Trailløb

Trailløb i Norge – teknik, træning og frihed i fjeldet

DKK 7.600

Trailløb er den ultimative frihed i fjeldet og giver dig mulighed for at komme let fra sted til sted. Vi slutter ugen af med en 2 dages hyttetur på fjeldet

 • Datoer Afgange
  22. jun 2019
 • Aktiviteter Sæson
  Sommer
 • Sværhedsgrad Let øvet
  4/8
 • Gruppestørrelse Maks antal
  12
Detaljer om Trailløb i Norge – teknik, træning og frihed i fjeldet.

Du er i flow ned ad fjeldsiden. Du springer over et par store sten og lander sikkert, mens du allerede er på vej videre i næste skridt. Du er fuldt koncentreret og samtidig arbejder din krop, hjerne og ben i totalt samspil med dine sanser, når du pr automatik finder det bedste spor ned ad den tekniske og udfordrende sti. Det er den ultimative naturoplevelse – og du føler dig i harmoni og i et med naturen.

Det er den følelse vi arbejder med du gerne skal opnå, når vi byder op til trailuge i Espedalen.

I samarbejde med Simon Grimstrup og trailtours.dk præsenterer vi en uge med trailløb, trailkarma og natur i verdensklasse.

Kunne du godt tænke dig lidt mere fart end på en vandretur, og vil du gerne udfordres lidt mere end hvad skovene hjemme i Danmark kan præstere, så finder du med garanti hvad du leder efter på denne tur til Norge. Med løbesko på kan vi komme længere og se mere samtidig med vi kan lege på de mindre og tekniske stier når vi uden stor oppakning bevæger os gennem både skov og højfjeld.

Ugen er tilrettelagt, således, at man kan deltage uanset niveau. Du skal selvfølgelig være vant til at løbe og kunne holde til at bevæge dig over flere timer i streg og op til 20 km på en dag. Vi har lavet et program, hvor deltagerne udfordres såvel fysisk som teknisk i en tryg ramme med den gode oplevelse i fokus.

De første dage har vi fokus på teknik og at vise frem de forskellige typer af stier og natur som Norge kan byde på. Vi topper ugen med en overnatningstur til en primitiv men meget hyggelig hytte på fjeldet hvor vi kan sove i sovesal på madrasser efter vi har lavet mad på gasblusset foran brændeovnen.

Turen har udgangspunkt ved Espedalen Fjellstue og efter nogle dage her – drager vi i løbesko op på fjeldet og overnatter i en af Den Norske Turistforenings hytter.

Du vil helt sikkert udvikle dig som trailløber når der undervejs bliver undervist og vejledt i trailteknik til både op og nedløb. Vi vægter hyggelige rammer og socialt samvær højt for ugen, og der vil helt sikkert opstå nye og gode trailvenskaber. Der er to turledere med på denne tur, så det er planen at justere og evt. niveauinddele undervejs hvis nogen har lyst at løbe lidt ekstra eller lidt mindre de forskellige dage.

På turen vil du udover de basale trailteknikker, også blive præsenteret for navigation på fjeldet, planlægning af flerdages løbeture og hvilke aspekter man skal tænke ind, både ift. sikkerhed, udstyr og mad. Simon vil for de interesserede holde en workshop omkring deltagelse i etapeløb og ultraløb, hvor han bl.a. vil diskutere træning, udstyr og den mentale tilgang til ultratrail.

Overblik over hvad der er med i prisen og hvad du selv skal huske.
Hvad er inkluderet?Følgende er med i prisen.
 • Overnatning fra ankomst til hjemrejse og i DNT hytter
 • Fuld forplejning med morgenmad, frokost og aftensmad
 • Erfaren og velforberedt vejleder 24/7
 • Fælles udstyr som førstehjælp, vindsæk og nødsender
Hvad er ikke inkluderet?Følgende skal du selv sørge for.
 • Rejsen til og fra Espedalen Fjellstue
 • Personligt udstyr som fx tøj, sko og løberygsæk
 1. Ankomstdag Lørdag

  Ankomst og indtjekning i løbet af dagen på Espedalen Fjellstue. Der er fælles aftensmad kl 19.00 med velkomst og fælles intro. Hvis du ankommer senere så giv besked, det er intet problem.

 2. Dag 1 Søndag

  Vi skal ud på de små stier omkring os i skoven. Vi har fokus på grundlæggende teknik undervejs og bevæger os mest på større stier, skiløjper og grusveje.

  Vi gennemgår de forskellige teknikker teoretisk og praktisk og alle får god individuel feedback på deres løbestil. Undervejs vil vi stoppe op og lave deciderede øvelser, så vi kan blive bedre og sikre trailløbere, med flow og bedre naturoplevelse til følge.

  For de interesserede vil vi også fortælle om brugen af GPS, kort og kompas i forhold til at færdes sikkert og forsvarligt på sommerfjeldet.

