Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Verdens bedste job

Alle ture og kurser hos Nordisk Friluftskompani er med uddannede, engagerede og erfarne turledere.

Sikkerheden er i højsæde, og vores turledere er ikke bange for at ændre noget undervejs af hensyn til deltagernes formåen og oplevelser. På denne måde kommer alle sikkert hjem med storslåede oplevelser i bagagen. Alle vores oplæg er i små grupper, så der er nærhed og plads til, at alle kan få lov til at udfordre sig selv og prøve sig frem under kyndig vejledning fra vores turledere.

Mød vores turledere

Vi er en professionel virksomhed, med turledere, som lægger stor vægt på at være nærværende og dele ud af deres personlighed. Turledernes passion for friluftsliv gør, at turene får et personligt præg, hvor glæden over naturen smitter af på gruppen.

De forskellige oplæg, som udbydes, skal skabe en balance mellem at være kompetencegivende samt socialt- og personligt udviklende. Man får et fleksibelt program, hvor turlederne er omstillingsparate og altid et skridt foran.

Hos Nordisk Friluftskompani ønsker vi at ramme en bred målgruppe, så uanset om man er erfaren med ønsket om at blive udfordret og rykke nogle grænser, eller om man er en børnefamilie, der er grøn i friluftsliv, så er Nordisk Friluftskompani er godt valg.

Vores turledere har brede kompetancer og viden indenfor turplanlægning, førstehjælp, ledelse, grupperelationer, sikkerhed og lokalkendskab.

Vores turleder formåede både at være den professionelle guide, som havde helt styr på alt ift. at færdes på fjeldet og på vandet, men også at være med på sjov og ballede!

He’s knowledgable and highly competent but was also careful to tailor his coaching to our specific needs. He has a friendly calm, measured approach; just what we needed. Plus he’s a great guy to have around.

Turlederen formåede at balancere utrolig godt mellem at hjælpe og vejlede, men også at give plads til at man selv kunne prøve sig frem og lege med ski-teknikken.

kristian_turleder

Kristian Torp

Født: 1986 Erhverv: Ejer af Nordisk Friluftskompani

Dansk, eventyrlysten, turglad, pædagogisk, erfaren og alsidig friluftsmand der har været bosiddende i Norge siden 2014 for at bo og arbejde i den norske natur på fuldtid.

Du kommer især til at se ham på fjeldski, i packraft, med en klatreøkse eller i vandresko.

Læs om Kristians baggrund

Baggrund

Opvokset i en landsby på Midtfyn med kort afstand til det sydfynske øhav og Svanninge bakker. Kristians store interesse og passion, udover friluftsliv er Adventurerace, som han har dyrket siden 2010 og både kørt nationale og internationale konkurrencer, fra 8 timer til 6 døgn. Kristian har rejst i alle de 6 nordiske lande for at dyrke friluftsliv og er specielt interesseret i teknisk vandring, packraftture og lange fjeldskiture. I 2014 åbnede der sig mulighed for arbejde med friluftsliv i Norge og der har han været siden.

Uddannelse og erfaring

I 2014 blev han uddannet bachelor i Idræt og Sundhed med tilvalg i Nordisk Friluftsliv fra Syddansk Universitet. I både 2011 og 2013 var han guide for Arctic Adventure på Grønland i Diskobugten. Han ønsker hele tiden at udfordre sig selv og lære noget nyt, og har derfor de seneste år også taget gletsjer-, lavine- og elvredningskurser.

I 2014 flyttede han sammen med kæresten Sarah til Norge, for at bestyre Rondane Friluftssenter. I 2017 blev det tid til nye eventyr og her flyttede de til Espedalen (Langsua Nationalpark) og startede Nordisk Friluftskompani med 100 % fokus på friluftsture og kurser i Norden.

Turdrømme

Kristians næste store mål er at lave en krydsning af Diskoøen på Grønland, som næsten må være en arktisk jungle og som er besøgt af meget få, samt lave en tur på Island i vandrestøvler med packraft.

Sarah Spang

Født: 1987 Erhverv: Ejer af Nordisk Friluftskompani

Dansk, turglad og social friluftsentusiast er har været bosiddende i Norge siden 2014 for at bo og arbejde i den norske natur på fuldtid.

Du kommer især til at tale og skrive med hende, da hun er daglig leder og ansvarlig for det administrative i virksomheden, men du ser hende også på fjeldski og med en vandrerygsæk

Læs om Sarahs baggrund

Baggrund

Sarah er opvokset på den Sønderjyske ø Als. I ungdomsårene var det fodbold der havde den helt store interesse, men efter hun i 2007 flyttede til Odense for at studere idræt, vandt klatring og friluftslivet ind. I 2014 åbnede der sig mulighed for arbejde med friluftsliv i Norge og der har hun været siden.

Uddannelse og erfaring

I 2013 blev hun kandidat i Idræt og Sundhed fra Syddansk Universitet med speciale i grønne områder og deres virkning på sundhed. I 2014 pakkede Kristian og hende bilen og rejste til Norge for at drive Rondane Friluftssenter. Her var hun stedets daglige leder i 3 år og ansvarlig for driften af stedet.

I 2017 blev det tid til nye eventyr og her flyttede de til Espedalen og startede Nordisk Friluftskompani med 100 % fokus på friluftsture og kurser i Norden.

Turdrømme

Sarahs næste store drøm er at rejse rundt på Grønland. Derudover skal Norden forhåbentlig vandres tynd og fjeldskiene skal på langtur med pulk. Hun drømmer også om at rejse med den Transsibiriske Jernbane, men dette skal selvfølgelig vente til pensionsalderen.

