Følg os på Instagram

Load More
Something is wrong.
Instagram token error.

Følg os på Facebook

3 år i træk har vi krydset Rondane Nationalpark på fjeldski og med pulk med fyldte hold. Og det gør vi selvfølgelig igen i år, nemlig i uge 10, 2018. Det er en af vores mest populære ture og en af de ture vi glæder os allermest til at afholde hvert år. Det er en tur hvor vi har fokus på lejrliv og det sociale sammenhold. Vi er fælles om alle de praktiske opgaver som at bygge læmur til telte, smelte sne til vand og madlavning samt bygge køkken og toilet i lejrene. Hele ugen er vi ved Rondane Nationalpark hvor vi vil bevæge os igennem hvad der er Norges ældste nationalpark. Vi vil opleve meget forskelligt terræn, lige fra skov, fladt højfjeld til at vi bevæge os helt ind mellem de store 2000 meters toppe centralt i nationalparken. Specielt det sidste stykke af turen på det flade højfjeld kan nemt få tankerne til at falde på store ekspeditioner som krydsning af indlandsisen og polerne. Turen er for dig der vil prøve dig selv af med 5 overnatninger i telt på vinterfjeldet. Eventyrlyst og gåpåmod er nøgleordene =D
Læs programmet her: nordiskfriluftskompani.dk/rejse/pulktur-gennem-rondane-nationalpark/
... Vis mereVis mindre

3 år i træk har vi krydset Rondane Nationalpark på fjeldski og med pulk med fyldte hold. Og det gør vi selvfølgelig igen i år, nemlig i uge 10, 2018. Det er en af vores mest populære ture og en af de ture vi glæder os allermest til at afholde hvert år. Det er en tur hvor vi har fokus på lejrliv og det sociale sammenhold. Vi er fælles om alle de praktiske opgaver som at bygge læmur til telte, smelte sne til vand og madlavning samt bygge køkken og toilet i lejrene. Hele ugen er vi ved Rondane Nationalpark hvor vi vil bevæge os igennem hvad der er Norges ældste nationalpark. Vi vil opleve meget forskelligt terræn, lige fra skov, fladt højfjeld til at vi bevæge os helt ind mellem de store 2000 meters toppe centralt i nationalparken. Specielt det sidste stykke af turen på det flade højfjeld kan nemt få tankerne til at falde på store ekspeditioner som krydsning af indlandsisen og polerne. Turen er for dig der vil prøve dig selv af med 5 overnatninger i telt på vinterfjeldet. Eventyrlyst og gåpåmod er nøgleordene =D Læs programmet her: nordiskfriluftskompani.dk/rejse/pulktur-gennem-rondane-nationalpark/

Se på Facebook
·Del

Vi har de seneste to somre brugt rigtig meget tid i en lille gummibåd. Vi tager den i rygsækken og vandrer ud på fjeldet eller ned i skoven for at finde en ny elv vi kan prøve at padle i. Vi er blevet vilde med at padle i moderat strømmende vand, også kaldet whitewater på engelsk og foss på norsk. Det er skide skægt at padle gennem små stryg og vandfald, samtidig med man skal styre udenom de værste sten og lavvandede områder – det er lidt som at sidde i en rutsjebane, bortset fra at du selv styrer!
Packraften er en lille oppustelig båd som ikke fylder og vejer mere end den også kan ligge i vandrerygsækken. Den er nem at styre og meget stabil, så du behøver ikke tidligere erfaring med hverken kano eller kajak.
Du kan komme med på packraftkursus og lære at padle i både vildt vand, rolige elve og blanke søer. Den lette bådtype åbner op for helt nye ture og veje gennem landskabet, og pludselig kan man forene både vandring og padling. Læs programmet her nordiskfriluftskompani.dk/rejse/packraftkursus/
... Vis mereVis mindre

