Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Packrafting i norden

Drømmer du om magelige fisketure langt ude på søerne, hvor kun vinden kan nå dig? Eller hungrer du efter adrenalin i blodet og fuld fart ned ad de brusende elve? Ligegyldigt om du mest er til det ene eller det andet, så kan du med packraft indfri dit ønske.

Packraft er en oppustelig båd med en vægt på 3 kg., som du nemt og ubesværet kan have med dig i rygsækken. Er du fascineret af friluftslivet, vil du elske at rejse med packraft. Den nyere aktivitetsform giver dig mulighed for, at udforske områder i fjeldet, hvor det ellers ikke er muligt, at komme til med båd.

Alle kan packrafte

Det fantastiske ved packrafting er, at det stort set kan opleves af alle. Det kræver hverken erfaring med kano eller kajak at kunne tilgå den meget stabile packraft. Desuden tilpasser vi vores ture ud fra, at de både skal være bekvemmelige for nybegyndere, men samtidig udfordrer de mere øvede. Vi inkluderer desuden altid teknik-øvelse i vores ture og fokus er på, at gøre turen sjov for hele holdet.

image description
Bedste sæson:Sommer
Populære steder:Hele Norden

Packrafting

Hvorfor prøve packrafting?

Hvis du, ligesom os, foretrækker en aktiv ferie i den frie natur, så skal du helt klart prøve kræfter med packrafting. Den lille oppustelige båd er praktisk ud over det sædvanlige, da den kan pakkes sammen og medbringes i rygsækken. Du kan sagtens kombinere packrafting med eksempelvis vandring, da båden kun vejer 3 kg og derfor er let at tage med sig rundt.

En packraft er et fremragende redskab for de, som ønsker en adrenalin-pumpende oplevelse. Her vil de vilde, strømstyrede fosser og elve absolut ikke skuffe dig. Samtidig kan packraft bruges, hvis du blot ønsker at komme ud på vandet for at fiske og nyde stilheden.

 

Hvor og hvornår kan man packrafte?

Sæsonen for packrafting strækker sig som tommelfingerregel fra slut maj til slut august, men i bund og grund handler det om, hvornår naturen tillader det. For at skabe en god oplevelse med packraft, må vi altid tage vejr, vandstand og strøm til overvejelse. En packraft er dog yderst stabil og der skal meget til at vælte den.

Den nordiske natur er oplagt til packrafting. Her løber massevis af strømstærke fosser som udmunder i vindstille søer. Packraft giver dig endda mulighed for, at få endnu mere ud af Nordens smukke landskab, da båden kan pakkes sammen og medbringes i fjeldene. To packrafting ture på samme strækning vil tilmed aldrig være den samme oplevelse, for naturen er i konstant forandring og ligeledes er de enkelte strækninger.

Se blandt andet vores ture med packraft i Norge

Vigtig viden inden afgang

At sejle i packraft er både sjovt og udfordrende. Vores turleder Kristian vil beskrive det som at sidde i en rutsjebane, man selv styrer. Men hvor rutsjebaner normalt er uden nogen form for risiko, så bevæger du dig med packraft ud i naturens utilregnelige terræn. Derfor er det vigtigt, at du altid følger disse tre sikkerhedsregler:

 

1. Vær altid flere på vandet

I tilfælde af at uheldet skulle være ude, er det vigtigt, at I altid er et flertal på vandet. Der kan gå lang tid imellem, at man støder på andre “friluftere” og derfor er det vigtigt, at der altid er en eller flere til at tilkalde hjælp.

 

2. Hav respekt for naturen – bliv ikke overmodig

Naturen er smuk, fredelig og betagende. Men den er også uforudsigelig og kan fra det ene sekund til det andet forvandle sig til at være ustyrlig og truende. Det er derfor vigtigt, at du udviser en enorm respekt for naturen. Lad eksempelvis være med at padle i retning af strøm, som du har svært ved at aflæse. Og bliv for alt i verden ikke overmodig!

 

3. Teknikken må ikke undervurderes

Det er fuldstændig overlegent, at vi lader teknikken fylde en stor del af de ture, som vi udbyder. Det kræver sit at kunne begå sig på vandet og derfor er det vigtigt at vide, hvordan du skal handle i forskellige situationer.

 

Derfor bør du rejse med os

Vi elsker at kombinere det bedste vi ved inden for friluftsliv i én og samme tur. En typisk packraft-rejse vil derfor også indeholde andre storslåede oplevelser, såsom fjeldvandring og overnatning i telt. Rejser du sammen med os, vil du altid være i selskab med en erfaren, dansk turleder. Vores rejser med packraft er også et slags kursus.

Vi sørger for, at du lærer alt hvad du skal vide om padle-teknikker, turplanlægning, navigation på vandet, sikkerhed og fjeldregler. Hvis du har nogen spørgsmål til vores packraft-rejser, så kontakt os endelig. For os er det vigtigt at kunne give dig den allerbedste oplevelse med packrafting.