Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

 

Sværhedsgrader hos Nordisk Friluftskompani

Alle vores ture & kurser indebærer, at vi er fysisk aktive, og at aktiviteten er et højdepunkt i sig selv.

Herunder forsøger vi at give en mere uddybende forklaring til hvad som kræves på den enkelte tur, for at få den bedste oplevelse. Det er vigtigt at du også læser om forudsætningerne under den enkelte tur, for at få en god forståelse for det som kræves. Du kan bl.a. læse om fysisk niveau, længde, overnatningsform, tekniske færdigheder og lignende.

Er du i tvivl, så skal du endelig bare skrive eller ringe til os, så hjælper vi dig med at finde den rigtige tur for netop dig.

 

For børnefamilier

Med børn (børn og voksne, 0-99 år) – Sværhedsgrad 1/7

På disse ture kan alle være med, uanset alder og erfaring. Alle aktiviteter er planlagt med flere pauser undervejs og et tempo på børnenes præmisser. Småbørn kan også sagtens deltage, når bare forældrene har bærerygsæk eller børnepulk med. Vi bevæger os i naturskønne omgivelser, på mærkede stier og med fokus på oplevelser i børnehøjde.

Med børn og unge (unge og voksne, fra 8 år) – Sværhedsgrad 2/7

Lidt mere udfordrende ture med børn og unge. Her kan der være overnatning ude i telt eller hytte på fjeldet, og ofte er man afsted på tur flere dage ad gangen. Her er det ofte en fordel at forældrene har lidt erfaring med at gå med oppakning og sove udendørs. Vi skal på tur med fokus på den gode oplevelse, og tager den tid der skal til.

 

For voksne (fra 18 år+)

Let – Sværhedsgrad 3/7

Selv om dette er vores letteste ture, vil der stadig vente mange spændende oplevelser. Turene er ofte en introduktion til en ny aktivitet, hvor vi tilrettelægger turene så alle kan være med, uanset hvor hurtigt de fanger teknikken. Der er ingen krav udenom normal, god fysisk form. På turene går vi ofte dagsture eller kortere etaper. Hvis der er overnatning på tur, foregår det i hytter og med mindre oppakning.

Moderat – Sværhedsgrad 4/7

Her kan de fleste stadig være med. Med god grundform og gåpåmod er dette ture de fleste vil kunne klare med lidt ekstra træning før ankomst. Vi vil ofte overnatte i telt og evt. hytte, og være på tur i flere dage. Nogle af dagsetaperne kan være lange, med mange højdemeter, eller være af en fysisk hård karakter. Du behøver dog ikke erfaring med overnatning ude. Du behøver ingen erfaring med aktiviteten, men vi vil udfordre dig undervejs, for at give dig mestringsoplevelser med aktiviteten og gøre dig mere tryg ved at forsøge på egen hånd.

Udfordrende – Sværhedsgrad 5/7

Her får du lov til at arbejde lidt for oplevelserne og udsigten. Rent teknisk kan de fleste stadig være med, men det en fordel med erfaring fra lignende aktiviteter. Du bør have en fysisk fornuftig form, for at få det bedste udbytte. Det kan være lange dagsetaper over flere dage, tung rygsæk, teknisk terræn, hårdt vejr og kuldegrader. Vi er på tur i flere dage, og vil ofte gøre brug af telt, både sommer og vinter. Du skal være villig til at gribe udfordringer, og tage de nye erfaringer som venter.

Krævende – Sværhedsgrad 6/7

Du har erfaring fra tidligere, er i god fysisk form. Du bør have trænet op til turen, for at få det bedste udbytte Undervejs vil du blive udfordret både fysisk og mentalt. Vi er ude i mange dage, med stor oppakning, og både terrænet og vejret kan være barskt. Vi overnatter i telt eller primitive hytter, og du skal være vant til teltliv og være med til at tage del i arbejdet for at turen lykkedes. Der kan være krav til tekniske færdigheder eller erfaring med aktivitetsformen, men du behøver ikke være ekspert. Vi udfordrer dig undervejs og hjælper dig med at lykkedes og mestre teknikkerne.

Anstrengende – Sværhedsgrad 7/7

Der stilles krav om meget god fysisk form, og du bør træne målrettet flere gange om ugen for at blive klar. Der er garanti for udfordringer både fysisk og mentalt, og du må arbejde længe og hårdt for at nå målet. Du skal have erfaring med aktiviteten og med at være på tur. Turene er ofte længere end på de lavere niveauer, du vil skulle bære tungt og være komfortabel med hårdt vejr og terræn, samt være glad for at overnatte i telt. Disse ture kan også indeholde tekniske elementer som klatring, gletsjer, ski e.l. Du bør have gode færdigheder indenfor den aktuelle aktivitet. Vi har sat os et stort mål med turen og skal arbejde sammen om at nå frem eller op. Du har højst sandsynligt været på kursus med os før deltagelse og er godt forberedt. Du har selv pakket og styr på udstyret, og vi mødes ofte til en direkte start på et stort eventyr.