Følg os på Instagram

Load More
Something is wrong.
Instagram token error.

Følg os på Facebook

Vi bliver simpelthen lige nød til at dele dette helt fantastiske #drone billede af 3 elge på søisen her i vores baghave hos #nordiskfriluftskompani #elg #friluftsliv #vildnatur #naturephotography Billede af @iphoto_norway #espedalen #norway ... Vis mereVis mindre

Se på Facebook
·Del

Selvom vintersæsonen slet ikke er forbi, så er vi allerede begyndt at glæde os til vores kommende sommersæson.

På programmet i uge 28 finder du bl.a. Packraftkursus. En aktivitet skabt til eventyr og nye oplevelser. I denne lille oppustelige båd kan du komme helt nye steder, hvor du kan rafte på små floder og finde ellers ufremkommelige steder på fjeldet. Den kan bæres i rygsækken og giver derfor en helt ny måde at tænke tur på.

Læs sommerens packraftprogram her: nordiskfriluftskompani.dk/rejse/packraftkursus/
... Vis mereVis mindre

Se på Facebook
·Del

I uge 7 afholdte vi vores begyndervenlige fjeldskikursus på Espedalen Fjeldstue som kulminerede i en klassisk norsk hytte til hytte tur mellem de fine DNT hytter i og omkring Langsua Nationalpark. Vi sttartede ugen med langrendsteknik og skiteknik uden for sporene samt oplæg om kort og kompas samt udstyr til vinterfjeldsture. Derefter var det 4 dage på fjeldet hvor vi startede turen i det fineste solskinsvejr med udsigt helt til Rondane og Jotunheimen, og vi afsluttede dagen med den fineste nedkørsel til Storhølisæter. På dag 2 gik vi af kvistet løjpe til Skriurusten mens vejret roligt ændrede karakter fra stille og overskyet til blæsende modvind da vi drejede vestover på højfjeldet. Vi havde godt set der var risiko for storm inden afgang, så på dag tre blev vi i Skriurusten på en overligger dag mens det blæste og sneede udenfor. Dagen blev brugt på især hygge og afslapning med pandekager inde i hytten. Dog var nogen af kursisterne friske på lige at prøve lidt ruskevejr så det blev til en kort tur på ski også. Eftermiddagen blev brugt på at grave nødhuler, som øvelse til at grave sig ned hvis man bliver fanget på fjeldet i dårligt vejr. Sjovt at opleve hvor hurtigt og effektivt det kan gøres for at 1 person kan sidde trygt og beskyttet i sneen hvis der er skavler at finde! På dag 4 skulle kursisterne selv finde hjem vha kort og kompas. Ruten havde vi planlagt sammen aftenen før - det gik rigtig godt og kursisterne fandt sammen hjem af bedste rute uden svinkeærinder 🙂 Et rigtig godt kursus med både tæt snevejr, blæst og solskin blev afsluttet med fællesspisning og burger. ... Vis mereVis mindre

Se på Facebook
·Del

FRILUFTSCAMP 13-17 ÅR

I uge 27 afholder vi Friluftscamp i den venlige vildmark Espedalen. I denne uge vil vi sætte alt vores energi ind på at vise Norge og de smukke fjelde frem for danske unge der har lyst til at prøve kræfter med udendørs aktiviteter og friluftsliv i Norge.

Der vil være alt fra aktivitetsløb, vandreture på højfjeldet for at bestige et af de mange fjelde over 1500 moh, padle i kano på Espedalsvatnet og besøg ved nogle gamle forladte miner, samt meget mere! De sidste dage vil vi bruge på naturværksted, fiskeri, træklatring og rebbaner, samt hygge med snobrød og dessert over bål.

Læs hele programmet her: nordiskfriluftskompani.dk/rejse/friluftscamp-13-17-aar/
... Vis mereVis mindre

Se på Facebook
·Del

Vi bliver simpelthen nød til at dele denne smukke film. Langtursskøjter i Stockholm, Sweden har også fanget National Geographics opmærksomhed. Vi gik desværre selv glip af sort is, da vi var afsted for et par uger siden, da vejrguderne var imod os, så denne oplevelse håber vi at få næste år i stedet.

Skru op for lyden og nyd isens fascinerende klang.
... Vis mereVis mindre

"Wild ice skating" is done on black ice, which can be as thin as two inches (5.1 cm).

Se på Facebook
·Del

Få vores Guide til Friluftsliv i Norge om sommeren.
Du tilmelder dig samtidig vores nyhedsbrev.
Tilmeld mig!

Friluftsture for skoler

Skal din skoleklasse afsted på lejrskole, introtur, skitur eller andet – så kan vi hjælpe dig. Om det er sommer eller vinter har vi masser af erfaring og ideer til spændende og lærerige friluftsoplevelser for skoler og dets elever.

Nordisk Friluftskompani laver ture og rejser for skolegrupper som godt kunne tænke sig en unik oplevelse i den vilde nordiske natur med fokus på læring og personlig udvikling i sikre og trygge rammer. Vi arrangerer alt fra transport, overnatning, mad, aktiviteter samt vejledning og guidning. Hos os kan du få hele pakken 1 sted eller vælge de elementer du har brug for hjælp til.

Vi kan arrangere programmer og ture for elever og lærere i gruppestørrelser fra 6 personer helt op til 100+, og fra 7. klasse til videregående uddannelser.

