Pulktur i norge

Telttur med pulk i Rondane Nationalpark

DKK 7.800

Kom med helt ud i det vilde fri, når vi tager på vintertelttur. Vi står på ski og har oppakningen med på pulk. I fem dage går, spiser og sover vi ude.

 • Datoer Afgange
  02. mar 2019
 • Aktiviteter Sæson
  Vinter
 • Sværhedsgrad Let øvet
  4/8
 • Gruppestørrelse Maks antal
  9
Detaljer om Telttur med pulk i Rondane Nationalpark.

Spænd skiene og pak pulken, vi skal på telttur. Vi skal ud og gå langt, og du får mange nye erfaringer undervejs, når vi bevæger os gennem det øde vinterlandskab. Vi skal være alene på fjeldet i fem dage, kun med hinanden og naturen. Turen kræver både eventyrlyst og gåpåmod – men ingen øvrig erfaring med hverken ski eller vinter. Så har du fået smag for vinterlivet, er det lige en tur for dig.

Vi er på tur på fjeldet fem ud af seks dage. Inden afgang bruger vi en dag på at kigge på det nødvendige udstyr og på at forberede vores egen turmad med opskrifter som dørmåtte, snickerskage, stenalderbrød og hjemmelavet tørmad.

Med pulk kan vi nemmere gøre det behageligt for os selv at bevæge og opholde os, samt overnatte på vinterfjeldet. Pulken er nem at bruge til oppakning, når man har meget med, og det føles meget lettere per kilo end i en rygsæk. Pulken er derfor en fordel, når du skal prøve vintermiljøet af med både lejrliv og overnatninger ude i minusgrader, da vi kan have lidt ekstra med, uden at det bliver for tungt.

Vi har valgt et blødt terræn, uden alt for tekniske op- og nedkørsler. Dette er en fordel, når vi er på tur med pulken på slæb.

Vi krydser Rondane Nationalpark, Norges ældste nationalpark, fra nord til syd. Vi starter nede i Atnadalen og bevæger os i løbet af ugen længere op på højfjeldet og ind gennem Rondane-massivet med de store toppe over 2000 moh. Sidst på turen kommer vi ud på højfjeldet med store åbne vidder, hvor det er let at forestille sig, at vi er ved at krydse indlandsisen eller polerne.

Turlederne giver gode tips til at få og holde varmen om vinteren, og vi arbejder med at blive trygge ved at fryse og sikkerheden ved at vide, hvordan man kan få varmen igen.

Det er en fed oplevelse at overnatte i telt på vinterfjeld. Det giver flere muligheder for rutevalg, når vi ikke er bundet til hytter, og det giver også større fleksibilitet til at stoppe og slå lejr, når dagen har været lang nok. Om vinteren er der uanede muligheder for at lave lejr, når sneen har dækket landskabet og fjernet ujævnheder og fugtige områder

Vi har meget fokus på lejrliv, og hver dag er der fælles opgaver, som vi skal hjælpes ad med. Vi skal bygge køkken og læmur for teltene, smelte sne til vand og madlavning, og vi skal bygge toilet. I løbet af turen vil du få gode rutiner i lejrslagning og i at bygge med sne.

Overblik over hvad der er med i prisen og hvad du selv skal huske.
Hvad er inkluderet?Følgende er med i prisen.
 • Overnatning fra ankomst til hjemrejse og på tur
 • Fuld forplejning med morgenmad, frokost og aftensmad
 • Erfaren og velforberedt turledere 24/7
 • Fælles udstyr som telte, brændere, pulke, fuldfeller, førstehjælp, vindsæk, nødsender og skovle
Hvad er ikke inkluderet?Følgende skal du selv sørge for.
 • Transport til og fra Rondane Friluftssenter
 • Leje af fjeldski, stave og støvler
 • Personligt udstyr som fx tøj, rygsæk og sovepose

Du kan bl.a. leje

 • Fjeldski m. støvler, stave og skismøring (str. 37-48): DKK 650,-
 • Sovepose inkl. lagenpose (comfort -17 mænd og -10 kvinder): DKK 450,-
 • Liggeunderlag (selvoppusteligt + 14 mm skumunderlag): DKK 200,-

 

 1. Ankomstdag Lørdag

  Ankomst og indtjekning i løbet af lørdagen på Rondane Friluftssenter. Vi bliver her de første 2 nætter. Der er fælles aftensmad kl. 19.00 med velkomst og fælles intro. Hvis du ankommer senere så giv besked, det er intet problem.

 2. Dag 1 Søndag

  Hele første dagen skal vi forberede vores mini ekspedition. Vi starter med at udlevere pulke og ski, samt telte og brændere. Formiddagen går med en lille testtur hvor vi bliver kendte med skiene, gode venner med pulken og for første gang prøver at slå teltlejr op og øve os på at bruge multifuel brænderne. Alt dette for at vi nemmere kan gøre det ude på tur, selv i dårligt vejr med stærk vind og dårlig sigt.

