Randonne

Randonneekursus i Jotunheimen – Teltbasecamp

DKK 8.200

Tag med, når vi slår lejr midt imellem Jotunheimens imponerende fjelde. Her finder vi de bedste nedkørsler, og giver dig en solid introduktion til snesikkerhed og randonnéeskiløb.

 • Datoer Afgange
  24. mar 2019
 • Aktiviteter Sæson
  Vinter
 • Sværhedsgrad Let øvet
  4/8
 • Gruppestørrelse Maks antal
  8
Detaljer om Randonneekursus i Jotunheimen – Teltbasecamp.

Kom på randonnéetur i noget af det bedste og mest begyndervenlige terræn, Norge har at byde på. Efter to dages grundig introduktion tager vi ud i den smukke Heimre Fagerdalen, hvor vi laver teltbasecamp mellem nogle af Skandinaviens største og mest majestætiske fjelde. På kurset får du opbygget dine backcountry-færdigheder i et sjovt og spændende læringsmiljø.

Ugen starter på Bygdin Høifjeldshotell, hvor vi forbereder os til turen den første dag. Vi tester grej, pakker, og tager ud på småture i området omkring hotellet.

Herfra drager vi ud på fjeldet, hvor vi, i bedste ekspeditionstil, har både basecamptelte og mindre sovetelte med. Hele vejen rundt om lejren indbyder spektakulære fjeldsider til offpistekørsel for både begyndere og trænede randonnée-skiløbere.

I løbet af kurset vil vi finde de sjoveste nedkørsler med den bedste sne, på klassiske toptursfjelde som Synshorn (1475moh) og Mefjellet (1386moh). Hvis vejret og teknikken tillader det, vil vi også forsøge os på det mere udfordrende og tekniske fjeld Bitihorn (1607moh), der fra lejren tårner sig op som en hajfinne i havet af fjelde.

På den sidste fulde turdag, er vi selvfølgelig nødt til at give en af de utallige 2000-meters toppe et forsøg. Vi vil gøre et topforsøg på Rasletinden, der med sine 2105 moh kan give os en spektakulær udsigt. Det bliver en lang tur op, men vi bliver forhåbentlig belønnet med et brag af en nedkørsel.

På kurset har vi fokus på:

 • Etablering af lejr på vinterfjeld
 • Gode rutiner og og praktiske fif til lejrliv
 • Sikker færdsel og sikre vejvalg i stejlt terræn
 • Skredlære og snekundskaber
 • Træne søgeteknikker med lavinesøger, sonde og spade
 • Risikotænkning og vurdering af farer

Hjemme i lejren vil vi hver aften i fællesskab lave velfortjente middagsretter i vores snekøkken i campteltet, fortælle røverhistorier og hygge. Hvis nogen har lidt ekstra energi om aftenen, kan vi også prøve os med lidt aftenskiløb.

Det bliver en uge med fokus på godt skiløb og på at give dig færdighederne til at gå off-piste både på vej op og ned. Så du selv kan fortsætte med at udforske randonnéeskiløbet efter kursets afslutning

Overblik over hvad der er med i prisen og hvad du selv skal huske.
Hvad er inkluderet?Følgende er med i prisen.
 • Overnatning fra ankomst til afrejse og på tur.
 • Fuld forplejning med morgenmad, frokost og aftensmad
 • Erfaren og velforberedt vejleder 24/7
 • Fælles udstyr som telte, multifuelbrændere, førstehjælp, vindsæk og nødsender
Hvad er ikke inkluderet?Følgende skal du selv sørge for.
 • Rejsen til og fra Bygdin Høifiellshotel
 • Personligt udstyr som fx tøj, rygsæk, sovepose og underlag.
 • Ski, støvler, stave og feller (randonnée eller telemark)

Du kan bl.a. leje

 • Ski, støvler, stave og feller (mærket Dynafit): DKK 2600,-
 • Lavinesøger: DKK 450,-
 • Sovepose inkl. lagenpose (comfort -17 mænd og -10 kvinder): DKK 450,-
 • Liggeunderlag (selvoppusteligt + 14 mm skumunderlag): DKK 200,-
 • 85 liters turrygsæk: DKK 350,-
 1. Ankomstdag Søndag

  Ankomst og indtjekning på Bygdin Høifieldshotell i løbet af søndagen. Vær opmærksom på at det sidste stykke vej fra Beitostølen og ind til hotellet er lukket om natten fra kl 20-08, så husk at ankom i god tid.