  Aftenen bliver med foredrag ved Simon Grimstrup om hans egne trailløbture.

 3. Dag 2 Mandag

  I dag er toptursdag over trægrænsen. Vi begiver os fra dalen op over trægrænsen. Vi tager madpakker med, som vi nyder undervejs, på en god frokostplads med en smuk udsigt over dalen.

  Der bliver mere tekniktræning undervejs, hvor vi vil have særligt fokus på at skåne benmuskulaturen på nedløb.

  Vi planlægger turen således, at vi går stejlt op, og ned arbejder vi med flow og linjevalg.

 4. Dag 3 Tirsdag

  I dag er lidt en hviledag med forskellige tilbud, hvor der også er mulighed for at spare på løbekræfterne og samle energi til de kommende dage:

  Der bliver mulighed for et besøg i Helvete, Nord-Europas største jettegryde. En vild oplevelse ned i det næsten udtørret flodleje, som giver en vild oplevelse med 40 meter dybe og 25 meter brede kløfter. Her kan du virkelig se hvordan naturkræfterne har arbejde og formet selve grundfjeldet.

  Espedalen Fjellstue ligger ved bredden af to store søer så der bliver også mulighed for lidt vandaktivitet med bl.a. kano, packraft og SUP.

  Der er selvfølgelig også plads til lidt fine trailture hvis der er krudt i benene, og særligt kan man prøve sig med orienteringsløb som både er en sjov og teknisk god træningsform.

 5. Dag 4 Onsdag

  Nu skal vi på hyttetur på fjeldet. Vi starter med at pakke vores rygsække, og der bliver lidt hjælp og tips til at pakke så let som muligt. Du bliver i dag introduceret til fastpacking og lange trailture med oppakning. Fokus på sådanne ture er først og fremmest selvfølgelig oplevelsen som hænger sammen med at holde et fornuftigt tempo hele vejen og ikke brænde ud på de første kilometer, som var det en træningstur.

  Vi følger DNT stier undervejs til hytten og du får også mulighed for at prøve at bruge stave både op og ned, de kan være et virkelig effektivt værktøj i kuperet og teknisk terræn.

  Vel fremme ved hytten kan man vælge at smide sig og nyde en kvikklunsj og en kop kaffe, eller man kan smide sit udstyr og løbe en ekstra lille tur på fjeldet hvis man har lyst.

  Ud på eftermiddagen skal vi have gang i brændeovnen så vi kan varme hytten op og vi hjælpes ad med at lave et festmåltid ud fra hvad forrådskammeret kan byde på.

 6. Dag 5 Torsdag

  Vi sover længe og nyder morgenen på højfjeldet, forhåbentlig med morgensol og en kop varm kaffe i den friske fjeldluft.

  Så bevæger vi os en anden rute tilbage til Fjeldstuen hvor der også her er mulighed for at arbejde lidt mere med teknikken og forsøge sig med brug af stave hvis man vil.

  Hjemme venter et dejligt varmt bad og en tur i saunaen.

 7. Dag 6 Fredag

  Vi slutter ugen af med en A-B tur over højfjeldet med besøg i de gamle metalminer i Espedalen og en enkelt toptur hvis benene er friske. Vi ender på Strand fjeldstue hvor vi kan få os en velfortjent is inden vi bliver hentet og kørt tilbage til Espedalen Fjellstue.

  Som afrunding på en fantastisk uge skal vi have en ekstra god middag.

 8. Hjemrejse Lørdag

  Efter morgenmad er der udtjekning og hjemrejse.

Trailløb
Fjeld

Nedenfor finder du mere information om turen. Skulle du stå igen med spørgsmål, så læs gerne vores FAQ eller skriv til os.

Denne tur er for dig som gerne vil opleve noget nyt terræn og udfordre dig selv både teknisk og fysisk. Det er ikke meningen at du skal være presset hele ugen og fokus er på gode oplevelser og nye teknikker til trailløb. Det er dog en forudsætning for at både du og de andre deltagere får en god oplevelse, at du er i form til at løbe/bevæge dig ca. 20 km i terræn i løbet af en dag uden store problemer.

Vi differentierer så vidt muligt også undervejs, og vi er under hele ugen to turledere med for netop at kunne dele gruppen op når det giver mening, og der er flere steder undervejs hvor der er mulighed for at lave ekstra sløjfer eller korte ruten af.

Hvis du er i tvivl om turen er for dig, eller om du har formen eller niveauet for at deltage, så skriv endelig til os, så kan vi hjælpe dig med at træffe den rigtige beslutning.

Under turen vil du blive indlogeret i flersengsværelser på Espedalen Fjellstue. Der er dyner, puder og sengetøj og håndklæder. Det er muligt at tilkøbe enkeltværelse og dobbeltværelse.

