.