  Der er fælles aftensmad i hotellets hyggelige restaurant kl. 19 med velkomst og fælles intro. Her taler vi om tidligere erfaringer og får forventningsafstemt hvad ugen kommer til at indeholde. Hvis du ankommer senere så giv besked, det er intet problem.

 2. Dag 1 Mandag

  Første dag står i læringens tegn, og vi skal lære vores udstyr at kende. Vi skal se lidt nærmere på selve bindingerne og støvlen, samt hvad der gør os i stand til komfortabelt at gå op som på turski og samtidig have alpinskiens overlegenhed når vi kører ned.

  Vi skal ud i området omkring hotellet og afprøve vores lavinesøgere i teori og praksis. Sonde og spade kommer også frem, når vi prøver at finde noget, der er begravet langt nede i sneen. Alt sammen for at træne og øve, og give alle deltagere tryghed omkring deres handlinger i en eventuel skredsituation.

  Selvfølgelig skal vi også ud på ski den første dag, så vi finder nogle gode små toppe og linjer ned inden vi skal tilbage til hotellet. Tilbage på hotellet skal der forberedes og pakkes turmad til de 4 dage og 3 overnatninger vi skal afsted på. Derudover skal fællesudstyret pakkes i pulke, og hvis nogen er i tvivl om pakning af deres eget personlige udstyr hjælpes vi også ad.

  Dagen slutter med velfortjent aftensmad i restauranten inden vi går til køjs.

 3. Dag 2 Tirsdag

  Efter morgenmaden går vi ind til vores planlagte lejrområde i Heimre Fagerdalen, hvor vi i fællesskab etablerer lejren. Vi skal blandt andet grave køkken og læ-mure, samt flere andre ting der gør livet lidt mere komfortabelt på tur. Vi slutter dagen af med en lille tur i nærområdet og toppene Synshorn og Mefjell kan bestiges. Der er mulighed for både lettere og vanskeligere nedfarter.

  Aftenen bruger vi på lejrhygge og lidt teori om snekundskab.

 4. Dag 3 Onsdag

  Det lokale vartegn, Bitihorn, skal bestiges. Vi skal ned før vi skal op, krydse Bygdinsøen, og så de ca 600 højdemeter op på toppen, hvor udsigten hele vejen rundt er ganske spektakulær. Nedfarten er samme vej som vi kom op, dog med mulighed for at gøre den vanskeligere hvis man har lyst. Vi ser på rutevalg og gruppens placering under bevægelse.

  Aftenen bruges på at hvile benene til morgendagens langtur.

 5. Dag 4 Torsdag

  På den sidste fulde tur dag skal vi forsøge at bestige fjeldet Rasletind. Det er med sine 2105 meter turens højeste punkt. Det bliver også turens konge-etape længdemæssigt. Rasletind hører til den eksklusive klub af fjelde på over 2000 meter i Norge og er et af de lettest tilgængelige på ski. Der er masser af muligheder for forskellige nedfarter, og udsigten ind i Jotunheimen, Gjendealperne og Leirungsdalen er helt spektakulær. Nedfarten kan tilpasses dit niveau. Vi kan tage samme vej ned som vi gik op eller tage en stejlere vej ned og få den 1800 meter høje Raslet top med.