Under hytteturen overnatter vi i Den Norske Turistforenings hytter på fjeldet. Der er soverum med 2-8 sengepladser, i køjer på værelserne med madrasser og tæpper. Der er brændeovn til varme og gasblus til madlavning. Husk lagenpose/sommersovepose til hytteturen.

På denne tur er al forplejning inklusiv i prisen, fra aftensmad på ankomstdagen til morgenmad på hjemrejsedagen. Ved morgenmaden skal der også smøres madpakke. Det er mulighed for vegansk ved bestilling på forhånd.

Skriv til os hvis du har nogen allergier eller specielle madvaner, så kan vi prøve at tage hensyn til dette i vores indkøb, hvis du giver besked i god tid. Husk at det kan være rart med lidt personlige snacks hjemmefra, til at overraske gruppen eller til at løfte humøret på en lang dag.

Turen gennemføres ikke med færre end 6 deltagere. Der er max plads til 12 deltagere. Man skal minimum være 18 år.

Dette er en tur som også sælges til internationale deltagere, så her har du muligheden for at være med en lokalkendt turleder og lære mennesker fra hele verden at kende. Vejleder er både dansk- og engelsktalende. Simon Grimstrup og Kristian Torp er turleder på denne tur. Der er to turledere med uanset antal for at kunne dele gruppen lidt undervejs efter niveau.

Espedalen Fjellstue ligger lige ned til Espedalsvandet med gode muligheder for kanosejlads og fiskeri om sommeren og skøjte-, skiture og isfiskeri om vinteren. Der er rigtig mange kilometer markerede turløjper både sommer og vinter. Espedalen ligger på grænsen til Langsua Nationalpark i Jotunheimens forgård med kort afstand til højfjeldet. Fjeldstuen har flere fællesområder som pejsestue, sauna og undervisningslokale.

Det er vigtigt med godt løbetøj som du er vant til at bruge. Det er sommer men vejret på fjeldet kan være omskifteligt så du bør medbringe tøj og udstyr til alt slags vejr. Flere par løbesko kan også være en fordel. Vi skal også på overnatningstur så medbring gerne en lidt større løberygsæk.

Tag kontakt hvis du er i tvivl om dit udstyr er egnet.

Adresse: Venlivegen 17, 2658 Espedalen, Norge

Kør selv
Fra Danmark kan enten køre hele vejen op gennem Sverige eller sejle dele at turen. Colorline, Stenaline, DFDS og Fjordline har alle forbindelser mellem Danmark og Norge. Fra Oslo, følg E6 mod Trondheim. Tag frakørsel Fv255 ved Gausdalsvegen i Lillehammer. Herfra er der ca. en time til destinationen.

Offentlig transport
At komme til Oslo, kan foregå på forskellige måder. Du kan fx flyve til Gardemoen lufthavn som ligger lidt nord for Oslo eller tage bussen (Nettbuss eller Flixbus). Fra Oslo kan man tage toget til Vinstra og biletter bestilles her. Fra Vinstra går bus 409 til Dalseter. Bustider findes her.

Følgende pakkeliste er vejledende og skal ses som en huskeliste og skabe overblik. Ved tilmelding til turen bliver der tilsendt en mere udførlig pakkeliste med tips og tricks. Udstyr du kan leje er markeret med*.

Basis

 • Trailsko
 • Løbevest/rygsæk til dagsture
 • Løbevest/rygsæk til overnatningstur

Beklædning

 • Inderlag
 • Mellemlag
 • Yderlag
 • Pausetøj
 • Sokker
 • Handsker
 • Hue
 • Halsedisse/Buff

Diverse

 • Vandflaske eller vandblære
 • Kop
 • Vandrestave
 • Solbriller
 • Lagenpose

Toiletsager

 • Toilettaske
 • Solcreme
 • Myggespray
 • Personlig førstehjælp med fx vabelplaster

Valgfrit udstyr

 • Snacks
 • Kamera
 • Kortlomme og kompas
 • GPS-ur
 • Notesblok
 • Bog

Fælles udstyr som Nordisk Friluftskompani medbringer

 • Jetboil til varmt vand undervejs
 • Vindsæk – 6 personers vindsæk til nødly
 • Førstehjælpssæt – Omfangsrigt førstehjælpssæt med alt til store og små ulykker på vinterfjeld
 • Nødsender – InReach nødsender hvis der sker ulykker

 

Turdatoer Planlagte datoer Tilmeldingsstatus Tilgængelighed Pris inkl. moms Pr. person  
22. juni 2019 - 29. juni 2019
Ledige pladser
DKK 7.600
Kontakt os gerne, hvis din ønskede tur er fuldt booket eller har for få pladser tilbage.
Det kan være at vi kan finde ud af noget eller at du kan komme på venteliste, i tilfælde af at vi får et afbud.