Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilmelding lukket
UGE 6

  Vinterfjeldskursus på snesko – Hytte til hytte

  DKK 7.400

  Start dine vintereventyr på snesko, og tag med på vintervandretur i Langsua Nationalpark.  Kurset giver dig en grundig introduktion til udstyr og fjeldsikkerhed om vinteren, så du selv kan planlægge din næste tur på egen hånd.

  • Datoer Afgange
   0
  • Aktiviteter Sæson
   Vinter
  • Sværhedsgrad Let
   3/7
  • Gruppestørrelse Maks antal
   7
  Detaljer om Vinterfjeldskursus på snesko – Hytte til hytte.

  Med snesko på kommer vi helt væk fra sporene og direkte ud på det uberørte fjeld. Vi begiver os ud i det bjergtagende vinterlandskab i Langsua Nationalpark. Sneskoene er nemme at styre, og det giver flere muligheder for at komme rundt i skovene, men også på højfjeldet og i ujævnt terræn. Turen er for dig, som gerne vil stifte bekendtskab med at vandre om vinteren og færdes i sneen.

  Glem alt om at bøvle med skivoks og myldretid på løjpen. Snesko kræver hverken smøring eller teknik, og så er de terrængående, så spor er helt overflødige. På sneskoene bevæger vi os til fods gennem alt fra fyrreskove og svært fremkommelig underskov til det nærmest øde højfjeld, hvor kun vejret sætter grænser for udsigten.

  Kunne du godt tænke dig at udvide din vandresæson, eller opleve ægte vinterlandskab og lære at klare dig under kolde forhold med gode rutiner – så er en sneskotur lige noget for dig. Snesko er lige til at gå til og kræver ingen erfaring, men du skal forvente, at vi vandrer det meste af dagen, hvor vi tilbagelægger et sted mellem 8 og 12 km pr. dag. Sneskoene er nemme at manøvrere, og giver mulighed for at komme steder du ellers ikke ville besøge om vinteren. De kræver blot et par almindelige og varme vandrestøvler, som så kan spændes på sneskoene.

  For at få mest ud af turen vil vi bruge de første to dage på forberedelser, inden vi skal på overnatningstur. Vi gennemgår sneskoteknikken når vi både går i skoven og besøger den trange kløft i “Helvete”. Vi øver os i at lave bål i sneen og gennemgår også kort og kompas, turplanlægning og udstyr inden vi skal på en 3 dages hyttetur.

  Efter to dages forberedelse, tager vi på en 3 dages overnatningstur, hvor vi overnatter i Den Norske Turistforenings hytter, primitive men veludrustede og hyggelige hytter.  Vi har fokus på hyggeligt og socialt samvær under de mørke vinteraftener, og klæder dig godt på med viden om, hvad du skal være ekstra opmærksom på i vintermiljøet.

  Langsua Nationalpark hvor turen foregår, er et stort fjeldområde mellem Valdres og Gausdal og har et let kuperet terræn med masser af gran-, fyr- og birkeskov. Området er kendt som “den venlige vildmark” og lever op til navnet ved at have et blødt og rullende terræn med både skov og højfjeld, og det er nemt at færdes i, selv for begyndere.

  Overblik over hvad der er med i prisen og hvad du selv skal huske.
  Hvad er inkluderet?Følgende er med i prisen.
  • Overnatning fra ankomst til hjemrejse og i DNT hytter
  • Fuld forplejning med morgenmad, frokost og aftensmad
  • Professionel turleder 24/7
  • Fælles udstyr som førstehjælp, vindsæk, nødsender og sneskovle

  Vi hjælper dig med at blive klarDin tur starter allerede nu

  • Ved tilmelding får du en invitation til en unik online gruppe for din tur, hvor vi løbende op til turen holder dig opdateret på det praktiske og giver dig en masse tips og tricks til din forberedelse, og hvor du hele tiden kan komme i kontakt med os og stille spørgsmål.
  Hvad er ikke inkluderet?Følgende skal du selv sørge for.
  • Rejsen til og fra Espedalen Fjellstue
  • Leje af snesko og stave
  • Personligt udstyr som fx tøj, rygsæk og sovepose

  Du kan bl.a. lejeLæs mere om vores udlejeudstyr i grejbanken.