 6. Dag 5 Fredag

  På sidste dagen har vi muligheden for, alt efter hvordan ben og kondition har det, at gå op og stå nogle af de nærliggende fjeldsider som vi endnu ikke har fået checket af. Dog skal lejren først pakkes ned, så efter vi er færdige med at lege på fjeldsider, hurtigt kan vende skispidserne tilbage mod Bygdin Høifieldshotell hvor et lækkert fælles aftensmåltid på restauranten venter os.

 7. Hjemrejse Lørdag

  Efter morgenmaden er der udtjekning og hjemrejse.

 8. Turkort Google Maps

Der øves at få feller af og på. Bitihorn i baggrunden
Snelære med test af de aktuelle sneforhold

Nedenfor finder du mere information om kurset. Skulle du stå igen med spørgsmål, så læs gerne vores FAQ eller skriv til os.

Dette kursus er for dig som gerne vil prøve at stå offpiste og komme væk fra de præparerede pister, og selv vælge din linje, helst i uberørt sne. Du er en kompetent alpin- eller telemarkskiløber, og er i god form til at gå lange dage med mange højdemeter.

På størstedelen af turen sover du i telt, men der er god plads og et stort camptelt til fælles brug i dags- og aftentimerne. Du behøver ikke være erfaren med vinterfriluftsliv, men skal være klar på nye oplevelser i et spændende og omskifteligt miljø. Dette er en fælles tur, og vi hjælpes ad i gruppen hele vejen, så alle får en god oplevelse på vinterfjeldet.

Hvis du er i tvivl om kurset er for dig, eller om du har formen eller niveauet for at deltage, så skriv endelig til os, så kan vi hjælpe dig med at træffe den rigtige beslutning.

Under kurset starter og slutter vi med at overnatte på Bygdin Høifieldshotell på hyggelige 3 og 4- sengsværelser med fælles bad på gangen.

På overnatningsturen overnatter du i Nordisk Friluftskompanis 3 personers fejldtelte, mens alle spiser i det store fælles camptelt hvor der er god beskyttelse til ophold om aftenen.

På dette kursus er al forplejning inklusiv i prisen, fra aftensmad på ankomstsdagen til morgenmad på hjemrejsedagen. Før og efter overnatningsturen får vi serveret mad på Bygdin Høifjeldshotell og har madpakker med til dagsturene. Turmaden til den 3 dages overnatningstur skal i fællesskab forberedes og pakkes inden afgang, men Nordisk Friluftskompani står for alt indkøb. Undervejs på overnatningsturen hjælpes deltagere og vejledere i fællesskab med madlavningen i teltcampen.

Skriv til os hvis du har nogen allergier eller specielle madvaner, så kan vi prøve at tage hensyn til dette i vores indkøb hvis du giver besked i god tid. Husk det kan være rart med lidt personlige snacks hjemmefra, til at overraske gruppen eller til at løfte humøret på en lang dag.

Kurset gennemføres ikke med færre end 4 deltagere. Der er max plads til 8 deltagere. Man skal minimum være 18 år.

Dette er et kursus som også sælges til internationale deltagere, så her har du muligheden for at være med en lokalkendt vejleder og lære mennesker fra hele verden at kende. Vejleder er både dansk- og engelsktalende. Kasper Madsen og Adam Waarst er vejledere på dette kursus og af sikkerhedsmæssige årsager er der altid 2 vejledere med på kurset.

Bygdin Høifieldshotell åbner hver vinter d. 15. februar i forbindelse med at vejen fra Beitostølen ryddes. Det ligger ved sydindgangen til Jotunheimen, ved søen Bygdin i 1065 m.o.h. og ved foden af de store fjeldtoppe Bitihorn, Synshorn og Mefjellet. Området rundt er godt egnet for både nybegyndere og erfarne med flere 2000-meter toppe godt inden for rækkevidde til en dagstur. Derfor er denne destination også oplagt for randonnée, da mange toppe kan nås på en dagsmarch.

