Nyhedsbrev

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få vores Guide til vinterfriluftsliv.

Tilmelding lukket
UGE 9

  Snesko i vildmarken – Hytte til hytte

  DKK 6.400

  Kom med på fem dages vintervandretur med snesko i Fulufjället Nationalpark. Vi tager på langtur gennem de svenske skove, det barske højfjeld og elgens rige.

  • Datoer Afgange
   0
  • Aktiviteter Sæson
   Vinter
  • Sværhedsgrad Let
   3/8
  • Gruppestørrelse Maks antal
   8
  Detaljer om Snesko i vildmarken – Hytte til hytte.

  Med snesko på kommer vi helt væk fra sporene og direkte ud på det uberørte fjeld. Vi begiver os ud i det bjergtagende vinterlandskab i Fulufjällets Nationalpark i Sverige. Skoene er nemme at styre, og det giver flere muligheder for at komme rundt i skovene og i ujævnt terræn. Turen er for dig, som gerne vil stifte bekendtskab med at vandre og færdes i sneen.

  Glem alt om at bøvle med skivoks og myldretid på løjpen. Snesko kræver hverken smøring eller teknik, og så er de terrængående, så spor er helt overflødige. På sneskoene bevæger vi os til fods gennem alt fra fyrreskove og svært fremkommelig underskov til det nærmest øde højfjeld, hvor kun vejret sætter grænser for udsigten. Og så krydser vi fingre for, at nordlyset vil underholde os, når aftenen og natten sænker sig.

  For at få mest ud af turen vil vi den første dag bruge tid på forberedelse. Vi vil gennemgå vores udstyr og ud på eftermiddagen kører vi sydpå og går den korte vej ind til vores første hytte.

  Kunne du godt tænke dig at udvide din vandresæson, eller opleve ægte vinterlandskab og lære at klare dig under kolde forhold – så er en sneskotur lige noget for dig. Snesko er lige til at gå til og kræver ingen erfaring, men du skal forvente, at vi vandrer det meste af dagen, hvor vi tilbagelægger et sted mellem 12 og 18 km pr. dag. Sneskoene er nemme at manøvrere, og giver mulighed for at komme steder du ellers ikke ville besøge om vinteren. De kræver blot et par almindelige og varme vandrestøvler, som så kan spændes på sneskoene.

  Vi starter turen med at følge noget af den kendte sommervandrerute Södra Kungsleden, og vi slutter af ved Sveriges højeste vandfald, Njupeskär, som på denne tid af året er blevet til et kæmpe isfald.

  Undervejs vil vi overnatte i primitive turist- og jagthytter på højfjeldet. Vi har fokus på hyggeligt og socialt samvær under de mørke vinteraftener. Under hele turen vil vores dygtige turleder komme med tips og tricks til vinterfriluftsliv.

  Fulufjället Nationalpark ligger i den nordvestlige del af Dalarna og grænser op til Trysil i Norge. Fulufjället er en forholdsvist nyetableret nationalpark fra 2002. Området er kendt for sit rige og urørte dyreliv, og undervejs kan vi også være heldige at støde på skovenes mange elge, rener på højfjeldet og den sagnomspundne jærv, der huserer på hele fjeldet.

  Overblik over hvad der er med i prisen og hvad du selv skal huske.
  Hvad er inkluderet?Følgende er med i prisen.
  • Overnatning fra ankomst til hjemrejse
  • Fuld forplejning med morgenmad, frokost og aftensmad
  • Erfaren og velforberedt turleder 24/7
  • Fællesudstyr som førstehjælp, vindsæk, nødsender og sneskovle
  Hvad er ikke inkluderet?Følgende skal du selv sørge for.
  • Rejsen til og fra Fulufjällsgården Vandrehjem
  • Leje af snesko og stave
  • Personligt udstyr som fx tøj, rygsæk og sovepose
  Du kan bl.a. leje:
  • Snesko og stave: DKK 450,-
  • 85 liters turrygsæk: DKK 350,-
  1. Ankomstdag Søndag

   Ankomst til Fulufjällsgården Vandrehjem i løbet af eftermiddagen og aftenen. Der er fælles aftensmad kl 19.00 med velkomst og fælles intro. Hvis du ankommer senere så giv besked, det er intet problem.

  2. Dag 1 Mandag

   Efter fælles morgenmad starter vi med at se på personligt og fælles udstyr så du er godt klædt på til vinterfjeldet. Derefter skal vi pakke turmad inden vi spiser frokost.