  • Snesko og stave: DKK 550,-
  • 85 liters turrygsæk: DKK 400,-
  1. Ankomstdag Søndag

   Ankomst og indtjekning i løbet af dagen i hytte nær Espedalen Fjellstue. Der er fælles aftensmad kl 19.00 med velkomst og fælles intro. Hvis du ankommer senere så giv besked, det er intet problem.

  2. Dag 1 Mandag

   Dagen starter med en kort præsentation og forventningsafstemning for ugen og gruppen, så du kan få en fornemmelse af hvilke oplevelser der venter, og hvad du som deltager kan have fokus på. Vi tager på en kort dagstur hvor vi varmer op på sneskoene, og bevæger os ind i skoven og finder vej gennem urørt sne når vi skal lave vores egne spor.

   Om eftermiddagen gennemgår vi udstyr til vinterture og snakker om kort og kompas.

  3. Dag 2 Tirsdag

   I dag skal vi en tur i ”Helvete”, som er et udtørret flodleje. Vi går ned i, og følger den trange slugt, mens vi øver os i at bruge sneskoene i stejlt og ujævnt terræn. Det er et unikt syn der møder os hernede, med store isfald der kravler ned af slugtens stejle vægge.

   Om eftermiddagen skal vi snakke om turplanlægning, forberede turmad og pakke til vores overnatningstur.

  4. Dag 3-5 Onsdag - Fredag

   Nu skal vi afsted på to nætters overnatningstur. Vi starter med at blive kørt til Finbøla, lidt op på fjeldet. Herfra skal vi på førstedagen gå til DNT hytten Storhøliseter. Vi går i trægrænsen hele vejen og skal selv lave spor.

   På dag to skal vi gå til DNT hytten Oskampen, som ligger oppe på højfjeldet. Vi starter med at følge en kvistet løjpe op i skoven, men skal til sidst lave vores egen rute når vi forsøger at gå lige på og bruge kort og kompas til at finde frem.

   På tredje dagen skal vi tilbage til Finbøla hvor vi startede, og nu bliver der mulighed for at arbejde mere med rutevalg når vi igen skal finde vores egen vej over fjeldet tilbage. Vi slutter selvfølgelig turen og uge af med en festmiddag tilbage i hytten.

  5. Hjemrejse Lørdag

   Efter morgenmad er der udtjekning og hjemrejse.

  Nedenfor finder du mere information om turen. Skulle du stå igen med spørgsmål, så læs gerne vores FAQ eller skriv til os.

  Kurset gennemføres ikke med færre end 4 deltagere. Der er max plads til 7 deltagere. Man skal minimum være 18 år.

  Turen er med professionel lønnet og dansktalende turleder. 1 vejleder op til 7 deltagere.

  Denne tur er for dig som godt kunne tænke sig at prøve at komme på vintertur. Du har måske vandret før og vil nu gerne prøve kræfter med vinteren og flerdagstur. Du behøver ikke have nogen vintererfaring, da vi på denne tur giver dig en masse basisviden så du er klædt godt på i vinterkulden.

  Kurset er for alle, både nybegyndere og garvede, da det er teknisk nemt at gå på snesko.  Du skal være vant til fysisk aktivitet, da vi går med rygsæk, og på turen mellem 8-12 km hver dag. Det er hårdt at være i gang hele dagen i en hel uge hvis du ikke har trænet lidt inden start, for eksempel nogle lange gåture med lidt kilo i rygsækken. Dette er en fælles tur, og vi hjælpes ad i gruppen hele vejen, så alle får en god oplevelse på vinterfjeldet.

  Hvis du er i tvivl om kurset er for dig, eller om du har formen eller niveauet for at deltage, så skriv endelig til os, så kan vi hjælpe dig med at træffe den rigtige beslutning.

  Her kan du læse om vores sværhedsgrader, denne tur er klassificeret som “LET”

  Under kurset vil du blive indlogeret i hytte ved Espedalen Fjellstue i 3-4 personers værelser med køjesenge. Der er bad, toilet og køkken i hytten, samt dyner og puder i sengene. Sengetøj og lagen samt håndklæde skal medbringes eller kan lejes på stedet. Der er fælles køkken hvor du sammen med de andre deltagere forbereder og spiser morgen og aftensmad.

  Under hytteturen overnatter vi i Den Norske Turistforenings hytter på fjeldet. Der er soverum med 2-8 sengepladser, i køjer på værelserne med madrasser og tæpper. Der er brændeovn til varme og gasblus til snesmeltning og madlavning. Husk sovepose til hytteturen, da der om morgenen godt kan være ned til frysepunktet.

