Følg os på Instagram

Something is wrong.
Instagram token error.
Load More

Følg os på Facebook

I sidste uge var Sarah og Kristian ude og teste både rute og udstyr til bikepacking, og det var et stort hit! De brugte to dage på at køre rundt om Dovre Nationalpark med 120 km i sadlen. Taskerne sad godt på cyklerne og der var fint plads til både telt og sovepose, mad og ekstra tøj.

Sarah og Kristian var så glade for turen at de i løbet af sommeren skal afsted igen i Jotunheimen. Hvad med dig - skal du prøve bikepacking i år?
... Vis mereVis mindre

Se på Facebook
·Del

5 dage siden

Nordisk Friluftskompani

Adam og Kristian har været på elvredningskursus for at være opdateret på sikkerheds- og redningsprocedurer i vildt vand. Det var et virkelig spændende og udfordrende kursus som hovedsagligt var scenariobaseret så de fik rigtig meget svømmetid i elven.

Det er et must hvis man arbejder med vand i bevægelse, og derudover faktisk også et ret fedt kursus hvor man bliver udfordret i trygge rammer, samt lærer at forstå og bruge vandets kræfter samt lærer at læse elven og forudse og forebygge uønskede hændelser. De glæder sig til at formidle deres viden videre på henholdsvis packraft og kanoturene.
... Vis mereVis mindre

Se på Facebook
·Del

1 uge siden

Nordisk Friluftskompani

I samarbejde med Bike Beitostolen kan du nu komme med på mountainbike tur i Jotunheimens forgård. Turen byder på nogle af Norges fineste naturlige spor, både over og under trægrænsen, og afsluttes med en to-dages tur med overnatning i DNT-hytte.

Alle turene har udgangspunkt i Beitostølen lige syd for Jotunheimen Nationalpark. Vi starter ugen med kortere ture som opvarmning og tekniktræning så du kan få det maksimale ud af overnatningsturen på fjeldet.

På turens 3. dag cykler vi “bikepacking style” ud af civilisationen og op på fjeldet, og bruger en af Den Norske Turistforening (DNT)s selvbetjente hytter som turmål. Derfor kan vi medbringe forholdsvis lidt, da hytten både har senge, brænde og mulighed for madlavning.

Turen er for den relativt øvede. Du skal derfor være nogenlunde komfortabel med sten og rødder på stierne, samt trives med at være fysisk aktiv i omkring 6 timer fordelt udover dagen.

Læs hele programmet her: nordiskfriluftskompani.dk/rejse/mountainbike-jotunheimens/
... Vis mereVis mindre

Se på Facebook
·Del

1 uge siden

Nordisk Friluftskompani

Nordisk Friluftskompani er på skolebænken!

De seneste to dage var vi alle været på Wilderness First Aid kursus, for at blive skarpe og beredte i tilfælde af ulykker. Vi håber at vi aldrig kommer til at bruge det vi har lært, men skulle uheldet være ude er vi nu klar til at tage hånd om det og yde livsreddende førstehjælp, mens vi venter på professionel hjælp.

Friluftsliv er ikke farligt, men miljøet kan gøre at små uheld og ulykker kan blive kritiske og derfor er det godt at være forberedt.
... Vis mereVis mindre

Se på Facebook
·Del

2 uger siden

Nordisk Friluftskompani

En uge i sikkerhedens tegn.

Her hos Nordisk Friluftskompani vægter vi sikkerheden højest og derfor bliver den kommende uge brugt i sikkerhedens tegn. De næste to dage er vi alle taget på NOLS Wilderness First Aid kursus gennem TrollAktiv og derefter skal Adam Waarst og Kristian Torp på 3 dages elvredningskursus med Sjoa Kajakksenter og Rescue 3 Norge.

Vi glæder os til en lærerig uge 🙂
... Vis mereVis mindre

Se på Facebook
·Del

2 uger siden

Nordisk Friluftskompani

Kunne du tænke dig en udfordrende og teknisk vandretur med lange dage, let oppakning, mange højdemeter og med overnatning i flotte turisthytter ude på fjeldet? Så glæd dig til denne tur i august, hvor du får lov til at arbejde for de storslåede udsigter.

En oplevelsesrig tur i Rondane nasjonalpark, hvor vi går hytte til hytte og bestiger områdets 10 toppe over 2000 meter. Det bliver nogle lange dage, men der er længe lyst på denne tid af året, og når vi kommer frem til hytterne kan vi slappe af og få serveret en god gang mad.