Sarah-daglig-leder
6aLzYYR+QdyDotOhRXgiFQ_thumb_24fe

Simon Grimstrup

Født: 1976 Erhverv: Selvstændig indenfor trailløb, turledelse og driver trailtours.dk

Dansk initiativrig naturelsker med masser af energi og en stor udholdenhed. Arbejder pt fuld tid med friluftsliv, trailløb og træning. Simon er nærværende og med et stort overblik for helheden og for den enkelte gæsts behov.

Du kommer til at møde Simon i løbesko, i snesko, på ski og altid med et stort smil på så længe han er udenfor.

Læs om Simons baggrund

Baggrund

Simon er vokset op i det danske søhøjland og har altid yndet at løbe på opdagelse i området med de store skove. Han var i 2012 turleder på DR programmet U-turn, hvor han guidede en flok med livsstilssygdomme en strabadserende tur på 800 km på langs af Pyrenenæerne. Efter turen har Simon arbejdet mange timer med turledelse mange steder i verden, men har valgt at fokusere på skandinavien og alperne pga. den mindre miljøbelastning det giver, at blive i ”nær-området”.

Simon er lidt en maskine og elsker at bevæge sig i naturen – gerne i løbesko og har mange danske rekorder i ultra-bjergløb.

Uddannelse og erfaring

Uddannet skolelærer med Fysik/kemi, Idræt, Historie og Matematik på linie og har siden arbejdet på bl.a. Himmelbjergegnens natur- og idrætsefterskole.

Simon er en god organisator og har bl.a. stået bag Yeti Adventure Challenge siden 2005 og har udviklet det populære løb Thy Trail Marathon. Simon har stor erfaring med turledelse i bjerge og alpint terræn og har bl.a. stået bag rekorder på Kilimanjaro – ligesom han selv har deltaget i og vundet løb over det meste af verden. Læs mere på hans facebookside ”Barbarian Trail Runner“.

Turdrømme

Simon drømmer ikke så meget. Han gør tingene. Næste store mål er at sætte en tid på under 100 timer solo på ruten ”MASSIV”, som går ca 350 km gennem Breheimen, Jotunheimen, Stølsheimen og Hardangervidda.

Jens Damgård Jensen

Født: 1992 Erhverv: Kandidatstuderende i Friluftsliv ved USN og freelance guide

Dansk, men bosat i Norge. Pædagogisk, positiv, nysgerrig, erfaren og stor friluftslivsentusiast. Elsker at være ude, også når andre synes at det er surt. Han er typen der har mange jern i ilden, samtidig med at han er passioneret omkring det han laver.

Du vil møde Jens på fjeldet sommer og vinter. Udover dette er kano, kajak også nogle af hans yndlingsaktiviteter.

Læs om Jens' baggrund

Baggrund

Jens er opvokset på den lille ø, Ærø, i det sydfynske øhav. Længe før det blev moderne at kalde det friluftsliv, tilbragte han store dele af sin tid ude foran bålet. I forbindelse med sin uddannelse i Idræt og Sundhed på SDU, drog han til Norge, og endte med at blive hængende.

Uddannelse og erfaring

Jens har studeret en bachelor i Friluftsliv, Kultur og Naturvejledning. Ved siden af sin kandidat arbejdet ham med oplevelsesbaseret friluftslivsture. Jens har både erfaring fra højfjeldet, skoven og elven. Han har tilbragt mange måneder med fjeldski på benene. Padlet flere af Norges elve i kano. Arbejdet som breguide (gletsjer guide). Pædagogisk er han dygtig, og udviser tålmodighed overfor både store og små.

Målsætninger

  • At give folk gode oplevelser og læring knyttet til friluftslivet
  • At dele de glæder som friluftslivet tilbyder
  • Være så meget på tur som muligt!

Turdrømme

Jens ønsker at udforske Grønlands øde steder, gerne i vinterhalvåret.

Karl Emil

Karl Emil Grupe

Født: 1990 Erhverv: Freelance guide og lærer i friluftsliv.

Dansker, glad, tålmodig, eventyrlysten og elsker at være ude. Har boet og studeret i Norge i 6 år.

Du kommer især til at møde Karl Emil på fjeldski om vinteren og på gletsjer om sommeren.

Læs om Karl Emils baggrund

Baggrund

Karl Emil er opvokset på en gård ved Buresø i Nordsjælland. Natur og friluftsliv har altid spillet en stor rolle. Efter HF tog Karl Emil på højskole i Norge og blev forelsket i naturen og landet. Han har boet i næsten hele Norge, både nord og syd for polarcirkelen. Bor i dag i Oslo med sin kæreste.

Karl Emil har en bred erfaring indenfor friluftsliv med særlig interesse i lange ture, fjeldski, gletsjer, kajak og sejlads.

Uddannelse og erfaring

Karl Emil flyttede til Norge for at gå på Fosen Folkehøgskole med fagene Friluftsliv og Sejlads. Siden har han taget en bachelor i Friluftsliv, Natur og Kulturvejledning og pædagogikum i friluftslivs pædagogik ved Universitet i Sørøst Norge.

I 2012 blev Karl Emil ansat som førstemandskab på verdens største vikingeskib. Han begyndte for alvor at arbejde som freelance guide i 2016 som brefører i Folgfonna Breførelag.

Turdrømme

Karl Emils store mål er krydse Grønland i Fridtjof Nansens fodspor, men næste skridt er på vejen Expedition Amundsen. Mindre projekter er Roskilde og Isefjorden i kajak om vinteren og Hardangervidda alene.