Vi har de seneste to somre brugt rigtig meget tid i en lille gummibåd. Vi tager den i rygsækken og vandrer ud på fjeldet eller ned i skoven for at finde en ny elv vi kan prøve at padle i. Vi er blevet vilde med at padle i moderat strømmende vand, også kaldet whitewater på engelsk og foss på norsk. Det er skide skægt at padle gennem små stryg og vandfald, samtidig med man skal styre udenom de værste sten og lavvandede områder – det er lidt som at sidde i en rutsjebane, bortset fra at du selv styrer! Packraften er en lille oppustelig båd som ikke fylder og vejer mere end den også kan ligge i vandrerygsækken. Den er nem at styre og meget stabil, så du behøver ikke tidligere erfaring med hverken kano eller kajak. Du kan komme med på packraftkursus og lære at padle i både vildt vand, rolige elve og blanke søer. Den lette bådtype åbner op for helt nye ture og veje gennem landskabet, og pludselig kan man forene både vandring og padling. Læs programmet her nordiskfriluftskompani.dk/rejse/packraftkursus/

Se på Facebook
·Del

GODT NYTÅR TIL ALLE

Vi håber at I alle er kommet godt ind i det nye år og nu er klar til komme med på eventyr?

Vi har fejret nytår i Norge i en hytte på fjeldet, med masser af langrend og hygge 🙂

Vi glæder os helt vildt til at komme i gang med vores første sæson og glæder os til at have rigtig mange af jer med på tur. Vi er allerede godt i gang med at teste nye områder, så den har stået på både langrend, fjeldski og isklatring de sidste par uger.
... Vis mereVis mindre

Se på Facebook
·Del

Vinteren har for alvor ramt Norge med masser af sne den seneste uge, og det har givet rigtig godt skiføre mange steder.

Selvom vi har sne og vinter lige uden for døren, så kan vi stadig drømme os længere væk. Grønland bliver forhåbentlig en ny og spændende destination på vores program.
... Vis mereVis mindre

Se på Facebook
·Del

Få vores Guide til Friluftsliv i Norge om sommeren.
Du tilmelder dig samtidig vores nyhedsbrev.
Tilmeld mig!

Friluftsture for skoler

Skal din skoleklasse afsted på lejrskole, introtur, skitur eller andet – så kan vi hjælpe dig. Om det er sommer eller vinter har vi masser af erfaring og ideer til spændende og lærerige friluftsoplevelser for skoler og dets elever.

Nordisk Friluftskompani laver ture og rejser for skolegrupper som godt kunne tænke sig en unik oplevelse i den vilde nordiske natur med fokus på læring og personlig udvikling i sikre og trygge rammer. Vi arrangerer alt fra transport, overnatning, mad, aktiviteter samt vejledning og guidning. Hos os kan du få hele pakken 1 sted eller vælge de elementer du har brug for hjælp til.

Vi kan arrangere programmer og ture for elever og lærere i gruppestørrelser fra 6 personer helt op til 100+, og fra 7. klasse til videregående uddannelser.

Kort sagt så skræddersyr vi et program med aktiviteter der passer individuelt til jer og jeres ønsker.

Skriv til os med jeres ide og budget, så sender vi et uforpligtende tilbud.

Skræddersyet til jeres behov og ønsker

Hos Nordisk Friluftskompani tilbyder vi klassiske friluftlivs aktiviteter som vandring, kano, mountainbike og skiture både i og udenfor sporene. Men leder jeres skoleklasse også efter mere unikke og anderledes aktiviteter – så kan vi også tilbyde jer nye friluftsaktiviteter som fx packraft, bikepacking, SUP, hundeslædekørsel og både klatring sommer og vinter.

Derudover kan vi også tilbyde dags events som friluftsmad, træværksted, vinterbadning, sauna og svedhytte og meget mere. Så hvis din skole eller klasse har et gennemgående tema kan vi krydre et allerede intenst program med flere små aktiviteter.

Stemningsbilleder fra tidligere ture

Hvorfor skal din skole vælge Nordisk Friluftskompani?

Vi ønsker at kombinere oplevelserne i friluftsliv med undervisningen hjemme i klasselokalet, og vi kan gøre undervisningsteori til friluftsoplevelser. I tæt samarbejde med lærerne indarbejder vi jeres ønsker vedr. hvilke fag og emner i gerne vil beskæftige jer med på jeres tur.