På turen bliver vi belønnet med storslåede udsigter og i klart vejr kan man se helt til vestkysten og grænsen til Sverige i øst. Vi vil gå fra omkring trægrænsen, op forbi de krogede små skove af birketræer, til det bare højfjeld med rensdyrlav og videre til blokmark og store sten på vej til toppene.

Læs programmet her: nordiskfriluftskompani.dk/rejse/10-toppe-fods-2000-meter/
... Vis mereVis mindre

Se på Facebook
·Del

3 uger siden

Nordisk Friluftskompani

Prøv kræfter med en længere kanoekspedition. Syv dage hvor vi oplever alt fra snævre små vandløb, brusende foss, hårde overbæringer og stort åbent vand.

Turen foregår i et fantastiske område på grænsen mellem Sverige og Norge ved Rogen Naturreservat og Femundsmarka Nationalpark.

Selve turen er fastsat til 6 dage og en buffer dag, med en rute der tager dig gennem alt fra små blikstille elve og søer, til de store søer Rogen og Femunden der begge er kendt for deres drilske vindforhold. Du får selvfølgelig også den helt store udfordring, nemlig krydsningen af grænsen mellem de to naturreservater og lande. Det forgår på en 18 km strækning med et fald på over 100 højdemeter, som fører os gennem små søer der hænger sammen med brusene elve, til store vandfald som vi skal forcere til fods gennem skoven med udstyr.

Læs hele programmet her: nordiskfriluftskompani.dk/rejse/kanotur-paa-graensen
... Vis mereVis mindre

Se på Facebook
·Del

Hvad er det Norge og vandring egentlig kan?

Det kan du se i denne flotte film, som giver dig en forsmag på hvad der venter dig i Norges natur.

Men husk at film på ingen måde kan gengive hvor betagende det egentlig er, så nu er du nød til selv at tage ud på tur i Norge. På egen hånd eller med os selvfølgelig 🙂Norway has a habit of sticking in people's minds once they visit. For filmmaker Pasquale Baseotto and his partner Sofie, Let The Journey Be Your Goal is a wa...
... Vis mereVis mindre

Se på Facebook
·Del

Få vores Guide til Friluftsliv i Norge om sommeren.
Du tilmelder dig samtidig vores nyhedsbrev.
Tilmeld mig!

Friluftsture for skoler

Skal din skoleklasse afsted på lejrskole, introtur, skitur eller andet – så kan vi hjælpe dig. Om det er sommer eller vinter har vi masser af erfaring og ideer til spændende og lærerige friluftsoplevelser for skoler og dets elever.

Nordisk Friluftskompani laver ture og rejser for skolegrupper som godt kunne tænke sig en unik oplevelse i den vilde nordiske natur med fokus på læring og personlig udvikling i sikre og trygge rammer. Vi arrangerer alt fra transport, overnatning, mad, aktiviteter samt vejledning og guidning. Hos os kan du få hele pakken 1 sted eller vælge de elementer du har brug for hjælp til.

Vi kan arrangere programmer og ture for elever og lærere i gruppestørrelser fra 6 personer helt op til 100+, og fra 7. klasse til videregående uddannelser.

Kort sagt så skræddersyr vi et program med aktiviteter der passer individuelt til jer og jeres ønsker.

Skriv til os med jeres ide og budget, så sender vi et uforpligtende tilbud.

Skræddersyet til jeres behov og ønsker

Hos Nordisk Friluftskompani tilbyder vi klassiske friluftlivs aktiviteter som vandring, kano, mountainbike og skiture både i og udenfor sporene. Men leder jeres skoleklasse også efter mere unikke og anderledes aktiviteter – så kan vi også tilbyde jer nye friluftsaktiviteter som fx packraft, bikepacking, SUP, hundeslædekørsel og både klatring sommer og vinter.

Derudover kan vi også tilbyde dags events som friluftsmad, træværksted, vinterbadning, sauna og svedhytte og meget mere. Så hvis din skole eller klasse har et gennemgående tema kan vi krydre et allerede intenst program med flere små aktiviteter.

Stemningsbilleder fra tidligere ture

Hvorfor skal din skole vælge Nordisk Friluftskompani?