  Eftermiddagen går med produktion og pakning af turmad. Vi vil give dig inspiration til hvordan man nemt kan lave langtidsholdbar og smagfuld turmad, for ikke altid at købe den frysetørrede mad fra friluftsbutikkerne. Til slut skal vi pakke pulkene, og se nærmere på den nøjagtige turplan på kortet.

   

 3. Dag 2-6 Mandag-fredag

  Mandag morgen starter eventyret, og vi bliver kørt nordpå for at starte ved Blæsterdalen. Vi starter i fyrreskov og bevæger os i løbet af dagen op gennem skoven til den noget tyndere birkeskov med lave krogede træer som i de gamle norske eventyr. Rondane Nationalpark er Norges ældste og der er flere toppe over 2000 moh, men terrænet er generelt blødt og rullende, så det er venligt terræn, selv for begyndere.

  På dag to skal vi ind gennem det centrale af Rondane massivet, og krydser den 4 km lange sø Rondvattnet med dens nu metertykke is. Søen er kranset ind af flere hundrede meter høje skrænter som fortsætter op til de store toppe i 2000 moh.

  På dag tre ændrer terrænet sig væsentligt og bliver mere rullende med hvidt så langt øjet rækker og på dag fire krydser vi Vulufjellet og bevæger os ned over store myrområder for at slå lejr i skovkanten. Undervejs på turen vil der være nogle korte oplæg om bl.a. termoregulering, sneforhold samt dyrelivet.

  Fredag lidt over middag når vi i mål på Venabygdsfjellet, hvorfra vi bliver kørt tilbage til Rondane Friluftssenter, hvor vi kan fejre vores egen krydsning af Rondane Nationalpark. Vi fejrer vores tur med et varmt bad og en god middag.

   

 4. Hjemrejse Lørdag

  Efter morgenmaden er der udtjekning og hjemrejse.

 5. Turkort Google Maps

Dårligt vejr og whiteout

Nedenfor finder du mere information om turen. Skulle du stå igen med spørgsmål, så læs gerne vores FAQ eller skriv til os.

Denne tur er for dig som godt kunne tænke sig at prøve at komme på vintertur med overnatning i telt. Du har måske lidt erfaring fra alpine skiture eller har prøvet at være på tur på langrendsski. Du behøver ikke have nogen erfaring med at overnatte udendørs om vinteren, da vi på denne tur gennemgår basisviden og teori, så du er klædt på til at kunne nyde vinterfjeldet på overnatningsture.

Turen er for alle, både nybegyndere og garvede. Du skal være vant til at være fysisk aktiv, da vi skal være i gang mange dage i streg. Dette er en fælles tur, og vi hjælpes ad i gruppen hele vejen, så alle får en god oplevelse på vinterfjeldet

Hvis du er i tvivl om turen er for dig, eller om du har formen eller niveauet for at deltage, så skriv endelig til os, så kan vi hjælpe dig med at træffe den rigtige beslutning.

De første to nætter og den sidste nat, vil du blive indlogeret på 2-4 personers værelser i hytte på Rondane Friluftssenter. Der er bad og toilet i hytten, samt dyner og puder i sengene. Sengetøj og lagen skal medbringes. Der er køkken og stue, hvor du sammen med de andre deltagere forbereder og spiser sammen.

Under turen overnatter du i telte som Nordisk Friluftskompani stiller til rådighed. Vi bruger multifuelbrændere til madlavning og snesmeltning som Nordisk Friluftskompani også vil medbringe. Vi bygger hver aften en ny lejr med køkken, stue og toilet.

På denne tur er al forplejning inklusiv i prisen, fra aftensmad på ankomstdagen til morgenmad på hjemrejsedagen. I hjælpes ad med at lave mad i et fælleskøkken under hele turen. En del af turmaden skal også forberedes og pakkes inden afgang.

Skriv til os hvis du har nogen allergier eller specielle madvaner, så kan vi prøve at tage hensyn til dette i vores indkøb hvis du giver besked i god tid. Husk det kan være rart med lidt personlige snacks hjemmefra, til at overraske gruppen eller til at løfte humøret på en lang dag.

Turen gennemføres ikke med færre end 4 deltagere. Der er max plads til 9 deltagere. Man skal minimum være 18 år.

Dette er en tur som også sælges til internationale deltagere, så her har du muligheden for at være med en lokalkendt turleder og lære mennesker fra hele verden at kende. Turledere er både dansk- og engelsktalende. Kristian Torp og Sarah Spang er turledere på denne tur. 1 turleder: op til 6 deltagere.