  På dette kursus er al forplejning inklusiv i prisen, fra aftensmad på ankomstdagen til morgenmad på hjemrejsedagen. Før og efter overnatningsturen hjælpes I ad med at lave mad i et fælleskøkken. En del af turmaden skal også forberedes og pakkes inden afgang.

  Skriv til os hvis du har nogen allergier eller specielle madvaner, så kan vi prøve at tage hensyn til dette i vores indkøb, hvis du giver besked i god tid. Husk at det kan være rart med lidt personlige snacks hjemmefra, til at overraske gruppen eller til at løfte humøret på en lang dag.

  Adresse: Venlivegen 17, 2658 Espedalen, Norge

  Kør selv
  Fra Danmark kan enten køre hele vejen op gennem Sverige eller sejle dele at turen. ColorlineStenalineDFDS og Fjordline har alle forbindelser mellem Danmark og Norge. Fra Oslo, følg E6 mod Trondheim. Tag frakørsel Fv255 ved Gausdalsvegen i Lillehammer. Herfra er der ca. en time til destinationen.

  Offentlig transport
  At komme til Oslo, kan foregå på forskellige måder. Du kan fx flyve til Gardemoen lufthavn som ligger lidt nord for Oslo eller tage bussen (Nettbuss eller Flixbus). Fra Oslo kan man tage toget til Vinstra. Billetter bestilles her. Fra Vinstra går der bus til Dalseter Høyfjellshotel som er 5 km fra destinationen. Her arrangerer vi afhentning kl. 18.24 i forbindelse med den sidste bus. Du kan finde en samlet oversigt over din rejse fra Oslo til Dalseter her. Afhentning og aflevering justeres i forhold til tog og busplanerne som frigives 3 mdr. før afrejse. Der kan derfor forekomme ændringer her. Kørsel koster 50,- DKK pr vej. Tilmeld afhentning ved bestilling.

  Følgende pakkeliste er vejledende og skal ses som en huskeliste og skabe overblik. Ved tilmelding til turen bliver der tilsendt en mere udførlig pakkeliste med tips og tricks. Der er altid mulighed for at efterlade ekstra bagage før afgang på overnatningsture.

   

  Tag kontakt hvis du er i tvivl om dit udstyr er egnet. Udstyr du kan leje er markeret med *. Du kan læse mere om vores udstyr i grejbanken og se vores lejebetingelser her.

  Basis

  • Rygsæk*
  • Sovepose
  • Vintervandrestøvler
  • Snesko *
  • Skistave *
  • Solbriller og skibriller

  Beklædning

  • Inderlag
  • Mellemlag
  • Yderlag
  • Pausetøj
  • Sokker
  • Handsker
  • Huer
  • Halsedisse/Buff

  Diverse

  • Vandflaske*
  • Termoflaske*
  • Spisegrej
  • Pandelampe

  Toiletsager

  • Toilettaske
  • Shit-kit
  • Sol- og fugtighedscreme
  • Personlig førstehjælp med fx vabelplaster

  Valgfrit udstyr

  • Snacks
  • Kortlomme*
  • Kompas*
  • Kamera
  • Gaiters/gamacher*
  • Fodposer *
  • Notesblok
  • GPS
  • Sneskovl
  • Kikkert
  • Bog

  Udstyr til opholdet

  • Håndklæde*
  • Sengelinned*

  Fælles udstyr som Nordisk Friluftskompani medbringer

  • Sneskovle – Lette og delbare sneskovle
  • Søgestang – 3 meter søgestang med tilhørende etui
  • Vindsække – 6 personers vindsække til nødly
  • Førstehjælpssæt – Omfangsrigt førstehjælpssæt med alt til store og små ulykker på vinterfjeld
  • Nødsender – InReach nødsender hvis der sker ulykker

  *Udstyr der er muligt at leje hos Nordisk Friluftskompani

  • Snesko – Sæt bestående af:
   • Snesko – Moderne sport snesko der passer i alle størrelser
   • Skistave – Skistave med justerbar længde og store trenser der passer til brug på fjeldet
  • Fodposer – Moderne fodposer med tilhørende fiber sutsko
  • 85 liters turrygsæk – Godt bæresystem og mange gode lommer
  • 1 liters termoflaske og 1 liters drikkeflaske
  • Gaiters – Gode til at holde sne ude af dine støvler, hvis dine bukser ikke lukker helt tæt