Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

norge-vinter
Tilmelding åbner snart
UGE 10
  norge-vinter

  Telttur med pulk i det norske fjeld

  DKK 8.800

  Kom med helt ud i det vilde fri, når vi tager på vintertelttur. Vi står på fjeldski og har oppakningen med på pulken. I fire dage går, spiser og sover vi ude mens vi krydser højfjeldet.

  (Turen er stadig under udarbejdelse ift. periode og indhold)

  • Datoer Afgange
   0
  • Aktiviteter Sæson
   Vinter
  • Sværhedsgrad Udfordrende
   5/7
  • Gruppestørrelse Maks antal
   12
  Detaljer om Telttur med pulk i det norske fjeld.

  Spænd skiene og pak pulken, vi skal på telttur. Vi skal ud og gå langt, og du får mange nye erfaringer undervejs, når vi bevæger os gennem det øde vinterlandskab. Vi skal være alene på fjeldet i fire dage, kun med hinanden og naturen. Turen kræver både eventyrlyst og gåpåmod. Så har du fået smag for vinterlivet og kan bare stå lidt på ski, er det lige en tur for dig.

  Vi er på tur på fjeldet fire ud af seks dage. Inden afgang bruger vi en dag på at kigge det nødvendige udstyr igennem og på at forberede vores egen turmad.

  Med pulk kan vi nemmere gøre det behageligt for os selv at bevæge og opholde os, samt overnatte på vinterfjeldet. Pulken er nem at bruge til oppakning, når man har meget med, og det føles meget lettere per kilo end i en rygsæk. Pulken er derfor en fordel, når du skal prøve vintermiljøet af med både lejrliv og overnatninger ude i minusgrader, da vi kan have lidt ekstra med, uden at det bliver for tungt.

  Vi har valgt et blødt terræn, uden alt for tekniske op- og nedkørsler. Dette er en fordel, når vi er på tur med pulken på slæb. Når vi går med pulk bruger vi feller under skiene. I gamle dage brugte man sælskind, men i dag er det syntetiske skind som glider med hårene og griber mod hårene. De giver godt greb i sneen og på is, så vi kan trække pulken frem, og samtidigt udligner de farten så gruppen bevæger sig lige hurtigt.

  Den første overnatning er i den gamle charmerende Slangen Seter, og de efterfølgende fire dage går gennem skov over højfjeld og måske en enkelt top før vi vender tilbage til en festmiddag og fejring af turen.

  Turlederen giver gode tips til at få og holde varmen om vinteren, og vi arbejder med at blive trygge ved at fryse og sikkerheden ved at vide, hvordan man kan få varmen igen. Det er friluftsliv med rigtig meget frisk luft, og undervejs bruger vi også tid på kort og kompas, snekundskab, sikkerhed og forebyggende tiltag på vinterfjeld.

  Vi har meget fokus på lejrliv, og hver dag er der fælles opgaver, som vi skal hjælpes ad med. Vi skal bygge køkken og læmur for teltene, smelte sne til vand og madlavning, og vi skal bygge toilet. I løbet af turen vil du få gode rutiner i lejrslagning og i at bygge med sne.

  Det er en fed oplevelse at overnatte i telt på vinterfjeld. Det giver flere muligheder for rutevalg, når vi ikke er bundet til hytter, og det giver også større fleksibilitet til at stoppe og slå lejr, når dagen har været lang nok. Om vinteren er der uanede muligheder for at lave lejr, når sneen har dækket landskabet og fjernet ujævnheder og fugtige områder

  Det kan være fysisk hårdt at være i gang hele dagen når vi forflytter os, for så at komme frem til lejr og skulle arbejde med at slå telte op, bygge vindmur og smelte sne, før man kan ligge sig i soveposen. Så du bør have en god portion gåpåmod, være i fornuftig fysisk form og måske have trænet lidt op til turen, for at få den bedste oplevelse og kunne suge alle de nye erfaringer til dig.