Det er vigtigt med godt fjeldtøj som kan holde fugt og vind ude, men også ånde så du ikke bliver svedig indefra, når vi går op ad fjeldsiderne på ski. Uld er at foretrække om vinteren da det varmer godt, også selvom det bliver fugtigt, og så begynder det ikke at lugte for hurtigt. Pak ekstra varmt tøj til aftenerne i teltcampen.

Vi anbefaler randonnée eller telemarkudstyr, dvs. ski med Tech/Dynafit, telemark eller rammebinding med gå-funktion.

Tag kontakt hvis du er i tvivl om dine ski er egnede.

Kurset har udgangspunkt ved Bygdin Høifjeldshotell, lidt nord for Beitostølen. Det er muligt at køre selv af E6 til Oslo og så videre af E16 og Fv51 mod Beitostølen. Vejen fra Beitostølen frem til hotellet åbner d. 15. februar og har nattelukket mellem kl 20:00 og 08:00. Husk derfor at ankomme i god tid. Det er også muligt at tage offentlig transport fra Oslo til Beitostølen, hvor vi arrangerer én samlet afhentning kl. 18.

Rejsevejledning finder du her.

Følgende pakkeliste og vejledende og skal ses som en huskeliste og skabe overblik. Ved tilmelding til kurset bliver der tilsendt en mere udførlig pakkeliste med tips og tricks. Udstyr du kan leje er markeret med *

Basis

 • Stor rygsæk til indmarch*
 • Dagstursrygsæk med stropper til at fæste ski
 • Sovepose*
 • Liggeunderlag*
 • Ski, støvler, stave og feller*
 • Hjelm
 • Solbriller og skibriller
 • Pandelampe
 • Lavinesøger*
 • Søgestang*
 • Sneskovl*

Beklædning

 • Inderlag
 • Mellemlag
 • Yderlag
 • Pausetøj/varmt lejrtøj
 • Sokker
 • Handsker
 • Fodposer*
 • Hue
 • Buff

Diverse

 • Vandflaske*
 • Termoflaske*
 • Spisegrej
 • Kortlomme*
 • Kompas*

Toiletsager

 • Toilettaske
 • Shit-kit
 • Sol-, kulde- og fugtighedscreme
 • Personlig førstehjælp med fx vabelplaster

Valgfrit udstyr

 • Snacks
 • Kamera
 • GPS
 • Notesblok
 • Kikkert
 • Bog

Fællesudstyr som Nordisk Friluftskompani medbringer

 • Telte – Helsport camptelt og sovetelte
 • Brændere – Primus multifuel brænder
 • Brændstof – På vores vinterture bruger vi rensebezin til vores multifuel brændere
 • Vindsække – 6 personers vindsække til nødly
 • Førstehjælpssæt – Omfangsrigt førstehjælpssæt med alt til store og små ulykker på vinterfjeld.
 • Nødsender – InReach nødsender hvis der sker ulykker

*Udstyr der er muligt at leje hos Nordisk Friluftskompani

 • Ski, støvler, stave og feller (mærket dynafit). Lejes hos Intersport Beitostølen
 • Lavinesøger
 • Sneskovl – Moderne, let og delbar sneskovl
 • Søgestang – 3 meter søgestang med tilhørende etui
 • 85 liters turrygsæk – Godt bæresystem og mange gode lommer
 • Sovepose inkl. lagenpose (comfort -17 mænd og -10 kvinder)
 • Liggeunderlag (selvoppusteligt + 14 mm skumunderlag)
 • Fodposer – Moderne fodposer med tilhørende fiber bivuaksko
 • Vandtæt kortlomme og spejlkompas med klinometer
 • 1 liters termoflaske og 1 liters drikkeflaske

 

Turdatoer Planlagte datoer Tilmeldingsstatus Tilgængelighed Pris inkl. moms Pr. person  
24. marts 2019 - 30. marts 2018
Fuldt booket
DKK 8.200
Kontakt os gerne, hvis din ønskede tur er fuldt booket eller har for få pladser tilbage.
Det kan være at vi kan finde ud af noget eller at du kan komme på venteliste, i tilfælde af at vi får et afbud.