   Efter frokost pakker vi færdig og bliver derefter kørt sydpå, hvor vi skal gå en kort tur ind til vores første hytte, og turen er nu for alvor i gang 🙂

  3. Dag 2-4 Tirsdag-Torsdag

   Vi starter dagen med at følge Södra Kungsleden, først i skoven og så op på højfjeldet. Herfra starter turen rigtigt og vi vil i de næste dage gå gennem Fulufjällets varierede terræn. Allerede første dag vil vi både være i skoven og på højfjeldet, inden vi ankommer til Tangsjöstugan.

   På dag 3 går vi mod den næste lille hytte på højfjeldet. Denne dag vil tage os igennem en meget flot og vild dal, der skærer sig ned igennem fjeldet med det bare højfjeld over os og en frossen elv for vores fødder. Der vil i dag være god mulighed for at arbejde med kort og kompas for at komme frem til Rösjösttugarna hvor vi skal overnatte i to dage.

   Dag 4 er en dagstur hvor vi kan ligge alt det tunge udstyr fra os når vi skal på opdagelse i den svenske vinterskov. Her kan vi blive vi sat på prøve, når vi skal finde den bedste vej gennem skoven, der til tider kan virke ufremkommelig. Vi finder evt et godt sted at lave bål til frokost.

  4. Dag 5 Fredag

   Fredag morgen tager vi afsted fra hytten mod Njupskärfallet, for at opleve dette imponerende 90 meter høje isfald. Vi bevæger os ned fra højfjeldet og slutter turen af ved vandfaldet inden vi skal tilbage til vandrehjemmet til en velfortjent afskedsmiddag.

  5. Hjemrejse Lørdag

   Efter morgenmad er der udtjekning og hjemrejse.

  Nedenfor finder du mere information om turen. Skulle du stå igen med spørgsmål, så læs gerne vores FAQ eller skriv til os.

  Denne tur er for dig som godt kunne tænke sig at prøve at komme på vintertur. Du har måske vandret før og vil nu gerne prøve kræfter med vinteren og flerdagstur. Du behøver ikke have nogen vintererfaring, da vi på denne tur giver dig en masse basisviden så du er klædt godt på i vinterkulden.

  Det er teknisk nemt at gå på snesko, så alle kan være med. Du skal være vant til at være fysisk aktiv, og have vandret med rygsæk før, da det kan være hårdt arbejde at gå i dyb sne med rygsæk. Dette er en fælles tur, og vi hjælpes ad i gruppen hele vejen, så alle får en god oplevelse på vinterfjeldet.

  Hvis du er i tvivl om turen er for dig, eller om du har formen eller niveauet for at deltage, så skriv endelig til os, så kan vi hjælpe dig med at træffe den rigtige beslutning.

  Under turen vil du blive indlogeret på Fulufjällsgården vandrehjem på 4 personers værelser med køjeseng. Der er fælles toilet og bad på gangen, husk håndklæde og sengelinned. Der er dyne, puder på sengene. Vi får serveret mad på vandrehjemmet de dage vi er der.

  På overnatningsturen vil du overnatte i lokale primitive hytter på fjeldet. Der vil næsten hver dag være mulighed for at tænde op i en brændeovn.

  På denne tur er al forplejning inklusiv i prisen, fra aftensmad på ankomstdagen til morgenmad på hjemrejsedagen. En del af turmaden skal forberedes og pakkes inden afgang.

  Skriv til os hvis du har nogen allergier eller specielle madvaner, så kan vi prøve at tage hensyn til dette i vores indkøb hvis du giver besked i god tid. Husk det kan være rart med lidt personlige snacks hjemmefra, til at overraske gruppen eller til at løfte humøret på en lang dag.

  Turen gennemføres ikke med færre end 4 deltagere. Der er max plads til 8 deltagere. Man skal minimum være 18 år.

  Turen er åben for Skandinaver og med dansktalende turleder. 1 turleder: op til 8 deltagere.

  Fulufjällsgården ligger for sig selv tæt på naturen, Södra Kungsleden og Fulufjället Nationalpark. På stedet er der fælleskøkken og fælles opholdsrum. Udover vinter aktiviteter som snesko og ski byder stedet om sommeren på mountainbiking, kanosejlads og fiskeri.

  Det er vigtigt med godt fjeldtøj som kan holde fugt og vind ude, men også ånde så du ikke bliver svedig inde fra, når vi går på snesko med rygsæk. Uld er at foretrække om vinteren da det varmer godt, også selvom det bliver fugtigt, og så begynder det ikke at lugte for hurtigt.