  Overblik over hvad der er med i prisen og hvad du selv skal huske.
  Hvad er inkluderet?Følgende er med i prisen.
  • Overnatning fra ankomst til hjemrejse og på tur
  • Fuld forplejning med morgenmad, frokost og aftensmad
  • Professionelle turledere 24/7
  • Fælles udstyr som telte, brændere, pulke, fuldfeller, førstehjælp og skovle

  Vi hjælper dig med at blive klar

  • Ved tilmelding får du en invitation til en unik online gruppe for din tur, hvor vi løbende op til turen holder dig opdateret på det praktiske og giver dig en masse tips og tricks til din forberedelse, og hvor du hele tiden kan komme i kontakt med os og stille spørgsmål.
  Hvad er ikke inkluderet?Følgende skal du selv sørge for.
  • Transport til og fra Slangen Seter
  • Fjeldski, stave og støvler (du kan leje af os)
  • Personligt udstyr som tøj, sovepose og liggeunderlag

   

  1. Ankomstdag Lørdag

   Ankomst og indtjekning i løbet af lørdagen på Rondetunet. Vi bliver her de første 2 nætter. Der er fælles aftensmad kl. 19.00 med velkomst og fælles intro. Hvis du ankommer senere så giv besked, det er intet problem.

  2. Dag 1 Søndag

   Hele første dagen skal vi forberede vores mini ekspedition. Vi starter med at udlevere pulke og ski, samt telte og brændere. Formiddagen går med en lille testtur hvor vi bliver kendte med skiene, gode venner med pulken og for første gang prøver at slå teltlejr op og øve os på at bruge multifuel brænderne. Alt dette for at vi nemmere kan gøre det ude på tur, selv i dårligt vejr med stærk vind og dårlig sigt.

   Eftermiddagen går med produktion og pakning af turmad. Vi vil give dig inspiration til hvordan man nemt kan lave langtidsholdbar og smagfuld turmad, for ikke altid at købe den frysetørrede mad fra friluftsbutikkerne. Til slut skal vi pakke pulkene, og se nærmere på den nøjagtige turplan på kortet.

    

  3. Dag 2-6 Mandag-fredag

   Mandag morgen starter eventyret, og vi bliver kørt nordpå for at starte ved Blæsterdalen. Vi starter i fyrreskov og bevæger os i løbet af dagen op gennem skoven til den noget tyndere birkeskov med lave krogede træer som i de gamle norske eventyr. Rondane Nationalpark er Norges ældste og der er flere toppe over 2000 moh, men terrænet er generelt blødt og rullende, så det er venligt terræn, selv for begyndere.

   På dag to skal vi ind gennem det centrale af Rondane massivet, og krydser den 4 km lange sø Rondvattnet med dens nu metertykke is. Søen er kranset ind af flere hundrede meter høje skrænter som fortsætter op til de store toppe i 2000 moh.

   På dag tre ændrer terrænet sig væsentligt og bliver mere rullende med hvidt så langt øjet rækker og på dag fire krydser vi Vulufjellet og bevæger os ned over store myrområder for at slå lejr i skovkanten. Undervejs på turen vil der være nogle korte oplæg om bl.a. termoregulering, sneforhold samt dyrelivet.

   Fredag lidt over middag når vi i mål på Venabygdsfjellet, hvorfra vi bliver kørt tilbage til Rondetunet, hvor vi kan fejre vores egen krydsning af Rondane Nationalpark med et varmt bad og en god middag.

    

  4. Hjemrejse Lørdag

   Efter morgenmaden er der udtjekning og hjemrejse.

  5. Turkort Google Maps

  Dårligt vejr og whiteout

  Nedenfor finder du mere information om turen. Skulle du stå igen med spørgsmål, så læs gerne vores FAQ eller skriv til os.

  Turen gennemføres ikke med færre end 5 deltagere. Der er max plads til 9 deltagere. Man skal minimum være 18 år.

  Turen er med professionelle lønnede og dansktalende turledere. 1 vejleder op til 6 deltagere.