Vi kan bruge matematikken og pythagoras til at finde hældninger på fjeldsider, lære om geologien og istiden når vi besøger jettegryder og bevæger os gennem fjeldet. Kom med helt tæt på biologiens flora og fauna når vi identificerer planter og finder spor efter dyr, eller fordyb dig i de nordiske landes tætte historiske bånd, når vi læser nordisk litteratur, samt meget mere.

Vi gør undervisning og læring til et naturligt element på turen.

Pris

Da vi her hos Nordisk Friluftsliv arbejder med at arrangere ture til Norden året rundt, er vi vant til at planlægge alt fra transport, overnatning, mad og aktiviteter. Dette betyder at vi har samarbejdspartnere i hele Norden og vi kan strikke et program, der passer jer, og som jeres budget kan bære. Når først I har booket jeres tur hos os ligger prisen fast og I kan være sikre på at ingen økonomiske overraskelser dukker op.

Sikkerhed

Sikkerheden på Nordisk Friluftskompanis ture er altid i fokus. Vores turledere er udannede inden for friluftsfaget og har alle udvidet førstehjælpskundskaber i forhold til det terræn og den type aktivitet vi tager jer og eleverne med ud på. Om det er sommer eller vinter, til lands eller til vands, så er vi uddannet og trænet til at håndtere små og store krisesituationer. Hos Nordisk Friluftskompani er sikkerheden i højsædet.

For lærerne

fjeldski-turkort

Tæt samarbejde både før, under og efter turen.

Under hele forløbet både før, under og efter turen hos Nordisk Friluftskompani vil lærerne indgå i et tæt samarbejde med vores tilknyttede vejleder på turen. Vi forbereder lærerne på hvad vi vil lave undervejs på turen, så de kan integrere og forberede eleverne gennem undervisningen hjemme i klasselokalet.

Gruppeture-til-norge

Fokus på det vigtigste

Når vi er afsted på tur sammen, kan lærerne fokusere på det vigtigste, nemlig deres elever. I skal ikke forholde jer til praktiske ting som at finde vej på fjeldet, om man overholder tidsplanen eller til sikkerheden og udstyret til turen. Da det uden tvivl er jer der kender eleverne bedst, så er det dem I skal have fokus på. I skal sikre jer, at de trives og give dem trygge rammer og skabe gode oplevelser sammen.

For eleverne

Skoletur-på-langrend

Fokus på sociale relationer og personlig udvikling

I fællesskab med klassekammerater og venner kommer elever til at blive udfordret både fysisk og mentalt. Nordisk Friluftskompanis vejledere vil under hele turen arbejde med temaer som gruppedynamikker, fællesskab og sammenhold, alt imens vi oplever naturen på nærmeste hold.

Skoletur-til-norge

Mærke naturen på egen krop

Oplevelsen ved fx at sove i snehule man selv har bygget, alt imens naturen raser udenfor. Opleve midnatssolen i teltlejren på høj fjeldet eller prøve kræfter med alle mulige forskellige friluftsaktiviteter i den vildeste natur.

For forældrene

Skred øvelse med søgning efter fangede personer

Sikkerhed

Hos Nordisk Friluftskompani er sikkerheden altid i højsædet, sådan at du trygt kan sende dit barn afsted på oplevelser med os. Vi bruger kun uddannede og erfarne turledere inden for friluftsliv. Alle vores guider og vejledere har udvidet førstehjælpskundskaber i forhold til det sæson, terræn og aktivitet.

Maden klargøres og pakkes

Praktisk info

Nordisk Friluftskompani leverer et gennemarbejdet turmateriale til elevernes forældre. I god tid inden afrejse får I tilsendt materiale med alt fra program til praktisk information som anbefalet udstyr og pakkelister. Således bliver det lettere og mere trygt at sende dit barn afsted på tur.

Hør om mulighederne

Kontakt os og bliv inspireret til hvordan aktive læringselementer kan integreres på jeres tur, og bruges i undervisningen, når I kommer hjem.

  • * påkrævede felter
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.