  Vi skal bruge snesko som transportmiddel, og det er muligt at medbringe sine egne eller leje snesko. Det er vigtigt at sneskoene sidder godt og har tænder til at bide i hård sne. Det er også vigtigt at bruge vinterstøvler som er ekstra varme og kan holde sne og fugt ude. Støvlerne skal gerne have en almindelig form, og ikke være overdimensionerede vinterstøvler som fx et par Sorel støvler, det er der ikke plads til i sneskoenes bindinger. Et godt bud er en god og varm vandrestøvle, evt med et par tykke uldsokker.

  Tag kontakt hvis du er i tvivl om dine snesko er egnede.

  Adresse: Mörkret 13, S-790 90 Särna, Sverige 

  Kør selv
  Särna ligger på grænsen til Norge og derfor er det muligt både at køre op gennem Sverige hele vejen eller køre igennem Norge noget af vejen. Det er også muligt at sejle dele at turen. Colorline, Stenaline, DFDS og Fjordline har alle forbindelser mellem Danmark og Norge

  Kører du igennem Sverige følges E20 til Göteborg, hvorefter man drejer af og kører mod Karlstad/Mora ad E45. I Malung drejes af og Rute 66/131 følges frem til destinationen. Kører du gennem Norge følges E6 fra Oslo mod Trondheim. Tag afkørsel 65 mod Elverum og følg Rv 3 gennem Elverum, hvorfra Rv25 følges hele vejen til Østby hvor Fv564/Fv570 følges til den svenske grænse og de sidste 30 km frem til destinationen.

  Offentlig transport
  Der går tog fra Københavns hovedbanegård med 2-3 skift i Sverige og til sidst bus til Särna. Billetter og ruteplan kan findes her. Det er også muligt at flyve til Stockholm og derfra tage tog og bus videre. Fra Särna er der 25 km ud til vandrehjemmet. I Särna arrangerer vi afhentning kl. 18.00 på ankomstdagen. På hjemrejsedagen arrangerer vi kørsel til Särna, så man er der kl. 11.00. Kørsel koster 100,- DKK pr vej. Tilmeld kørsel ved bestilling.

  Følgende pakkeliste er vejledende og skal ses som en huskeliste og skabe overblik. Ved tilmelding til turen bliver der tilsendt en mere udførlig pakkeliste med tips og tricks. Udstyr du kan leje er markeret med *

  Basis

  • Rygsæk*
  • Sovepose
  • Vintervandrestøvler
  • Snesko *
  • Skistave *
  • Solbriller og skibriller

  Beklædning

  • Inderlag
  • Mellemlag
  • Yderlag
  • Pausetøj
  • Sokker
  • Handsker
  • Huer
  • Halsedisse/Buff

  Diverse

  • Vandflaske*
  • Termoflaske*
  • Spisegrej
  • Pandelampe

  Toiletsager

  • Toilettaske
  • Shit-kit
  • Sol- og fugtighedscreme
  • Personlig førstehjælp med fx vabelplaster

  Valgfrit udstyr

  • Snacks
  • Kortlomme*
  • Kompas*
  • Kamera
  • Gaiters/gamacher*
  • Fodposer *
  • Notesblok
  • GPS
  • Sneskovl
  • Kikkert
  • Bog

  Udstyr til opholdet

  • Håndklæde*
  • Sengelinned*

  Fælles udstyr som Nordisk Friluftskompani medbringer

  • Sneskovle – Lette og delbare sneskovle
  • Søgestang – 3 meter søgestang med tilhørende etui
  • Vindsække – 6 personers vindsække til nødly
  • Førstehjælpssæt – Omfangsrigt førstehjælpssæt med alt til store og små ulykker på vinterfjeld
  • Nødsender – InReach nødsender hvis der sker ulykker

  *Udstyr der er muligt at leje hos Nordisk Friluftskompani

  • Snesko – Sæt bestående af:
   • Snesko – Moderne sport snesko der passer i alle størrelser
   • Skistave – Skistave med justerbar længde og store trenser der passer til brug på fjeldet
  • Fodposer – Moderne fodposer med tilhørende fiber sutsko
  • 85 liters turrygsæk – Godt bæresystem og mange gode lommer
  • 1 liters termoflaske og 1 liters drikkeflaske
  • Gaiters – Gode til at holde sne ude af dine støvler, hvis dine bukser ikke lukker helt tæt