Rondane Friluftssenter ligger i Atnadalen på grænsen til Rondane Nationalpark. Vi skal bo tæt på den store Atnasjø og tæt på udsigtspunktet hvor Harald Solberg malede Norges national maleri.

Stedet ligger på den nationale turistvej Rondane, og er en køretur værd hele året.

Det er vigtigt med godt fjeldtøj som kan holde fugt og vind ude, men også ånde så du ikke bliver svedig inde fra, når vi går på ski med pulk. Uld er at foretrække om vinteren da det varmer godt, også selvom det bliver fugtigt, og så begynder det ikke at lugte for hurtigt. Husk også ekstra varmt tøj til de udendørs aftener, en tyk uldtrøje eller dunjakke er guld værd når du skal se på stjerner.

Vi skal bruge fjeldski som transportmiddel, og det er muligt at medbringe sine egne eller leje fjeldski. Det er vigtigt at skiene har stålkanter når vi skal gå uden for præparerede spor, samt at bindinger og støvler er kraftige i stil med vandrestøvler, så du har større kontrol med skiene.

Tag kontakt hvis du er i tvivl om dine ski er egnede.

Turen har udgangspunkt i Atnadalen på østsiden af Rondane Nationalpark. Det er muligt at køre selv af E6 via Oslo. Det er også muligt at tage offentlig transport fra Oslo til Atna, hvor vi kan arrangere afhentning.

Rejsevejledning finder du her.

Følgende pakkeliste er vejledende og skal ses som en huskeliste og skabe overblik. Ved tilmelding til turen bliver der tilsendt en mere udførlig pakkeliste med tips og tricks. Udstyr du kan leje er markeret med *

Basis

 • Sovepose*
 • Liggeunderlag*
 • Ski *
 • Skistøvler *
 • Skistave *
 • Solbriller og skibriller
 • Pandelampe

Beklædning

 • Inderlag
 • Mellemlag
 • Yderlag
 • Pausetøj
 • Sokker
 • Handsker
 • Huer
 • Halsedisse/Buff
 • Varm trøje eller dunjakke
 • Fodposer *

Diverse

 • Vandflaske*
 • Termoflaske*
 • Spisegrej

Toiletsager

 • Toilettaske
 • Shit-kit
 • Sol-, kulde- og fugtighedscreme
 • Personlig førstehjælp med fx vabelplaster

Valgfrit udstyr

 • Snacks
 • Kamera
 • Gaiters/gamacher*
 • Ekstra støvler
 • Kortlomme*
 • Kompas*
 • GPS
 • Rygsæk
 • Notesblok
 • Kikkert
 • Sneskovl
 • Bog

Udstyr til opholdet

 • Håndklæde
 • Sengelinned

Fælles udstyr som Nordisk Friluftskompani medbringer

 • Telte – 3 personers Helsport helårstelt
 • Brændere – Primus multifuel brænder (1 pr. telt)
 • Brændstof – På vores vinterture bruger vi rensebenzin til vores multifuel brændere
 • Feller – Fuldfeller der passer til fjeldski
 • Pulk – Sæt bestående af:
  • Pulk – Let og enkel Paris pulk
  • Drag – Let og enkelt krydsdrag
  • Sele – god støtte om hoften og skulderremme
  • Poser – poser til pakning af udstyr i pulken
 • Sneskovle – Let og delbar sneskovl
 • Vindsæk – 6 personers vindsække til nødly og pauser
 • Førstehjælpssæt – Omfangsrigt førstehjælpssæt med alt til store og små ulykker på vinterfjeld.
 • Nødsender – InReach nødsender hvis der sker ulykker

*Udstyr der er muligt at leje hos Nordisk Friluftskompani

 • Fjeldski – Sæt bestående af:
  • Ski – med fulde stålkanter og med BC-binding
  • Skistøvler – Varm og let fjeldskistøvle som passer til BC-binding
  • Skistave – med justerbar længde og store trenser der passer til brug på fjeldet
 • Sovepose inkl. lagenpose (comfort -17 mænd og -10 kvinder)
 • Liggeunderlag (selvoppusteligt + 14 mm skumunderlag)
 • Fodposer – Moderne fodposer med tilhørende fiber bivuaksko
 • Vandtæt kortlomme og spejlkompas med klinometer
 • 1 liters termoflaske og 1 liters drikkeflaske
 • Gaiters – Gode til at holde sne ude af dine støvler, hvis dine bukser ikke lukker helt tæt
Turdatoer Planlagte datoer Tilmeldingsstatus Tilgængelighed Pris inkl. moms Pr. person 
2. marts 2019 - 9. marts 2019
Ledige pladser
DKK 7.800
Kontakt os gerne, hvis din ønskede tur er fuldt booket eller har for få pladser tilbage.
Det kan være at vi kan finde ud af noget eller at du kan komme på venteliste, i tilfælde af at vi får et afbud.