Vi ønsker at kombinere oplevelserne i friluftsliv med undervisningen hjemme i klasselokalet, og vi kan gøre undervisningsteori til friluftsoplevelser. I tæt samarbejde med lærerne indarbejder vi jeres ønsker vedr. hvilke fag og emner i gerne vil beskæftige jer med på jeres tur.

Vi kan bruge matematikken og pythagoras til at finde hældninger på fjeldsider, lære om geologien og istiden når vi besøger jettegryder og bevæger os gennem fjeldet. Kom med helt tæt på biologiens flora og fauna når vi identificerer planter og finder spor efter dyr, eller fordyb dig i de nordiske landes tætte historiske bånd, når vi læser nordisk litteratur, samt meget mere.

Vi gør undervisning og læring til et naturligt element på turen.

Pris

Da vi her hos Nordisk Friluftsliv arbejder med at arrangere ture til Norden året rundt, er vi vant til at planlægge alt fra transport, overnatning, mad og aktiviteter. Dette betyder at vi har samarbejdspartnere i hele Norden og vi kan strikke et program, der passer jer, og som jeres budget kan bære. Når først I har booket jeres tur hos os ligger prisen fast og I kan være sikre på at ingen økonomiske overraskelser dukker op.

Sikkerhed

Sikkerheden på Nordisk Friluftskompanis ture er altid i fokus. Vores turledere er udannede inden for friluftsfaget og har alle udvidet førstehjælpskundskaber i forhold til det terræn og den type aktivitet vi tager jer og eleverne med ud på. Om det er sommer eller vinter, til lands eller til vands, så er vi uddannet og trænet til at håndtere små og store krisesituationer. Hos Nordisk Friluftskompani er sikkerheden i højsædet.

For lærerne

fjeldski-turkort

Tæt samarbejde både før, under og efter turen.

Under hele forløbet både før, under og efter turen hos Nordisk Friluftskompani vil lærerne indgå i et tæt samarbejde med vores tilknyttede vejleder på turen. Vi forbereder lærerne på hvad vi vil lave undervejs på turen, så de kan integrere og forberede eleverne gennem undervisningen hjemme i klasselokalet.

Gruppeture-til-norge

Fokus på det vigtigste

Når vi er afsted på tur sammen, kan lærerne fokusere på det vigtigste, nemlig deres elever. I skal ikke forholde jer til praktiske ting som at finde vej på fjeldet, om man overholder tidsplanen eller til sikkerheden og udstyret til turen. Da det uden tvivl er jer der kender eleverne bedst, så er det dem I skal have fokus på. I skal sikre jer, at de trives og give dem trygge rammer og skabe gode oplevelser sammen.

For eleverne

Skoletur-på-langrend

Fokus på sociale relationer og personlig udvikling

I fællesskab med klassekammerater og venner kommer elever til at blive udfordret både fysisk og mentalt. Nordisk Friluftskompanis vejledere vil under hele turen arbejde med temaer som gruppedynamikker, fællesskab og sammenhold, alt imens vi oplever naturen på nærmeste hold.

Skoletur-til-norge

Mærke naturen på egen krop

Oplevelsen ved fx at sove i snehule man selv har bygget, alt imens naturen raser udenfor. Opleve midnatssolen i teltlejren på høj fjeldet eller prøve kræfter med alle mulige forskellige friluftsaktiviteter i den vildeste natur.

For forældrene

Skred øvelse med søgning efter fangede personer

Sikkerhed

Hos Nordisk Friluftskompani er sikkerheden altid i højsædet, sådan at du trygt kan sende dit barn afsted på oplevelser med os. Vi bruger kun uddannede og erfarne turledere inden for friluftsliv. Alle vores guider og vejledere har udvidet førstehjælpskundskaber i forhold til det sæson, terræn og aktivitet.

Maden klargøres og pakkes

Praktisk info

Nordisk Friluftskompani leverer et gennemarbejdet turmateriale til elevernes forældre. I god tid inden afrejse får I tilsendt materiale med alt fra program til praktisk information som anbefalet udstyr og pakkelister. Således bliver det lettere og mere trygt at sende dit barn afsted på tur.

Hør om mulighederne

Kontakt os og bliv inspireret til hvordan aktive læringselementer kan integreres på jeres tur, og bruges i undervisningen, når I kommer hjem.

  • * påkrævede felter
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.