  Denne tur er for dig som godt kunne tænke sig at prøve at komme på vintertur med overnatning i telt. Du har måske lidt erfaring fra alpine skiture eller har prøvet at være på tur på langrendsski. Du behøver ikke have nogen erfaring med at overnatte udendørs om vinteren, da vi på denne tur gennemgår basisviden og teori, så du er klædt på til at kunne nyde vinterfjeldet på overnatningsture.

  Turen er for alle, både nybegyndere og garvede. Du skal være vant til at være fysisk aktiv, da vi skal være i gang mange dage i streg. Vi vil hver dag bevæge os mellem 12 og 16 km over ca 7-8 timer med pauser, for derefter at skulle slå lejr med telte, vindmur og smelte sne. Derfor er det vigtigt at du har et vist fysisk overskud, og måske har trænet op til turen, fx med nogle gåture med rygsæk. Vi har feller under skiene for at kunne trække pulken, og dette gør også at farten udlignes i gruppen så vi nemmere kan følges ad, og skierfaring bliver mindre vigtigt.  Dette er en fælles tur, og vi hjælpes ad i gruppen hele vejen, så alle får en god oplevelse på vinterfjeldet

  Hvis du er i tvivl om turen er for dig, eller om du har formen eller niveauet for at deltage, så skriv endelig til os, så kan vi hjælpe dig med at træffe den rigtige beslutning.

  Her kan du læse om vores sværhedsgrader, denne tur er klassificeret som “UDFORDRENDE”

  De første to nætter og den sidste nat, vil du blive indlogeret på 2-4 personers værelser i hytte på Rondetunet. Der er bad og toilet i hytten, samt dyner og puder i sengene. Sengetøj og lagen skal medbringes eller kan lejes på stedet. Der er køkken og stue, hvor du sammen med de andre deltagere forbereder og spiser sammen.

  Under turen overnatter du i telte som Nordisk Friluftskompani stiller til rådighed. Vi bruger multifuelbrændere til madlavning og snesmeltning som Nordisk Friluftskompani også vil medbringe. Vi bygger hver aften en ny lejr med køkken, stue og toilet.

  På denne tur er al forplejning inklusiv i prisen, fra aftensmad på ankomstdagen til morgenmad på hjemrejsedagen. I hjælpes ad med at lave mad i et fælleskøkken under hele turen. En del af turmaden skal også forberedes og pakkes inden afgang.

  Skriv til os hvis du har nogen allergier eller specielle madvaner, så kan vi prøve at tage hensyn til dette i vores indkøb hvis du giver besked i god tid. Husk det kan være rart med lidt personlige snacks hjemmefra, til at overraske gruppen eller til at løfte humøret på en lang dag.

  Adresse: Rondeveien 593, 2477 Sollia, Norge

  Kør selv
  Fra Danmark kan enten køre hele vejen op gennem Sverige eller sejle dele at turen. ColorlineStenalineDFDS og Fjordline har alle forbindelser mellem Danmark og Norge. Fra Oslo, følg E6 mod Trondheim. Fjeldet over Venabygd (vej 27) er lukket om aftenen (kl. 22-07) og kan risikere at være lukket i dagtimerne, hvis vejret er dårligt. Derfor vil vi anbefale alle at køre over Elverum og Atna når man kommer herop om vinteren. Tag frakørsel mod Elverum (vej 25) ved Hamar og kør derefter nordpå ad vej 3 til Atna. Her drejer man af til Sollia og følger denne frem til destinationen.

  Offentlig transport
  At komme til Oslo, kan foregå på forskellige måder. Du kan fx flyve til Gardemoen lufthavn som ligger lidt nord for Oslo eller tage bussen (Nettbuss eller Flixbus). Fra Oslo kan man tage toget til Atna. Billetter bestilles her. Fra Anta er der 45 km op til Rondane Friluftssenter. I Atna arrangerer vi afhentning kl. 18.00 og på hjemrejsedagen arrangerer vi kørsel til Atna til ca. kl. 8.00 (så det passer med morgentoget). Afhentning og aflevering justeres i forhold til togplanerne som frigives 3 mdr. før afrejse. Der kan derfor forekomme ændringer her. Kørsel koster 150,- DKK pr vej. Tilmeld afhentning ved bestilling.

