Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilmelding lukket
UGE 27

  Packraftkursus – til vands og til lands i Rondane

  DKK 8.800

  Lær at padle packraft på både strømmende vand og stille søer, når vi tager packraften på ryggen og bevæger os op på fjeldet. Vi finder frem til ellers ufremkommelige vandløb og søer, og giver dig en helt ny måde at tænke tur på, samtidig med at du lærer mere om turfriluftsliv undervejs.

  • Datoer Afgange
   0
  • Aktiviteter Sæson
   Sommer
  • Sværhedsgrad Udfordrende
   5/7
  • Gruppestørrelse Maks antal
   6
  Detaljer om Packraftkursus – til vands og til lands i Rondane.

  Tag med på packraftkursus og lær at læse kortet på en helt ny måde. Vi pakker den bare 3 kg tunge packraft i rygsækken, når vi skal ud og udforske små vandløb og søer. Med en bærbar båd, er vandløb og søer ikke længere forhindringer, vi skal udenom eller over. De bliver til potentielle genveje og transportbånd til nye områder. Den lette bådtype åbner for helt nye ture og veje gennem landskabet, og pludselig kan man forene både vandring og padling.

  Packraften er som skabt til eventyr og nye oplevelser. Den er nem at navigere, og i den lille oppustelige båd, kan du komme helt nye steder hen, som du måske troede kun var for de meget erfarne eller meget stedkendte. Du lærer også at padle strømmende vand, også kaldet whitewater, samt hvordan du kan læse og vælge den bedste vej gennem vandfald og fosser.

  Kurset starter med en introduktionsdag. Derefter tager vi på fire dages telttur, hvor du både skal vandre med packraften i rygsækken og padle med rygsækken på packraften. Du får god tid til at blive fortrolig med padling i både vildt vand, rolige elve og blanke søer. Vi slutter kurset af med en foss-dag med white water rafting i packrafts.

  Foss er stærkt strømmende vand med fald – på engelsk bliver det typisk omtalt som ‘white water’. Foss kan dække over alt fra en strømmende flod som Gudenåen til deciderede vandfald. Vi skal opholde os et sted midt imellem, som er trygt for begyndere, men som også er spændende og udfordrende. Du kommer både til at lære at læse og padle foss, men også hvordan du tænker sikkerhed og skal forholde dig hvis du ryger i vandet og skal svømme i strømmende vand.

  Packraften er nem at styre, og er meget stabil, så du behøver ikke have tidligere erfaring med kano eller kajak. Packraften kan bruges både på roligt vand og i vildere fossende vand over små vandfald. Lidt ligesom almindelig rafting kan man kaste sig ud i større eller mindre bølger, eller bruge båden til at finde et uforstyrret vandområde for at fiske eller bare nyde stilheden på vandet.

  På kurset fokuserer vi på:

  • Padleteknikker
  • Turplanlægning med packraft
  • Navigation, sikkerhed og fjeldregler

  I løbet af ugen bliver du introduceret for denne turtype og lærer at se nye muligheder ved planlægning af ture med packraft. Du lærer også padleteknikker til brug på både søer og i strømmende vand, og hvordan du sikkert kan færdes på vandet. Vi holder til i området omkring Atnasjøen, hvor der er mange muligheder for at finde små vandløb, vi kan kaste os ud i.

  Packraftkurset er for dig, der kunne tænke sig at opleve fjeldet fra en ny side. Kurset er mere end bare packrafting, det er også en vandretur. Der bliver mulighed for både at lære mere om kort og kompas, fjeldregler og tips og tricks til dit friluftsliv.

  Overblik over hvad der er med i prisen og hvad du selv skal huske.
  Hvad er inkluderet?Følgende er med i prisen.
  • Overnatning fra ankomst til afrejse og på tur
  • Fuld forplejning med morgenmad, frokost og aftensmad
  • Professionel turleder 24/7
  • Fælles udstyr som packrafts med padler og svømmeveste, tørdragter, telte, brændere, førstehjælp, vindsæk og nødsender

  Vi hjælper dig med at blive klarDin tur starter allerede nu

  • Ved tilmelding får du en invitation til en unik online gruppe for din tur, hvor vi løbende op til turen holder dig opdateret på det praktiske og giver dig en masse tips og tricks til din forberedelse, og hvor du hele tiden kan komme i kontakt med os og stille spørgsmål.
  Hvad er ikke inkluderet?Følgende skal du selv sørge for.
  • Rejsen til og fra Rondane Friluftssenter Rondetunet
  • Personligt udstyr som fx tøj, rygsæk og sovepose

  Du kan bl.a. lejeLæs mere om vores udlejeudstyr i grejbanken.