Kort sagt så skræddersyr vi et program med aktiviteter der passer individuelt til jer og jeres ønsker.

Skriv til os med jeres ide og budget, så sender vi et uforpligtende tilbud.

Skræddersyet til jeres behov og ønsker

Hos Nordisk Friluftskompani tilbyder vi klassiske friluftlivs aktiviteter som vandring, kano, mountainbike og skiture både i og udenfor sporene. Men leder jeres skoleklasse også efter mere unikke og anderledes aktiviteter – så kan vi også tilbyde jer nye friluftsaktiviteter som fx packraft, bikepacking, SUP, hundeslædekørsel og både klatring sommer og vinter.

Derudover kan vi også tilbyde dags events som friluftsmad, træværksted, vinterbadning, sauna og svedhytte og meget mere. Så hvis din skole eller klasse har et gennemgående tema kan vi krydre et allerede intenst program med flere små aktiviteter.

Stemningsbilleder fra tidligere ture

Hvorfor skal din skole vælge Nordisk Friluftskompani?

Vi ønsker at kombinere oplevelserne i friluftsliv med undervisningen hjemme i klasselokalet, og vi kan gøre undervisningsteori til friluftsoplevelser. I tæt samarbejde med lærerne indarbejder vi jeres ønsker vedr. hvilke fag og emner i gerne vil beskæftige jer med på jeres tur.

Vi kan bruge matematikken og pythagoras til at finde hældninger på fjeldsider, lære om geologien og istiden når vi besøger jettegryder og bevæger os gennem fjeldet. Kom med helt tæt på biologiens flora og fauna når vi identificerer planter og finder spor efter dyr, eller fordyb dig i de nordiske landes tætte historiske bånd, når vi læser nordisk litteratur, samt meget mere.

Vi gør undervisning og læring til et naturligt element på turen.

Pris

Da vi her hos Nordisk Friluftsliv arbejder med at arrangere ture til Norden året rundt, er vi vant til at planlægge alt fra transport, overnatning, mad og aktiviteter. Dette betyder at vi har samarbejdspartnere i hele Norden og vi kan strikke et program, der passer jer, og som jeres budget kan bære. Når først I har booket jeres tur hos os ligger prisen fast og I kan være sikre på at ingen økonomiske overraskelser dukker op.

Sikkerhed

Sikkerheden på Nordisk Friluftskompanis ture er altid i fokus. Vores turledere er udannede inden for friluftsfaget og har alle udvidet førstehjælpskundskaber i forhold til det terræn og den type aktivitet vi tager jer og eleverne med ud på. Om det er sommer eller vinter, til lands eller til vands, så er vi uddannet og trænet til at håndtere små og store krisesituationer. Hos Nordisk Friluftskompani er sikkerheden i højsædet.

For lærerne

fjeldski-turkort

Tæt samarbejde både før, under og efter turen.

Under hele forløbet både før, under og efter turen hos Nordisk Friluftskompani vil lærerne indgå i et tæt samarbejde med vores tilknyttede vejleder på turen. Vi forbereder lærerne på hvad vi vil lave undervejs på turen, så de kan integrere og forberede eleverne gennem undervisningen hjemme i klasselokalet.

Gruppeture-til-norge

Fokus på det vigtigste

Når vi er afsted på tur sammen, kan lærerne fokusere på det vigtigste, nemlig deres elever. I skal ikke forholde jer til praktiske ting som at finde vej på fjeldet, om man overholder tidsplanen eller til sikkerheden og udstyret til turen. Da det uden tvivl er jer der kender eleverne bedst, så er det dem I skal have fokus på. I skal sikre jer, at de trives og give dem trygge rammer og skabe gode oplevelser sammen.

For eleverne

Skoletur-på-langrend

Fokus på sociale relationer og personlig udvikling

I fællesskab med klassekammerater og venner kommer elever til at blive udfordret både fysisk og mentalt. Nordisk Friluftskompanis vejledere vil under hele turen arbejde med temaer som gruppedynamikker, fællesskab og sammenhold, alt imens vi oplever naturen på nærmeste hold.

Skoletur-til-norge

Mærke naturen på egen krop

Oplevelsen ved fx at sove i snehule man selv har bygget, alt imens naturen raser udenfor. Opleve midnatssolen i teltlejren på høj fjeldet eller prøve kræfter med alle mulige forskellige friluftsaktiviteter i den vildeste natur.

For forældrene

Skred øvelse med søgning efter fangede personer

Sikkerhed

Hos Nordisk Friluftskompani er sikkerheden altid i højsædet, sådan at du trygt kan sende dit barn afsted på oplevelser med os. Vi bruger kun uddannede og erfarne turledere inden for friluftsliv. Alle vores guider og vejledere har udvidet førstehjælpskundskaber i forhold til det sæson, terræn og aktivitet.

Maden klargøres og pakkes

Praktisk info

Nordisk Friluftskompani leverer et gennemarbejdet turmateriale til elevernes forældre. I god tid inden afrejse får I tilsendt materiale med alt fra program til praktisk information som anbefalet udstyr og pakkelister. Således bliver det lettere og mere trygt at sende dit barn afsted på tur.

Hør om mulighederne

Kontakt os og bliv inspireret til hvordan aktive læringselementer kan integreres på jeres tur, og bruges i undervisningen, når I kommer hjem.

  • * påkrævede felter
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.