  Følgende pakkeliste er vejledende og skal ses som en huskeliste og skabe overblik. Ved tilmelding til turen bliver der tilsendt en mere udførlig pakkeliste med tips og tricks. Der er altid mulighed for at efterlade ekstra bagage før afgang på overnatningsture.

   

  Tag kontakt hvis du er i tvivl om dit udstyr er egnet. Udstyr du kan leje er markeret med *. Du kan læse mere om vores udstyr i grejbanken og se vores lejebetingelser her.

  Basis

  • Sovepose*
  • Liggeunderlag*
  • Ski *
  • Skistøvler *
  • Skistave *
  • Solbriller og skibriller
  • Pandelampe
  • Pakposer

  Beklædning

  • Inderlag
  • Mellemlag
  • Yderlag
  • Pausetøj
  • Sokker
  • Handsker
  • Huer
  • Halsedisse/Buff
  • Varm trøje eller dunjakke
  • Fodposer og bivuaksko*

  Diverse

  • Vandflaske
  • Termoflaske*
  • Spisegrej
  • Kortlomme*
  • Kompas*

  Toiletsager

  • Toilettaske
  • Shit-kit
  • Sol-, kulde- og fugtighedscreme
  • Personlig førstehjælp med fx vabelplaster

  Valgfrit udstyr

  • Snacks
  • Kamera
  • Gaiters*
  • Ekstra støvler
  • GPS
  • Rygsæk
  • Notesblok
  • Kikkert
  • Sneskovl
  • Bog

  Udstyr til opholdet

  • Håndklæde
  • Sengelinned

  Fælles udstyr som Nordisk Friluftskompani medbringer

  • Telte – 3 personers Helsport helårstelt
  • Brændere – Primus multifuel brænder (1 pr. telt)
  • Brændstof – På vores vinterture bruger vi rensebenzin til vores multifuel brændere
  • Feller – Fuldfeller der passer til fjeldski
  • Pulk – Sæt bestående af:
   • Pulk – Let og enkel Paris pulk
   • Drag – Let og enkelt krydsdrag
   • Sele – god støtte om hoften og skulderremme
   • Poser – poser til pakning af udstyr i pulken
  • Sneskovle – Let og delbar sneskovl
  • Vindsæk – 6 personers vindsække til nødly og pauser
  • Førstehjælpssæt – Omfangsrigt førstehjælpssæt med alt til store og små ulykker på vinterfjeld.
  • Nødsender – InReach nødsender hvis der sker ulykker

  *Udstyr der er muligt at leje hos Nordisk Friluftskompani

  • Fjeldski – Sæt bestående af:
   • Ski – med fulde stålkanter og med BC-binding
   • Skistøvler – Varm og let fjeldskistøvle som passer til BC-binding
   • Skistave – med justerbar længde og store trenser der passer til brug på fjeldet
  • Sovepose inkl. lagenpose (comfort -25 mænd og -16 kvinder)
  • Liggeunderlag (selvoppusteligt + 14 mm skumunderlag)
  • Fodposer – Moderne fodposer med tilhørende fiber bivuaksko
  • Vandtæt kortlomme og spejlkompas med klinometer
  • 1 liters termoflaske
  • Gaiters – Gode til at holde sne ude af dine støvler, hvis dine bukser ikke lukker helt tæt
  Der var så meget
  Naturoplevelsen er enestående. Det var fedt at prøve den hårde kulde. Jeg sætter meget stor pris på turformatet, hvor fokus er på hele holdet og en afslappet og positiv stemning. En fantastisk udfordring, men under trygge rammer. Turlederne var meget fagligt vidende, behagelige og frem for alt fokuserede på at alle i gruppen får en god oplevelse på deres egne vilkår.