  • 85 liters turrygsæk: DKK 350,-
  • Liggeunderlag (selvoppusteligt): DKK 200,-
  1. Ankomstdag Lørdag

   Ankomst og indtjekning på Rondane Friluftssenter i løbet af eftermiddagen og aftenen. Der er fælles aftensmad kl 19.00 med velkomst og fælles intro. Hvis du ankommer senere så giv besked, det er intet problem.

  2. Dag 1 Søndag

   Vi skal på en lille tur ned ad elven, for at blive trygge ved det nye fartøj, lære at padle og samtidig opdage hvor stabilt et fartøj en packraft kan være. Vi skal selvfølgelig også øve kæntringer, svømmeposition og generel sikkerhed i strømmende vand. Det er en sjov omgang når vi har tørdragt på, så vi ikke bliver kolde og våde.

   Du skal også lære at pakke packraften ud og puste den op, for derefter at kunne pakke den ned igen på en sådan måde at den også kan være i rygsækken. Vi gennemgår basisudstyr og snakker lidt om hvad der kan være af forskelligt udstyr, i forhold til hvad man gerne vil bruge raften til.

  3. Dag 2-5 Mandag-Torsdag

   Vi har pakket udstyr og mad til 4 dages tur, og starter med at køre til start i den nordlige ende af Atnadalen, hvorfra vi nu selv skal fragte os tilbage til Rondane Friluftssenter til fods og til vands.

   Vi skal først ned af elven Grimse, hvor der undervejs vil være både vildt vand med stejle klipper på begge sider og rolige partier i dybe dale. Grimse er en elv som kan det hele, og har god vandstand hele året rundt. Inden Grimse løber ud i Folla skal vi op ad bådene for at vandre op på Alvdal Vestfjell og slå lejr.

   På dag to skal vi både vandre og padle, og vi passerer lige forbi det store fjeld Storsølnkletten, hvor vi finder en strand at slå lejr ved. Vi befinder os på højfjeldet og over trægrænsen det meste af dagen.

   Dag tre er en vandredag som bringer os op i en højde af 1482 moh i Gravskardet når vi går til Straumbu. En lidt hård dag med vandring, som dog byder på storslåede udsigter over både Rondane og Dovrefjell Nationalpark.

   På dag 4 sætter vi ud fra vores lejr på den øvre Atnaelv og padler ud i den store Atnasjø. Det er endnu en gang en helt ny udsigt og natur vi kommer igennem. Vi er nu i gang med sidste etape og alt afhængigt af vejret skal vi vandre de sidste kilometer fra Atnasjøen til Rondane Friluftssenter.

   Tilbage i hytten venter et varmt bad og et fantastisk måltid som hører sig til efter en friluftstur.

  4. Dag 6 Fredag

   Den sidste dag, skal du prøve kræfter med fosspadling i packraften på Atnaelven.

   Selvom hovedvægten af denne tur ligger på paddling i sø og rolig foss er en packraft et fantastisk fartøj som klarer selv hårde fosser. Vi starter dagen med lidt teori om fosspadling, for derefter at gå ned til Atnaelven og sætte i. Det er en begyndervenlig elv, og nogle steder er det også muligt at gå på land og trække packraften uden om de stykker man synes er lidt for udfordrende. En sjov dag med masser af skumsprøjt.

  5. Hjemrejsedag Lørdag

   Efter morgenmaden er der udtjeckning og hjemrejse

  Nedenfor finder du mere information om turen. Skulle du stå igen med spørgsmål, så læs gerne vores FAQ eller skriv til os.

  Kurset gennemføres ikke med færre end 4 deltagere. Der er max plads til 6 deltagere. Man skal minimum være 18 år.

  Turen er med professionel lønnet og dansktalende turleder. 1 vejleder op til 6 deltagere.

  Dette kursus er for dig som gerne vil prøve noget nyt, og har mod på at mikse vandringen med padlingen. Du skal være vant til at vandre og have prøvet at overnatte ude før. Du behøver ingen erfaring med at padle, men skal være tryg ved vand, og kunne svømme 50 m i ét stræk, da der er risiko for at ryge i vandet når vi padler i strømmende vand.

  Rygsækken bliver stor når vi pakker udstyr og mad til en fire dags tur, og samtidig skal bære packraften med udstyr. Rygsækken vil ofte veje omkring 18-24 kg, så det er en god idé at træne før turen. Undervejs veksler vi dog meget mellem at vandre og padle, og erfaringen siger os at du med gåpåmod kan klare mere end du tror.

  Dette er en fælles tur, og vi hjælpes ad i gruppen hele vejen, så alle får en god oplevelse med denne nye aktivitetsform.

  Hvis du er i tvivl om kurset er for dig, eller om du har formen eller niveauet for at deltage, så skriv endelig til os, så kan vi hjælpe dig med at træffe den rigtige beslutning.

  Her kan du læse om vores sværhedsgrader, denne tur er klassificeret som “UDFORDRENDE”.

  Under kurset skal vi overnatte i en stor hytte på Rondane Friluftssenter hvor vi bor på 2-4 personers værelser. Der er fælles køkken hvor du sammen med de andre deltagere forbereder og spiser morgen og aftensmad.

  På overnatningsturen overnatter vi i Nordisk Friluftskompanis 3 personers fjeldtelte. Husk sovepose og underlag.

  På dette kursus er al forplejning inklusiv i prisen, fra aftensmad på ankomstdagen til morgenmad på hjemrejsedagen. Før og efter overnatningsturen hjælpes I ad med at lave mad i et fælles køkken. En del af turmaden skal også forberedes og pakkes inden afgang.

  Skriv til os hvis du har nogen allergier eller specielle madvaner, så kan vi prøve at tage hensyn til dette i vores indkøb hvis du giver besked i god tid. Husk det kan være rart med lidt personlige snacks hjemmefra, til at overraske gruppen eller til at løfte humøret på en lang dag.

  Adresse: Rondeveien 593, 2477 Sollia, Norge

  Kør selv
  Fra Danmark kan enten køre hele vejen op gennem Sverige eller sejle dele at turen. Colorline, Stenaline, DFDS og Fjordline har alle forbindelser mellem Danmark og Norge. Fra Oslo, følg E6 mod Trondheim hele vejen til Ringebu, hvor du drejer af og følger Rv27 over Venabygdfjellet resten af vejen frem til destinationen.

  Offentlig transport
  At komme til Oslo, kan foregå på forskellige måder. Du kan fx flyve til Gardemoen lufthavn som ligger lidt nord for Oslo eller tage bussen (Nettbuss eller Flixbus). Fra Oslo kan du tage tog direkte Ringebu, hvorfra der går bus helt frem til destinationen. Du kan finde en samlet oversigt over din rejse fra Oslo til Rondetunet her.

  Følgende pakkeliste er vejledende og skal ses som en huskeliste og skabe overblik. Ved tilmelding til turen bliver der tilsendt en mere udførlig pakkeliste med tips og tricks. Der er altid mulighed for at efterlade ekstra bagage før afgang på overnatningsture.

   

  Tag kontakt hvis du er i tvivl om dit udstyr er egnet. Udstyr du kan leje er markeret med *. Du kan læse mere om vores udstyr i grejbanken og se vores lejebetingelser her.

  Basis

  • Rygsæk*
  • Sovepose
  • Liggeunderlag*
  • Vandrestøvler
  • Padlesko

  Beklædning

  • Inderlag
  • Mellemlag
  • Yderlag
  • Pausetøj
  • Sokker
  • Handsker
  • Hue
  • Skiftetøj

  Diverse

  • Vandflaske
  • Spisegrej
  • Solbriller
  • Myggenet
  • Vandtætte pakposer
  • Vandrestave*

  Toiletsager

  • Toilettaske
  • Shit-kit
  • Solcreme
  • Myggespray
  • Personlig førstehjælp

  Valgfrit udstyr

  • Snacks
  • Kamera
  • Kortlomme*
  • Kompas*
  • Pandelampe
  • GPS
  • Notesblok
  • Kikkert
  • Badetøj
  • Bog
  • Fiskestang

  Udstyr til opholdet

  • Håndklæde*
  • Sengelinned*

  *Udstyr der er muligt at leje hos Nordisk Friluftskompani

  • 85 liters turrygsæk – Godt bæresystem og mange gode lommer
  • Liggeunderlag (selvoppusteligt)
  • Vandtæt kortlomme og spejlkompas med klinometer
  • Justerbare vandrestave

  Fælles udstyr som Nordisk Friluftskompani medbringer

  • Packrafts, spraydecks og pagajer
  • Svømmeveste og hjelme
  • Tørdragter – letvægts tørdragter med latex ved fødder og hænder og neopren ved halsen
  • Telte – 3 personers Helsport sommertelte
  • Brændere – Jetboil gas brænder (1 pr telt)
  • Brændstof – på vores sommerture bruger vi gas til vores brændere
  • Førstehjælpssæt – Omfangsrigt førstehjælpssæt med alt til store og små ulykker på sommerfjeld
  • Nødsender – InReach nødsender

   

  Mere end bare en rejse
  Vi lærte både at styre båden, læse vandet, benytte et kompas, læse et kort, sætte en kurs, pakke turmad, pakke taske, vi vandrede i fjeldene, lærte at redde hinanden i vandet og meget meget mere. For en nybegynder, som er i god form vil jeg helt klart anbefale denne tur! Den er meget lærerig, samtidig med, at der også er god tid til forklaringer. Man bliver udfordret, men ikke så man går helt i stykker.